Πώς να ξεκινήσετε ένα blog

Εάν θέλετε οποιοδήποτε είδος διαδικτυακής παρουσίας, τότε πρέπει να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο. Αλλά πώς ξεκινάτε πραγματικά ένα blog? Το να έχετε το δικό σας ιστολόγιο θα σας επιτρέψει να εκφράσετε τις απόψεις και τις απόψεις σας μπροστά σε ένα σαγηνευτικό κοινό, να προωθήσετε και να πουλήσετε προϊόντα ως ιδιοκτήτης και συνεργάτης και, το πιο σημαντικό, να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως ειδικός στην επιλεγμένη θέση ή το θέμα σας.


πώς να ξεκινήσετε ένα blogΤα ιστολόγια παρέχουν επίσης μια ευέλικτη πλατφόρμα από την οποία μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από διαφημίσεις που σχετίζονται με το ενδιαφέρον σας, να δημιουργήσετε μια λίστα πιστών οπαδών που μπορούν να διαδώσουν το μήνυμά σας ιογενώς, να εμφανίσουν τοπικά βίντεο που μπορούν να γίνουν στιγμιαίες επιτυχίες και να επιτρέπουν τόσο μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ ομοτίμων που το όνομά σας ή η επωνυμία μπορεί να προωθηθεί από την αφάνεια σε φήμη γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο μέσο σήμερα.

Βρίσκοντας μια θέση

Το πρώτο βήμα για την έναρξη ενός ιστολογίου είναι να βασιστεί το περιεχόμενό του σε μια τάση ή αειθαλή θέση ή θέμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο. Οι τάσεις της τάσης τείνουν να επικεντρώνονται στις δραστηριότητες μιας διασημότητας ή στην κυκλοφορία ενός πολυαναμενόμενου φυσικού προϊόντος.

Αυτά τα θέματα κυριαρχούν γενικά στο Διαδίκτυο για μικρό χρονικό διάστημα και μπορούν να δημιουργήσουν μια αύξηση της στοχευμένης επισκεψιμότητας σε ιστολόγια που δημιουργήθηκαν ειδικά για να επωφεληθούν από την άμεση έκκλησή τους. Τα δημοφιλή θέματα μπορούν να βρεθούν εύκολα στους ακόλουθους ιστότοπους.

Οι αειθαλείς κόγχες διαφέρουν από τα δημοφιλή ενδιαφέροντα, δεδομένου ότι είναι από τη φύση τους μακράς διαρκείας και έχουν σχεδόν απεριόριστες γωνίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία περιεχομένου. Είναι προτιμότερο να δημιουργείτε ιστολόγια γύρω από αειθαλή θέματα επειδή η μακροζωία τους σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα αναζητούν πάντα πληροφορίες για αυτά.

Ένα blog που είναι χτισμένο γύρω από μια αειθαλή θέση έχει την ικανότητα να περιέχει χιλιάδες σελίδες περιεχομένου, να δημιουργεί ένα τεράστιο αριθμό από οπαδούς του ίδιου μυαλού και να κερδίζει ένα τεράστιο ποσό «εξουσίας» ή προκατάληψης στις κατατάξεις από τις μηχανές αναζήτησης.

Οι πιο δημοφιλείς αειθαλή εξειδικευμένες θέσεις είναι αυτές που σχετίζονται με οποιαδήποτε από τις μυριάδες θέματα στις αγορές υγείας, πλούτου και τρόπου ζωής.

Οι ιδέες για αειθαλή εξειδικευμένα ιστολόγια προέρχονται συχνά από ιστότοπους που βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο. http://www.nichehacks.com/101-resources-discover-hot-niche-ideas/

Ανεξάρτητα από τη θέση που επιλέγετε ως εστίαση για το ιστολόγιό σας, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα από άτομα που το αναζητούν στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά «εργαλεία» που μπορούν να αποκαλύψουν αυτές τις πληροφορίες, ένα από τα οποία είναι το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών που είναι προσβάσιμο μέσω του δωρεάν λογαριασμού σας στο Google AdWords.

Όταν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, επιλέξτε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών από την αναπτυσσόμενη καρτέλα “Εργαλεία και ανάλυση”.

Ορίστε την πρώτη επιλογή και μετά αναζητήστε νέες λέξεις-κλειδιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε την εξειδικευμένη λέξη-κλειδί, να επιλέξετε την τοποθεσία σας και, στη συνέχεια, να “Λάβετε ιδέες”. Επιλέξτε την καρτέλα “Ιδέες λέξεων-κλειδιών” για να αποκαλύψετε τον αριθμό των ακριβών μηνιαίων αναζητήσεων για τη λέξη-κλειδί σας και άλλους σχετικούς εξειδικευμένους όρους.

Ενώ δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας σχετικά με τα επίπεδα αριθμού αναζήτησης, οτιδήποτε πάνω από 5.000 αναζητήσεις αποτελεί ένδειξη μιας πολύ αξιόλογης θέσης για είσοδο.

Καταχώριση ονόματος τομέα

Τώρα που έχετε δημιουργήσει τη θέση σας, το επόμενο βήμα είναι να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα που προσδιορίζει τη θέση σας και καταγράφει αμέσως το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Υπάρχουν πολλές πηγές από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα, με δύο από τους πιο σεβαστούς ιστότοπους να είναι το Namecheap.com και το GoDaddy.com.

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, το Namecheap.com είναι λιγότερο ενοχλητικό με τις διαφημίσεις του και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για το “namecheap.com κουπόνι” θα παρέχει μια σειρά κωδικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση έκπτωσης κατά την αγορά του TLD, ένα όνομα τομέα ανώτερου επιπέδου που τελειώνει σε .com, .net ή .org.

