Ξεκινώντας το δικό σας blog ομορφιάς για λιγότερο από $ 100 – Εντυπωσιακά απλά και εύκολα βήματα

Η θέση ομορφιάς είναι διασκεδαστική και συναρπαστική. Η βιομηχανία από μόνη της είναι πολύ δυναμική, έτσι οι τάσεις εξελίσσονται συνεχώς και τα θέματα αλλάζουν πάντα.


Εάν είστε ενθουσιασμένοι με τα καλλυντικά, τη γενική υγεία, την περιποίηση του δέρματος, τα χτενίσματα, τα προϊόντα ομορφιάς και τη μόδα, τότε μπορείτε να χαράξετε μια θέση για τον εαυτό σας στο διαδίκτυο με ένα blog ομορφιάς.

πώς να ξεκινήσετε ένα blog ομορφιάς με λιγότερα από 100 $

Γιατί να ξεκινήσετε ένα blog ομορφιάς?

Δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο γραφής ή επαγγελματικό υπόβαθρο γραφής ξεκινήστε το δικό σας blog ομορφιάς.

Στην πραγματικότητα, πολλά από τα πιο δημοφιλή ιστολόγια στο Διαδίκτυο δημιουργούνται από άτομα που γράφουν απλώς για αυτό που τους ενθουσιάζει περισσότερο και ενημερώνουν συνεχώς τους αναγνώστες τους με ενημερωτικές και έξυπνες δημοσιεύσεις.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να έχετε το δικό σας blog. Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να κερδίσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα μέσω διαφημίσεων και συνδέσεων με εταιρείες ομορφιάς και μόδας.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με τους εμπόρους λιανικής πώλησης προϊόντων ομορφιάς, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα.

Υπάρχουν επίσης πολλοί bloggers ομορφιάς που αποστέλλονται προϊόντα για δοκιμές και κριτικές, μερικές φορές ακόμη και πριν τα προϊόντα φτάσουν στα καταστήματα.

Αυτό σας επιτρέπει να εκτίθεστε στις τελευταίες τάσεις στον κλάδο της ομορφιάς, ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν θέλετε να γίνετε αρχή σε αυτήν την εξειδικευμένη θέση.

Πριν ξεκινήσετε

Είναι σημαντικό να κάνετε καταιγισμό ιδεών ακριβώς κατά την έναρξη. Όταν σας εμπνέει η έμπνευση, καθίστε και αποφασίστε ποια πτυχή της βιομηχανίας ομορφιάς θα θέλατε να κάνετε blog. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα με τις δημοσιεύσεις που ίσως θέλετε να γράψετε.

Η πιο σημαντική ερώτηση που μπορείτε να κάνετε είναι: «Εάν ήμουν ο αναγνώστης του ιστολογίου μου, τι θα με ενδιέφερε να διαβάσω;»

Σκεφτείτε επίσης τις διαφορετικές «υποκατηγορίες» στις οποίες μπορείτε να περιστρέψετε. Για παράδειγμα: Κριτικές προϊόντων, προϊόν της ημέρας, συμβουλές για μακιγιάζ και τυχαία πράγματα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε άλλα ιστολόγια και παρατηρήστε τα πράγματα που σας αρέσουν και δεν σας αρέσουν όσον αφορά το περιεχόμενο, τα θέματα, το στυλ γραφής και τη συνολική εμφάνιση.

Φυσικά, μην αντιγράφετε κανέναν, αλλά κοιτάζοντας γύρω θα σας βοηθήσει να κάνετε τους δημιουργικούς σας χυμούς και να πάρετε μερικές ιδέες για το πώς το ιστολόγιό σας μπορεί να είναι διαφορετικό.

Σκεφτείτε επίσης πώς να προσθέσετε πολυμέσα στις αναρτήσεις σας, όπως βίντεο ή φωτογραφίες. Θα βοηθούσε εάν έχετε κάμερα υψηλής ευκρίνειας που τραβά καθαρές φωτογραφίες, καθώς και λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για διόρθωση χρώματος και περικοπή.

Επίσης, λάβετε υπόψη τη συχνότητα δημοσίευσης στόχων. Θέλετε ή μπορείτε να δημοσιεύετε κάθε μέρα, μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 3 ημέρες; Λάβετε υπόψη ότι ανεξάρτητα από τη συχνότητα που αποφασίζετε, είναι σημαντικό να δημοσιεύετε τακτικά.

Θα χάσετε εύκολα τους αναγνώστες σας εάν η ανάρτησή σας είναι ασυνεπής. Θα ήταν πραγματικά πιο εύκολο εάν μπορείτε να γράψετε δημοσιεύσεις εκ των προτέρων και απλώς να «προγραμματίσετε» τις μελλοντικές ημερομηνίες.

