3 κοινά λάθη μάρκετινγκ επηρεασμού (και πώς να τα αποφύγετε)

Εάν είστε blogger, ακούτε καθημερινά τόνους όρους μάρκετινγκ. Είναι πιθανότατα αρκετά άνετα με φράσεις όπως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, μάρκετινγκ περιεχομένου και μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, αλλά έχετε ποτέ αξιοποιήσει τη δύναμη του μάρκετινγκ επιρροής?


Ίσως το έχετε δοκιμάσει και δεν πήγε καλά, ή ίσως απλά παίζετε με την ιδέα. Όποιο στάδιο και αν βρίσκεστε, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιες τακτικές πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ώστε οι προσπάθειές σας να αποδώσουν.

Ξεκινήστε ρίχνοντας μια ματιά στο τι είναι το μάρκετινγκ influencer και ποια τρία λάθη να αποφύγετε και μάθετε πώς να αξιοποιήσετε το μάρκετινγκ influencer με τρόπο που θα προωθήσει και θα αναπτύξει το ιστολόγιό σας.

μάρκετινγκ επιρροής

Τι είναι το Influencer Marketing?

Το Influencer marketing είναι η διαδικασία δημιουργίας σχέσεων με ηγέτες στον κλάδο σας για να βοηθήσετε το μήνυμά σας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Ένα παράδειγμα μάρκετινγκ επιρροής είναι να στείλετε μέσω email ένα δημοφιλές blogger στη θέση σας και να τους ζητήσετε να κάνουν tweet στην τελευταία σας ανάρτηση.

Η ιδέα είναι ότι δεδομένου ότι έχουν τόσο μεγάλο κοινό και μεγάλη αφοσίωση στους πελάτες, οι ακόλουθοί τους θα μετατραπούν σε κίνηση σας.

3 κοινά λάθη μάρκετινγκ επηρεασμού

Το μάρκετινγκ Influencer είναι μια εξαιρετικά απλή ιδέα, αλλά συχνά παρεξηγείται. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο στέλνετε μερικά email κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση. Ακολουθούν τρία λάθη που τείνουν να κάνουν οι μπλόγκερ με το μάρκετινγκ επιρροής:

1. Αποτυχία εμπλοκής με τον επηρεαστή πρώτα

Η αναφορά ενός επηρεαστή στο τελευταίο σας tweet δεν θα εγγυηθεί ένα retweet. Παρομοίως, αν στείλετε ένα influencer στο μπλε (όταν δεν έχουν ιδέα ποιος είστε), το email σας πιθανότατα θα μεταβεί απευθείας στον φάκελο απορριμμάτων.

Οι επηρεαστές λαμβάνουν καθημερινά πολλά μηνύματα που είναι δύσκολο να ακολουθήσουν. Neil Patel, Για παράδειγμα, αναφορές που λαμβάνουν πάνω από 400 email ανά ημέρα.

Μπορείτε να κάνετε το email σας να ξεχωρίζει διασφαλίζοντας ότι ο επηρεαστής σας αναγνωρίζει. Για περίπου ένα μήνα (τουλάχιστον) πριν επικοινωνήσετε με τους επιρροείς, επικοινωνήστε μαζί τους για να εξοικειωθούν με εσάς. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το κάνετε:

 • Σχολιάστε τις αναρτήσεις ιστολογίου και κοινωνικών μέσων
 • Μοιραστείτε τις αναρτήσεις ιστολογίου τους (και φροντίστε να τις αναφέρετε, ώστε να τις βλέπουν!)
 • Retweet τα tweets τους
 • Στείλτε τους ένα φιλικό email που δεν είναι αυτοπροωθητικό, όπως δείχνοντας ευγενικά έναν κατεστραμμένο σύνδεσμο ή άλλο πρόβλημα με τον ιστότοπό τους

Αυτά είναι τα βασικά για να ξεκινήσετε, αλλά μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε μια εικόνα στο Twitter που σας δείχνει να χρησιμοποιείτε – και να αγαπάτε! – το προϊόν τους. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τη λαβή του Twitter στο tweet σας.)

