Αναθεώρηση Site5 2019 – Φιλοξενία Ιστού για Σχεδιαστές Ιστού

ο εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Το Site5 εμπορεύεται τον εαυτό του ως φιλοξενία ιστοσελίδων για σοβαρούς σχεδιαστές ιστοσελίδων. Όπως εξηγούν, το Site5 ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση και την τεχνολογία για σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων.


Τι σημαίνει αυτό και πώς λειτουργεί; Είναι πλεονέκτημα?

Η φιλοξενία Ιστού παρέχει τις υπηρεσίες, τις τεχνολογίες και τα εργαλεία για την προβολή μιας ιστοσελίδας ή ιστότοπου στο Διαδίκτυο. Οργανισμοί, επιχειρήσεις και ακόμη και ιδιώτες αγοράζουν την υπηρεσία από μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων ή έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων για να ωθήσουν τον ιστότοπό τους στον κόσμο. Οι ιστότοποι αποθηκεύονται ή φιλοξενούνται σε διακομιστές που παρέχονται και εξυπηρετούνται από τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Μόλις έχετε έναν τομέα, όταν ένας χρήστης του Διαδικτύου θέλει να δει τον ιστότοπό σας, μπορεί να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση του ιστότοπού σας ή να σας αναζητήσει στον Ιστό. Οι σελίδες του ιστότοπού σας θα παραδοθούν από τον διακομιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Ο δυνητικός πελάτης ή άτομο που ενδιαφέρεται για τον ιστότοπό σας θα έχει πρόσβαση στις σελίδες.

CPU δωμάτιο με μπλε φως

Ακούγεται απλό, αλλά δεν δημιουργούνται όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ορισμένες εταιρείες απαιτούν να αγοράσετε τον τομέα σας μέσω αυτών – να το πουλήσετε σε υψηλότερη τιμή. Μπορούν να συσκευάζουν μαζί υπηρεσίες. Άλλοι θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε έναν τομέα εάν δεν έχετε ήδη έναν. Ορισμένες εταιρείες σάς επιτρέπουν να αγοράσετε αποθηκευτικό χώρο στον διακομιστή τους, ενώ άλλες θα νοικιάσουν χώρο θέτοντας σε κίνδυνο τον ιστότοπό σας και τα δεδομένα σας, ανάλογα με τον τρόπο σύνταξης του συμβολαίου.

Ορισμένοι ιστότοποι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα προσφέρουν υποστήριξη βάσης δεδομένων και πρόσθετες υπηρεσίες για πελάτες που θέλουν να φιλοξενήσουν εξειδικευμένο περιεχόμενο δικτυακός τόπος. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, υπάρχουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω για να παρέχει την υπηρεσία που χρειάζεστε.

Αυτή η κριτική Site5 θα εξετάσει προσεκτικά τι έχει να προσφέρει η εταιρεία.

Τι κάνει το Site5 μοναδικό?

Στο παρελθόν, το Site5 επικεντρώθηκε στην τεχνική σχεδιαστής και προγραμματιστής ιστοσελίδων αγορά, αλλά σήμερα κινούνται προς μια προσέγγιση barebones, ακριβώς-τι-χρειάζεστε για web hosting με λίγα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Συνολικά, αυτή η μετάβαση φαίνεται ημιτελής.

Ακολουθεί μια κριτική για το τι έχετε στο Site5.

1. Unmetered Diskspace και Bandwidth με Site5

Το Site5 προσφέρει ρυθμούς και εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις (επίσης γνωστοί ως απεριόριστοι) στα σχέδια φιλοξενίας τους. Οι πελάτες δεν χρεώνονται από το μέγεθος του χώρου στο δίσκο της μεταφοράς δεδομένων για κανονική χρήση του ιστότοπου. Ιστότοπος5 περιλαμβάνει λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις που θέτουν όρια στα σχέδια. Θα ζητήσουν από τους πελάτες που λειτουργούν με συνέπεια εκτός του κανονικού εύρους ζώνης και της χρήσης χώρου στο δίσκο να κάνουν προσαρμογές ή το Site5 διατηρεί το δικαίωμα να λάβει διορθωτικά μέτρα.

