Hvad skal jeg bruge for at oprette et websted? Software nødvendig for at oprette et websted

Hvad skal jeg bruge for at oprette et websted?


Så du har allerede vidst, hvordan Internettet fungerer. Du forstår forskellen mellem webside og webbrowser. Det er på høje tid at opbyg et websted fra bunden af dig selv. Mens byggeprocessen ikke længere er en smerte i nakken, har brugere med absolut ingen tekniske færdigheder store muligheder for at komme live med deres nye online-projekter. Avanceret software og webværktøjer bringer disse muligheder.

De gør det faktisk nemt og hurtigt at opbygge, tilpasse og distribuere. I de fleste tilfælde har du brug for formular fra 6 minutter til flere timer for at komme med et fuldt funktionelt sted med nulkodningsoplevelse. Så hvad er disse værktøjer, og hvordan kan de hjælpe? Fortsæt med at læse artiklen for at finde ud af den software, der er nødvendig for at oprette et websted fra bunden.

Kerne websitetskomponenter

På trods af at brugerne muligvis ikke har særlige teknikker til at oprette et websted fra nul, er det vigtigt at forstå nogle af de vilkår, der er relateret til webindustrien. Derudover kan det være godt at indse, hvordan webstedet rent faktisk fungerer, og hvilke komponenter det består af. Du har allerede hørt nogle af udtrykkene, selvom du måske ikke har den dumeste idé om, hvad de betyder. Vi afklarer disse vilkår for dig.

De vigtigste komponenter til at etablere din web-tilstedeværelse inkluderer:

 1. En webside – er et webdokument, der kan åbnes ved hjælp af en webbrowser ved at indtaste webadressen.
 2. Internet side vært og administrerer et udvalg af websider samt sammensætte dem eller opdele dem i bestemte grupper eller sektioner.
 3. Et domænenavn – er din webstedsadresse, som du muligvis kan se i browserens søgefelt.
 4. En webserver – er en computer, der er vært for dine webstedsfiler og indhold såvel som sikrer dets tilgængelighed for slutbrugeren.
 5. Søgemaskine – er et webinstrument, der hjælper brugere med at finde det websted, de har brug for. Det kommer som et simpelt navigationssystem til at surfe på nettet og gennemse de websteder, du har brug for.

Nu skal du sammensætte alle disse komponenter, så får du en såkaldt Global Web med millioner af levende websteder og deres ejere. For at få webstedet til at fungere har du brug for en basepakke med websoftware og teknologier.

Webinstrumenter, der er nødvendige for at oprette et websted

Internettet er fuld af forskellige værktøjer til at opbygge et websted. Nogle af dem er temmelig basale, mens andre er mere avancerede og opdaterede. Nogle værktøjer er gratis tilgængelige, mens andre har ekstra omkostninger. Forskellige teknologier kræver forskellige tilgange, når du begynder at bruge dem (online eller downloadbar software osv.).

Det er op til dig, hvilken du skal vælge. Du skal dog overveje nogle vigtige faktorer, der kan omfatte:

 • Brugervenlighed – er disse værktøjer lette nok til at bruge? Da du ikke er tekniker, skal du vælge dem med den enkleste grænseflade og minimum læringskurve
 • Funktionssæt – Sørg for, at et valgt instrument lader dig håndtere den forrige opgave. På samme tid skal du kigge efter forbedret funktionalitet. En billededitor er ikke kun til beskæring og klipning. Overvej ændring af billedstørrelse, fjernelse af elementer, flere lag osv.
 • Budgetforventninger – Nogle værktøjer er gratis, mens andre leveres med ekstra omkostninger, betalt udvidelse eller premium-versioner. Sørg for, at et valgt værktøjssæt opfylder dine forventninger til budgettet.

