Website Speed ​​Test: het meten en versnellen van de laadtijd van de pagina

Website snelheidstest: de laadtijd van de website meten en uw website versnellen


De laadtijd van de website is een cruciaal percentage dat het toekomstige succes van het project kan bepalen. Het tarief is verantwoordelijk voor het feit of een bezoeker op de site blijft en deze blijft verkennen of vertrekt voor sneller ladende concurrenten. De beoordelingen laten zien dat meer dan 40% van de mensen die normaal op het net surfen waarschijnlijk zou vertrekken als de laadsnelheid van de website meer dan 3 seconden bedraagt. Het is bijna de helft van de potentiële doelgroep.

De vraag gaat niet alleen over het bezoekersvolume, het verkeer, verschillende ROI’s, etc. Het gaat ook over de algehele website-optimalisatie en SEO. Hoe minder tijd uw pagina’s moeten worden geladen, hoe hoger de rangschikking van zoekmachines. De snelheid is afhankelijk van verschillende factoren. Soms kiezen gebruikers voor een pakket willekeurige tips die mogelijk niet werken. In dit artikel bespreken we enkele handige stappen waarmee u de laadsnelheid kunt verbeteren wanneer u een websitebouwer gebruikt.

Hoe de laadtijd van een website te meten

Voordat we beginnen met het bespreken van de tip over hoe u uw site kunt versnellen bij gebruik met gehoste platforms voor het bouwen van websites, moeten we verduidelijken wat de laadsnelheid is en hoe het werkt.

Wat is websitesnelheid?

Het tarief geeft de tijd weer die nodig is om de specifieke pagina te laden zodra een gebruiker op de link heeft geklikt of de URL in de zoekbalk heeft getypt. Hoe langer de gebruiker nodig heeft om door pagina’s te bladeren, hoe lager de tevredenheid en betrokkenheid van uw website. Lage snelheid resulteert in verminderde conversie en verkeer, lagere SEO-ranking en enorm verlies van bezoekers.

Om deze reden doen de meeste website-eigenaren hun best om de optimale laadsnelheid te bereiken, die minder dan 2 seconden moet zijn. Net zo Google-statistieken worden weergegeven, 47% van alle gebruikers verwacht dat de laadtijd dat tijdsbestek nooit zal overschrijden. Aan de andere kant willen we allemaal een mooie, dynamische en tegelijkertijd functionele site bedenken. Wat moeten we doen om cruciale aantasting van de website te voorkomen?

Hoe werkt de snelheid van de website?

Het laden van webpagina’s berust voornamelijk op drie essentiële punten:

 • Een browser die door uw bezoekers wordt gebruikt (Opera, Safari, Chrome, enz.);
 • De snelheid van de internetverbinding die is vastgesteld door uw lokale provider.
 • Serverprestaties of hosting (een plek waar uw project daadwerkelijk leeft).

Stel je voor dat je op het internet surft op zoek naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Allereerst ga je naar de browser van je voorkeur en typ je de naam van het product of de marktplaats in. In dit geval stuurt u het verzoek daadwerkelijk naar de server, die de benodigde informatie terugstuurt met alle bestanden en codes zo gerangschikt dat u de finishing touch van de webpagina kunt zien.

De hamvraag is hoe de server de gevraagde informatie zo snel mogelijk kan leveren, vooral bij gebruik van alles-in-één bouwoplossingen.

Tips voor het optimaliseren van de laadtijd van Website Builder

De situatie met websitebouwers kan een uitdaging zijn. Het belangrijkste kenmerk van alle gehoste platforms is het feit dat ze de meeste prestatieproblemen zelf oplossen, in tegenstelling tot zelfgecodeerde of CMS-gebaseerde sites. Met andere woorden, u heeft geen toegang tot geavanceerde optimalisatietools, omdat u alle functies in de kant-en-klare doos krijgt.

Als de laadtijd het vorige doel is voor het toekomstige project, moet u het platform kiezen met de beste prestatiepercentages. Natuurlijk, geen van de meest populaire website-bouwers zou ooit zeggen: “we hebben een lage laadsnelheid van de pagina, dus waarom ga je niet ergens anders heen”. Om deze reden draait het allemaal om onderzoek, vergelijken en contrasteren. Volg deze stappen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van het laadsnelheidpotentieel van het platform:

 1. Kies een platform en log in voor een gratis proefperiode.
 2. Maak een lege website zonder bestanden en inhoud.
 3. Publiceer uw website.
 4. Gebruik een van de beschikbare tijdmeetinstrumenten om de snelheid te identificeren.

Wanneer u een lege site gebruikt, worden alle gehoste platforms onder dezelfde voorwaarden geplaatst, waardoor het gemakkelijker is om de beste te identificeren op het gebied van prestaties. Als u besluit een website te bezoeken die al afbeeldingen, teksten of widgets bevat, zou het moeilijker zijn om de winnaars te identificeren. Stel dat u een koptekst over de volledige breedte heeft met een schuifregelaar voor afbeeldingen en verschillende afbeeldingen met een hoge resolutie. U mag in dit geval natuurlijk geen hoge serverreactie verwachten.

