Bluehost εναντίον HostGator: Σύγκριση των δύο μεγαλύτερων εμπορικών σημάτων Web Hosting

Προσπαθώντας να αποφασίσετε μεταξύ Bluehost και HostGator, δύο από τις μεγαλύτερες κοινές μάρκες φιλοξενίας ιστοσελίδων στον κλάδο; Στη συνέχεια, έχετε διαβάσει πιθανώς τόνους άρθρων που περιγράφουν λεπτομερώς τις προσφορές τους.


Στην πραγματικότητα, έχουμε καλύψει μια σύγκριση των σχεδίων και των υπηρεσιών τους πριν στο Hosting Kingdom.

bluehost εναντίον hostgator

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Bluehost εναντίον HostGator οπτική σύγκριση πλάι-πλάι

Σήμερα πρόκειται Κοίτα κάτι διαφορετικό. Αντ ‘αυτού, ας βρούμε τις βαθύτερες πτυχές. Πώς λειτουργεί κάθε επιχείρηση και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους? Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Ιστορικό της εταιρείας

Και οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν περίπου την ίδια στιγμή, κάτι που μπορεί να είναι ένας λόγος για το πόσο μακριά έχουν έρθει και οι δύο στον κλάδο χάρη στο ότι έχουν πάνω από μια δεκαετία η καθεμιά για να ενισχύσουν την επιχείρηση και την εμπειρία τους. Το HostGator ιδρύθηκε σε έναν κοιτώνα του Florida Atlantic University τον Οκτώβριο του 2002, ενώ το Bluehost ξεκίνησε το 1996, αλλά δεν πήρε τους πρώτους πελάτες του μέχρι το 2003. Η Bluehost εδρεύει στη Γιούτα και η έδρα της HostGator μετεγκαταστάθηκε από τη Φλόριντα στο Τέξας το 2006.

Και οι δύο διαθέτουν μεγάλο αριθμό ιστότοπων που φιλοξενούνται. Η Bluehost λέει στον ιστότοπό της ότι τροφοδοτεί πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως, ενώ το HostGator φιλοξενεί ένα επιβλητικό 9 εκατομμύρια.

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι και οι δύο διεκδικούν πολλά βραβεία. Μερικά βραβεία που κέρδισε το HostGator περιλαμβάνουν:

 • Best Host: WordPress Hosting Review 2012
 • Best Small Business Hosting: 2011 Best Small Business Hosting
 • Επιλογή του συντάκτη: Βρείτε τα βραβεία επιλογής του κεντρικού υπολογιστή του Editor 2011
 • 239η ταχύτερη ανάπτυξη: Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Inc.com στην Αμερική

Μεταξύ των βραβείων της Bluehost, έχουν κερδίσει:

 • Καλύτερη οικονομικά προσιτή φιλοξενία: Αναθεώρηση φιλοξενίας, Ιανουάριος 2013
 • Καλύτερη τεχνική υποστήριξη: Business Choice Awards PC Mag 2014

Δικτυακός τόπος

Σχέδιο

Το Bluehost και το HostGator προσφέρουν παρόμοια εμπειρία όσον αφορά τους ιστότοπους τους. Και οι δύο ανοίγουν με μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών υπηρεσιών τους και διαφημίζουν τις χαμηλότερες κοινόχρηστες τιμές φιλοξενίας ιστοσελίδων. Και οι δύο συνεχίζουν να επεκτείνονται σε πρόσθετα χαρακτηριστικά και πακέτα.

Από την αρχική σελίδα, κάθε ιστότοπος διαθέτει μια καρτέλα πλοήγησης για να διευκολύνει την εύρεση λεπτομερειών σχετικά με τα πακέτα και την επιχείρησή τους. Και οι δύο μοιράζονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην κεφαλίδα, επομένως είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη.

Ενώ η διάταξη του ιστότοπου είναι σχεδόν ίδια και για τις δύο επιχειρήσεις, η αισθητική διαφέρει πολύ. Στο Bluehost, θα σας υποδεχτεί μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με επιχείρηση. Το HostGator, από την άλλη πλευρά, κάνει τη φιλοξενία ιστοσελίδων να αισθάνεται διασκεδαστική με σχέδια κινουμένων σχεδίων και ζωντανά χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το HostGator δεν είναι τόσο επιχειρηματικό είτε τόσο σοβαρό όσο το Bluehost. απλά τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα διασκεδαστικά για εσάς!

Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, θα διαπιστώσετε ότι τα cPanels του Bluehost και του HostGator είναι σχεδόν πανομοιότυπα στη διάταξη. Ανακοινώσεις, σύνδεσμοι πλοήγησης και προωθητικές ενέργειες βρίσκονται στο αριστερό πλαίσιο, ενώ όλοι οι γρήγοροι σύνδεσμοι σας με τα αρχεία του ιστότοπού σας οργανώνονται τακτικά σε διάφορες ενότητες της σελίδας. Για να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται υπέροχα, και οι δύο χρησιμοποίησαν εικονίδια για να σας βοηθήσουν να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε στο cPanel, είτε ελπίζετε να αγοράσετε έναν νέο τομέα είτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, το ένα δεν ανταγωνίζεται το άλλο. και οι δύο έχουν αναπτύξει όμορφους ιστότοπους που διαφοροποιούνται κυρίως από τη μοναδική τους επωνυμία.

Εμπειρία χρήστη

Ο καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός και το εύπεπτο υλικό καθιστά τους δύο αυτούς επιχειρηματικούς ιστότοπους φιλικούς προς το χρήστη. Το HostGator καθιστά λίγο πιο εύκολο να δείτε τις προσφορές του, αναφέροντας τις υπηρεσίες φιλοξενίας τους και αρχικές τιμές για κάθε πακέτο στην αρχική τους σελίδα. Ωστόσο, η Bluehost διευκολύνει επίσης την εξερεύνηση των πακέτων τους με την καρτέλα “προϊόντα” στον πίνακα πλοήγησης και η διαδικασία εγγραφής τους είναι απλή.

Η εύρεση υπηρεσιών υποστήριξης είναι επίσης σημαντική και στους δύο ιστότοπους, καθώς καθένας από αυτούς διαθέτει μια καρτέλα υποστήριξης με κέντρο βοήθειας και περιοχή φόρουμ.

Κρύβουν τόσο τα κουμπιά κοινωνικής κοινοποίησης όσο και τους συνδέσμους ιστολογίου στο υποσέλιδο του ιστότοπού τους, οπότε κανένα δεν διευκολύνει την εύρεση αυτών των συνδέσμων όταν τα αναζητάτε.

Συνολικά, και οι δύο έκαναν εξαιρετική δουλειά να συμβαδίζουν μεταξύ τους για να κάνουν τους ιστότοπούς τους φιλικούς προς τον χρήστη και ελκυστικούς.

Περιεχόμενο

Κατά την αξιολόγηση του περιεχομένου του ιστότοπου κάθε επιχείρησης, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ παρόμοια με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τη μετατροπή των προοπτικών. Και οι δύο διατηρούν το περιεχόμενο του ιστότοπού τους σύντομο, ακριβές και ευανάγνωστο για μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.

Το HostGator, ωστόσο, διαθέτει μερικές επιπλέον ενότητες στην αρχική τους σελίδα – όπως “Γιατί να επιλέξετε HostGator;” και «Τι λένε οι άλλοι για το HostGator;» – αυτό θα μπορούσε να κάνει ένα πιο πειστικό επιχείρημα για άτομα που μόλις ξεκινούν με τη φιλοξενία ιστού και δεν είναι σίγουροι.

Μεταβείτε και στις δύο καταχωρίσεις πακέτων φιλοξενίας και θα βρείτε μια παρόμοια διάταξη που περιγράφει λεπτομερώς τι παίρνετε με κάθε πακέτο και πώς φαίνεται η τιμολόγηση. Όπως στην αρχική τους σελίδα, το HostGator προχωρά λίγο περισσότερο από το Bluehost εξηγώντας ακριβώς τι θα πάρετε, συμπεριλαμβανομένης της καταχώρισης των επιλογών CMS που προσφέρουν.

Συνολικά, το HostGator κάνει καλύτερη δουλειά εξηγώντας τις προσφορές του σε συνολικά αρχάριους, ενώ το Bluehost διατηρεί το περιεχόμενό τους σύντομο για μια βάση πελατών που ήδη γνωρίζει τι θέλει.

Εμπορία

Παραδοσιακό μάρκετινγκ

Δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό χρηστών, θα περιμένατε ότι οι προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ θα είναι κάπως ίδιες. Και οι δύο διαθέτουν ένα πρόγραμμα θυγατρικών και κάνουν τις λεπτομέρειες εύκολες να βρεθούν στον ιστότοπό τους. Το HostGator, ωστόσο, κάνει καλύτερη δουλειά ανοίγοντας τα μέσα με ένα μέσο και ένα κιτ τύπου διαθέσιμο για λήψη. Το BlueHost δεν διαθέτει επί του παρόντος ένα κιτ τύπου στον ιστότοπό του. Αντ ‘αυτού, παραθέτουν το «newsroom» τους ως «σύντομα».