For at gøre det lettere for dig, har vi fremhævet flere kategorier, der dækker alle de instrumenter, der er nødvendige for at oprette et websted. De inkluderer interne ressourcer (PC med det forudinstallerede operativsystem og browser), webdesignværktøjer (websteds- og skabelonbyggere), og yderligere software, der ikke er obligatorisk, men bestemt vil gøre dit liv lettere (grafik- og tekstredaktører). Lad os se nærmere på hver kategori.

1. PC med forudinstalleret operativsystem (OS)

At have en computer er ikke nok til at begynde at betjene den. Du skal have et operativsystem installeret for at komme videre. OS er faktisk sjælen på din pc. Det lancerer alle større funktioner såvel som selve computeren. Det leverer muligvis også nogle ekstra funktioner, tilpasningsværktøjer og allerede indbyggede funktioner. Du skal beslutte, hvilken du skal vælge.

Selvom du sandsynligvis har den allerede installeret, vil vi kun fremhæve de 3 øverste tilgængelige muligheder for brugere.

Windows OS

Windows OS

vinduer – er et populært operativsystem, der besidder over halvdelen af ​​OS’s markedsandel. Systemet er meget brugervenligt, hvilket gør det enkelt at konfigurere det, logge på og komme i gang. Windows findes i flere versioner, der regelmæssigt opdateres. Hver version bringer et udvalg af baseline-funktioner, som gør det til et # 1-hardware valg i dag.

De vigtigste Windows-funktioner:

 • Brugervenlighed – De fleste af jer har allerede behandlet tidligere OS-versioner inklusive Windows XP eller Windows 7. Alt er enkelt og velkendt.
 • Softwarevalg – Microsoft er vokset til en dominerende kraft på hardwaremarkedet, der leverer masser af applikationer, udvidelser og tilføjelser til OS. Lad os se det i øjnene. Vi elskede alle at spille Microsoft Solitaire Collection af kortspil.
 • System- og funktionsopdateringer – Windows gør det nemt at holde din pc kørende. Det giver besked om hver ny tilgængelig opdatering samt sikrer automatiserede sikkerhedskopier ved hjælp af systemgendannelsespunkter.

Windows OS er muligvis et godt valg, uanset om du er en almindelig hjemmebruger, gamer eller firmaarbejder.

Linux OS

Linux OS

Linux adskiller sig fra traditionelle operativsystemtyper, da det er et open source-operativsystem. Lanceret i 1991 kan systemet ikke kun opfyldes på desktop-enheder, men også på smartphones og tablets, spilkonsoller, elektroniske boglæsere, digitale optagere eller lagringsenheder.

De vigtigste Linux OS-funktioner:

 • Open-source OS – det betyder, at brugerne kan redigere og tilpasse systemet ved at få adgang til dets kildekode. Naturligvis henviser det kun til brugere med tilstrækkelig teknisk baggrund.
 • Fleksibel licensering – for GPL-licenserede Linux-brugere reserverer systemet tilstrækkelig plads til softwaremodificering, distribution eller ubegrænset genbrug.
 • Teint – OS er temmelig svært at konfigurere og installere f sammenlignet med Windows eller Mac. På den anden side kan brugere stole på avanceret support gennem flere Linux-fora.

Mac OS

Mac OS

Meget OS – er et proprietært operativsystem designet specifikt til Apple enhedsopstillingen. Med andre ord bruges det kun på Apples tablets, laptops og smartphones inklusive nogle af dens bærbare apparater. Softwaren blev lanceret for at modsætte sig Microsoft. Det leverer brugervenlighed såvel som en bred vifte af indbyggede apps.

De vigtigste Mac OS-funktioner:

 • Integrerede apps – fra stemmeoptagere og kommandører til webbrowsere, kalendere, regnemaskiner, messengers og mere.
 • Kompatibilitet – brugere er frie til at integrere forskellige tredjeparts applikationer. OS er kompatibelt med forskellige software til forretnings- og hjemmebrug.
 • Tilpasning af interface – du kan ændre størrelsen på skærmemner, udskifte skrivebordsbaggrunden, drage fordel af skærmstøtte samt stik & play-funktion.

