Sådan opretter du et websted på Google Sites

Sådan opretter du et websted på Google Sites


Du kan nemt oprette et gratis websted på Google ved hjælp af Google-websteder – en simpel træk-og-slip-webside-builder. Den er inkluderet i Google Suite-pakken og er oprindeligt rettet mod behovene hos førstegangsholdere. Tjenesten er intuitiv, let at bruge og ganske praktisk til alle brugerkategorier, og den har meget at tilbyde hver eneste webdesigner.

Google Sites bruger WYSIWYG-editoren som standard, selvom dens grænseflade også fungerer godt for de brugere, der har til hensigt at manuelt redigere webstedskode for at få et enestående resultat. Husk, at du skal tilmelde dig en gratis Google-konto, før du bruger tjenesten (hvis du ikke har den endnu). Her er en detaljeret gennemgang, der hjælper dig med at finde ud af de nødvendige trin, der kræves for at starte et websted gratis med Google.

Med Google Sites kan du nemt oprette og administrere interaktive og dynamiske projekter med et par klik. Ingen programmeringsfærdigheder eller webdesignoplevelse er nødvendige for at arbejde med systemet – bare følg tipene, det genererer, og udforsk instrumentbrættet for at gå videre til webstedsudviklingsprocessen.

Google Sites bruger WYSIWYG-editoren som standard, selvom dens grænseflade også fungerer godt for de brugere, der har til hensigt at manuelt redigere webstedskode for at få et enestående resultat. Husk, at du skal tilmelde dig en gratis Google-konto, før du bruger tjenesten (hvis du ikke har den endnu). Her er en detaljeret gennemgang, der hjælper dig med at finde ud af de nødvendige trin, der kræves for at starte et websted gratis med Google.

1. Vælg webstedsnavn og skabelon

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Så snart du logger ind på din Google-konto og starter webstedsbyggeren, vil du blive omdirigeret til kontrolpanelet, hvor du bliver bedt om at angive dit firmanavn. Dette er også stedet, hvor du kan ændre overskriftbillede og stil. I øvrigt har du en mulighed enten at vælge et af de lagerbilleder, som Google Sites tilbyder, eller uploade det eget. Når du har gjort det, skal du gå videre til valg af skabelon. Afsnittet “Temaer” er tilgængeligt i den detaljerede menu til højre for skærmen. Bortset fra design vil du være i stand til at vælge headerfarve og skrifttype her.

Når vi taler om skabeloner, tilbyder Google Sites ikke en standardskabelon til nye websteder, så brugerne får fuld kontrol over deres projekter. I stedet giver webstedsbyggeren dig mulighed for at vælge et af de eksisterende temaer fra galleriet. Med hensyn til forskellige temaer er det ikke så imponerende, men der er stadig meget at vælge imellem her.

Hvad du også skal huske er, at webstedsbyggeren skelner mellem forestillingerne om temaer og skabeloner. “Temaer” bruges til at designe webstedets samlede fornemmelse og udseende (inklusive billeder og farvepalet), mens “skabeloner” omfatter valget af sidetyper og layout. Dette er, hvad du vil gøre videre.

2. Rediger webstedslayout

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Mens du arbejder med din webstedsudvikling, har du en mulighed for at vælge og redigere dit webstedslayout. Alt i alt er der 6 layoutvarianter at vælge imellem. Disse inkluderer layout-, to-, tre- og firesøjler.

For at erstatte standardlayoutet skal du bare vælge det tilsvarende afsnit og gå videre til redigeringsprocessen. Når du har valgt, vil du være i stand til at udfylde blokke, uploade billeder og tilføje webstedsrelaterede tekster. Det er meget let, hurtigt og problemfrit.

3. Tilføj og tilpas sider

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Så snart du er færdig med layoutvalget, er det på høje tid at tilføje nye websidesider. Google Sites tillader tilføjelse af det ubegrænsede antal sider, der adskiller sig i deres implikationer og typer. For at tilføje en ny side skal du bare nå den tilsvarende fane “Sider” i kontrolpanelet og navngive siden. For at nedskære tidspunktet for webstedsudvikling er det muligt at duplikere færdige sider, tilføje undersider og tildele specielle egenskaber til dem.

