Sådan opretter du et nyt .com-websted

Sådan opretter du et nyt .com-websted


Så du har idéen til et nyt .com-websted. Du har udarbejdet dens struktur, defineret typen samt de nødvendige funktioner. Med andre ord har du en færdiglavet mockup tegnet på papirarket. En genial idé er dog kun 50% af succes. Den næste fase er at bringe den til live. Det er her du bliver nødt til at vælge en passende metode til opbygning af websteder.

Valget afhænger helt af den tekniske baggrund og tilgang, du vil etablere. Har du brug for en enkel og hurtig løsning med alle funktioner inkluderet? Eller længer du efter en platform til bygning af websteder, der forbeholder maksimal tilpasningsfrihed til at håndtere det meste af processen manuelt? Valget er næppe en tur i parken, da der er masser af problemer at se efter, inden du kommer i gang.

Webstedsbygningsteknologier at vælge imellem

Selvom du ikke er en teknisk nørd med nul chancer for at opbygge et selvkodet websted, vil vi gennemgå to vigtige muligheder, der er tilgængelige for begyndere. De omfattede online webstedsbyggere og CMS-platforme. Begge er meget populære blandt brugere og tjener grundlæggende behov for webstedsopbygning, selvom de er på en anden måde.

Online webstedsbyggere

Online-webstedsbyggere er designet til at sætte brugere uden absolut ingen tekniske færdigheder i brugervenlighed. De er meget lette at bruge. Bygningsprocessen tager normalt ikke mere end 2 timer. Softwaren er tilgængelig som en abonnementstjeneste. Det betyder, at du kun behøver at betale månedligt eller årligt og bruge en pakke medfølgende værktøjer.

Det betyder ikke noget, om du vil bygge et nyt .com-sted eller bruge enhver anden domæneudvidelse. Udviklingsprocessen vil stadig være den samme som implementerede teknologier og byggemetoder.

De vigtigste funktioner, der definerer online webstedsbyggere, inkluderer:

 • Enkelhed – de fleste platforme leveres med træk-og-slip-redaktører. Du kan let ændre webstedsstrukturen eller tilføje nye elementer eller blokke med et klik. Inline-redigering er en anden stor funktion, der lader dig automatisk gemme og forhåndsvise alle foretagne ændringer.
 • Nem tilpasning – for at oprette et brugsklar websted, behøver du kun at vælge en skabelon og tilføje indhold. Som regel har layouts relevante forudinstallerede widgets og funktioner, der henviser til en bestemt webstypetype. Du behøver ikke at installere dem separat.
 • Alt-i-én-løsning. Som en abonnementsbaseret model kræver webstedsbyggere ikke yderligere manipulationer med domæner og hosting. Du får alle de nødvendige aktiver og faciliteter inden for en valgt plan.

Som et resultat ser webstedsbyggerne ud som et ultimativt værktøj uden kodning, ingen indlæringskurve og minimum manuel håndtering krævet.

CMS-platforme

Du har stødt på CMS-baserede websteder millioner af gange, mens du surfer på nettet. De er meget populære blandt begyndere og fordele, der lader dem oprette bogstaveligt talt hvilken som helst webstedstype form enkle blogs og små virksomhedsprojekter til digitale butikker.

Den vigtigste ulempe her er, at jo mere komplekst webstedet du vil oprette, jo mere proces skal du håndtere dig selv. CMS er hovedsageligt en redigeringsmotor, der kræver yderligere tilpasning med hensyn til funktioner, plugins, design osv. Den gode nyhed er, at den leverer adgang til kildekoden for brugere med en teknisk baggrund til at redigere og ændre en standardskabelon. Den dårlige nyhed er, at nybegynderne har brug for nogen tid på at finde ud af, hvordan alt fungerer.

I modsætning til online webstedsbyggere er CMS-platforme ikke en alt-i-en-løsning. Det betyder, at du bliver nødt til at registrere et domæne samt finde en platform til at være vært for et websted. For at gøre tingene lettere for brugerne tilbyder nogle velprøvde hostingudbydere enkle måder at integrere, opsætte og tilpasse CMS-baserede projekter.