Σύμφωνα με το Site5, παρακολουθούν διακομιστές και θα προσαρμόσουν τον χώρο αποθήκευσης για να διασφαλίσουν τη βέλτιστη απόδοση του ιστότοπου.

2. Δωρεάν μετεγκατάσταση ιστότοπου Site5

Μετεγκατάσταση ιστοτόπου

Το Site5 προσφέρει δωρεάν μετεγκατάσταση ιστότοπου για πελάτες που χρησιμοποιούν διαφορετική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Με αυτήν την υπηρεσία, το Site5 θα βοηθήσει στη μεταφορά βάσεων δεδομένων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αρχείων ιστότοπου από τον παλιό λογαριασμό στο Site5 και του νέου λογαριασμού φιλοξενίας ιστού. Η διαδικασία διαχειρίζεται από έναν ειδικό για τη μετεγκατάσταση φιλοξενίας ιστοσελίδων Site5.

Όπως πάντα, υπάρχουν περιορισμοί στην «ελεύθερη» μετανάστευση.

Η δωρεάν μετεγκατάσταση περιλαμβάνει έως και 25 λογαριασμούς cPanel (το cPanel είναι ένα εργαλείο φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζεται σε Linux με γραφική διεπαφή διεπαφής χρήστη για την αυτοματοποίηση της φιλοξενίας ιστοσελίδων) και 10 λογαριασμούς εκτός cPanel. Αυτό περιλαμβάνει αρχεία ιστότοπου και βάσεις δεδομένων MySQL. Θα μετεγκαταστήσουν τον παλιό σας ιστότοπο σε έναν νέο λογαριασμό φιλοξενίας ιστοσελίδων με το Site5.

3. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Με την υπηρεσία Site5, έχετε δωρεάν νυχτερινά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας και των πληροφοριών. Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ασφαλή και θα καταγράφουν όλο το περιεχόμενο της υπηρεσίας. Οι πελάτες έχουν επίσης την επιλογή να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού τους με τη λειτουργικότητα που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό τους.

Χρησιμοποιώντας την ίδια υπηρεσία, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχειοθετημένα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας σας. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει αρχεία email και web.

4. Λειτουργικότητα τομέα και υποτομέα

Με τα πιο ακριβά σχέδια hostPro και hostPro + Turbo με το Site5, μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλούς τομείς με έναν μόνο λογαριασμό και να συνδέσετε τομείς σε έναν ιστότοπο. Με την υπηρεσία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε email και να συλλέξετε δεδομένα ιστότοπου για κάθε τομέα. Το Site5 σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσετε γρήγορα και εύκολα υποτομείς (ένα πρόθεμα μπροστά από το όνομα τομέα).

τομέα

4. Δεδομένα χρήστη και Analytics ιστότοπου

Οι στατιστικές Ιστού είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για τη φιλοξενία Ιστού.

Το Site5 χρησιμοποιεί AWStats, ένα εργαλείο ανάλυσης ιστού ανοιχτού κώδικα με γραφική διεπαφή, για πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία ιστού από διακομιστή. Αυτό περιλαμβάνει επισκέπτες ιστότοπων, αρχεία καταγραφής πρόσβασης (που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο και σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με τον χρήστη), αρχεία καταγραφής σφαλμάτων και στατιστικά στοιχεία υποτομέα. Από τώρα, δεν προσφέρουν άλλα εργαλεία ανάλυσης.

5. Εργαλεία προγραμματιστή για το Site5

Το Site5 διαφημίζεται ως φιλοξενία ιστοσελίδων για σχεδιαστές και προγραμματιστές και υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για αυτήν την αγορά.