2. Ζητώντας από τους επηρεαστές να μοιραστούν άσχετο περιεχόμενο

Με έναν τόσο απλό ορισμό του μάρκετινγκ με επιρροή, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να μπεις στη νοοτροπία που το μόνο που χρειάζεσαι είναι αυτό το μερίδιο από έναν ηγέτη στον κλάδο σου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε με ένα μόνο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το poof, έχετε την επισκεψιμότητα που πάντα ονειρευόσασταν.

Αλλά το να ζητάτε κοινές πληροφορίες για οποιοδήποτε παλιό θέμα είναι χάσιμο χρόνου. Όπως αναφέρθηκε, οι επηρεαστές είναι απασχολημένοι και λαμβάνουν τόσα αιτήματα όπως αυτό κάθε μέρα. Ένας SEO blogger δεν θα σπαταλήσει χρόνο να μοιραστεί μια ανάρτηση γυμναστικής με τους οπαδούς του. (Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα στοχεύετε λάθος επηρεαστές!)

Ακόμα κι αν αναγνωρίζουν το όνομα ή το πρόσωπό σας, χρειάζονται ακόμα έναν λόγο για να μοιραστούν το περιεχόμενό σας. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από έναν ηγέτη στη βιομηχανία SEO να κάνει tweet το άρθρο σας σχετικά με την τακτική SEO, αλλά εάν η ανάρτηση ιστολογίου σας καλύπτει τα ίδια πράγματα που έχουν ακούσει οι άνθρωποι πριν, πώς ωφελούνται από την κοινή χρήση της?

Προκειμένου οι επιρροή να μοιραστούν το περιεχόμενό σας, πρέπει να ακούγεται με τους αναγνώστες ή την επωνυμία τους με κάποιο τρόπο.

Ακολουθούν μερικές τεχνικές ανάρτησης ιστολογίου που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες των ηγετών του κλάδου να μοιράζονται το περιεχόμενό σας:

 1. Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά ή επισημάνετε περιπτωσιολογικές μελέτες απευθείας από τους παράγοντες επιρροής που σκοπεύετε να στοχεύσετε. Εάν μπορείτε να λάβετε μια άμεση προσφορά από αυτούς εκ των προτέρων, όπως για μια ειδική στρογγυλοποιημένη ανάρτηση, αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Όταν αναφέρονται στο περιεχόμενό σας, η ανάρτηση ιστολογίου σας γίνεται άμεσα σχετική με την επωνυμία τους.
 2. Δώστε μια εναλλακτική προοπτική στην πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου ενός επηρεαστή. Αυτό δεν θα λειτουργεί πάντα καλά, ειδικά αν προσβάλλετε τον επηρεαστή, αλλά εάν παρέχετε μια λογική εναλλακτική προοπτική που κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο επηρεαστής να μοιραστεί την ανάρτηση, δεδομένου ότι σχετίζεται με τους αναγνώστες τους.
 3. Ιστολόγιο σχετικά με ένα θέμα που αξίζει ειδήσεις στη θέση του επηρεαστή. Αν πρόκειται για ένα θέμα που ακούει η επιρροή για πρώτη φορά, είναι πιθανό να μοιραστούν το περιεχόμενό σας ως την αρχική πηγή της ειδήσεως. Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματικό, γενικά πρέπει να νικήσετε τους άλλους στην ιστορία και θα πρέπει να είναι αρκετά σοκαριστικό ώστε ο επηρεαστής να συνδέεται με αυτό συναισθηματικά και θέλει τους οπαδούς του να αισθάνονται τον ίδιο τρόπο.

Πρόσφατα συμμετείχα σε ένα στρογγυλοποιημένη θέση ειδικών γραμμένο από τη Saskia Smit.