Hvad angår sidetyperne, er det muligt at vælge mellem indstillinger. For at være præcis er det op til dig at bestemme, hvilken sidetype nøjagtigt du vil tilføje, og hvilket indhold du planlægger at uploade bagefter. Således kan du oprette og tilføje standardwebsider, der indeholder dit indhold og vedhæfte dokumenter, meddelelser for at sende virksomhedsnyheder og opdateringer, startsider, lister sider samt arkivskabe til at gemme, administrere og dele filer. Antallet af sider skal dybest set afhænge af din websteds specialisering, størrelse og indhold, du gerne vil vise.

4. Upload indhold

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Når du har tilpasset siderne, er det på høje tid at gå videre til en af ​​de mest tidskrævende, ansvarlige og klodsede dele af hele webstedsoprettelsesprocessen – upload af indhold. Gå hertil til fanen “Indsæt” i kontrolpanelet og vælg den type indhold, der skal tilføjes. Du kan vælge mellem tekstbokse, billeder, indlejringsindstilling og “Fra drev” -variant. Valget afhænger af kilden, hvor filerne oprindeligt er gemt i.

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Med hensyn til de typer indhold, der skal uploades til siden, afsløres indsættelsesknappen masser af varianter, der dækker den gældende mængde brugernes behov. Her er listen over indholdstyper, du kan vælge og indsætte på dine websider: Indholdsfortegnelse, Billedkarrusel, knap, skillelinje, YouTube, kort, kalender, dokumenter, dias, ark, formularer og diagrammer. Uanset hvilket element du vælger, vil du være i stand til yderligere at tilpasse det med hensyn til dit websteds specialisering.

Derudover gør Google Sites det muligt at integrere standard “gadgets” som regnemaskiner eller nyhedsfeeds, Google Search Console for bedre søgemaskineoptimering af færdige projekter, Google Analytics osv. Som en Google-drevet webstedsbygger tillader Sites integration af enhver G Suiteudvidelser, som du finder vigtige og nødvendige for dit projekt.

Ingen tredjeparts tilføjelser eller plugins er nødvendige for at gøre det – bare kig på det sæt udvidelser, og vælg dem, du i øjeblikket har brug for (Google Docs, Drive, Collections, Jamboard, Blogger og hvad ikke).

5. Gennemgå indstillinger for webstedsstyring

Før du afslører dit nye projekt for verden, skal du indstille og konfigurere nogle af de mest kritiske elementer og webstedsadministrationsmuligheder. Hvad du kan gøre her er at forbinde webstedsanalyse, duplikere projektet, tilføje favicon, justere brugerdefinerede webadresser, gennemgå indstillinger for webstedets info, tildele rettigheder til deling af websteder til andre brugere osv..

Hvis der stadig er noget, du ikke forstår her, skal du bare gå til knappen “Tag en rundvisning” for at se, hvad der ligger bag systemindstillingerne. Bortset fra det tillader webstedsbyggeren at tilføje flere bidragydere til projektet og endda abonnere på nylige projektændringer for at holde sig opmærksom på alle redigeringer og ændringer, der er foretaget på webstedet.

6. Vælg et domænenavn

Der er endnu en ting at gøre, før du gør det tilgængeligt på nettet. Du skal vælge domænenavnet til dit projekt. Faktisk kan du offentliggøre det under dit eget domæne – det, du har ejet før – eller få et helt nyt fra Google. Det er op til dig at beslutte det. Bare tænk på den bemærkelsesværdige og let at huske URL, som ikke kun vil være forbundet med din forretningsniche, men også vil være unik og mindeværdig for målgruppen. Brug dog ikke for lang tid til at undgå store webadresser.

7. Juster adgang til webstedet

Sådan opretter du et websted på Google Sites

Der er en praktisk mulighed for at dele det færdige projekt med andre brugere ved at indstille adgangsrettighederne. Således kan du forlade dit websted i udkasttilstand (mens det stadig er under konstruktion), ved at vælge specifikke personer, der har ret til at redigere projektet. Du kan også gøre webstedet helt privat, så ingen kan se det. På samme måde kan du offentliggøre projektet for at gøre det tilgængeligt for alle. Hvis du ønsker at invitere nogen til at redigere webstedet med dig, tillader systemet at gøre det ved at specificere e-mails fra disse mennesker og sende invitationer til dem.