Το Site5 περιλαμβάνει Μαλακό, ένα αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης για σενάρια ιστότοπου. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν πολλές δημοφιλείς εφαρμογές ιστότοπου με ένα μόνο κλικ, απευθείας από την οθόνη διαχειριστή ιστότοπου στο Site5. Η Softaculous εγκαθιστά πολλές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών για blogging, διαχείριση διαφημίσεων, ηλεκτρονικό εμπόριο, υποστήριξη πελατών και συστήματα διαχείρισης πελατών (CMS).

Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εμπόριο, το Site5 περιλαμβάνει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε γρήγορα τον ιστότοπό σας και να λειτουργεί για διαδικτυακές επιχειρήσεις. Πολλές δυνατότητες μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας από τον πίνακα διαχείρισης ιστότοπου.

Για περισσότερες προσαρμοσμένες εργασίες προγραμματιστών, το Site5 υποστηρίζει πολλές από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ruby on Rails, Perl και Optional Python. Το Site5 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν απεριόριστο αριθμό βάσεων δεδομένων MySQL, οι οποίες μπορούν να ελέγχονται μέσω του πίνακα ελέγχου Site5 χρησιμοποιώντας μια προεγκατεστημένη έκδοση του phpMyAdmin.

Το Site5 προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εργασίας Cron για εργασίες και εργασίες συντήρησης χρονοδιαγράμματος. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας, μπορείτε να εκτελείτε εντολές για συγκεκριμένη τοποθεσία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο επεξεργαστής εργασίας βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου. Τα αποτελέσματα μπορούν να σταλούν σε ένα email για παρακολούθηση και αρχειοθέτηση της συντήρησης.

6. Ασφάλεια ιστότοπου

Το Site5 προσφέρει προστασία και εκκαθάριση κακόβουλου λογισμικού. Η υπηρεσία παρακολουθεί ενεργά τον ιστότοπό σας 24/7. Το Site5 χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή εμπειρογνώμονες ασφάλειας ιστότοπων Sucuri για σάρωση κακόβουλου λογισμικού. Η Sucuri θα σαρώνει τον ιστότοπο κάθε 12 ώρες και θα αφαιρεί τυχόν κακόβουλο λογισμικό. Αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση μαύρης λίστας εάν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό στον ιστότοπό σας.

https

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια αναφορά από το Sucuri για να ελέγξετε το ιστορικό σάρωσης και τυχόν κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε. Λάβετε υπόψη ότι η ασφάλεια του ιστότοπου είναι ένα επιπλέον κόστος και πρέπει να ενεργοποιηθεί για την εφαρμογή της προστασίας από κακόβουλα προγράμματα.

Το Site5 υποστηρίζει FTP (πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων) και SFTP (ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων). Για να ενεργοποιήσετε το SFTP, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο κέλυφος ή την πρόσβαση SSH. Η ασφαλής πρόσβαση κελύφους (πρόσβαση SSH) είναι ένα σύστημα διεπαφής και πρωτοκόλλου εντολών UNIX.

Η πρόσβαση SSH μέσω του Site5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν χρειάζεστε ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή. Η πρόσβαση SSH είναι συνήθως απενεργοποιημένη για ασφάλεια, αλλά εάν πρέπει να αντιγράψετε αρχεία ή να δημιουργήσετε καταλόγους χρησιμοποιώντας πρόσβαση SSH, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων Site5.

7. Άλλα χαρακτηριστικά

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό με το Site5 – μπορείτε να επιλέξετε τη θέση του διακομιστή σας. Αυτό θα βοηθήσει τις ταχύτητες φόρτωσης και την κατάταξη αναζήτησης, εάν γνωρίζετε την βασική αγορά σας.

Με το Site5, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS). Μπορείτε να επιλέξετε την πλήρη διαχείριση του VPS από το Site5. Αυτό περιλαμβάνει υλικό, συντήρηση, ασφάλεια, παρακολούθηση και λογισμικό που έχει ενημερωθεί. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα cPanel για το VPS με επιπλέον κόστος. Υπάρχει μια μικρή χρέωση για επιπλέον διευθύνσεις IP για το VPS.