De vigtigste funktioner, der definerer CMS-platforme, er som følger:

 • Avancerede redigeringsindstillinger. Med adgang til skabelonens kildekode kan du redigere eller ændre bogstaveligt talt hvert element på dit fremtidige websted, men kun i tilfælde af at du har programmeringsevner. For eksempel er 90% af WordPress-skabeloner bygget på PHP. For at tilpasse dem skal du have PHP-kodningserfaring.
 • Budgetkontrol. CMS er gratis i sig selv. Du behøver ikke betale for det. Imidlertid betales domæneregistrering, hosting, plugin-udvidelser og premium-platforme. Den gode nyhed her er, at du muligvis kan vælge aktiver, der opfylder dit budget. Derudover tilbyder nogle hostingudbydere CMS-kompatibilitet med baseline-funktioner, du allerede har brug for i planen.
 • Uendelig valg af plugin. Online-webstedsbyggere er muligvis begrænset med tilføjelser og funktioner. CMS-platforme tilbyder uendelige integrationsfunktioner med tusinder af tilgængelige plugins. Du skal dog finde, installere, tune og opdatere dem manuelt.

CMS-platforme er bestemt et godt valg, især når de bruges sammen med en kompatibel hostingudbyder. For eksempel beslutter du at oprette et websted ved hjælp af WordPress. En række hosting-websteder tilbyder WP-optimerede planer, der gør byggeprocessen meget lettere, selv for nybegynderne.

Ikke desto mindre er processen ikke fuldt automatiseret i modsætning til i online webstedsbyggere. Nu er det på høje tid, at vi beskrev processen ved hjælp af begge de forklarede bygningsmetoder.

Oprettelse af et nyt .com-websted med et webstedsbyggeri

De fleste webstedsbyggere kræver ikke mere end et par timer at oprette og distribuere en klar til at gå website. Du vil sandsynligvis bruge mere tid på at sammenligne og kontrastere tilgængelige platforme. Bygningsprocessen er imidlertid næsten den samme, mens de implementerede teknologier er ens.

Trin 1 – Log ind

Wix webstedsbygger - log ind

Ingen specielle manipulationer er nødvendige. Loginprocessen er den samme, som du indtaster din e-mail-konto. Systemet beder dig om at bruge enten Gmail eller social profil til at logge eller indtaste brugernavn og adgangskode. I sjældne tilfælde kan du blive bedt om at bekræfte din adgangskode, hvilket også er et spørgsmål om flere sekunder.

Trin 2 – Vælg en skabelon

Som regel er alle skabeloner opdelt i specifikke kategorier for at gøre valget lettere for brugerne. Hvis du f.eks. Vil oprette en digital butik, vil du næppe slå op i layoutet i Portfolio-sektionen. Alle skabeloner er mobile lydhør med en forhåndsvisningstilstand for at kontrollere, hvordan det ser ud.

Wix - Vælg skabelonen

Avancerede webstedsbyggere der bruge AI-baserede teknologier og maskinindlæringsværktøjer, tilbyder flere relevante skabeloner baseret på nogle generelle spørgsmål til beskrivelse af et fremtidig projekt. Systemet beder dig om at angive funktioner, du vil se, niche, webstedsnavn og anden info for at komme med færdige webstedeksempler. En fantastisk måde at spare tid på nybegynder, da de ikke engang behøver at redigere.

Hvis du stadig vil oprette et nyt sted fra det tomme eller bruge den skabelon, du kan lide fra den medfølgende liste, skal du gennemføre næste trin.

Trin 3 – Rediger og tilpas skabelonen

Du har sandsynligvis udarbejdet en struktur til dit fremtidige websted. Nu skal du kun tilføje elementer og blokke, der passer til det. Webstedsbyggere gør det nemt at tilføje, ændre størrelse, fjerne eller ændre elementer samt tilføje nye med en enkel og intuitiv træk-og-slip-editor.

Wix webstededitor

Upload billeder, tilføj relevante tekster, udfyld kontaktinfo og gå til næste trin.

Trin 4 – Vælg en plan

Mens den forrige fase ikke kræver nogen investeringer, er du nødt til at købe en plan for at gå live med dit websted. Desuden vil planen definere et sæt funktioner og ekstra muligheder, du får. F.eks. Er indgangs- eller gratisplaner kun gode til test, da de sjældent giver avanceret funktionalitet eller et gratis domæne. Hvis du vælger sådanne planer, skal du registrere domæner separat eller bruge standardunderdomæner.

Premium-planer leveres med et bredere udvalg af muligheder, herunder e-handel, premium support, gratis domæne med tilstrækkelig båndbredde og lagerplads til voksende projekter. Som regel er sådanne pakker temmelig overkommelige og starter ved ca. $ 10- $ 15 pr. Måned.

