Η εκκίνηση ενός ιστολογίου είναι εύκολη με το Softaculous

Softaculous 1 Κάντε κλικ στο λογισμικό εγκατάστασηςΥπάρχουν βασικά δύο τύποι webmaster. Υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσουν τα πράγματα να γίνονται γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένα. Το άλλο είδος είναι εκείνοι που τους αρέσει να κάνουν πράγματα με έναν πιο πρακτικό, χειροκίνητο τρόπο.


Ανάλογα με την πλευρά του φράχτη που κάθεστε, ίσως ή όχι οπαδός του πρόσθετου λογισμικού φιλοξενίας ιστού που είναι γνωστό ως Μαλακό.

Το Softaculous είναι ένα Λογισμικό εγκατάστασης 1 κλικ και είναι γνωστό στα περισσότερα από τα μαθήματα και τα προγράμματα του blogging στο Διαδίκτυο ως ο καλύτερος φίλος ακόμη και των νεότερων δημιουργών ιστότοπων, λόγω της ευκολίας με την οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ξεκινήσει μια διαδικτυακή παρουσία.

Με ένα εκατομμύριο τελικούς χρήστες που αναφέρθηκαν να είναι ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες εγκατάστασής του από την έναρξή του, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι ο εγκαταστάτης ζει με μια τόσο ελκυστική ετικέτα.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι, ότι είναι τόσο φανταστικό όσο φαίνεται. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα αποκαλύψουμε τη λειτουργία του Softaculous και αν αξίζει τη διαφημιστική εκστρατεία που προτείνει ο τίτλος του.

Μαλακά στο Cpanel

Το Softaculous είναι ένα πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης σεναρίου που χρησιμοποιείται σε διακομιστές του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το 99,9% των web hosting προσφέρουν Softaculous συμπεριλαμβανομένων των HostGator και Bluehost στο πλαίσιο ελέγχου.

Δεν είναι εύκολο να χάσετε τη βιβλιοθήκη σεναρίων που αντιπροσωπεύεται από ένα στρογγυλό εικονίδιο smiley που βρίσκεται στην κατηγορία λογισμικού (ή κάπου παρόμοια) του cPanel φιλοξενίας σας.

Το ηχηρό χαρακτηριστικό του Softaculous είναι ότι επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών με ένα κλικ στον ιστότοπο ενός χρήστη. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

 • Δημιουργία ιστολογίων (όπως το WordPress)
 • Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου
 • Γκαλερί εικόνων
 • Λίστες email και άλλες εφαρμογές αλληλογραφίας
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & Καλάθια αγορών
 • Πίνακες συζήτησης

Κατά κύριο λόγο στοχεύοντας εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, αυτή η λίστα εξαρτάται από το τι έχει ρυθμίσει κάθε συγκεκριμένος κεντρικός υπολογιστής ιστού για εγκατάσταση. Αυτή η λίστα μπορεί να βρεθεί εύκολα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Softaculous, απλά επιλέγοντας αυτό που θέλετε να εγκαταστήσετε και μετά ακολουθώντας τη μύτη σας.

Η εγκατάσταση επαχθών εφαρμογών λέγεται ότι έχει γίνει σχεδόν ασήμαντη εργασία με την εισαγωγή του Softaculous.

Οι λειτουργίες που έγιναν για εσάς περιλαμβάνουν τη δημιουργία βάσης δεδομένων, την αντιγραφή αρχείων, την προσαρμογή των δικαιωμάτων και τη ρύθμιση αρχείων διαμόρφωσης.

Επιτρέπει επίσης τη γρήγορη αναβάθμιση των εφαρμογών ιστού στις πιο πρόσφατες εκδόσεις για προστασία από επιθέσεις ελαττωμάτων ασφαλείας. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό ο οικοδεσπότης Ιστού σας να έχει ενημερώσει πρώτα το λογισμικό Softaculous, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να κάνετε το ίδιο για τα σενάριά σας, εκτός εάν το κάνετε χειροκίνητα.

Το μεγαλύτερο όφελος που προσφέρει η Softaculous για τους περισσότερους μέσους ιδιοκτήτες ιστότοπων που δεν έχουν τεχνική αντίληψη είναι η ευκολία χρήσης και η ταχύτητα με την οποία ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει γρήγορα ένα blog.

πρόγραμμα εγκατάστασης softaculous wordpress

Ωστόσο, δεν είναι όλοι θαυμαστές. Αυτοί οι πιο έμπειροι webmaster μεταξύ μας έχουν προτείνει πολλά επιχειρήματα για το γιατί δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το εργαλείο για την εγκατάσταση του WordPress και άλλων σεναρίων. Οι ανησυχίες που εκφράζονται για το Softaculous μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

 • Ενημέρωση καθυστερήσεων χρονισμού – η τελευταία έκδοση οποιουδήποτε σεναρίου φτάνει στο Softaculous ως ενημέρωση αρκετές ημέρες μετά την κυκλοφορία του, αφήνοντας τα ιστολόγια εκτεθειμένα σε ελαττώματα ασφαλείας.
 • Μειωμένες δυνατότητες μάθησης – η αυτόματη εγκατάσταση σεναρίων php αναιρεί την ανάγκη να μάθετε την εργασία με μη αυτόματο τρόπο, κάτι που διαφορετικά θα αύξανε την ευαισθητοποίηση του χρήστη για το πώς να κάνει ευεργετικές τροποποιήσεις και να αντιμετωπίσει προβλήματα..
 • Περιορισμοί βάσης δεδομένων – οι βάσεις δεδομένων δεν μπορούν να προσαρμοστούν κατά την εγκατάσταση.
 • Bypassed Ρυθμίσεις Εγκατάστασης – Η Softaculous κατευθύνει τον χρήστη στο εγκατεστημένο σενάριο, παρακάμπτοντας τις επιλογές ρυθμίσεων που θα ήταν διαθέσιμες κατά τη μη αυτόματη εγκατάσταση.

Με τη διαδικασία εγκατάστασης του κλειδιού, το Softaculous έχει ανταποκριθεί στο όνομά του τόσο για έμπειρους webmasters εν κινήσει όσο και για αρχάριους δημιουργούς ιστότοπων που θέλουν να κόψουν τα δόντια τους στην ηλεκτρονική αγορά.

Ταχεία εγκατάσταση, ευκολία πρόσβασης και απλό στη χρήση, το αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης για σενάρια ανοιχτού κώδικα, σε συνδυασμό με μια φιλική διεπαφή cPanel, άλλαξε το ρυθμό και την πρόοδο με την οποία οι ιστότοποι συμπληρώνουν τώρα τον χώρο στο web.

Ωστόσο, τα αντίθετα επιχειρήματα, ότι η Softaculous είχε περισσότερα εμπόδια από ό, τι βοήθησε το κοινό για webmaster, να έχει τη θέση του στο βαθμό που εκθέτει τομείς που ανησυχούν για πιθανά ζητήματα ασφαλείας από καθυστερημένες αναβαθμίσεις εφαρμογών.

Όπως τα περισσότερα λογισμικά και σενάρια, η βιωσιμότητα του καθενός κρίνεται από την ανταπόκριση των χρηστών του και με αυτό ως βασικά κριτήρια, Μαλακό παραμένει ανταγωνιστική δύναμη για τους λάτρεις της ιστοσελίδας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map