Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο γάμου – Οδηγός βήμα προς βήμα

Τα δικα σου γάμος είναι για εσάς και τη μελλοντική νύφη ή τον γαμπρό σας. Φυσικά, όπως πιθανώς έχετε ήδη ανακαλύψει, υπάρχουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Οικογένεια και φίλοι από όλο τον κόσμο (και σε πολλές ζώνες ώρας) θέλουν και χρειάζονται πληροφορίες γάμου σε συνεχή βάση. Η ενημέρωση για τα πάντα μπορεί να είναι μια πρόκληση.


πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο γάμου

Η σύζυγός μου και εγώ μόλις πρόσφατα γιορτάσαμε τα 8 χρόνια επέτειο γάμου. Τότε κατά τη στιγμή του γάμου μας θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο υπέροχο θα ήταν αν είχαμε έναν ιστότοπο γάμου, αλλά εγκατέλειψα αυτήν την ιδέα καθώς δεν ήξερα πώς να φτιάξω έναν. Αν ήξερα μόνο τι ξέρω τώρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα σας δείξει πόσο σχετικά εύκολο και προσιτό είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για εσάς και τη μελλοντική σύζυγο ή σύζυγό σας.

Μια δημοφιλής επιλογή για πολλά ζευγάρια είναι να δημιουργήστε έναν ιστότοπο γάμου. Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να εξυπηρετήσει ποικίλες ανάγκες από τη δέσμευση μέχρι το μήνα του μέλιτος. Γενικά, τα ζευγάρια χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο γάμου ως:

 • μέρος για βιτρίνα φωτογραφίες
 • τρόπος επικοινωνίας πληροφορίες για το γάμο
 • δώρο αρχείο
 • τρόπος σύλληψης RSVP’s
 • κι αλλα

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας γάμου είναι πολύ εύκολη, ακόμα κι αν δεν είστε ιδιαίτερα γνώστες του διαδικτύου. Επιπλέον, ένας ιστότοπος γάμου μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Δημοσιεύοντας τις απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις απευθείας στον ιστότοπό σας, μπορείτε να παρέχετε μια εύκολη πηγή πληροφοριών για τους καλεσμένους σας.

Φυσικά, πιθανώς κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος που πρέπει να πει το ίδιο πράγμα εκατομμύριο φορές – αλλά ένας ιστότοπος γάμου μπορεί ακόμα να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ερωτήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Παρακάτω ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο γάμου.

>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

Πώς να ονομάσετε την τοποθεσία του γάμου σας

Ο ιστότοπός σας θα χρειαστεί ένα όνομα που θα θυμούνται οι καλεσμένοι σας. Συνήθως, το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι εσείς και τα επώνυμα του συνεργάτη σας. Ας το παραδεχτούμε, δεν θα είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον ιστότοπο απαραίτητα πολύ εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, επομένως θέλετε έναν ιστότοπο τον οποίο να μπορούν εύκολα να βρουν.

Κατά συνέπεια, ίσως θέλετε να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με τη σελίδα σας στο Facebook. Εάν κάποιος δυσκολεύεται να βρει τον ιστότοπό σας, μπορεί πιθανότατα να βρει τη σελίδα σας στο Facebook.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε πάροχο εμπορικού ονόματος τομέα και να αγοράσετε ό, τι διαθέσιμο όνομα τομέα θέλετε. Ωστόσο, συνήθως ένας καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα όνομα τομέα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας που παρέχει δωρεάν τομέα.

Η χρήση ενός κεντρικού υπολογιστή για τη δημιουργία ενός ονόματος domain είναι συνήθως ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε και να τρέξετε (δείτε την επόμενη ενότητα)

Φιλοξενία του ιστότοπου γάμου σας

Ένας οικοδεσπότης που προτείνουμε είναι Μπλε Χοστ. Είναι χαμηλού κόστους, αξιόπιστα και προσφέρουν δωρεάν ονόματα τομέα. Για ιστότοπους γάμου, μας αρέσουν οι επιλογές τιμολόγησης του Bluehost. Πιθανότατα δεν πρόκειται να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας για χρόνια και χρόνια. Με το Bluehost δεν θα κλειδωθείτε σε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο που δεν χρειάζεστε.

Εγγραφείτε στο Bluehost

Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο Bluehost

Αλλαγή του διακομιστή ονόματος

Η εταιρεία φιλοξενίας πρέπει να συνδέσει το όνομα τομέα σας προτού ο ιστότοπός σας τεθεί σε λειτουργία. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τους διακομιστές ονομάτων του τομέα σας στον κεντρικό υπολογιστή. Μην ανησυχείτε – το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται αυτόματα.

