Sådan hostes et websted gratis

Sådan hostes et websted gratis


Valg af en korrekt hosting er afgørende for ethvert websted. Det sikrer problemfri drift, sikkerhed og stabilitet. Det kan dog være en skræmmende opgave at vælge den rigtige. Webstedsejere skal overveje forskellige væsentlige faktorer, herunder båndbredde, SSD-opbevaring, sikkerhedskopier og snesevis af andre udtryk, der måske ikke har nogen mening, især for ikke-teknikere.

Hvad er den bedste hosting? Hvor meget skal du betale? Hvilke funktioner får du for den pris? Det handler om at undersøge, sammenligne og kontrastere forskellige tilbud. Af denne grund kan gratis webhosting være en bedre løsning til en start. Du vil have en chance for at dykke dybt ind i hosting-sagen såvel som at forstå, hvordan serveren faktisk fungerer uden at betale en enkelt dollar.

Derudover kan gratis hosting være en god måde at samle viden og teknologiske færdigheder på. Desuden kan du bruge det til at være vært for et lille projekt i tilfælde af et begrænset budget eller teste, hvordan dit fremtidige websted fungerer. Husk, at gratis hosting aldrig fungerer på dynamiske websteder med forbedret funktionalitet. Lad os se på, hvilke gratis hostingmuligheder du har, og hvordan de kan hjælpe.

Måder at være vært for et websted gratis

Lad os afklare et par grundlæggende ting vedrørende webhosting, før vi starter. Forestil dig, at en server er et hus, mens dit websted er en person, der bor i det hus med alle faciliteter, forsyningsselskaber osv. Disse værktøjer kan sammenlignes med webstedets aktiver (indhold, kode, scripts, widgets, mediefiler og så videre).

Hvert hus beliggende på den samme gade har den samme adresse, men med forskellige numre. Det nummer, der er tildelt til din særlige bygning, er webstedets unikke IP-adresse. Alle dine naboer deler de samme faciliteter, men til deres egne formål og komfort. Det samme er med websteder. De deler den samme server for at få mest muligt ud af det til glat betjening såvel som online-tilgængelighed.

Selvom vi ikke overvejer betalte hosting-tilbud, er der to vigtige måder at være vært for et websted gratis. De omfatter:

 1. Opsætning af hosting på egen hånd – kræver dyb teknisk og computerkendskab. Ikke godt til begyndere.
 2. Brug af tredjeparts tjenester som GitHub – brugervenlig løsning, som er god til nybegyndere uden færdigheder.

Lad os se et kort kig på begge muligheder for at finde ud af, hvilken der er bedre og hvorfor.

Opsætning af vært selv

Hvis du beslutter at være vært for dit websted på egen hånd, skal du have dyb teknisk viden. Derudover har du brug for lidt held, mens ikke alle internetudbydere tillader webhosting. Du skal finde ud af det for at kontakte virksomhedens repræsentanter direkte.

Noget held? Godt. Den næste fase er at gennemføre flere vigtige trin:

 1. Find ud af din egen IP-adresse.
 2. Få adgang til dit lokale netværk.
 3. Find selve IP’en.
 4. Indsæt adressen i protokollen.
 5. Download og installer speciel software til at administrere webstedsdatabaser.

Bemærk, at ovennævnte trin kun fungerer til tekniske guruer. Newbies bør undgå at deltage i proceduren i betragtning af, at de har en enklere mulighed.

Brug tredjeparter

Valg af tredjepartsplatforme som GitHub er et bedre alternativ for ikke-teknikere, der ikke ønsker at blive involveret i den tekniske proces. Sådanne platforme er designet til at gøre brugere lette, når det kommer til webstedshosting. De er lette at administrere og har undertiden et supportteam.

Den dårlige nyhed er, at gratis serverløsninger ikke er for alle websitetstyper. De kan være et godt alternativ til statiske sider med lidt indhold. Webstedsejere kan bruge dem som testplatform til at kontrollere, hvordan nogle af webstedets funktioner fungerer såvel som den måde, den vises på nettet.