Τώρα, πώς κερδίζετε χρήματα; Υπάρχουν μερικοί τρόποι δημιουργίας εσόδων από το ιστολόγιό σας. Ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι μέσω του Google Adsense – μπορείτε να κερδίσετε έσοδα όταν οι θεατές κάνουν κλικ στις διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας.

The Nitty-Gritty Stuff – Εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας blog ομορφιάς

Συνοψίζοντας, υπάρχουν 4 εύκολα βήματα για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog ομορφιάς:

 1. Επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων
 2. Λάβετε ένα όνομα τομέα
 3. Εγκαταστήστε το WordPress
 4. Ομορφώστε το blog ομορφιάς σας

Αλλά προτού φτάσουμε σε αυτά τα βήματα, ας μιλήσουμε πρώτα για τη φιλοξενία – αν θα επιλέξουμε δωρεάν ή επί πληρωμή φιλοξενία.

Αυτό που είναι στον κόσμο είναι δωρεάν φιλοξενία?

Εάν αυτή είναι η πρώτη επιχείρησή σας στο blogging, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με έναν δωρεάν πάροχο φιλοξενίας ιστολογίων. Η δωρεάν φιλοξενία σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας χωρίς να πληρώσετε τίποτα μέσω ενός παρόχου φιλοξενίας. Τα καλύτερα παραδείγματα είναι το blogger.com και το wordpress.com.

Γιατί να επιλέξετε δωρεάν φιλοξενία?

Το καλύτερο πλεονέκτημα για τη χρήση δωρεάν φιλοξενίας ιστολογίων είναι φυσικά, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε τίποτα για να ξεκινήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό και είστε έτοιμοι να πάτε.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας για μηνιαίες ή ετήσιες χρεώσεις.

Η δωρεάν φιλοξενία ιστολογίου είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν έχετε ελάχιστη εμπειρία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι περισσότεροι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας ιστολογίων όπως το WordPress.com διαθέτουν έτοιμα πρότυπα ιστολογίου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το θέμα που προτιμάτε και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε την πρώτη σας ανάρτηση. Σας επιτρέπεται επίσης να προσαρμόσετε το ιστολόγιό σας έως ένα συγκεκριμένο σημείο.

Τα μειονεκτήματα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για δωρεάν φιλοξενία ιστολογίου είναι ότι δεν έχετε τον τομέα. Η διεύθυνση URL σας θα είναι πάντα σαν “beauty.wordpress.com” αντί απλώς “beauty.com”.

Παρόλο που η υποτομέα μπορεί να είναι αρκετά καλή για εκείνους που μόλις ξεκινούν, θα σας φανεί πιο δύσκολο να κλιμακώσετε το ιστολόγιό σας αν θέλετε να αναγνωριστείτε ως αρχή στην εξειδικευμένη ομορφιά ή όταν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας όνομα ή επωνυμία.

Ένα άλλο μειονέκτημα στη χρήση δωρεάν υπηρεσιών φιλοξενίας ιστολογίου είναι η περιορισμένη επιλογή όσον αφορά την προσαρμογή. Με δωρεάν φιλοξενία ιστολογίου, μπορείτε να αλλάξετε τα θέματα, τις διατάξεις, τα χρώματα και τις γραμματοσειρές, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε πολλές λειτουργίες στον ιστότοπό σας.

Επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλές διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας.

Επιλογή φιλοξενίας επί πληρωμή

Εάν ξεκινήσατε το ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας δωρεάν φιλοξενία και έχετε αποκτήσει μια αξιοπρεπή παρακολούθηση, μπορείτε να κλιμακώσετε μετακινώντας το ιστολόγιό σας σε μια πληρωμένη φιλοξενία.

Εδώ είναι τα οφέλη:

 • Ο δικός σας τομέας – ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα όταν επιλέγετε την premium φιλοξενία ιστολογίου είναι η κατοχή του ονόματος ή του τομέα του ιστολογίου σας. Γιατί είναι σημαντικό; Η κατοχή του τομέα διευκολύνει τους χρήστες να θυμούνται τη διεύθυνση του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας για προσωπική επωνυμία και η δημιουργία εσόδων θα ήταν πιο εύκολο.
 • Το δικό σας email – όλοι οι πάροχοι φιλοξενίας επί πληρωμή σάς επιτρέπουν μια ή περισσότερες προσαρμοσμένες διευθύνσεις email. Για παράδειγμα, εάν ο τομέας του ιστολογίου σας είναι “beauty.com”, μπορείτε να έχετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως [προστασία μέσω email] ή [προστασία μέσω email].Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την προσωπική σας διεύθυνση Gmail ή Yahoo όταν αντιστοιχεί στους ακόλουθους σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε autoresponders για λόγους επικοινωνίας και μάρκετινγκ.
 • Εύκολο στη χρήση Website Builder– ενώ η premium φιλοξενία χρησιμοποιείται κυρίως από έμπειρους προγραμματιστές ιστότοπων, ένας αρχάριος με μηδενική γνώση κωδικοποίησης μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Χάρη στους δημιουργούς ιστότοπων που περιλαμβάνονται στα πακέτα φιλοξενίας, μπορείτε να δημιουργήσετε το ιστολόγιο ομορφιάς σας κάνοντας κλικ και σύροντας στοιχεία. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τον ιστότοπό σας με περισσότερες λειτουργίες, θέματα, διατάξεις και χρωματικούς συνδυασμούς για να ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας και επωνυμία.
 • Χωρίς διαφημίσεις—Επειδή πληρώσατε για το πακέτο φιλοξενίας, το ιστολόγιό σας θα είναι εντελώς απαλλαγμένο από διαφημίσεις, εκτός από αυτές που βάζετε εσείς.
 • Πρόσθετα και γραφικά στοιχείαΗ πληρωμή φιλοξενίας ιστολογίου σάς επιτρέπει να βελτιώσετε τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας μέσω προσθηκών, εφαρμογών και γραφικών στοιχείων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τροφοδοσίες και γκαλερί εικόνων από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων.
 • Δημιουργήστε έσοδα από το ιστολόγιό σας – πολλοί δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας δηλώνουν στους όρους και τις προϋποθέσεις τους ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε χώρο για διαφημίσεις. Το Google Adsense επίσης δεν εγκρίνει δωρεάν φιλοξενούμενα ιστολόγια για δημιουργία εσόδων.

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να μπορείτε να καθορίσετε ποια επιλογή φιλοξενίας να επιλέξετε. Για την premium φιλοξενία, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε και συνιστάται ιδιαίτερα να ελέγξετε τις κριτικές για τον πάροχο φιλοξενίας που επιλέγετε, ώστε να γνωρίζετε εάν θα ικανοποιεί τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες φιλοξενίας σας.

Λάβετε υπόψη ότι όταν αγοράζετε ένα πακέτο φιλοξενίας, συνήθως συνοδεύεται από εγγραφή ονόματος τομέα. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα όνομα τομέα, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα.

Τώρα που έχετε μια ιδέα για τη φιλοξενία, ας μιλήσουμε για την επιλογή του ονόματος του ιστολογίου σας και τη λήψη ενός ονόματος τομέα.

Επιλέγοντας ένα καταπληκτικό όνομα τομέα

Ναι, αυτό μπορεί να είναι ένα προκλητικό βήμα. Ο τεράστιος αριθμός επιλογών και μόνο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε:

 • Συνδυάστε τις αγαπημένες σας λέξεις που συμπίπτουν με τη βιομηχανία ομορφιάς. Αναρωτηθείτε: τι σας ενθουσιάζει για τη θέση ομορφιάς; Ποια είναι η προσωπικότητά σας και πώς συνδέεται με το ενδιαφέρον σας για το blogging; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας λέξεις; Ποιά είναι τα χόμπι σου? Ποια θέματα θα θέλατε να καλύψετε στο ιστολόγιό σας; Ποιες λέξεις περιγράφουν καλύτερα το ιστολόγιό σας?
 • Σκεφτείτε και σημειώστε τις λέξεις που σχετίζονται με την επωνυμία ή το θέμα σας. Καταγράψτε όλα όσα έρχονται στο μυαλό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν θησαυρό και να γράψετε μερικές σχετικές λέξεις. Τώρα θα έχετε μια σειρά λέξεων από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.
 • Ταξινομήστε τις επιλογές, κάντε σύντομη λίστα και καθορίστε τι συμβαίνει μαζί. Μπορείτε να ζητήσετε από άλλα άτομα να διαβάσουν τι έχετε επιλέξει μέχρι στιγμής και από εκεί, να επιλέξετε αυτά που μπορούν εύκολα να προφερθούν.
 • Μεταβείτε στο GoDaddy ή στο Namecheap και ελέγξτε εάν είναι διαθέσιμα αυτά που έχετε επιλέξει. Τα σύντομα ονόματα τομέα με 2 συλλαβές είναι πάντα καλύτερα. Μην χρησιμοποιείτε αυτά που έχουν παύλες (example-beauty.com) καθώς είναι δύσκολο να θυμηθούμε.