Θα βρείτε λεπτομέρειες στο email εγγραφής που αποστέλλεται από τον κεντρικό υπολογιστή. Θα σας στείλουν δύο διακομιστές ονομάτων, οι οποίοι θα μοιάζουν με xxxxx.hostname.com. Εντοπίστε το όνομα τομέα σας στο λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, αναζητήστε κάτι όπως Μεταφορά DNS. Εδώ εισάγετε το διακομιστή ονομάτων σας. Μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να αναγνωρίσει η εταιρεία φιλοξενίας τον τομέα σας. Αυτό ονομάζεται «διάδοση».

Εάν αγοράσετε φιλοξενία με το Bluehost, τότε θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα τομέα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή διακομιστών ονομάτων

Εγκατάσταση του CMS σας

Ένας ιστότοπος γάμου χωρίς περιεχόμενο είναι σαν γάμος χωρίς πίστα. Οι άνθρωποι θα εμφανιστούν, αλλά δεν πρέπει να κάνουν πολλά όταν φτάσουν.

Για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας στον ιστότοπό σας, χρειάζεστε ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. WordPress είναι ίσως το πιο δημοφιλές CMS εκεί έξω, και μάλλον αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Είναι αρκετά απλό για αρχάριους αλλά αρκετά περίπλοκο ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε πραγματικά τον ιστότοπό σας.

Η εγκατάσταση του WordPress είναι ακόμη πιο εύκολη με το Softacoulous. Αυτό το δωρεάν λογισμικό επιτρέπει την εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ.

Η προσαρμογή της εμφάνισης του ιστότοπού σας δεν είναι εξαιρετικά περίπλοκη και είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Στην ιδανική περίπτωση, η οικογένεια και οι φίλοι σας επισκέπτονται συχνά τον ιστότοπό σας. Γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο, να καθίσετε με το αγαπημένο σας πρόσωπο και να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο που αντικατοπτρίζει πραγματικά τους δυο σας; Θα δημιουργείτε κάτι περισσότερο από έναν ιστότοπο – θα δημιουργείτε μια μνήμη.

Επιλογή θέματος γάμου WordPress

Αφού επιλέξετε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Ο πίνακας ελέγχου του WordPress είναι όπου θα προσθέσετε και θα επεξεργαστείτε σελίδες. Για να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας στείλει το WordPress.

Το θέμα είναι η συνολική εμφάνιση του ιστότοπου. Επιλέγετε ένα θέμα επιλέγοντας Εμφάνιση & Θέματα Υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Ενώ τα δωρεάν είναι ωραία, είναι επίσης αρκετά βασικά και κοινά.

Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε μια ματιά από το μηδέν για να έχετε μια δική σας εμφάνιση. Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι με θέματα ειδικά για γάμους. Μας αρέσουν μερικά αυτά τα θέματα γάμου από themeforest.net.

θέματα γάμου wordpress

Προσθήκη περιεχομένου στον ιστότοπο του γάμου σας

Αφού επιλέξετε ένα θέμα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε περιεχόμενο. Μεταβείτε στην καρτέλα Σελίδες και επεξεργαστείτε το περιεχόμενο στην αρχική σας σελίδα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες σελίδες όπως θέλετε. Ακολουθεί το περιεχόμενο που ίσως θέλετε να προσθέσετε:

 • Λεπτομέρειες σχετικά με την ώρα και τον τόπο του γάμου
 • Πληροφορίες για καταλύματα και διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο
 • Φωτογραφίες. Τι είναι ένας ιστότοπος γάμου χωρίς πολλές φωτογραφίες; Εκτός από το γάμο, μπορείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες από την αρραβώνα, τις πρόβες και ακόμη και τον μήνα του μέλιτος
 • Ό, τι άλλο θέλετε. Όσο περισσότερο περιεχόμενο παρέχετε, τόσο περισσότεροι επισκέπτες στον ιστότοπό σας θα αισθάνονται σαν να αποτελούν μέρος του γάμου σας

Ρύθμιση των λογαριασμών email σας

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας πιθανότατα θα προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία email. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο email που σχετίζεται με τον τομέα σας. Θα έχετε επίσης πιθανότητα μια ενότητα Λογαριασμοί email στον πίνακα ελέγχου, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε νέους λογαριασμούς και να διαβάσετε μηνύματα.

