Έτσι καταχωρίσατε ένα όνομα τομέα. Και τώρα τι?

Έχετε κάνει την κατάδυση και αγοράσατε το πρώτο σας όνομα τομέα. Μπορεί να είστε λίγο νευρικός σε αυτό το σημείο, ή μπορεί να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι, έχοντας πει σε όλους που θα σας ακούσουν για τα σχέδιά σας για το προσωπικό σας blog ή την επερχόμενη επιχείρησή σας να δημιουργήσετε τη δική σας πολυσύχναστη επιχείρηση.


>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

Όποιο κι αν είναι το κίνητρό σας, δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά άτομα που μόλις αγόρασαν τον τομέα τους να σταματήσουν γρήγορα την πρόοδό τους. Ξαφνικά, η ικανοποίηση του ότι μόλις ξεπέρασε ένα μεγάλο εμπόδιο σε μια διαδικτυακή παρουσία συναντά το κεφάλι με το επόμενο υπερβολικό εμπόδιο. τι πρέπει να κάνετε μετά την καταχώριση ενός ονόματος domain?
και τώρα τι
Εάν αυτό είναι το σενάριο στο οποίο βρίσκεστε, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρόλο που δεν μπορούμε να σας κάνουμε ένα εικονίδιο στο Διαδίκτυο σε μία συνεδρίαση, μπορούμε να σας δείξουμε πώς να μεταφερθείτε από έναν κάτοχο τομέα σε έναν αυτοπεποίθηση δημιουργό ιστότοπου σε 3 πολύ βασικά βήματα.

Βήμα 1 – Λήψη φιλοξενίας

Υπάρχουν πολλές εταιρείες στο Διαδίκτυο που θα «φιλοξενήσουν» τη διαδικτυακή σας παρουσία. Αυτό σημαίνει απλώς ότι παρέχουν μια εγκατάσταση αποθήκευσης ή στέγασης που επιτρέπει στον ιστότοπό σας να εμφανίζεται διαδικτυακά. Κάνετε τη δέουσα επιμέλεια σε αυτόν τον τομέα και διαβάστε κριτικές από άλλους για να αποκτήσετε μια εικόνα για το ποια είναι πιθανώς τα καλύτερα για τους σκοπούς σας.

Μερικές από τις μεγαλύτερες, γνωστές εταιρείες περιλαμβάνουν το HostGator.com και το BlueHost.com, ωστόσο υπάρχουν πολλά περισσότερα, και η συζήτηση για την αξιοπιστία τους είναι ένα άλλο θέμα συνολικά. Εάν η εταιρεία από την οποία αγοράσατε τον τομέα σας προσφέρει επίσης φιλοξενία π.χ. godaddy.com και αγοράσατε αυτό το πρόγραμμα συνδυασμού, τότε δεν θα χρειαστεί καν να ασχοληθείτε με αυτό το βήμα.

Σε περιπτώσεις όπου ο λογαριασμός τομέα σας είναι ξεχωριστή οντότητα σε οποιαδήποτε εγκατάσταση φιλοξενίας, θα πρέπει να καταχωρίσετε έναν λογαριασμό σε έναν κεντρικό υπολογιστή ιστότοπου προτού προχωρήσετε περαιτέρω. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν με έναν τομέα το κάνουν λαμβάνοντας υπόψη ένα προσωπικό ιστολόγιο ή με φιλοδοξίες να δημιουργήσουν μια μικρή έως μεσαία διαδικτυακή παρουσία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα «κοινόχρηστο» πακέτο φιλοξενίας είναι γενικά αρκετό για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις φιλοξενίας σας.

Αυτή η κοινή δυνατότητα σημαίνει τι σημαίνει ο όρος. ότι όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας θα έχουν κοινόχρηστο περίβλημα με αρχεία ιστότοπου που ανήκουν σε άλλα άτομα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη λειτουργία του ιστότοπού σας και είναι πολύ οικονομικό, επιτρέποντάς σας να στεγάσετε όλους τους ιστότοπούς σας χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον φιλοξενία.

Βήμα 2 – Αλλαγή διακομιστών ονόματος

Όταν ολοκληρώσετε τα βήματα εγγραφής με την εταιρεία φιλοξενίας που έχετε επιλέξει, θα λάβετε μια επιβεβαίωση μέσω email με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν ορισμένα κριτήρια που θα χρειαστείτε για να καταχωρήσετε τον τομέα σας σε αυτά.

Η εταιρεία φιλοξενίας μπορεί να φιλοξενήσει τον ιστότοπό σας μόνο εάν είναι «συνδεδεμένοι» με το όνομα τομέα σας. Ο τρόπος με τον οποίο συνδέετε τον τομέα σας στον κεντρικό υπολογιστή είναι «δείχνοντας» τους διακομιστές ονομάτων του τομέα σας στον κεντρικό υπολογιστή σας. Οι διακομιστές ονομάτων είναι σαν τα τηλεφωνικά βιβλία.