Skift mellem forskellige OS-versioner kan være et mareridt. Så hvis du er vant til Windows, vil arbejde med Mac være som at gribe rundt i strå med alle elementerne placeret på en anden og irriterende måde, og vice versa. Du skal holde dig til en enkelt software.

2. Webbrowsere

En webbrowser – er en software-app, der ser ud til at være din guide til den indre verden af ​​Global Web. Softwaren hjælper med ikke kun adgang til websider, men tager også brug af nogle webinstrumenter, værktøjer eller udvidelser. Det er vigtigt at have en browser, hvis du beslutter at bruge SaaS online webstedsbyggere eller populære CMS-løsninger. Ellers har du ikke adgang til webdesign- og tilpasningsværktøjer.

Mens operativsystemer normalt leveres med allerede integrerede browsere (Windows leveres med Internet Explorer, mens Mac har Safari-browser installeret som standard), har du muligvis brug for mere forbedret, let og funktionel software til at surfe på nettet.

Her er de øverste 3 brugerindstillinger med nogle beskrevne kernefunktioner:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – er den mest populære browser med mere end 81% af brugerne i 2019. Bortset fra god værktøj og privatlivsværktøjer leveres browseren et udvalg af udvidelser og integrerede apps. De inkluderer værktøj til forældrekontrol, CPN-tjenester osv. På den anden side er Chrome en af ​​de ressourcehungrige browsere.

De vigtigste funktioner er:

 • Forbedret ydelse.
 • Support til flere udvidelser og apps.
 • En tungvægtbrowser, der kræver meget af OS-ressourcer

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Mozilla – er en populær browser, der for nylig har modtaget sin største revision i det sidste årti. Softwaren er ekstremt nem at bruge og fleksibel. Derudover tilbyder det alsidig extensionssupport og midler til at beskytte brugernes privatliv.

De vigtigste funktioner er:

 • Ikke-profit-app uden gebyrer eller deling af tredjepart.
 • Lille OS-ressourcer er nødvendige.
 • Avancerede værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger.

Opera

Opera

Opera har været undervurderet i mange år. Webbrowser tilbyder fantastisk funktionalitet og integrerede værktøjer, der er afgørende for effektiv webbrowsing. For eksempel kan brugere drage fordel af den indbyggede annonceblokerer ud over Opera Turbo-funktionaliteten. Det bruges til at komprimere trafikken og sikre hurtigere adgang til populære websider. Derudover tilbyder appen flere tilpasningsværktøjer og udvidelser, der skal aktiveres.

De vigtigste funktioner er:

 • Hurtig sideindlæsning takket være Opera Turbo.
 • Indbygget annonceblokker.
 • Support til færre udvidelser sammenlignet med konkurrenter.

4. Online webstedsbyggere

Ideen med at bruge online webstedsbyggere er at lade brugerne få adgang til dem via browser uden ekstra software eller yderligere downloads. Du skal blot logge ind og starte redigeringsprocessen. Vi har fremhævet flere gode muligheder med hensyn til brugervenlighed, funktionssæt og overkommelige priser:

WixWix – er en førende platform til opbygning af websteder, der er god til at oprette forskellige typer websteder. Det tilbyder et rigt funktionssæt til små virksomhedsprojekter, porteføljer, digitale butikker osv. Softwaren bruger nyeste teknologier til at lade newbies bygge websteder på få minutter ved hjælp af Wix ADI kunstig intelligensværktøj. Ingen kodningsfærdigheder er nødvendige, mens planen med et gratis domæne, hosting og widgets starter ved $ 13 pr. Måned. Wix.com

UKITuKit – er en af ​​de nemmeste og mest overkommelige webstedsbyggere designet til indholdsbaserede websteder, porteføljer og repræsentation af små virksomheder. Softwaren indeholder en intuitiv WYSIWYG-editor ud over et udvalg af adaptive skabeloner, tredjepartsintegration og øjeblikkelig support, der starter på $ 4 pr. Måned. uKit.comuKit – er en af ​​de nemmeste og mest overkommelige webstedsbyggere designet til indholdsbaserede websteder, porteføljer og repræsentation af små virksomheder. Softwaren indeholder en intuitiv WYSIWYG-editor ud over et udvalg af adaptive skabeloner, tredjepartsintegration og øjeblikkelig support, der starter på $ 4 pr. Måned.