Cruciale tip # 1: gebruik de lege website zonder inhoud om de laadsnelheid van de pagina op verschillende gehoste platforms te controleren. In de regel bieden de meest vertrouwde gratis proefversies. U kunt het tarief dus gratis meten.

Lees ook: Hoe u uw Wix-website kunt vinden en goed kunt rangschikken op Google.

Online services om de laadtijd van de website te meten

We hebben enkele van de meest populaire services gekozen waarmee gebruikers de laadtijd van de website met een paar klikken kunnen meten. Sommigen van hen genereren gedetailleerde rapporten met de problemen die dringend moeten worden geoptimaliseerd. In eerste instantie heb je dat echter niet nodig, omdat we een lege website zonder inhoud meten. Hier zijn enkele topservices om de laadsnelheid te beoordelen:

# 1 – Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights – is een vertrouwd hulpmiddel om de snelheid van websites te meten. Het belangrijkste kenmerk is dat het niet alleen daadwerkelijke prestatieresultaten biedt, maar ook Google de code laat bekijken. Het systeem maakt gebruik van een krachtige analyse-engine om realtime statistieken te garanderen en geeft enkele tips over wat er moet worden gedaan om de algehele prestaties te verbeteren. Bovendien is het heel gemakkelijk te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Een combinatie van Lighthouse- en CrUX-motoren;
 • Intuïtieve interface;
 • Eenvoudig scoresysteem.

Website snelheid testen

# 2 – Pingdom Testing Tool

Pingdom Testing Tool

Pingdom – is een andere populaire tool voor het testen van websitesnelheid die het mogelijk maakt om een ​​website te testen op verschillende locaties dankzij datacenters in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Het platform wordt geleverd met een gedetailleerd overzicht van alle problemen die mogelijk moeten worden geoptimaliseerd om te profiteren van een hogere laadsnelheid. Het heeft een handige kaart met alle ondersteunde inhoudsformaten en kleuren gerelateerd aan een bepaalde status.

Belangrijkste kenmerken:

 • Verbeterde rapportage;
 • Testen vanaf meerdere locaties;
 • 24/7 bereikbaarheid.

Website snelheid testen

# 3 – Impact laden

Impact laden

Impact laden – is meer gericht op professionele ontwikkelaars en programmeurs. Toegewijde professionals krijgen de kans om hun eigen test te ontwerpen met een van de beschikbare programmeertalen. Beginners kunnen ook profiteren van de ingebouwde rapportage-vorm van een diagram dat de reactietijd van de server, het aantal verzoeken en andere cruciale statistieken weergeeft.

Belangrijkste kenmerken:

 • Lokale en cloud toegankelijkheid;
 • Algoritmen voor prestatiewaarschuwingen;
 • Klantenservice en groeiende gemeenschap.

Website snelheid testen

# 4 – Uptrends

Uptrends

Uptrends – is een vertrouwd en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor snelheidsmeting waarmee u kunt profiteren van gedetailleerde inzichten. Site-eigenaren hebben de kans om alle essentiële statistieken te meten, waaronder paginagrootte, laadtijd, verzoeksnelheid, mogelijke storingen of watervallen. Het systeem genereert handige rapporten met gedetailleerde statistieken en aanbevelingen voor verbeteringen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Servers wereldwijd gevestigd;
 • Alle belangrijke maatstaven om te meten;
 • Versietests voor desktop- en mobiele sites.

Website snelheid testen

U kunt elk van de bovengenoemde gebruiken om de resultaten te vergelijken met uw gratis lege website die wordt gehost door verschillende platforms voor het bouwen van websites. Kies degene met betere tarieven en begin met het bouwen van een volledig uitgevoerd project.

Cruciale tip # 2: zelfs als uw voltooide website 10 op 10 scoort, is er altijd een plaats voor optimalisatie.

Hoe u uw website kunt versnellen

We hebben enkele tips besproken voor degenen die pas aan de slag gaan met hun sites. Maar moet een gebruiker het doen met reeds bestaande websites die qua laadtijd verre van perfect zijn? Het belangrijkste struikelblok is dat gehoste platforms meestal zelf voor de prestaties zorgen en beperkte toegang bieden tot de broncode of pagina-instellingen om ze te optimaliseren.

Het enige wat ons nog rest is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de instellingen en aanpassingsfuncties die we kunnen. Sommige gerenommeerde systemen bieden hun eigen aangepaste laadtijd-boosterpakketten (bijvoorbeeld Wix Turbo). Maar in de meeste gevallen moet u de optimalisatie zelf uitvoeren. Laten we eens kijken wat we kunnen doen.

1. Integreer optimalisatiefuncties

Bekijk allereerst welke functies een gekozen websitebouwer heeft. Sommige platforms worden meestal geleverd met ingebouwde optimalisatietools die vaak onopgemerkt blijven door gebruikers. De meeste systemen bieden bijvoorbeeld Lazy Load-functie standaard geactiveerd. In sommige gevallen is het mogelijk uitgeschakeld. Het enige wat je nodig hebt is om naar de website-instellingen te gaan en deze in te schakelen. De functie is ontworpen om door te gaan met geautomatiseerde beeldoptimalisatie en verbetering van de laadtijd van websites voor zowel desktop- als mobiele versies.

