Έχει σημασία η ταχύτητα του ιστότοπου; 3 Μελέτες περίπτωσης λένε ΝΑΙ

Pop quiz: τι είναι πιο σημαντικές μετρήσεις ιστότοπου θα μπορούσατε ποτέ να παρακολουθείτε; Χέρια επάνω αν είπατε ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ. Ή μηχανή αναζήτησης κατατάξεις. Ή συναλλαγματική ισοτιμία.


Πολλοί από εσάς είπατε πιθανώς ένα από τα παραπάνω (συμπεριλαμβανόμουν και εγώ). Αυτές οι μετρήσεις είναι αυτές που μπορούν να συνδεθούν συγκεκριμένα με την καλύτερη επιτυχία του ιστότοπου. Περισσότερη κίνηση = περισσότερα χρήματα. Καλύτερο SEO = περισσότερη κίνηση = περισσότερα χρήματα. Περισσότερες μετατροπές = περισσότεροι πελάτες / πελάτες = περισσότερα χρήματα.

Τι γίνεται όμως αν σας έλεγα ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη μέτρηση ιστοτόπου που πολλοί από εσάς πιθανώς δεν παρακολουθείτε ήδη… παρόλο που αυτή η εξαιρετικά σημαντική μέτρηση έχει μεγάλο αντίκτυπο σε καθένα από τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία?

Χωρίς βραβεία για να μαντέψω τι μέτρηση μιλάω (τελικά, είναι στον τίτλο). Αυτό είναι σωστό: μιλάω ταχύτητα ιστότοπου.

Ιστοσελίδα-Ταχύτητα-Μελέτες Περιπτώσεων

Τι είναι η ταχύτητα του ιστότοπου?

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι μια μέτρηση του πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες στον ιστότοπό σας

Ταχύτητα ιστότοπου είναι ένα από αυτά τα πράγματα που ο καθένας σκέφτεται κατά καιρούς (εγγυώμαι ότι θα βρείτε ένα δημοσίευση σχετικά με την ταχύτητα σε σχεδόν κάθε blog που σχετίζεται με την ανάπτυξη ιστοσελίδων), αλλά λίγοι ενεργούν.

Σίγουρα, μπορεί να εγκαταστήσετε μια προσωρινή αποθήκευση ή ένα πρόσθετο συμπίεσης εικόνας, αλλά η βελτιστοποίηση πραγματικής ταχύτητας υπερβαίνει πολύ μόνο μερικά πρόσθετα.

Εάν το μόνο που κάνετε είναι να κατεβάσετε και να ενεργοποιήσετε μερικές προσθήκες από το αποθετήριο WordPress.org, τότε δεν παίρνετε πραγματικά την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας στα σοβαρά.

Μην ανησυχείτε – Ήμουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μέχρι που είδα τα κρύα, σκληρά στατιστικά στοιχεία που μου έδειξαν την πραγματική σημασία της ταχύτητας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα προσπαθήσω να σας πείσω να αρχίσετε να αυξάνετε την ταχύτητα του ιστότοπου σήμερα, χρησιμοποιώντας αποτελέσματα από τρεις μελέτες περιπτώσεων δημοφιλών ιστότοπων που είδαν εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο όταν μείωσαν τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας τους.

Το Quick Sprout συγκεντρώνει 2.000 περισσότερους επισκέπτες ανά ημέρα

Το Quick Sprout διευθύνεται από τον Neil Patel, επιχειρηματία σειριακών και υπεύθυνος διαδικτυακού μάρκετινγκ. Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές blog, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα.

Το 2013, ο Neil έκανε έναν γρήγορο έλεγχο της ανάπτυξης του ιστότοπού του. Επειδή έξι διαφορετικοί προγραμματιστές είχαν εργαστεί σταδιακά για τη δημιουργία του ιστότοπου, ο κώδικας ήταν φουσκωμένος, ακατάστατος και ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας του δεν ήταν βέλτιστος σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Ο Neil προσπάθησε να το διορθώσει και άλλα κενά βελτιστοποίησης.

