Wix Meertalige website maken

Hoe maak je een meertalige website in Wix


Wix – is tegenwoordig een van de meest populaire en herkenbare platforms voor het bouwen van websites. De alles-in-één oplossing biedt niet alleen een heleboel geweldige functies naast hosting, een verscheidenheid aan plannen en uitgebreide ondersteuning, maar maakt het ook gemakkelijker om uw project te lokaliseren en meertalige websiteversies te maken.

Het platform heeft zijn eigen Wix meertalige applicatie waarmee gebruikers verschillende projectversies kunnen bouwen die zijn vertaald in doeltalen. De tool is heel eenvoudig. Het enige dat u nodig heeft, is de functie in te schakelen en de taal van de doelgroep aan te geven.

Wix-taalmenu

Het belangrijkste nadeel is dat het nog steeds handmatige vertaling vereist. Bovendien moet u ook pictogrammen, formulieren en andere website-elementen aanpassen om aan de behoeften van de doelgroep te voldoen. Dit is waar gebruikers mogelijk op zoek zijn naar een flexibelere en eenvoudigere lokalisatieoplossing zoals Weglot.

Laten we, voordat we ter zake komen, uitzoeken waarom u uw Wix-website mogelijk in meerdere talen moet laten vertalen.

Redenen om uw Wix-site te vertalen

Websitelokalisatie heeft een aantal potentieel sterke voordelen. Ze omvatten een breder bereik, verbeterde gebruikerservaring, versterkte geloofwaardigheid en andere. Moderne tools zoals Weglot maken het proces extreem eenvoudig en goedkoper in vergelijking met het inhuren van professionele schrijvers, redacteuren en proeflezers.

Lokalisatievoordelen

Daarom kunt u het volgende overwegen:

 • Betere betrokkenheid van gebruikers – gelokaliseerde websites bieden een authentieke gebruikerservaring aan een specifieke doelgroep, afhankelijk van het land of de regio. Bovendien maakt uw website een goede eerste indruk die essentieel is in het licht van digitale concurrentie.
 • Merkidentiteit – houd het wereldwijde publiek bewust van uw merk. Gebruikers zullen het waarderen dat u de taal spreekt van de markt die u target.
 • SEO-professionals – SEO-relevantie speelt een cruciale rol als het gaat om merkpromotie. Afgezien van het Engels, kunnen zoekwoorden in andere populaire talen ook behoorlijk concurrerend zijn.
 • Uitgebreide outreach – met websitelokalisatie kunt u uw stukje wereldtaart pakken en een breder publiek bereiken. Zo komt 30% van alle internetgebruikers uit China en wordt slechts 2,8% van alle websites in het Chinees vertaald.
 • Meer verkoop – hoe meer bezoekers u naar uw digitale winkel haalt, hoe hoger uw omzet. Het handmatig vertalen van een online winkel vergt echter veel tijd en moeite, vooral als u meer dan 100 producten op voorraad heeft. Elke productbeschrijving behandelen is tijdrovend.

Dit is waar geautomatiseerde lokalisatiediensten zoals Weglot zullen helpen. Ze zijn gemakkelijk te integreren. Ze hebben geen technische vaardigheden nodig. Dergelijke software doet het werk voor u tegen een relatief lage prijs.

Weglot – Website-vertaaltool voor Wix

Weglot – is de API voor het lokaliseren van websites. Het werd aanvankelijk gelanceerd als een taalfragment. Tegenwoordig is het beschikbaar in de vorm van een plug-in of widget die compatibel is met alles grote CMS-platforms en website-bouwers inclusief Wix.

De oplossing kan voor elk type website worden gebruikt: u schrijft een blog, verkoopt producten online of promoot uw merk voor kleine bedrijven. De tool vertaalt niet alleen belangrijke teksten, artikelen, beschrijvingen, enz. Het kan ook worden gebruikt om knoppen, menusecties en andere projectelementen automatisch te lokaliseren.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementen en de service gratis proberen. Houd er rekening mee dat de gratis proefversie beperkt is tot slechts 2000 woorden. U moet uw plan dus toch upgraden.

Waarom Weglot gebruiken

Weglot is een beter alternatief voor de ingebouwde vertaaltool van Wix. Het werkt geweldig voor websites die meerdere landen tegelijkertijd targeten. Gebruikers zullen een reeks van de volgende functies waarderen:

 • Automatische vertaling – de oplossing vertaalt elk stuk inhoud ofwel gerelateerd aan belangrijke artikelen en berichten of neemt contact op met frms, CTA-blokken, knoppen, enz. Het proces hoeft niet handmatig te worden afgehandeld, wat veel tijd bespaart.
 • Geavanceerde vertaalhulpmiddelen – ze omvatten de omleiding van geautomatiseerde bezoekers, afhankelijk van hun oorspronkelijke taal en browserinstellingen.
 • Compatibiliteit – helemaal goed voor een website gebouwd met Wix naast alle grote CMS-platforms en eCommerce-engines.
 • Makkelijk te gebruiken – het gebruik van Weglot met Wix-websites is heel eenvoudig. Het integratieproces bestaat uit verschillende eenvoudige fasen die we wat verder in detail zullen beschrijven.
 • SEO-voordelen – de API-aangedreven oplossing vertaalt niet alleen de inhoud op de pagina, maar ook links, metatags, enz.
 • Extra voordelen – het systeem heeft geavanceerde vertaaltools met een ingebouwde woordenlijstfunctie die alle woorden bewaart die niet vertaald moeten worden naast de zoek- en vervangfunctie.

