Λογισμικό Ηλεκτρονικού εμπορίου Self-Hosted (Δωρεάν) έναντι Hosted (επί πληρωμή)

Εάν αναζητάτε τον σωστό τύπο λογισμικού για να λειτουργήσετε την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου, σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το εύρος των επιλογών είναι τεράστιο.


>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίουΊσως αναρωτιέστε εάν θα επιλέξετε ένα από τα πολλά πακέτα δωρεάν λογισμικού ή θα πληρώσετε έναν προμηθευτή για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Η απάντηση θα εξαρτηθεί σε κάποιο βαθμό από τον τύπο της εφαρμογής που χρειάζεστε. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις σχετικά με το ανοιχτό λογισμικό αυτο-φιλοξενούμενο (δωρεάν) έναντι φιλοξενούμενου (επί πληρωμή) λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου

Διαφορά μεταξύ Self-Hosted & Φιλοξενούμενο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου

Το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου που αναπτύσσεται από μια χαλαρά οργανωμένη κοινότητα ονομάζεται “ανοιχτού κώδικα”. Είναι επίσης γνωστό ως FOSS (Ελεύθερο λογισμικό και λογισμικό ανοιχτού κώδικα). Ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους. Μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε ξέρει να διαβάζει κώδικα. Η κωδικοποίηση μπορεί να τροποποιηθεί και να ληφθεί από όσους έχουν τη γνώση να το κάνουν. Το βασικό στοιχείο αυτού του λογισμικού είναι ότι είναι δωρεάν. Ελεύθερη εκτέλεση, ελεύθερη προβολή του κώδικα, δωρεάν αντιγραφή και αναδιανομή και ελεύθερη τροποποίηση και απελευθέρωση τροποποιήσεων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το “δωρεάν” δεν σημαίνει “φθηνά” ή προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Το λογισμικό επί πληρωμή δεν είναι απαραίτητα το αντίθετο του ανοιχτού κώδικα. Τα εμπορικά πακέτα δημιουργούνται και διανέμονται από έναν οργανισμό προμηθευτών, ο οποίος πουλά το δικαίωμα χρήσης του πακέτου. Ο πωλητής παρέχει εκπαίδευση, υποστήριξη, εγκατάσταση και άλλα καθήκοντα, συνήθως με κόστος για τον πελάτη.

Υπάρχουν ορισμένα προφανή οφέλη από τη χρήση λογισμικό ανοιχτού κώδικα ή αυτο-φιλοξενούμενο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι δωρεάν να δοκιμάσετε, να αγοράσετε και να ενημερώσετε. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε την κωδικοποίηση, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε πόρους για να το κάνετε λειτουργικό για τις ανάγκες του οργανισμού σας. Η δυνατότητα προσαρμογής και ελέγχου της ακριβούς εφαρμογής του βασικού πακέτου για τις δικές σας ανάγκες είναι χρήσιμη. Ο οργανισμός που βασίζεται στην κοινότητα σημαίνει ότι οι λύσεις είναι συνήθως κατάλληλες για την ομάδα που χρησιμοποιεί το λογισμικό. Υπάρχει επίσης μια φιλοσοφία ότι ορισμένα πράγματα πρέπει να είναι δωρεάν για τους χρήστες και όχι να ελέγχονται αυστηρά από μερικά με κίνητρο κέρδους.

Τα πλεονεκτήματα του προμηθευτή ή φιλοξενούμενο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου συμπεριλάβετε τη δυνατότητα ιδιοκτησίας ενός προϊόντος “turn-key”, με εκτεταμένη επαγγελματική υποστήριξη διαθέσιμη. Το λογισμικό που παρέχεται από τον προμηθευτή τείνει να είναι καλύτερα τεκμηριωμένο, έτσι ώστε οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την εξατομίκευση της εφαρμογής είναι λιγότερο δύσκολες. Το λογισμικό προμηθευτή συνήθως συνοδεύεται από την προσδοκία ότι ο έμπορος θα διορθώσει σφάλματα ή προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν επεξεργαστεί πριν από την κυκλοφορία του λογισμικού.

Η σημασία της αξιολόγησης των αναγκών σας προτού λάβετε μια απόφαση δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δείτε τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου. Κοιτάξτε τα χαρακτηριστικά, το κόστος και τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου. Πριν αγοράσετε λογισμικό, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε τι διατίθεται με τις ίδιες δυνατότητες ή παρόμοιες λειτουργίες, σε πακέτα δωρεάν λογισμικού.

Κατά την έρευνα λογισμικού ανοικτού κώδικα (δωρεάν) έναντι φιλοξενούμενου (επί πληρωμή) ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να καθορίσετε τις ανάγκες και την οργανωτική δομή της ομάδας σας. Ένας μεμονωμένος ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει χρόνο να κάνει κάποια τροποποίηση που θα πρέπει να γίνει. Είναι επίσης αλήθεια ότι το αρχικό κόστος του λογισμικού προμηθευτή μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο.

Λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου

Αυτές οι πλατφόρμες καλαθιού αγορών είναι αυτόνομα προγράμματα που είναι δωρεάν για χρήση, αλλά θα πρέπει να εγκατασταθούν και να φιλοξενηθούν χρησιμοποιώντας τον διακομιστή του δικού σας παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, π.χ. χρησιμοποιώντας Bluehost, HostGator ή GoDaddy.

 • Το Magento.com (Έκδοση κοινότητας) θεωρείται από πολλούς το καλύτερο. Το Magento είναι μια ισχυρή λύση ηλεκτρονικού εμπορίου και διαθέτει πολλές δυνατότητες. Το μειονέκτημα είναι ότι η εκμάθηση πώς λειτουργεί έρχεται με μια αρκετά απότομη καμπύλη μάθησης.

Καλάθια αγορών WordPress

 • Αξίζει να σημειωθεί μόνο WooCommerce αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή WordPress. Υπάρχουν μερικοί άλλοι, καθώς και πρόσθετα που μπορείτε να εγκαταστήσετε, αλλά το WooCommerce είναι μακράν η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου WordPress.

Φιλοξενούμενο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου

Αυτά τα καλάθια αγορών είναι μια πλήρως φιλοξενούμενη υπηρεσία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συντήρηση λογισμικού ή διακομιστών. Ωστόσο, αυτό έρχεται σε τιμή, καθώς όλες αυτές οι επιλογές απαιτούν μηνιαία συνδρομή. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς πάροχοι στον φιλοξενούμενο χώρο λογισμικού:

 • Η πιο δημοφιλής επιλογή εδώ είναι το Shopify.com. Η πλατφόρμα λογισμικού τους διαθέτει περισσότερα από 70.000 διαδικτυακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των General Electric, Foo Fighters και Amnesty International.
 • Magento.com
 • BigCommerce.com
 • Volusion.com

TL; Δρ

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας είναι η πιο σημαντική απόφαση που θα λάβετε για τη μελλοντική επιτυχία του διαδικτυακού σας καταστήματος. Με λίγα λόγια, υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την επιλογή σας. Αυτά είναι; προϋπολογισμός – μπορείτε να αποκτήσετε ηρεμία με μια πλήρως φιλοξενούμενη λύση, δεξιότητες προγραμματισμού – εάν γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε πολλές από τις προσαρμογές μόνοι σας και να χρησιμοποιήσετε μια λύση που φιλοξενείται από τον εαυτό σας ή το WordPress και ποιες είναι οι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε για το κατάστημά σας (SKU / διαχείριση αποθέματος, SEO, μάρκετινγκ email, ασφάλεια, υποστήριξη κ.λπ.) που μπορεί να προσφέρει μια φιλοξενούμενη λύση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map