Ίσως θελήσετε να συσχετίσετε δύο διευθύνσεις email με το όνομα τομέα σας. Μπορείτε να δώσετε μία διεύθυνση email στους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας απευθείας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε μια άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άτομα με τα οποία ασχολείστε επαγγελματικά, όπως ανθοπωλείο, τροφοδότη και ούτω καθεξής. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε οργανωμένο κατά τη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου.

Έλεγχος ότι ο ιστότοπός σας είναι ζωντανός

Μόλις ξεκινήσετε το περιεχόμενό σας (ή τουλάχιστον ξεκίνησε για τώρα) και έχετε επιλέξει το τέλειο θέμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Πιθανότατα, είστε ήδη καλοί να πάτε. Ωστόσο, θέλετε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνσή σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης (ή σε πολλά διαφορετικά προγράμματα περιήγησης) μόνο για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται σωστά.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν φορτώνεται, το πρώτο σας βήμα είναι να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό ή αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει διαφορετικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη Ιστού σας για εξειδικευμένη βοήθεια.

Θέλετε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας τουλάχιστον λίγους μήνες πριν από το γάμο σας. Οι καλεσμένοι σας θα ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις διευθετήσεις ταξιδιού και ξενοδοχείου το συντομότερο δυνατό. Μετά το γάμο, θα πρέπει πιθανώς να αφήσετε τον ιστότοπο τουλάχιστον μέχρι να μπορέσετε να δημοσιεύσετε μερικές φωτογραφίες από τις διακοπές του μήνα του μέλιτος.

Δημιουργία μητρώου γάμου

Μπορείτε να παραθέσετε τα σωστά αντικείμενα στον ιστότοπό σας, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Μπορεί επίσης να μπορείτε να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας να ψωνίσουν ουσιαστικά για το γαμήλιο δώρο σας. Πολλά καταστήματα προσφέρουν ένα ηλεκτρονικό μητρώο όπου οι επισκέπτες σας μπορούν να αγοράσουν ένα δώρο γάμου χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους.

Σύνδεση με κοινωνικά μέσα

Είτε θέλετε είτε όχι, θα απευθυνθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες σχετικά με το γάμο σας. Οι περισσότεροι ιστότοποι θα σας επιτρέψουν να ενσωματώσετε εύκολα τα προφίλ σας στο Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά μέσα.

Όσον αφορά τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε πάντα να κατευθύνετε τα άτομα προς τον ιστότοπό σας. Μια άλλη ιδέα που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε είναι να δημιουργήσετε μια λίστα email των προσκεκλημένων σας. Όταν έχετε νέες πληροφορίες στον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα email και το προφίλ κοινωνικών μέσων για να στείλετε μια ειδοποίηση ότι ο ιστότοπος του γάμου σας έχει νέο περιεχόμενο.

Δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας του γάμου σας στον ιστότοπό σας. Οι φίλοι σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να περιλαμβάνουν συναδέλφους, γνωστούς και άλλους που μπορεί να μην θέλουν να ακούσουν κάθε λεπτομέρεια των επερχόμενων γάμων σας. Ωστόσο, στον ιστότοπό σας, μπορείτε να δημοσιεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο. Άλλωστε, γι ‘αυτό οι άνθρωποι επισκέπτονται.

Είναι ένας ιστότοπος γάμου για εσάς?

Με μια λέξη: Ναί.

Μεγάλοι ή μικροί, οι περισσότεροι γάμοι θα επωφεληθούν από έναν ιστότοπο γάμου. Ένας ιστότοπος βοηθά στη σύνδεση φίλων και οικογενειών σε όλο τον κόσμο. Θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο παρέχοντας στους επισκέπτες εύχρηστους πόρους για ταξίδια και υλικοτεχνικές πληροφορίες. Επιπλέον, όλοι μπορούν να απολαύσουν φωτογραφίες και άλλα διασκεδαστικά πράγματα – ακόμα κι αν δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως.

Ο γάμος και ο προγραμματισμός ενός γάμου μπορεί να είναι απασχολημένος και χαοτικός. Ευτυχώς, η δημιουργία ενός ιστότοπου γάμου είναι πολύ εύκολη, ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά υπολογιστής. Αφού τελειώσει ο γάμος και ο ενθουσιασμός τελειώσει, ο ιστότοπός σας θα είναι ένα υπέροχο εικονικό αναμνηστικό που μπορείτε να φυλάξετε για πάντα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map