Επιπλέον συμβουλές

Πάντα να το κρατάτε κοντό, γλυκό και απλό. Το όνομα του ιστολογίου σας πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με τη διεύθυνση URL σας, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Παίξτε με λέξεις και χρησιμοποιήστε έξυπνες. Το όνομα του ιστολογίου πρέπει να είναι εύκολο να θυμάστε, να συλλαβίζετε και να προφέρετε.

Εγκατάσταση του WordPress

Μόλις εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας και ένα όνομα τομέα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πιο φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα blogging που υπάρχει – WordPress.

Το WP είναι το πιο δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου στον κόσμο που βοηθά τους bloggers να διαχειρίζονται το περιεχόμενό τους εύκολα, όπως η προσθήκη νέων δημοσιεύσεων, η τροποποίησή τους, η ενημέρωση και η διαγραφή περιεχομένου και η προσαρμογή του για να το κάνει πιο όμορφο.

Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα με το WordPress, καθώς συχνά περιλαμβάνεται και στα πιο βασικά πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η εγκατάσταση είναι jiff, αλλά θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα.

Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε το BlueHost ως παράδειγμα (εάν χρειάζεστε βοήθεια με την εγγραφή στο Bluehost, τότε δείτε αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό)

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον νέο σας λογαριασμό BlueHost και μετά κάντε κλικ στο “Φιλοξενία”. Αναζητήστε τον πίνακα “Δημιουργία ιστότοπων” και παρακάτω θα βρείτε το WordPress.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση”. Θα μεταφερθείτε σε άλλη σελίδα. Επιλέξτε τον τομέα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Έλεγχος τομέα”.

Βήμα 3: Επιλέξτε το “Έχω διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις” και, στη συνέχεια, πατήστε “Εγκατάσταση τώρα”.

Βήμα # 4: Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα λέει “Εγκαθιστούμε το WordPress για εσάς”. Περιμένετε 2 έως 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Προβολή διεργασιών” και στη συνέχεια στο “Προβολή διαπιστευτηρίων”.

Βήμα # 5: Θα πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στην επόμενη σελίδα. Κάντε κλικ στο “Διαχειριστής διεύθυνσης URL” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Η εγκατάσταση του WordPress σας έχει ολοκληρωθεί και μέχρι τώρα, έχετε δημιουργήσει επίσημα το ιστολόγιο ομορφιάς σας με τιμή κάτω των 100 $.

Κάνοντας το blog ομορφιάς σας όμορφο

Τώρα τρέχετε ένα blog ομορφιάς. Είναι αυτονόητο ότι το πρότυπό σας πρέπει να είναι όμορφο – μια όμορφη αντανάκλαση της θέσης σας. Ανάλογα με το γούστο και το στυλ σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μινιμαλιστικό θέμα ή να πάρετε ένα πολύχρωμο πρότυπο.

Το σημαντικό είναι να διατηρήσετε τη διάταξή σας οργανωμένη και καθαρή. Οι αναγνώστες σας θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που αναζητούν. Εάν σκοπεύετε να βάλετε πολλές φωτογραφίες, χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας.

Υπάρχουν τόνοι δωρεάν θεμάτων WordPress εκτός από αυτά που βλέπετε στον πίνακα ελέγχου του WP. Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε premium θέματα WordPress ακόμα, μεταβείτε στη διεύθυνση www.wordpress.org/themes και αναζητήστε θέματα WordPress που σχετίζονται με την ομορφιά.

Μια άλλη επιλογή, συνιστάται καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο με την προσαρμογή του σχεδιασμού και της εμφάνισης και της αίσθησης είναι να ακολουθήσετε το a premium θέμα ομορφιάς WordPress από το themeforest.net (κοστίζει περίπου 50 $).

Η εγκατάσταση ενός θέματος είναι πολύ εύκολο. Απλώς κάντε κλικ στο “Εμφάνιση”, στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Θέματα”, επιλέξτε “Προσθήκη νέου”, επιλέξτε το θέμα σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Μεταφόρτωση θέματος”. Και τα δύο δωρεάν και premium θέματα συνοδεύονται από λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να ξεκινήσετε.

Τελικές σκέψεις

Η εκτέλεση ενός blog ομορφιάς είναι τόσο μια επιβράβευση όσο και μια πρόκληση Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι η αφοσίωση, η συνέπεια και το πάθος. Μην περιμένετε ότι θα είναι επιτυχία σε μια νύχτα.

Χρειάζεται χρόνος για να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό. Να είστε υπομονετικοί και αφήστε το όμορφο πάθος σας να λάμψει στο ιστολόγιό σας και οι ανταμοιβές θα είναι υπέροχες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map