At få fri serverplads eller båndbredde kan se attraktivt ud. Ulempen medfører dog nogle afgørende ulemper, når du er vært for et websted gratis:

 • Begrænset overførselshastighed og båndbredde – Vi startede vores guide fra vigtige tekniske specifikationer, der skal overvejes, når du vælger en hosting. Nå, en gratis serverløsning leveres med begrænset båndbredde og overførselshastighed. Med andre ord vil serveren ikke klare den voksende trafik. Det resulterer uundgåeligt i konstante underfald og reduceret hastighed.
 • Intet entydigt domæne – En anden vigtig ulempe, når det kommer til onlineprojekter, der kræver anerkendelse og stærk webrepræsentation. Gratis tjenester giver ikke brugere domæner og fungerer aldrig som domæneregistratorer. Det er meget sandsynligt, at du får et underdomæne, der består af hovedtjenestenavnet og dit projekt, som ikke er godt til at udvikle projekter.
 • Begrænset sikkerhed – et websted kræver stabil sikkerhedsmåde til at beskytte det mod spam, scanning, ondsindede koder osv. Kun betalte platforme leverer nok sikkerhedsværktøjer med Anti-Spam-instrumenter, sikkerhedskopieringer og systemopdateringer. Alt hvad du kan gøre med gratis platforme er at forbinde SSL-certifikatet.
 • Tilpassede annoncer – du vil næppe sætte pris på tredjepartsannoncering på dit websted. Dette er dog, hvordan gratis webhostingstjenester gør. De viser ofte deres annoncer uden at give brugeren besked.
 • Begrænset kundesupport – En anden enorm ulempe, der gør det meget svært at løse tekniske problemer direkte med servicerepræsentanterne. Derudover indeholder nogle få platforme guider eller tutorials. I de fleste tilfælde skal du finde ud af systemet på egen hånd. Når problemet er opstået, er der ingen, der hjælper.

I betragtning af de ovennævnte ulemper er det klart, at gratis webhosting er godt til små statiske sider, til test eller uddannelsesprojekter, der ikke kræver promovering. Nogle platforme hævder at være gode til små blogs eller porteføljer. Påstanden ser ud til at være falsk.

Hvis du f.eks. Planlægger at regelmæssigt dele forskellige blogindlæg og artikler med billeder, diagrammer, tabeller og andet medieindhold, har du brug for en mere pålidelig serverløsning med tilstrækkelig diskplads og båndbredde til at klare trafikken. Det samme er med porteføljer fulde af billeder i høj opløsning. For mindre krævende projekter er GitHub muligvis en fleksibel nok mulighed for at være vært for dit websted gratis.

GitHub Pages Hosting Kort oversigt

GitHub-sider

Platformen har været på markedet siden 2009. Det har vist sig at være en hurtig og nem måde at være vært for websteder gratis. Det kan være et godt sted at være vært for dine statiske HTML-baserede projekter. Derudover kommer det som et open source-styrings- og kontrolsystem. Bortset fra en gratis serverløsning giver den også nogle gode samarbejdsværktøjer til udviklere til at dele og redigere koder, når de udvikler apps, sider osv.

Men vi er hovedsageligt fokuseret på dens hostingfaciliteter. GitHub Pages er en gratis hosting, der indeholder en webside-generator, der lader dig oprette dit eget websted og være vært for det direkte fra GitHub-arkivet. På samme tid er du fri til at være vært for dine egne projekter.

Platformerne kommer som en statisk hosting-udbyder. Det betyder nul chancer for at bruge det til dynamiske sider med masser af indhold, ingen databaser eller filadministratorer. Brug af løsningen til e-handel og forretningsprojekter vil være en dårlig idé. På den anden side leveres systemet med et sæt fordele, som begyndere kan finde nyttige. Mest af alt er det gratis, det har hurtig CDN og er let at bruge. Se vores GitHub Pages hosting brugervejledning.

Kom godt i gang med GitHub-sider

For at komme i gang med platformen skal du udføre følgende trin:

 1. Oprette en ny konto. Først og fremmest skal du logge på GitHub. Registreringsprocessen kræver angivelse af din e-mail, brugernavn og adgangskode. Klik på knappen “log ind”, og gå videre.
 2. Start et nyt projekt. Nu skal du oprette et nyt projekt til det nye webstedoplagringssted. Klik blot på knappen og omdøb repositoriet ved hjælp af dit brugernavn, der er angivet under trin # 1. Vælg mappen (lokal sti), og klik på knappen “Opret et lager”.
 3. Opret en Github-genplads

 4. Kopier filer. Nu skal du overføre webstedsfiler til den nyoprettede arkivmappe. Du overføres til et simpelt dashboard med plads til kodeindtastning.
 5. Kopier filer til Github

 6. Gå live. Nu, hvor alle dine filer er blevet kopieret med succes til arkivet-mappen, kan du tilføje forpligtelser og trykke på “public” -knappen for at gå live.

Nu kan du tjekke, hvordan dit websted ser ud liggende online ved at indtaste sin adresse i søgemaskinens adresselinje.