I tilfælde af at du vil beskytte dit projekt, kan du markere den knap, der gør det muligt at forhindre andre redaktører i at offentliggøre projektet, ændre adgangsrettigheder og tilføje nye mennesker uden din opmærksomhed. Det er meget praktisk for folk, der arbejder i et team eller for de brugere, der er involveret i udviklingen af ​​skræddersyede websteder til klienter. Endelig er det muligt at bruge indstillingen Preview før den endelige projektpublikation for at sikre, at den ser ordentligt ud på desktop, tablet og mobilskærme.

8. Tilslut Google Analytics

Google Sites gør det muligt at forbinde Google Analytics til dit færdige projekt. Det er en must-have-funktion, hvis du ønsker at være opmærksom på de vigtigste parametre for dit projekt og faktorer, der påvirker dets ydeevne såvel som SEO-vurdering. Integration af Google Analytics hjælper dig med at finde ud af trafikstrøm og svingninger, mængden af ​​brugere, der besøger dit websted i den angivne periode, konverteringsfrekvenser, trafikdestinationer og kilder, websidens opgørelsesgrader samt masser af andre vigtige parametre, der i sidste ende kan udgøre eller ødelæg hele webstedets ydeevne. Kendskab til disse egenskaber vil hjælpe dig med at løse de potentielle problemer til tiden for at undgå mere alvorlige konsekvenser.

9. Juster SEO-konfigurationer og offentliggør webstedet

Der er en mere vigtig ting, du skal gøre, før du gør dit websted tilgængeligt online. Vi taler om optimering af søgemaskiner nu. Google Sites giver dig mulighed for at justere de største SEO-parametre for at sikre en høj søgemaskine ranking af dit nyoprettede projekt. For at gøre det til en succes anbefales det at forbinde Google Search Console, der gør det lettere for søgemaskinerne at indeksere dit projekt. Sørg for korrekt at udfylde de vigtigste SEO-felter og sektioner, der har direkte forbindelse til dine webstedsstillinger. Nu hvor dit websted er 100% klar til offentliggørelse, skal du blot klikke på knappen “Publicer” og se resultatet!

Bundlinie

Uanset om du er en nybegynder eller en erfaren kodningsbevidst udvikler, der er villig til at oprette et websted på Google, vil du nemt mestre det med hjælp til Google Sites. Det er et ganske funktionelt system, selvom det har minimalistisk design. Ingen særlig programmeringskendskab er påkrævet for at starte og styre projekter med Google Sites. Kontrolpanelet er intuitivt og let at udforske, mens resultatet er en indsats værd på lang sigt.

Webstedsbyggeren gør det muligt kun at oprette enkle websider med temmelig begrænset funktionalitet. Det fungerer godt til små projekter, mens lancering af komplette websteder næppe vil være muligt. Hvis du har til hensigt at fortsætte med at arbejde videre med projektudvikling og promovering, er det fornuftigt at vælge en kvalitetsfunktionsrig webstedsbygger fra starten. Wix, UKIT, Weebly eller endda CMS som WordPress vil let klare enhver opgave. Alt afhænger af dine færdigheder og erfaringer med webdesign.

Prøv Google Sites nu

Howard Min Twitter-profil Min Facebook-profil e-mail Min Linkedin profil

Om forfatteren

Jeg er Howard Steele, grundlæggeren og hovedredaktøren af ​​dette websted. Med over 10 års webbygning ved jeg, hvor kompliceret og trættende denne opgave kan være for en ikke-it-person. Kan du ikke beslutte, hvilken tjeneste du skal vælge? Du er velkommen til at spørge mig om råd. Beskriv bare dit websteds behov, så hjælper jeg dig med glæde.

Hjem »Nyttige tip» Sådan opretter du et websted på Google Sites

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map