Εάν αναζητάτε περισσότερη ισχύ στο VPS, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρήνων επεξεργασίας, περισσότερης μνήμης, επιπλέον χώρου στο δίσκο ή εύρους ζώνης, το Site5 μπορεί να διαχειριστεί έως και 8 πυρήνες και 250 GB χώρου στο δίσκο για ένα σημαντικό επιπλέον κόστος.

Δομή τιμολόγησης για ιστότοπο5

Όλες οι αγορές στο Site5 περιλαμβάνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών, εκτός από το VPS που προσφέρει μόνο εγγύηση επιστροφής χρημάτων 15 ημερών. Το Site5 προσφέρει τρία επίπεδα τιμολόγησης:

hostBasic

hostPro

hostPro + Turbo

8,95 $ / μήνα

12,95 $ / μήνα

19,95 $ / μήνα

για έναν ιστότοπο με αγορά 12 μηνών. Μπορείτε να αγοράσετε 24 μήνες με 6,96 $ / μήνα. Πρέπει να αγοράσετε το hostBasic για τουλάχιστον 12 μήνες αγοράς. Προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%.

για απεριόριστες ιστοσελίδες. Μπορείτε να αγοράσετε 12 μήνες για 11,95 $ / μήνα ή 24 μήνες για 10,95 $ / μήνα. Προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%.

για απεριόριστους ιστότοπους και αποκλειστική IP (. Μπορείτε να αγοράσετε 12 μήνες για 14,95 $ / μήνα ή 24 μήνες για 13,95 $ / μήνα. Προσφέρει εγγύηση 99,9% uptime.

Το Site5 προσφέρει τιμές μεταπωλητή. Οι μεταπωλητές θα χρησιμοποιήσουν το Site5 για να φιλοξενήσουν έναν ιστότοπο που πωλήθηκε σε άλλον πελάτη μέσω του μεταπωλητή. Όλοι οι λογαριασμοί μεταπωλητών περιλαμβάνουν cPanel και δωρεάν μετεγκατάσταση, καθώς και εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9% και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Το Site5 προσφέρει τρεις βαθμίδες για μεταπωλητές:

Μίζα

Πρότυπο

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

25,95 $ / μήνα

36,95 $ / μήνα

54,95 $ / μήνα

για 50 GB χώρου στο δίσκο και 500 GB εύρους ζώνης ανά μήνα.

για 80 GB χώρου στο δίσκο και 700 GB εύρους ζώνης ανά μήνα.

για 120 GB χώρου στο δίσκο και 1000 GB εύρους ζώνης ανά μήνα.

Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό Site5 είναι επιπλέον 49,99 $ ετησίως για κάθε ιστότοπο, είτε μέσω του Site5 είτε μέσω του προγράμματος μεταπωλητών.

Η αντίληψη του κοινού για τον ιστότοπο5

λευκό χαρτί με λέξεις μελάνης

Το Site5 λαμβάνει πολύ καλές κριτικές για τους μη μετρημένους πόρους. Οι άνθρωποι εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το να ξεπεράσουν το χώρο του δίσκου τους, εάν προσθέσουν μερικές ακόμη σελίδες προορισμού ή να υπερβούν το εύρος ζώνης τους εάν προσθέσουν περισσότερες λήψεις ebook ή βίντεο στον ιστότοπό τους. Κατατάσσονται επίσης εξαιρετικά για τις δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς ιστότοπων. Η δωρεάν μετεγκατάσταση ιστότοπων είναι ένα άλλο όφελος που εκτιμούν πολλοί με το Site5.

Οι προγραμματιστές εκτιμούν επίσης πολλές από τις δυνατότητες που συνοδεύουν το Site5, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για πολλές γλώσσες προγραμματισμού και ένα cPanel που είναι εύκολο στη χρήση.

Παρά τις θετικές κριτικές σε ορισμένους τομείς, η συνολική αντίληψη του κοινού για το Site5 δεν ήταν καλή.