Sådan forbindes SSL-certifikat til hosting af GitHub-sider

Platformen har modtaget denne HTTPS-support siden 2016. Det betyder, at alle brugere af GitHub Pages har en chance for at forbinde SSL-certifikatet for at gøre deres websteder sikre og sikre til gennemsyn. De fleste af jer er allerede stødt på låsen ved siden af ​​webstedets navn i browsersøgningslinjen. Det er faktisk det værktøj, der krypterer trafik mellem browseren og serveren (GitHub-sider i vores lejlighed).

Desuden etablerede hostingudbyderen et partnerskab med Lad os kryptere det er SSL-certifikatmyndigheden. Det betyder, at håndhævelse af SSL-funktionen på dit websted vil være en fred af en kage. Se på de trin, du skal udføre:

 1. Indtast din GitHub-konto.
 2. Gå til hovedsiden til dit websted.
 3. Klik på ikonet “indstillinger” i øverste højre hjørne.
 4. Naviger til GitHub-sider.
 5. Vælg funktionen “Håndhæv HTTPS”.
 6. Aktivér SSL på GitHub-sider

Undertiden kan manuelle indstillinger resultere i at der serveres blandet indhold. Det betyder, at nogle af filerne eller siderne stadig er tilgængelige under HTTP-protokollen, selv efter at du har håndhævet SSL. Det kan føre til problemer ved indlæsning af webstedsaktiver, mens problemløsning kræver nogen teknisk baggrund. Brug af GitHub-sider med CloudFlare kan være en enklere mulighed.

En anden måde at aktivere SSL-certifikatet til dit websted er at bruge GitHub-sider sammen med Cloudflare Universal SSL-indstilling. Det blev implementeret, når hostingudbyderen ikke understøttede https-forbindelsen. Disse tider er gået, mens indstillingen stadig er tilgængelig via HTTP / 2, hvor CloudFlare fungerer som en formidler, der sikrer sikker forbindelse mellem webstedet og slutbrugeren.

GitHub Hosting: Fordele og ulemper

GitHub Pages-platformen tjener helt sikkert brugernes vigtigste mål. Dets vigtigste mission er at lade webstedsejere være vært for deres projekter på trods af budgettet. Det leverer nogle gode funktioner ud af kassen, der gør det værd som en gratis web-hosting potion. På den anden side er det en dårlig idé at bruge det til små virksomheder eller e-handelswebsteder.

Fordele:
Ulemper:
&# X2714; Helt gratis – en afgørende fordel, der er svært at slå. Brugeren får hosting-faciliteter uden beregning.
&# X2714; Hurtigt indholdsleveringsnetværk – platformen bruger kraftigt CDN til at sikre hurtig levering af indhold.
&# X2714; Integreret CMS – systemet har en integreret editor, der giver brugerne mulighed for at generere websteder, gemme filer og implementere projektet.
&# X2714; Optimering – Platformerne giver teknologier automatisk mulighed for at gzip og mindske webstedets aktiver.
Begrænsede faciliteter – til websteder, der ikke er større end 1 GB. Brugere kan regne med begrænset båndbredde (100 GB pr. Måned) og opbevaring, hvilket er dårligt til voksende projekter med flere mediefiler.
Kun statiske websider – systemet understøtter kun statiske HTML-baserede sider. Ikke godt til dynamiske websteder med konstant opdatering af indhold.
Kun tilpasset domæne – du vil ikke være i stand til at få et eksklusivt domæne til projektet. Det vil alligevel indeholde hostingmærkenavnet.
Ingen URL-redigering – hver side eller sektions URL slutter med .html.
Begrænset support – systemet har en enorm videnbase, selvom der ikke er nogen måder at få øjeblikkelig hjælp på. Brugere kan dog stadig vælge et traditionelt e-mail-billetsystem.

Konklusion

Hosting af et websted gratis fungerer muligvis kun som en kortvarig løsning, da dit projekt vil kræve flere faciliteter på et tidspunkt af dens udvikling. Platformer som GitHub kan være gode til små og enkle projekter. Du kan bruge gratis hosting som en testplatform til at kontrollere webstedets funktionalitet under virkelige forhold.

Hvis ingen af ​​ovennævnte henviser til dit websted, eller du er interesseret i at starte små virksomheder eller e-handelsprojekter, der kører meget trafik og kræver konstante opdateringer, er du bedre valgt betalte hosting-tilbud. De leverer udvidede lagerfaciliteter og båndbredde, tilbyder ekstra sikkerhedsmidler, forbedret kundesupport og mere for at lade brugerne fokusere på webstedets udvikling.

Host et websted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map