Αν και δεν είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε έναν τομέα που να ταιριάζει ρητά στο θέμα σας, θα πρέπει τουλάχιστον να ζωγραφίσει μια εικόνα του αντικειμένου του ιστολογίου σας.

Εύρεση οικοδεσπότη Ιστού

Εάν δεν έχετε αποκτήσει ακόμη φιλοξενία, αυτό θα είναι το επόμενο και σχεδόν τελικό βήμα για τη σύνδεση του ιστολογίου σας στο διαδίκτυο. Όπως και με τους παρόχους τομέα, υπάρχει μια σειρά από πλατφόρμες φιλοξενίας που μπορούν να «φιλοξενήσουν» τον τομέα σας και να διατηρήσουν τα αρχεία που αποτελούν το ιστολόγιό σας.

Μια δημοφιλής λύση φιλοξενίας είναι το HostGator και πάλι μπορείτε να βρείτε εκπτωτικά κουπόνια online για τον πρώτο σας μήνα. Το HostGator.com θα σας προσφέρει μια επιλογή πακέτων. Όταν ξεκινάτε, το κοινόχρηστο «Baby Plan» θα παρέχει όλα όσα χρειάζεστε.

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, θα πρέπει στη συνέχεια να «συνδέσετε» το όνομα τομέα και τον λογαριασμό φιλοξενίας που θα επιτρέψει την προβολή του ιστολογίου σας στο διαδίκτυο.

Απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Namecheap.com και μεταβείτε στο φίλτρο “Διαχείριση τομέων”. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο όνομα τομέα σας, επιλέξτε “Μεταφορά DNS στο Webhost”, εισαγάγετε τους δύο διακομιστές ονομάτων που σας έστειλε το HostGator κατά την εγγραφή και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Τώρα είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το πρώτο σας ιστολόγιο.

Για λόγους ενδιαφέροντος, υπάρχουν ιστότοποι που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε δωρεάν ιστολόγια. Μερικοί από τους πιο γνωστούς ιστότοπους, οι οποίοι συχνά αναφέρονται ως ιστότοποι Web 2.0, περιλαμβάνουν:

Παρόλο που δεν απαιτείται τεχνική ικανότητα για τη δημιουργία αυτών των ιστολογίων, σας προτείνουμε μόνο ως ιστότοπους τροφοδοσίας στο κύριο ιστολόγιό σας. Δεν είναι σοφό να βασίζεστε σε αυτά τα ιστολόγια ως τον κύριο ιστότοπό σας, επειδή δεν έχετε πλήρη ελευθερία να δημοσιεύετε περιεχόμενο που θέλετε σε αυτά..

Όταν χρησιμοποιείτε το ιστολόγιό σας ως μέσο για την οικοδόμηση της επιχείρησής σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα που δεν έχει τους περιορισμούς που ισχύουν για αυτούς που αναφέρονται παραπάνω.

Επιλογή πλατφόρμας ιστολογίου

Το πιο δημοφιλές και προτεινόμενο λογισμικό με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας βρίσκεται στην πλατφόρμα WordPress.org. Το WordPress είναι ένα ευέλικτο και προσαρμόσιμο σενάριο στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε χιλιάδες widget και plugins για να κάνετε αλλαγές στο ιστολόγιό σας και ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε ως ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το ιστολόγιό σας WordPress πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό φιλοξενίας σας και εντοπίζοντας την ενότητα λογισμικού στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας. Επιλέξτε το εικονίδιο “QuickInstall” και, στη συνέχεια, το “WordPress” και την καρτέλα “Συνέχεια”. Από το αναπτυσσόμενο μενού http: //, επιλέξτε το όνομα τομέα σας και φροντίστε να αφήσετε κενό το παρακείμενο πεδίο.

Συμπληρώστε τα υπόλοιπα πεδία και κάντε κλικ στο κουμπί «Εγκατάσταση τώρα». Κάντε κλικ στον σύνδεσμο «εδώ» που ακολουθεί. έχετε τώρα ένα πρόσφατα εγκατεστημένο ιστολόγιο! Μπορείτε να βρείτε οδηγίες βίντεο για τη διαδικασία στη σελίδα υποστήριξης του HostGator.com.

Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ιστολογίου σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του νέου ιστολογίου σας πληκτρολογώντας το όνομα τομέα του στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ο ιστότοπος που εμφανίζεται τώρα είναι το ιστολόγιό σας στο προεπιλεγμένο θέμα του WordPress.

Ένα θέμα είναι απλώς μια εγκατάσταση που μπορείτε να αλλάξετε στην περιοχή διαχείρισης του ιστολογίου σας για να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστολογίου. Υπάρχουν αμέτρητοι διαθέσιμοι δωρεάν και επί πληρωμή θέματα. Η επιλογή ενός είναι γενικά απλώς θέμα προσωπικής επιλογής.

Τώρα που ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ένα blog, η διασκέδαση ξεκινά με την εκμάθηση πώς να το κάνει να φαίνεται και να λειτουργεί συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα που θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία. Μπορεί αρχικά να φαίνεται συντριπτικό, ωστόσο, αν κάνετε την εκπαίδευσή σας ένα βήμα τη φορά, μπορεί να γίνετε ένας από τους επόμενους επαγγελματίες του blogging που ξεκίνησαν με το πρώτο τους blog με τον ίδιο τρόπο που είστε τώρα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map