Μια συχνή κριτική για την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων Site5 ήταν η υποστήριξη πελατών και η συνολική απόδοση της υπηρεσίας φιλοξενίας από τότε που αγοράστηκε από την Endurance International Group (EIG). Η μετακίνηση του EIG προκάλεσε ορισμένα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων Site5 που έπεσαν για περισσότερο από μία εβδομάδα. Πολλοί κατηγορούν την EIG για την έλλειψη υπηρεσίας και υποστήριξης από την αγορά, αλλά αντικατοπτρίζει άσχημα στον ιστότοπο5.

Άλλοι αναθεωρητές παραπονιούνται για τις υπηρεσίες barebone που προσφέρονται από το Site5. Το Site5 δεν προσφέρει μεγάλη υπηρεσία cloud ή ειδική φιλοξενία.

Πώς συγκρίνεται το Site5 με το Market

μπλε κόσμο

Συνολικά, το κόστος για το Site5 είναι ελαφρώς υψηλότερο από άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά. Η έλλειψη άμεσων τιμών από μήνα σε μήνα οδηγεί στην αντίληψη του υψηλού κόστους με το Site5. Για να λάβετε τη διαφημιζόμενη τιμή, πρέπει να αγοράσετε 24 μήνες υπηρεσίας.

Ανακαλύπτοντας λίγο πιο βαθιά, το Site5 έχει όρια στις υπηρεσίες τους που μπορούν να αυξήσουν το κόστος. Για παράδειγμα, με τον έλεγχο των όρων και προϋποθέσεων θα αποκαλυφθούν όρια μεγέθους τόσο στη βάση δεδομένων όσο και στον λογαριασμό email για κοινή χρήση φιλοξενίας. Οι μη μετρημένες υπηρεσίες είναι ωραίες, αλλά συνολικά η τιμολόγηση μπορεί να είναι πολύ παραπλανητική

Οι ταχύτητες φόρτωσης για το Site5 είναι μέσες, κάτι που είναι καλό, εκτός από την premium τιμή που απαιτεί το Site5 για την υπηρεσία τους.

Η υποστήριξη είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο λείπει το Site5 σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Ο χρόνος απόκρισης είναι γρήγορος, αλλά η εύρεση ενός αντιπροσώπου υποστήριξης πελατών που είναι ειδικός στην υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι σπάνια. Η απάντηση από το Site5 είναι εύκολη. Η σωστή απάντηση είναι πολύ πιο δύσκολη.

Τι πιστεύουμε για τον ιστότοπο5

Υπάρχει χώρος στην αγορά για μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού αφιερωμένη σε προγραμματιστές και σχεδιαστές, αλλά στο τέλος το Site5 δεν φαίνεται να είναι η σωστή υπηρεσία φιλοξενίας ιστού για να γεμίσει αυτή τη θέση.

Σήμερα, το Site5 φαίνεται να κινείται προς μια ανόητη, barebones προσέγγιση στην φιλοξενία ιστοσελίδων. Αυτό δεν θέλουν ή χρειάζονται οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές.

Το Site5 προσφέρει λίγες ωραίες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας καθαρής, γραφικής διεπαφής και υποστήριξης για πολλές από τις δυνατότητες που μπορεί να χρειαστεί ένας προγραμματιστής. Είναι ωραίο να επιλέγετε την τοποθεσία του διακομιστή σας και η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης χρήσης πολλών από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι ωραία.

Όμως, στην τιμή που πληρώνετε για το Site5, το ωραίο δεν φαίνεται αρκετά καλό. Αυτή η τιμολόγηση μπορεί να είναι πολύ παραπλανητική, ειδικά αν πληρώνετε για δύο χρόνια φιλοξενίας ιστοσελίδων και φοβάμαι ότι πολλοί που επιλέγουν το Site5 θα κλειδωθούν σε ένα συμβόλαιο που θα ξεπεράσουν γρήγορα.

Για πραγματικούς προγραμματιστές και σχεδιαστές, προτείνουμε το HostGator που προσφέρει σχέδια με πολύ χαμηλότερο κόστος με περισσότερες επιλογές προσαρμογής ή φιλοξενία A2.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map