Sommige websitebouwers bieden een afzonderlijke tool om sommige van hun blokken en elementen voor de mobiele siteversie te optimaliseren. Je hebt bijvoorbeeld een portfolio voor fotografen met tonnen foto’s en afbeeldingen in hoge resolutie. U kunt ze optimaliseren om de sitesnelheid van de mobiele versie afzonderlijk van de desktopversie te verhogen.

2. Optimaliseer afbeeldingen

De tweede manier is om de afbeeldingen handmatig te optimaliseren, waardoor ze lichter worden. In de meeste gevallen blijken foto’s en foto’s met een hoge resolutie de belangrijkste reden te zijn voor een lage laadtijd van de pagina. Gebruikers kunnen op drie verschillende manieren kiezen:

 • Kies afbeeldingsformaten aanbevolen door de websitebouwer (in de regel ziet u de aanbevolen resolutie voor elk blok in het dashboard. Probeer je eraan te houden);
 • Optimaliseer elke afbeelding handmatig (er zijn talloze redacteuren die je foto’s laten bijsnijden en het formaat ervan kunnen wijzigen. Het compressieniveau voor JPEG-afbeeldingen moet minimaal 85% zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit);
 • Gebruik plug-ins en widgets (de meeste platforms bieden extra plug-ins om website-afbeeldingen te optimaliseren. Elke nieuwe plug-in of add-on kan echter ook ten koste gaan van de laadtijd van de website).

3. Maak de paginastructuur duidelijk

Het goede aan websitebouwers is het feit dat ze worden geleverd met kant-en-klare sjablonen. Ze hebben een set geïntegreerde plug-ins, blokken of elementen, afhankelijk van de niche. Ze zijn ontworpen om maximale prestaties te garanderen.

Natuurlijk willen we allemaal graag een stijlvolle en dynamische site bouwen en een aantal exclusieve apps en plug-ins toevoegen. De belangrijkste fout hier is des te erger. Elke widget is een stuk code dat de pagina laadt en het voor de server moeilijker maakt om verzoeken zo snel mogelijk terug te sturen.

Bovendien zijn sommige apps behoorlijk gecompliceerd en vereisen ze dat er meer serverbronnen op de juiste manier aan de eindgebruiker worden geleverd. Het belangrijkste idee hier is om het zo eenvoudig mogelijk te houden zonder dat dit ten koste gaat van de bruikbaarheid van het project.

4. Vermijd te veel visuele effecten

Trends in webdesign evolueren. Ze leveren nieuwe technologieën en visuele concepten om het project zo boeiend en interactief mogelijk te maken. Website-bouwers volgen die trends. Sommigen van hen worden geleverd met een reeks animatiefuncties. U kunt bijvoorbeeld een parallax-effect toevoegen aan de koptekst of blokken op de pagina met afbeeldingen, geanimeerde pictogrammen maken die van beide kanten verschijnen, visueel aantrekkelijke knoppen implementeren en call-to-action-blokken.

Te veel van de geanimeerde functies toevoegen is niet goed. Gebruikers zullen nauwelijks een website waarderen die eruitziet als een reclamebord van de dichtstbijzijnde binnenplaats van het benzinestation dat de klok rond werkt. Probeer het simpel maar trendy te houden. Eenvoud is de sleutel tot tevredenheid van gebruikers. Maak het voor hen eenvoudig om de pagina, sectie of product te vinden die ze nodig hebben. Voorkom dat ze hun weg moeten banen door eindeloze kleurrijke en vervelende banners met de tekst ‘ontvang onze gratis pdf’.

Cruciale tip # 3: de beste gok is om vast te houden aan de structuur die wordt aangeboden door een websitebouwer. Als u een portfolio nodig heeft, gebruik dan een portfoliosjabloon in plaats van een eCommerce-mockup te bewerken. Overlaad uw site niet met animaties en widgets. Houd het glashelder en simpel.

Het komt neer op

Het bijhouden van een goede laadtijd van de website is essentieel. Allereerst zorgt het voor een betere bruikbaarheid in termen van gebruikerservaring. Ten tweede zorgt het voor meer verkeer, wat resulteert in betere conversieratio’s. De last but not least is een verbeterde SEO-ranking. Zoekmachines houden van sites met een hoge laadsnelheid van de pagina. Maar wat nog belangrijker is, verbeterde snelheden zullen leiden tot een grotere betrokkenheid van gebruikers.

Hoewel websitebouwers en om zelf voor beveiliging en prestaties te zorgen, hebben gebruikers niet veel optimalisatiemogelijkheden. We kunnen echter vanaf het begin nog steeds de beste software uitzoeken door de lege site te controleren. Tegelijkertijd kunnen gebruikers de inhoud en de paginastructuur nog steeds optimaliseren om het project lichtgewicht te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map