Den vigtigste fordel ved at bruge online webstedsbyggere er, at du muligvis får adgang til dem, når du vil. En bruger har kun brug for en enhed, der er tilsluttet internettet og data for at logge ind. Det er ikke nødvendigt at downloade flere versioner for at have installeret på flere enheder. Alle websidebygningsinstrumenter kan tilgås med et klik.

Inline-redigering kommer som en anden vigtig fordel her. Det betyder, at alle ændringer gemmes automatisk uden behov for at genudgive hver alder hele tiden, efter at du har foretaget nogle lette indholdsopdateringer. Derudover kan du forhåndsvise disse ændringer i realtid, hvilket er umuligt, når du bruger offline webstedsbyggere.

5. Offline-webstedsbyggere

Nogle web-bygning applikationer kræver ikke internetforbindelse. Brugere kan vælge downloadbar software og bruge det, uanset om der er et Wi-Fi-netværk eller ej. Den vigtigste fordel ved sådanne platforme er, at du muligvis kan arbejde på at oprette websteder, når du har brug for på trods af placeringen. Bare lad appen installeres og få adgang til dens funktioner til enhver tid.

Den vigtigste ulempe her er, at du sandsynligvis skulle betale for flere versioner, hvis du bruger softwaren på flere enheder. Ellers kan du få adgang til programmet fra en enkelt computer, hvilket ikke er meget praktisk. En anden ulempe er, at du stadig har brug for internetforbindelsen for at importere en allerede designet skabelon eller få den installeret på din server.

Den gode nyhed er, at der er både betalte og gratis platforme, der tilbyder ubegrænset adgang til deres funktioner til nulpris. Lad os se på et par eksempler:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – et betalt program, der blev lanceret under Adobe-banneret. Værktøjet gør det nemt at oprette dynamiske webdesign, selvom det er temmelig komplekst og dyrt. Brugere med ingen kodnings- eller webdesignfærdigheder kan have ryggen mod væggen. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – et betalt program, der blev lanceret under Adobe-banneret. Værktøjet gør det nemt at oprette dynamiske webdesign, selvom det er temmelig komplekst og dyrt. Brugere med ingen kodnings- eller webdesignfærdigheder kan have ryggen mod væggen.

MobiriseMobirise – en offline downloadbar software, der er kompatibel med både Windows og Mac OS for maksimal fleksibilitet. Platformen er gratis at bruge og indeholder færdiglavede digitale butiklayouter ud over reagerende webdesign, mobil preview-tilstand osv. MobiriseMobirise – en offline downloadbar software, der er kompatibel med både Windows og Mac OS for maksimal fleksibilitet. Platformen er gratis at bruge og indeholder færdiglavede digitale butiklayouter ud over reagerende webdesign, mobil preview-tilstand osv.

Den dårlige nyhed om alle de ovennævnte er, at de ikke er gode for begyndere. De kræver mindst en vis grundlæggende indlæringskurve eller kodningserfaring. Af denne grund vælger du online webstedsbyggere med træk-og-slip-funktionalitet såvel som alle funktioner inkluderet i pakken kan være en bedre mulighed.

6. Yderligere ikke-obligatoriske værktøjer

Vi har drøftet nogle obligatoriske aktiver, der er nødvendige for at oprette et websted fra bunden. Derudover kan du drage fordel af ekstra værktøjer. De er ikke obligatoriske, men kan stadig gøre udviklingsprocessen meget hurtigere og lettere. At ikke overveje dem ville være en miss.

