5 πράγματα που οι ανταγωνιστές σας δεν κάνουν με τα ιστολόγιά τους

Πολλοί μπλόγκερ ξεκινούν το blogging με μια νοοτροπία «Αν το φτιάξετε, θα έρθουν». Είναι περίεργο λοιπόν αυτό 95 τοις εκατό των ιστολογίων εγκαταλείπονται?


Αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε μείνει χωρίς ανταγωνισμό, ωστόσο. Το WordPress φιλοξενεί μόνο του 74,6 εκατομμύρια ιστότοποι, οπότε αν λάβετε υπόψη το 5 τοις εκατό που δεν έχει εγκαταλειφθεί, εξακολουθείτε να βλέπετε 3,7 εκατομμύρια ενεργά ιστολόγια WordPress. Βεβαίως, δεν είναι όλα αυτά τα ιστολόγια στον κλάδο σας, αλλά πιθανότατα θα βρείτε χιλιάδες ιστολόγια που ανταγωνίζονται για την προσοχή του ίδιου κοινού.

ανταγωνισμός

Πώς, λοιπόν, μπορεί το ιστολόγιό σας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο περιεχόμενο; Πώς θα επηρεάσει το ιστολόγιό σας; Είναι απλό. Ρίξτε μια ματιά στους ανταγωνιστές σας και βεβαιωθείτε ότι η στρατηγική του ιστολογίου σας είναι αρκετά βήματα πάνω από τη δική τους. Ξεκινήστε λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα πέντε πράγματα που οι περισσότεροι ανταγωνιστές σας δεν κάνουν και πώς μπορείτε να το κάνετε διαφορετικά.

1. Δεν το προωθούν ενεργά

Εάν ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας σκέφτοντας “Αν το φτιάξω, τότε θα έρθει”, έχετε μια άλλη σκέψη να έρχεται και εκεί είναι που πολλοί από τους ανταγωνιστές σας θα υπολείπονται. Σίγουρα, μπορεί να κάνουν Tweet μια νέα ανάρτηση αμέσως ή να τη μοιραστούν στο Facebook, αλλά αυτές οι δημοσιεύσεις μπορούν γρήγορα να χαθούν στη θάλασσα των κοινωνικών ενημερώσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να μετατρέψετε την κυκλοφορία μέσω κοινωνικών μέσων. Στην πραγματικότητα, τα κοινωνικά μέσα μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση του ιστολογίου σας, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το πάτημα του κουμπιού κοινής χρήσης.

Άλλες ιδέες για την προώθηση του ιστολογίου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν:

 • Χρήση εργαλείων όπως το Google Hangouts για την προώθηση της αλληλεπίδρασης με τους ακόλουθους
 • Γίνετε μέλος των ομάδων Google+ και LinkedIn και μοιραστείτε τις αναρτήσεις σας όταν συμβάλλουν στη συνομιλία
 • Δικτύωση με άλλους στη βιομηχανία σας και κοινή χρήση των άρθρων του ιστολογίου σας μαζί τους
 • Tweet και κοινή χρήση των άρθρων σας πολλές φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του παλιού περιεχομένου
 • Φιλοξενία συνομιλίας στο Twitter
 • Συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου ιστολογίου σας στα προφίλ σας

Αλλά η ενεργή προώθηση του ιστολογίου σας προχωρά πολύ περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένες άλλες ιδέες που δεν σχετίζονται με κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνουν:

 • Συμμετοχή σε φόρουμ και οικοδόμηση σχέσεων με ομοϊδεάτες και επηρεαστές
 • Σχολιάζοντας παρόμοια ιστολόγια
 • Προσθήκη διεύθυνσης URL ιστολογίου στην επαγγελματική σας κάρτα
 • Αξιοποίηση μάρκετινγκ επιρροής
 • Επισκέπτης blogging
 • Συμμετοχή του περιεχομένου σας σε αξιόπιστες πλατφόρμες

Το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε ότι θα κάνει αυτές τις τακτικές μάρκετινγκ να λειτουργήσουν είναι να συμβάλλετε στη συζήτηση και όχι να ανεπιθύμητες αλληλογραφίες στο δίκτυό σας και επαιτεία για κυκλοφορία.

2. Δεν λαμβάνουν υπόψη το SEO

Πολλοί bloggers δεν λαμβάνουν υπόψη τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης στη στρατηγική τους, επειδή φαίνεται περίπλοκο. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να το υπερπλέκουν. Είτε ξεχνάτε πλήρως το SEO είτε εστιάζετε υπερβολικά σε αυτό, είτε μπορεί να βλάψετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης. Φυσικά, θέλετε να εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης γιατί οδηγεί πάνω από το ήμισυ της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές SEO που ίσως ξεχνούν οι ανταγωνιστές σας:

 1. Μην το σκέφτεσαι πολύ σκληρά. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στο αντίγραφο σας, τόσο χειρότερα θα το καταφέρετε. Ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να αγνοήσετε πλήρως το SEO.
 2. Αναθεωρήστε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων σας. Βεβαιωθείτε ότι οι διευθύνσεις URL περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά. Μια δομή όπως το https://www.domainname.com/post-name συνήθως λειτουργεί καλά.
 3. Συμπεριλάβετε το κείμενο Alt στις εικόνες ενώ ενσωματώνετε λέξεις-κλειδιά.
 4. Επικεντρωθείτε σε υψηλής ποιότητας, καλά κερδισμένους συνδέσμους. Ο αριθμός των συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας δεν έχει σημασία όσο και η ποιότητα αυτών των συνδέσμων. Μπορείτε να κερδίσετε συνδέσμους υψηλής ποιότητας δημιουργώντας εξαιρετικό περιεχόμενο που θέλουν να συνδέσουν οι άνθρωποι, δημιουργώντας σχέσεις με επιρροές και blogging επισκεπτών. Απλώς θυμηθείτε αυτό η δημιουργία συνδέσμων δεν είναι το παν, και θα πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλους παράγοντες SEO.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας είναι φιλικό προς κινητά.
 6. Εξετάστε ένα πιστοποιητικό SSL.

