Πώς να βελτιώσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress χωρίς να εγκαταστήσετε άλλα πρόσθετα

Είτε εκτελείτε τον ιστότοπό σας ως διασκεδαστικό έργο, ως εμπορική οντότητα ή κάπου ενδιάμεσα, η διατήρηση της ασφάλειας πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας.


Ενώ υπάρχουν πολλά πρόσθετα εκεί έξω που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress, εάν είστε κάτι σαν εμένα, τότε ο ιστότοπός σας πιθανότατα έχει ήδη σπάσει κάτω από το βάρος μιας αυξανόμενης βιβλιοθήκης πρόσθετων και επεκτάσεων.

Πώς να βελτιώσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας χωρίς πρόσθετα WP

Αν θέλετε να ενισχύσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress χωρίς εγκατάσταση πρόσθετων πρόσθετων WordPress, τότε αυτό το άρθρο θα σας δώσει μερικές συμβουλές με δυνατότητα δράσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Εξασφάλιση προσθηκών & Τα θέματα είναι ενημερωμένα

Ενημερώσεις WordPress

Ας ξεκινήσουμε με τις πιο βασικές συμβουλές, αλλά ίσως το πιο σημαντικό: διατηρώντας ενημερωμένο το λογισμικό WordPress, καθώς και τυχόν εγκατεστημένα θέματα και προσθήκες.

Κάθε προσθήκη και θέμα που είναι εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας WordPress είναι μια πιθανή διαδρομή στο πίσω μέρος του ιστολογίου σας και στον υποκείμενο κώδικα και βάση δεδομένων του, για όσους έχουν κακόβουλη πρόθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα πρόσθετα και τα θέματα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, αλλά μερικές φορές προκύπτουν ελαττώματα. Όταν το κάνουν, οι προγραμματιστές επιδιώκουν να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα δημοσιεύοντας ενημερώσεις στον κώδικα τους.

Επομένως, διασφαλίζοντας ότι όλα τα στοιχεία του ιστότοπού σας είναι ενημερωμένα, μπορείτε πολύ ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο παραβίασης του ιστότοπού σας μέσω μιας ευπάθειας σε ένα πρόσθετο ή θέμα που χρησιμοποιείτε ή ακόμα και μέσω του ίδιου του λογισμικού WordPress.

Με τακτική σύνδεση στην περιοχή διαχειριστή του ιστότοπού σας WordPress, μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Χάρη στο εύχρηστο εικονίδιο που εμφανίζεται στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να δείτε γρήγορα εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Το WordPress περιλαμβάνει ακόμη και το δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης, και η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας είναι καλή ιδέα για τους περισσότερους χρήστες.

Ενισχύστε το συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας είναι να μαντέψουν το συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Είτε το κάνετε αυτό χειροκίνητα είτε χρησιμοποιώντας λογισμικό για να εισάγετε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδυασμούς, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας WordPress διασφαλίζοντας ότι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που έχετε επιλέξει δεν είναι εύκολο να μαντέψετε.

Λογαριασμός χρήστη διαχειριστή

Το πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε είναι αλλαγή του ονόματος χρήστη του λογαριασμού διαχειριστή για τον ιστότοπό σας. Πολλοί ιστότοποι WordPress χρησιμοποιούν απλώς το “admin” ως όνομα χρήστη για αυτόν τον ισχυρό λογαριασμό που ελέγχει όλες τις πτυχές του ιστότοπού σας. Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί αυτό το όνομα χρήστη, τότε δίνετε στους χάκερ μια πρώτη ευκαιρία να σπάσουν αυτό το σύνθετο.

Διαγραφή λογαριασμού χρήστη διαχειριστή

Επομένως, η αλλαγή του ονόματος χρήστη για αυτόν τον λογαριασμό είναι εξαιρετική ιδέα. Δυστυχώς δεν μπορείτε απλά να μετονομάσετε τον λογαριασμό μέσω της οθόνης προφίλ χρήστη. Επομένως, αντί να κάνετε αυτήν την αλλαγή μέσω της βάσης δεδομένων του WordPress, η απλούστερη προσέγγιση είναι απλά να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή με ένα πιο ασαφές όνομα χρήστη και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress με αυτόν τον λογαριασμό, πριν διαγράψετε τον αρχικό λογαριασμό χρήστη διαχειριστή.

Διαγραφή περιεχομένου χρήστη

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν απώλεια περιεχομένου κατά τη διαγραφή ενός λογαριασμού χρήστη. Απλώς εκχωρήστε το ξανά στον νέο χρήστη αφού πατήσετε το κουμπί διαγραφής.

Χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης είναι το επόμενο βήμα αυτής της διαδικασίας. Η χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων τύπων χαρακτήρων, όπως αριθμών, γραμμάτων και ειδικών χαρακτήρων, είναι το κλειδί εδώ. Χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να βρείτε μερικούς αρκετά προηγμένους συνδυασμούς που θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να σπάσει. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τέτοιοι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης είναι δύσκολο να θυμηθούν. για να το ξεπεράσετε, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως LastPass ή 1Κωδικός πρόσβασης.

Ένα άλλο κομμάτι καλής πρακτικής είναι να ελέγχετε τακτικά και αφαιρείτε τυχόν ανενεργούς λογαριασμούς χρηστών στον ιστότοπό σας.

Κρατήστε το όνομα χρήστη σας ιδιωτικό

Ένα άλλο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε απόκρυψη του ονόματος χρήστη σας από τους επισκέπτες σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αλλάξετε το πεδίο “Εμφανιζόμενο όνομα δημόσια ως” στο προφίλ χρήστη σας σε κάτι διαφορετικό από το όνομα χρήστη σύνδεσης.

Δημόσιο όνομα χρήστη

Τώρα οι αναγνώστες σας θα δουν αυτό το όνομα, αντί για το πραγματικό όνομα χρήστη σας δίπλα σε κάθε ανάρτηση που έχετε γράψει στο ιστολόγιό σας.

Αλλάξτε τη διεύθυνση URL της σελίδας σύνδεσης του WordPress

Ένας από τους κύριους λόγους που οι χάκερ προτιμούν τους ιστότοπους του WordPress είναι η δημοτικότητα αυτού του λογισμικού. Καθώς το hacking brute force μπορεί να είναι ένα παιχνίδι αριθμών, όσο περισσότεροι ιστότοποι μπορείτε να επιτεθείτε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας σας.

Από προεπιλογή, οι σελίδες σύνδεσης για όλους τους ιστότοπους του WordPress βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση URL ή διεύθυνση (http://yourdomain.com/wp-login.php). Ωστόσο, από αλλαγή της διεύθυνσης URL της σελίδας σύνδεσης Μπορείτε να θέσετε ένα επιπλέον εμπόδιο μπροστά από τυχόν απειλές για την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Ενώ αυτή η προσέγγιση συνήθως δεν θα ξεπεράσει μια συνεχή επίθεση στον ιστότοπό σας, μπορεί να είναι αρκετό για να αναβάλλετε τους μεμονωμένους επισκέπτες που εισέρχονται στον ιστότοπό σας.

Ενώ χρησιμοποιώντας μια προσθήκη μπορεί να κάνει τη διαδικασία αλλαγής της διεύθυνσης URL της σελίδας σύνδεσής σας στο WordPress σχετικά απλή και απλή, κάτι τέτοιο με το χέρι δεν πρέπει να υπερβαίνει τους περισσότερους χρήστες. Αυτή η ανάρτηση στα φόρουμ υποστήριξης του WordPress παρέχει μερικές συμβουλές για κρύβοντας τις σελίδες σύνδεσης του WordPress χωρίς προσθήκη.

Επιλογή κεντρικού υπολογιστή ιστού με εστίαση ασφαλείας

Η επιλογή ενός οικοδεσπότη Ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress που έχει ισχυρή δέσμευση για την ασφάλεια του ιστότοπου μπορεί να πάρει τις περισσότερες ευθύνες από τα χέρια σας, όταν πρόκειται για την προστασία του ιστότοπού σας.

Όχι μόνο ένας καλός οικοδεσπότης Ιστού μπορεί να φροντίσει να διατηρεί ενημερωμένο το λογισμικό WordPress, να απομακρύνει τους χάκερ και άλλες απειλές ασφαλείας, αλλά μπορεί επίσης να σας υποστηρίξει στην αποκατάσταση του ιστότοπού σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ενώ δεν υπάρχει καμία απάντηση στο ερώτημα του ποιος είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης Ιστού WordPress, ελέγχοντας το αρχείο κριτικών μας, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο οικοδεσπότη ιστότοπου WordPress για τις ανάγκες σας.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι έχετε τώρα κάποιες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε σήμερα για να εξασκήσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress.

Το λογισμικό WordPress δεν είναι εγγενώς ανασφαλές, αλλά η δημοτικότητά του το έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για τους χάκερ. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτά τα βήματα και γίνεται πιο προληπτικό σχετικά με την ασφάλεια του ιστότοπού σας, μπορείτε να μείνετε ένα βήμα μπροστά από τους εισβολείς και να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές, συμβουλές ή ερωτήσεις σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας ενός ιστότοπου WordPress χωρίς να βασίζεστε σε προσθήκες, μοιραστείτε τις παρακάτω στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map