Når vi siger ekstra instrumenter, mener vi tekst og grafiske redaktører til at arbejde med indholdet af forskellige formater og typer. Det kan være nødvendigt at skrive og gemme adskillige tekster såvel som kildekodestykker på et enkelt sted. Det er altid bedre at kopiere og indsætte dem i stedet for at skrive fra bunden hver gang.

Desuden skal webstedsejere behandle adskillige billeder og fotos for at gøre deres projekt fanger. Det er her grafiske redaktører er afgørende. De hjælper med ikke kun at ændre størrelse på og beskære dine billeder, men også komprimere dem, tilpasse, tilføje effekter, nye lag osv.

Tekstredaktører

Brugere kan drage fordel af flere typer tekstredigerere. Den første kategori inkluderer allerede indbyggede redaktører, der følger med hvert af operativsystemerne. Windows-brugere finder muligvis Notepad allerede integreret i OS. Mac OS har TextEdit installeret, mens Linux leveres med Kate, LeafPad og nogle andre.

På den ene side er det godt at have integrerede redaktører. På den anden side kan brugen være vanskelig. For eksempel er Notepad perfekt til at gemme stykker tekst eller kildekode. Det har dog ikke mange af formaterings- eller tilpasningsværktøjerne.

Det er her du foretrækker at have Microsoft Office-pakke kompatibel med alle OS-versioner. Det inkluderer ikke kun tekstredaktører, men også Excel, PowerPoint og nogle andre gode instrumenter, der kan komme godt med.

Brug af online redaktører er et andet alternativ. De fungerer på samme måde som traditionelle redaktører med den eneste forskel: De er tilgængelige via din browser og kræver en internetforbindelse. De fleste af jer har brugt Google office skybaseret online-pakke med alle de samme funktioner som i det traditionelle desktop office kit. Al info gemmes automatisk i skyen med en chance for samarbejde. Du kan redigere det samme dokument, PowerPoint-præsentation eller Excel-tabel eksternt sammen med dine holdkammerater.

Grafiske redaktører

Som vi tidligere har sagt, er en grafisk redaktør ikke bare at beskære og klippe billederne. Redaktionstypen afhænger af projektbehovet samt din tekniske baggrund. Nogle applikationer er lette at bruge, mens andre kræver en vis designbaggrund.

Endnu en gang bør ejere af websteder overveje deres økonomiske muligheder, da nogle software er gratis, mens andre programmer er tilgængelige med abonnementsbaserede modeller eller kommer med premium-konti for at få adgang til alle funktionerne.

Beslut også, hvordan du skal bruge en redigering. Vil det være en online app som Canva? Der kan du bruge færdige skabeloner til bannere, præsentationer, Facebook- eller Instagram-indlæg eller oprette et unikt design af dit eget. Softwaren kræver enkel registrering på vores sociale konto. En gratis plan er tilgængelig gennem med begrænsede funktioner.

Photoshop Elements – er sandsynligvis det bedste eksempel på en grafisk editor, der kan downloades. Det leveres med et bredt udvalg af instrumenter fra lagredigering og billedkomprimering til at arbejde med adskillige designelementer. En kraftfuld editor er ikke let for begyndere. Men når du først har håndteret det, vil redigering af billeder, konvertering og optimering af dem være et stykke kage.

Bundlinjen

Hvis du vil oprette et websted, har du muligvis brug for et sæt aktiver og værktøjer. Nogle af instrumenterne er allerede integreret i dit operativsystem, mens andre kræver yderligere download eller onlineadgang. Uanset hvad du vælger, indeholder listen over software, der kræves til at oprette et websted, en operativ pc med det allerede installerede operativsystem, en pålidelig webbrowser, online eller downloadbare webbygningsplatforme samt tekst- og billedredigeringsprogrammer.

Med så mange muligheder på nettet, finder du det værktøj, der passer dig bedst med hensyn til teknisk oplevelse, softwarekompatibilitet og budgetforventninger.

Opret et websted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map