Όταν πολλοί μπλόγκερ αγνοούν το SEO εντελώς, μερικοί παίρνουν τα πράγματα πολύ μακριά προσπαθώντας να χειριστούν τις μηχανές αναζήτησης. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία, καθώς αυτό είναι που αναζητούν οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google.

3. Δεν δημοσιεύουν με συνέπεια

Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ημερολόγιο σύνταξης για το ιστολόγιό σας, πώς γνωρίζουν οι ακόλουθοί σας πότε θα επιστρέψουν για νέο περιεχόμενο; Είτε ενημερώνετε το ιστολόγιό σας μία φορά την εβδομάδα είτε καθημερινά, θα πρέπει να έχετε ένα πρόγραμμα. Αυτό ενθαρρύνει τους χρήστες να εγγραφούν και να συνεχίζουν να επιστρέφουν για περισσότερο περιεχόμενο καθημερινά ή εβδομαδιαίως.

Οπως και Hubspot βάλε το:

Η συχνότητα είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό blog και μια ομάδα αφοσιωμένων αναγνωστών.

Ωστόσο, ο προγραμματισμός του προγράμματος δεν αφορά μόνο τη ρύθμιση των προσδοκιών του κοινού σας. Βοηθά επίσης στη χαρτογράφηση των θεμάτων και των τύπων περιεχομένου σας για να εξασφαλίσει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία και μια βελτιστοποιημένη κοινωνική και στρατηγική αναζήτησης. Εάν έχετε δημιουργήσει μια ομάδα συνεργατών, αυτό το βήμα είναι επίσης απαραίτητο για την επικοινωνία.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Το Hubspot προσφέρει ένα δωρεάν λήψη ημερολογίου σύνταξης για να σας βάλουμε στο σωστό δρόμο.

4. Δεν χτίζουν κοινότητα

Ακόμα και αφού δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας και ξεκινήσετε να κερδίζετε επισκεψιμότητα, ενδέχεται να δυσκολευτείτε να επιστρέψετε μοναδικοί επισκέπτες. Εκεί είναι σημαντική η ενθάρρυνση μιας κοινότητας αναγνωστών. Μερικές ιδέες για το πώς να χτίσετε την κοινότητά σας περιλαμβάνουν:

 • Ενθάρρυνση των επισκεπτών να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο σας (και να το στέλνουν σε συνεπή βάση)
 • Δημιουργία περιοχής φόρουμ στον ιστότοπό σας όπου οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στη συνομιλία
 • Ενεργοποίηση της λειτουργίας σχολίων στις αναρτήσεις σας
 • Δημιουργία ομάδων κοινωνικών μέσων, όπως μια ομάδα Facebook, ώστε η συνομιλία να μπορεί να συνεχιστεί από το ιστολόγιο
 • Δημιουργία σελίδων κοινωνικών θαυμαστών για το ιστολόγιό σας
 • Επισκεφτείτε τα ιστολόγια των αναγνωστών σας και σχολιάστε τις αναρτήσεις τους
 • Φιλοξενία του Google Hangouts με ομάδες οπαδών
 • Προγραμματίζετε ζωντανές συναντήσεις

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να ακολουθείτε όλες αυτές τις συμβουλές. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχετε φόρουμ και ομάδα Facebook, αλλά αξίζει να αναζητήσετε τρόπους να διατηρείτε επαφή με την κοινότητά σας εκτός των αναρτήσεων ιστολογίου σας.

5. Δεν γράφουν για το κοινό τους

Ένα λάθος που αρχίζουν να κάνουν οι αρχάριοι μπλόγκερ είναι να μιλούν για τον εαυτό τους ή την επιχείρησή τους. Συνήθως αυτό δεν επιτυγχάνει τον τελικό στόχο των ιστολογίων. Οι αναγνώστες γενικά θέλουν να ακούσουν για τον εαυτό τους, οπότε όταν μιλάτε μόνο για την επιχείρηση, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά σας, οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνει το περιεχόμενο για αυτούς. Με κάθε τρόπο μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, αλλά μόνο όταν έχει σημασία για το κοινό σας.

Αντ ‘αυτού, εξετάστε το κοινό-στόχο σας. Τι γνωρίζουν ήδη και τι θέλουν να γνωρίζουν για τη βιομηχανία σας; Παραδώστε πληροφορίες βάσει των αναγκών τους και εστιάστε στο πώς μπορείτε να τις βοηθήσετε προτού αρχίσετε να ζητάτε εύνοιες.

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί ιστολόγια που κάνουν τα πράγματα σωστά, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε περισσότερα που έχουν ακόμη βελτιώσεις. Η αλήθεια είναι ότι εάν προσπαθήσετε να διατηρήσετε το ιστολόγιό σας και την κοινότητά σας, είστε ήδη μπροστά από τον ανταγωνισμό σας και είστε στο δρόμο σας για να το πετύχετε.

Τι άλλο έχετε παρατηρήσει ότι τα ιστολόγια κάνουν ότι δεν είναι οι ανταγωνιστές τους; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map