Trin 5 – Forbind et domæne

Igen inkluderer planen et gratis domæne, du behøver kun at indtaste det ved hjælp af relevante webstedsindstillinger. Hvis du beslutter at registrere det separat, skal du gå til en anden registrator, betale for domænet, vende tilbage til instrumentbrættet, indstille IP og fornye det separat. Brug af planer med et inkluderet gratis domæne ser meget mere praktisk ud, enkelt, hurtigt og omkostningseffektivt.

Trin 6 – Vis og gå live

Når du har afsluttet alle tidligere trin, kan du bruge preview-tilstanden til at kontrollere, hvordan projektet kører på desktop- og mobilversioner. Hvis resultatet er tilfredsstillende, skal du trykke på knappen “offentliggør” og gå live.

En anden fordel her er, at du kan ændre skabelonen når som helst samt gå ind i webstedsbyggeren mens du er på farten med en mobilapp og ændre den når det er nødvendigt.

Prøv med webstedsbygger nu

Oprettelse af et nyt .com-websted med CMS + hosting

For at gå online med et færdiglavet websted, har du brug for et sted at være vært for det. Mens webstedsbyggerne allerede inkluderer hostingfaciliteter, er situationen med CMS lidt anderledes. Den eneste måde at implementere er at bruge platformen sammen med hosting.

Valget afhænger af den valgte CMS-type samt webstypetype, indholdsvolumen, sidetælling og generel kompleksitet. Nogle hosting-planer leveres med et inkluderet gratis domæne og dets yderligere betalte fornyelse, andre tilbyder problemfri integration med et valgt CMS. De generelle trin til at oprette et websted er som følger:

Trin 1 – Domæne og hosting

Du kan enten registrere domænet separat eller få det inden for din hostingplan. Nogle platforme tilbyder 1-års gratis TLD (topdomæne) i tilfælde af køb af en premium-pakke med udvidet båndbredde og opbevaring. Det er en bedre mulighed snarere end at skifte mellem forskellige websteder, når fornyelsen er nødvendig.

Trin 2 – Vælg CMS

For at komme i gang skal du vælge en platform og registrere. Ideen er at oprette en enkelt konto, der giver adgang i CMS, hvor alle værktøjer er placeret sammen med indholdsredigeringsprogram. Registreringsprocessen er ret enkel. Opret dit login og din adgangskode for at åbne dashboardet når det er nødvendigt.

Trin 3 – Vælg og installer skabelonen

Nu skal du vælge et tema til dit fremtidige websted og få dets filer installeret på dit hosting. For at gøre processen lettere, er det bedre at bruge CMS-optimerede hostingplaner med et klik på CMS-integration og nem installation.

Trin 4 – Rediger dit websted

Gå ind i CMS-instrumentbrættet for at tilføje nyt indhold, oprette sider, kategorier osv. Her kan du også installere nødvendige plugins. Alle processer skal udføres manuelt. Selve temaet er kun en plan. Du bliver nødt til at styre alle webstedsektionerne på egen hånd samt finde, installere, tune og opdatere plugins, medmindre procesautomation er inkluderet i hostingplanen.

Den gode nyhed er, at de fleste tjenesteudbydere tilbyder CMS-optimerede løsninger. For eksempel, Bluehost tilbyder sine WP-orienterede planer. Det betyder, at du drager fordel af fuld WordPress-funktionalitet ud over ekstra funktioner i lyset af auto-opdateringer, sikkerhedsmidler, teknisk support osv..

Den sidste udgave kan være vigtig, især for nybegynder, da de fleste CMS ikke har øjeblikkelig support med undtagelse af Hjælpcentre, tutorials eller guider, der muligvis findes på Internettet. At have professionel støtte bag din ryg kan muligvis spille en enorm rolle.

Prøv nu med CMS

Bundlinjen

Begge muligheder er gode til at oprette nye websteder fra bunden. Den eneste måde, de adskiller sig på, er den implementerede tilgang. Brug af webstedsbyggere ser ud til at være lettere og mindre tidskrævende, mens CMS stadig kræver en indlæringskurve samt ekstra udgifter, der kan overstige den oprindelige pris for hostingplan.

Hvis du søger en hurtig, men alligevel effektiv måde at komme på et skalerbart og professionelt websted uden absolut ingen tekniske færdigheder, ville webstedsbyggere være en god mulighed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map