Παρατήρησα αμέσως άλλους επιρροείς που μοιράζονταν την ίδια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα, οπότε ρώτησα τη Saskia για την επιτυχία της. Εδώ μου είπε:

«Το σπουδαίο πράγμα που κάνεις για να κάνεις ένα εξειδικευμένο άρθρο είναι ότι σου δίνει την ευκαιρία να συνδεθείς με επιρροές στον τομέα σου. Ήταν λιγότερο από 24 ώρες από τη δημοσίευση της ανάρτησης, αλλά είναι ήδη η πιο επιτυχημένη ανάρτησή μου μέχρι σήμερα με πάνω από 90 κοινωνικές μετοχές.

Φρόντισα να στείλω ένα γρήγορο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους συμμετέχοντες μόλις δημοσιεύτηκε η ανάρτηση για να τους ευχαριστήσω και τους προσκαλέσω να το μοιραστούν με το κοινό τους.

Ήμουν ενθουσιασμένος που είδα πολλούς από αυτούς να μοιράζονται την ανάρτηση σε πολλές πλατφόρμες. Καθώς πρόκειται για ένα σχετικά νέο ιστολόγιο, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα.

Όχι μόνο μου έφερε νέα επισκεψιμότητα, αλλά θα έπρεπε επίσης να λαμβάνω μερικές αναρτήσεις επισκεπτών από την εμπειρία – θα έλεγα ότι ήταν μια συνολική επιτυχία! ”

3. Στόχευση των μεγαλύτερων ονομάτων στη βιομηχανία

Αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα λάθος από μόνο του, το να τραβάτε πολύ ψηλά δεν είναι συνήθως το καλύτερο στοίχημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι προσπαθούν να κάνουν τους κορυφαίους ηγέτες στον κλάδο τους να μοιράζονται τη θέση τους και τις περισσότερες φορές, οι επιρροείς δεν έχουν την ικανότητα να τα κάνουν όλα.

Αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες που καταβάλλετε στο μάρκετινγκ επηρεασμού ενδέχεται να έχουν λίγα αποτελέσματα, εάν οι αναρτήσεις σας δεν κοινοποιηθούν ποτέ.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε με επιρροές μεσαίου επιπέδου στη θέση σας, πιθανότατα λαμβάνουν λιγότερα αιτήματα κοινής χρήσης και έχουν περισσότερο χρόνο για να συνδεθούν πραγματικά μαζί σας – αν και θυμηθείτε ότι εξακολουθούν να είναι απασχολημένοι, οπότε να σέβεστε τον χρόνο τους.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι στοχεύετε το μεγαλύτερο όνομα που μπορείτε. Θα μπορούσατε να λάβετε μια δημοσίευση ιστολογίου στο Twitter μία φορά και να δείτε μια τεράστια αύξηση στην κίνηση, αλλά πόσο καιρό χρειάστηκε να φτάσετε εκεί?

Στοχεύοντας τους επιδραστές μεσαίου επιπέδου ή άλλους μπλόγκερ ακριβώς πάνω σας, ενδέχεται να μην βλέπετε την ίδια άμεση αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά το περιεχόμενό σας είναι πιθανό να κοινοποιείται συχνότερα, με αποτέλεσμα τη συνολική περισσότερη επισκεψιμότητα.

Ουσιαστικά, αυτά τα τρία λάθη μπορεί να σας κοστίσουν πολύ χρόνο, καθιστώντας τις προσπάθειές σας άχρηστες. Το κλειδί είναι να οικοδομήσουμε αληθινές σχέσεις. Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα, μπορείτε να ζητήσετε ένα κοινωνικό μερίδιο ή μια αναφορά στο ενημερωτικό δελτίο τους.

Απλά θυμήσου: Οι ηγέτες σε οποιονδήποτε κλάδο είναι απασχολημένοι άνθρωποι και αν πρόκειται να αγοράσουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο, θα είναι ικανοποιημένο που εμπιστεύονται από άτομα που γνωρίζουν.

Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι φίλοι, αλλά αν δημιουργήσετε μικρές σχέσεις τώρα, θα δείτε πολλές ανταμοιβές στο μέλλον.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map