Υπάρχουν με τη μορφή αριθμών, αλλά ο κατάλογος στον οποίο υπάρχουν επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τον ιστότοπό σας και πού να στείλουν τα email σας. Χωρίς να αποκτήσετε τεχνικό τρόπο, όταν τοποθετείτε τους διακομιστές ονομάτων σας στην εταιρεία φιλοξενίας σας, αυτό διασφαλίζει ότι ο τομέας και ο οικοδεσπότης ιστότοπου μπορούν να «μιλούν ο ένας στον άλλο» έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να μπορεί να είναι ζωντανός στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να εντοπίσετε τα στοιχεία του διακομιστή ονομάτων σας στο email εγγραφής που λάβατε από τον κεντρικό υπολογιστή σας. Θα έχετε λάβει τουλάχιστον δύο διακομιστές ονομάτων που μοιάζουν με nsxxxx.hostname.com. Για να δείξετε αυτούς τους αριθμούς από τον καταχωρητή τομέα σας στην εταιρεία φιλοξενίας σας, εντοπίστε το όνομα τομέα σας στον λογαριασμό εγγραφής τομέα σας και μεταβείτε στον σύνδεσμο «μεταφορά DNS» (Domain Name Server) ή παρόμοιο σύνδεσμο.

Εισαγάγετε τους αριθμούς του διακομιστή ονομάτων σας και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Αφήστε έως και 48 ώρες για να εφαρμοστεί η αλλαγή, αν και είναι συνήθως αρκετά γρήγορη. Αυτή η χρονική καθυστέρηση είναι γνωστή ως «διάδοση» και είναι η περίοδος που απαιτείται για την εταιρεία φιλοξενίας σας για να αναγνωρίσει το τώρα επικεντρωμένο όνομα τομέα σας.

Βήμα 3 – Εγκαταστήστε τον ιστότοπό σας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας ακόμα και περιμένοντας τη διάδοση των διακομιστών ονομάτων σας. Ο πιο λειτουργικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η είσοδος στον λογαριασμό φιλοξενίας σας και η κύλιση στην κατηγορία λογισμικού και υπηρεσιών (ή παρόμοια) του πίνακα ελέγχου σας.

Αναμφισβήτητα, ο πιο αποτελεσματικός τύπος ιστότοπου για εγκατάσταση είναι γνωστός ως WordPress.org και μπορεί να γίνει μέσω της δυνατότητας που είναι γνωστή ως Fantastico De Luxe. Αυτή η εγκατάσταση λογισμικού αντιπροσωπεύεται από ένα φιλόξενο εικονίδιο χαμογελαστό πρόσωπο που απαιτεί απλώς να κάνετε κλικ σε αυτό. Από εκεί, θα επιλέξετε το WordPress και, στη συνέχεια, Νέα εγκατάσταση, θα επιλέξετε τον τομέα σας από το αναπτυσσόμενο πεδίο και θα ολοκληρώσετε τα στοιχεία εγγραφής σας πριν επιλέξετε το κουμπί “εγκατάσταση WordPress”.

Ορισμένοι πίνακες ελέγχου έχουν αντικαταστήσει την επιλογή Fantastico για νέους λογαριασμούς με μια λειτουργία γνωστή ως QuickInstall, ενώ άλλοι παρέχουν την επιλογή και για τους δύο. Το QuickInstall βρίσκεται επίσης στην κατηγορία λογισμικού και υπηρεσιών και εμφανίζεται σε μορφή εικονιδίου ως ρολόι και βέλος ή κάποια παρόμοια παράσταση. Εάν αυτή είναι η δυνατότητα που χρειάζεστε, και πάλι, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο, επιλέξτε WordPress και ακολουθήστε τη μύτη σας.

Και οι δύο δυνατότητες εγκατάστασης ιστότοπου είναι φιλικές προς το χρήστη και αφού εγκαταστήσετε τον πρώτο ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας αυτές, μπορεί να γίνει εθιστική λόγω της ευκολίας εφαρμογής τους.

Λοιπόν, το έχετε. Ενώ η καταχώριση του ονόματος domain σας για πρώτη φορά ήταν ένας θρίαμβος από μόνη της, η υπόλοιπη διαδικασία για να ξεκινήσετε online είναι επίσης απλή και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε γιατί δεν το έχετε ξεκινήσει νωρίτερα.

Με την ηρεμία σας γνωρίζοντας ότι μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται τεχνική τεχνογνωσία, η πραγματική διασκέδαση ξεκινά τώρα με το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, την προσθήκη στα χαρακτηριστικά του και την ανάπτυξη του χόμπι ή της επιχείρησής σας στο επόμενο επίπεδο διασκέδαση και επιτυχία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map