Η διαδικασία

Ο Neil μετέφερε τον ιστότοπό του στο το πλαίσιο της Γένεσης, που βοήθησε βελτιστοποίηση κώδικα. Στη συνέχεια άλλαξε από τη χρήση προσαρμοσμένου σε γενικές γραμματοσειρές, και αφαίρεσε όλα περιττά javascripts και WordPress plugins.

Η Neil επένδυσε επίσης σε CDN (δίκτυο παράδοσης περιεχομένου). μια υπηρεσία που φιλοξενεί τα αρχεία του ιστότοπού σας σε πολλά κέντρα δεδομένων, έτσι ώστε οι χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπο να έχουν πρόσβαση στο κέντρο δεδομένων που βρίσκεται πλησιέστερα στη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Επίσης βελτιστοποίησε τη MySQL και ελαχιστοποίησε τα ερωτήματα βάσης δεδομένων.

Τα αποτελέσματα

Τον ίδιο μήνα, το Quick Sprout’s η κίνηση αυξήθηκε κατά 2000 επισκέπτες ανά ημέρα, από ~ 1500 επισκέπτες ανά ημέρα έως 3500+. Σύμπτωση? Νομίζω πως όχι.

Λίστα25 Μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης κατά 7%

Το List25 είναι ένας μοναδικός ιστότοπος σε στυλ περιοδικού με μοναδικό περιεχόμενο: δημιουργούν αναρτήσεις λίστας στο 25 XXX (π.χ. 25 αθλητές με υψηλότερη πληρωμή ή 25 κόλπα Google κ.λπ.).

Ο ιστότοπος ανήκει στην Awesome Motive Inc, η οποία ίδρυσε επίσης το δημοφιλές blog WordPress που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι WP Beginner.

Ακόμα και με το τεχνικό υπόβαθρο και την τεχνογνωσία των ιδρυτών τους, το List25 αντιμετώπιζε προβλήματα ταχύτητας πριν από πολύ καιρό.

Η φόρτωση των σελίδων του ιστότοπου χρειάστηκε περίπου 2,2 δευτερόλεπτα.

Οι webmaster ήταν σε θέση να μειώστε το χρόνο φόρτωσης σε πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη 1,2 δευτερόλεπτα. Δείτε πώς το έκαναν και τα αποτελέσματα που είδαν.

Η διαδικασία

Όπως και οι περισσότεροι ιστότοποι, το List25 ξεκίνησε χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα φιλοξενίας εισόδου: HostGator. Ενώ το HostGator είναι αναμφίβολα μια καταπληκτική πλατφόρμα φιλοξενίας για αρχάριους webmasters (το χρησιμοποιώ μόνος μου).

Το List25 ξεπέρασε απλώς τη θέση στόχου του HostGator (μικρές ιστοσελίδες με χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επισκεψιμότητας).

Μετάβαση στο SiteGround και αμέσως είδαν βελτίωση κατά 256% στο χρόνο απόκρισης του διακομιστή.

Λίστα 25-Ταχύτητα

Εικόνα μέσω WP Beginner.

Άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν το SiteGround’s ενσωματωμένο SuperCacher plugin (διατίθεται μόνο σε πελάτες του SiteGround) και, όπως ο Neil Patel, επένδυσε σε CDN.

Επιπλέον, το List25 ελαχιστοποίησε τον κώδικα, δημιούργησε sprite εικόνων, συμπιεσμένα αρχεία εικόνων και άρχισε να χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο κοινωνικής κοινοποίησης χωρίς javascript.

Τα αποτελέσματα

Ως άμεσο αποτέλεσμα των υψηλότερων ταχυτήτων του ιστότοπου, το ποσοστό εγκατάλειψης στη λίστα25 μειώθηκε κατά περισσότερο από 7%. Τώρα, αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ με την πρώτη ματιά, αλλά να θυμάστε ότι εκείνη τη στιγμή ο ιστότοπος είχε πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές.

Αυτό μεταφράζεται σε έναν τόνο επισκεψιμότητας, έτσι Μείωση ποσοστού εγκατάλειψης 7% είναι αρκετά αξιοσημείωτο.