Gebruikers kunnen kiezen uit een volledig automatische vertaling of handmatige lokalisatie van de website. De eerste optie vereist nog wat proeflezen en bewerken. Anders zien sommige inhoudsstukken er misschien onnatuurlijk uit voor een specifieke doelgroep. Handmatige vertaling overweegt Weglot-professionals in te huren uit de pool van ervaren schrijvers en vertalers. De prijzen zijn lager in vergelijking met traditionele freelance marktplaatsen en hubs.

Hoe maak je een meertalige website in Wix

Wat betreft de technische kant van het integratieproces, het kost u niet meer dan 5 minuten om uw Wix-site te laten vertalen met Weglot.

Stap 1 – Log in bij Weglot

Weglot registratie

Om toegang te krijgen tot alle Weglot-functies, moet u zich registreren. Het proces vereist geen factuurgegevens. Typ gewoon het e-mailadres en wachtwoord om de gratis proefperiode te gebruiken. Het bevat bijna dezelfde functionaliteit als premium-abonnementen, hoewel u beperkt bent in het te vertalen inhoudsvolume en de ondersteuning en het domeinbedrag.

Stap 2 – Maak een project

Weglot creatieproject

Na het registratieproces kunt u met het systeem een ​​nieuw project maken met een vervolgkeuzelijst van alle platforms die door de service worden ondersteund. Selecteer Wix en ga verder met de volgende fase.

Stap 3 – Selecteer talen

Weglot Kies talen

In dit stadium moet u de oorspronkelijke taal van de website aangeven, evenals de taal waarnaar u wilt dat deze wordt vertaald. Als gratis proefgebruiker kunt u niet meer dan 1 bestemmingstaal kiezen. De functie is alleen beschikbaar voor premium gebruikers met meer dan 100 talen die kunnen worden gebruikt.

Stap 4 – Verbind Weglot

Weglot-fragment toevoegen

Zodra de installatie is voltooid, genereert het systeem automatisch een JavaScript-fragment dat aan uw Wix-website moet worden toegevoegd. Weglot controleert of het correct is toegevoegd. Vervolgens verschijnt de taalwisselaar op de website en worden alle pagina’s automatisch vertaald. In dit stadium kunt u ook DNS-records gebruiken om subdomeinen aan te maken.

Stap 5 – Voeg een switcher toe

Zoals we eerder vermeldden, genereert Weglot automatisch de taalwisselknop. Maar als u die knop niet kunt zien, kunt u deze handmatig laten weergeven door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Ga naar het Wix-dashboard en voer de tracking in & Analytics-sectie.
 2. Klik op de knop “Aangepast”.
 3. Kopieer het JavaScript-fragment dat is gegenereerd door Weglot en plak het. Vergeet niet de optie “Code laden op elke nieuwe pagina” te kiezen om de switcher op elke pagina weer te geven.

Uw meertalige Wix-websiteversie is klaar!

Hoeveel kost het om een ​​Wix meertalige website te maken

Gebruikers kunnen de service gratis proberen met behulp van de gratis versie van Weglot. Hoewel het beperkt is tot slechts 2.000 woorden, is het nog steeds genoeg voor een kleine website, landingspagina of bedrijfsrepresentatie online. Als u een blog of een digitale winkel heeft met constant bijgewerkte inhoud, moet u upgraden naar premium Weglot-pakketten.

De kosten zijn afhankelijk van het paginabedrag en het inhoudsvolume dat u moet vertalen. Bovendien doet de vertaalkwaliteit er ook toe. Als een automatische vertaling voldoende is voor uw project, hoeft u geen extra geld te betalen voor handmatige bewerking.

Weglot prijzen

De prijs voor het gebruik van Weglot varieert van € 9,9 tot € 499 per maand. Alle pakketten hebben dezelfde kenmerken en functionaliteit. Het enige verschil zit in het aantal ondersteunde domeinen en het aantal woorden.

Conclusie

Weglot kan een goed alternatief zijn voor de aangepaste Wix-vertaaltool. Het integratieproces is heel eenvoudig, terwijl de lokalisatie geen codering of speciale vaardigheden vereist. U laat uw website automatisch vertalen in meer dan 100 talen.

Bovendien kunnen gebruikers enkele elementen aanpassen, waaronder de knop voor het wisselen van taal, het Weglot-dashboard gebruiken om vertaalde inhoud te controleren en profiteren van wereldwijde merkherkenning.

Probeer Weglot GRATIS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map