Επιπλέον, ο μέσος χρόνος στον ιστότοπο επίσης αυξήθηκε κατά 30 δευτερόλεπτα. Επειδή τα πάντα στον ιστότοπο φορτώθηκαν γρηγορότερα, οι επισκέπτες έγιναν πιο αφοσιωμένοι και αποφάσισαν να μείνουν για πολύ περισσότερο.

Radware Διπλές Ολοκληρωμένες Συναλλαγές για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Radware είναι μια βραβευμένη εταιρεία τεχνολογίας που βοήθησε αρκετούς ιστότοπους να αυξήσουν την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας. Ένας από τους πελάτες του Radware είχε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου που χρειάζεται βελτιστοποίηση βελτιστοποιήσουν; Οι χρόνοι φόρτωσης σελίδας μειώθηκαν κατά περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία

Το πρώτο βήμα που έκανε το Radware ήταν εξαλείψτε τις περιττές σελίδες στη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Αυτό δεν επηρεάζει άμεσα την ταχύτητα του ιστότοπου, αλλά βοηθά τους υποψήφιους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν του ιστότοπου πιο γρήγορα, κάτι που είναι σημαντικό για όλους τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δεύτερον, το Radware ενεργοποιήθηκε προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης Στη συνέχεια, έβγαλαν όλες τις μη απαραίτητες εικόνες που μαστίζουν τις σελίδες της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς.

Αυτό το μειωμένο μέγεθος σελίδας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ταχύτητα φόρτωσης.

Τέλος, το Radware βελτιστοποίησε επίσης όλα κλήσεις υπηρεσιών τρίτων. Αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως έλεγχο ταυτότητας πιστωτικής κάρτας, παρακολούθηση αναλυτικών στοιχείων ιστότοπου, επικύρωση πεδίου φόρμας κ.λπ..

Πέρασαν κάθε ενοποίηση για να διασφαλίσουν ότι λειτούργησε σωστά και ότι δεν υπήρχαν κρυφά προβλήματα ή επιβράδυνση του χρόνου φόρτωσης των σελίδων.

Τα αποτελέσματα

Μετά την εφαρμογή αυτών των τακτικών βελτιστοποίησης ταχύτητας, ο πελάτης του Radware άρχισε να βλέπει ένα νόημα μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης καλαθιού αγορών. Η εγκατάλειψη μειώθηκε πολύ από 87% σε 67%.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ταχύτητα του ιστότοπου δεν θεωρείται συνήθως ότι έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών, αυτό ήταν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα.

Λίγο μετά την έναρξη αυτών των αλλαγών ταχύτητας, ο πελάτης είδε επίσης ένα διπλασιασμός των ολοκληρωμένων συναλλαγών.

Υποθέτοντας ότι κάθε συναλλαγή έχει περίπου την ίδια αξία, Η μείωση του χρόνου φόρτωσης σελίδας κατά δύο δευτερόλεπτα ουσιαστικά διπλασίασε τα έσοδα του ψηφιακού καταστήματος.

συμπέρασμα

Ας επιστρέψουμε γρήγορα σε μερικά από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα των εταιρειών σε καθεμία από τις τρεις μελέτες περιπτώσεων που μόλις εξετάσαμε:

 • 2000 περισσότεροι επισκέπτες για το QuickSprout – κάθε μέρα
 • 30 δευτερόλεπτα περισσότερο ανά επισκέπτη και 7% χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης για το List25
 • διπλάσιες από τις ολοκληρωμένες συναλλαγές για το Radware

Εάν τα παραπάνω οφέλη από υψηλότερες ταχύτητες φόρτωσης σελίδας (όπως έσοδα 2 φορές!) Δεν σας έπεισαν να αρχίσετε να παίρνετε στα σοβαρά την ταχύτητα του ιστότοπού σας, δεν ξέρω τι θα.

Πώς σκοπεύετε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για ταχύτητα; Έχετε κάποιες συμβουλές που θέλετε να μοιραστείτε; Αφήστε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map