Και οι δύο έχουν εκτελέσει παραδοσιακές τηλεοπτικές διαφημίσεις, αλλά θα διαπιστώσετε ότι το Bluehost είναι πιο ενεργό για το μάρκετινγκ μέσω σύντομων βίντεο από ό, τι είναι το HostGator. Θα βλέπετε συχνά διαφημίσεις Bluehost να παίζουν πριν παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο Youtube. Δεδομένου ότι μπορείτε να παραλείψετε αυτές τις διαφημίσεις σε 5 δευτερόλεπτα, η Bluehost έχει αναπτύξει μια σειρά χιουμοριστικών βίντεο – “Bluehost σε 5 δευτερόλεπτα“- που μεταδίδουν τις ιδέες τους γρήγορα και μετά προσφέρουν ένα διασκεδαστικό κλιπ.

Και οι δύο προσφέρουν επίσης κίνητρα για εγγραφή, όπως πακέτα μειωμένης τιμής για το πρώτο έτος.

SEO

Και οι δύο εταιρείες έχουν στραφεί σε μορφές εισερχόμενου μάρκετινγκ με εταιρικά blog, κανάλια κοινωνικών μέσων και SEO Tactics. Λέξεις-κλειδιά Google, όπως “φιλοξενία ιστού” ή “κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού” και θα δείτε το HostGator και το Bluehost να έρχονται αντιμέτωποι με τις κορυφαίες θέσεις στην πρώτη σελίδα της Google. Ωστόσο, το HostGator ξεπερνά συνεχώς το Bluehost για αυτούς τους τύπους όρων.

Κατευθύνομαι προς Alexa.com, και μπορεί να μάθετε γιατί. Το HostGator κατατάσσεται ως ο 454ος δημοφιλέστερος ιστότοπος στον κόσμο, ενώ το Bluehost έρχεται στο 660. Ενώ η κατάταξη Alexa δεν καθορίζει την κατάταξη αναζήτησης Google, οι ίδιες μέθοδοι που χρησιμοποίησε το HostGator για να γίνει ένας πιο δημοφιλής ιστότοπος θα μπορούσαν επίσης να τους βοηθήσουν στην κατάταξη υψηλότερων για SEO όροι.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Τα κοινωνικά μέσα ενδέχεται να μην έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη δημοτικότητα αυτών των επιχειρήσεων όσο οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ και τα προγράμματα θυγατρικών τους, αλλά και οι δύο εξακολουθούν να κατανοούν τη σημασία μιας στρατηγικής κοινωνικών μέσων.

Το HostGator, ωστόσο, αποδεικνύεται πιο δημοφιλές στα κανάλια κοινωνικών μέσων με περισσότερους από δύο φορές τους οπαδούς τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter από ό, τι το Bluehost. Και τα δύο Tweet μάλλον σπάνια, αλλά κατευθυνθείτε στο Facebook ή στο Google+ και θα βρείτε και τα δύο να δημοσιεύουν συχνά. Σαν να μην μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο στο επιχειρηματικό τους μοντέλο, και οι δύο μοιράζονται παρόμοιο περιεχόμενο σε κανάλια κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως συμβουλές και ειδήσεις ιστότοπου, ενημερώσεις αναρτήσεων ιστολογίου και ειδοποιήσεις για προσφορές και κουπόνια.

Ακόμα και τα κανάλια τους στο Youtube είναι εξαιρετικά παρόμοια. Και οι δύο λειτουργίες διαφήμισης, σεμινάρια και εκπαιδευτικά βίντεο. Το Bluehost καταφέρνει να διεκδικήσει πάνω από το διπλάσιο του συνδρομητή από το HostGator, αλλά το HostGator έχει 10 εκατομμύρια περισσότερες προβολές βίντεο από το Bluehost.

Η Bluehost χρησιμοποιεί επίσης ενεργά άλλα δημοφιλή κανάλια κοινωνικών μέσων όπως το Pinterest και το LinkedIn, όπου το HostGator δεν αναφέρει καν αυτούς τους συνδέσμους στον ιστότοπό του. Κοιτάζοντας τη δραστηριότητά τους και τον τύπο του περιεχομένου που μοιράζεται το καθένα, ωστόσο, το ένα δεν κυριαρχεί το άλλο στη στρατηγική κοινωνικών μέσων.

Ιστολόγιο

Σχεδιασμός / Διάταξη Blog

Ως μέρος των εισερχόμενων προσπαθειών μάρκετινγκ, και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα blogging. Ο σχεδιασμός του blog του Bluehost είναι αρκετά απλός, αλλά ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση τοποθετώντας πρόσφατους, δημοφιλείς και συνδέσμους κατηγορίας στην κορυφή της σελίδας. Ωστόσο, ο απλός σχεδιασμός καθιστά εύκολη την πλοήγηση, εάν προσέχετε τις προσφορές στην επάνω ενότητα.

Στο blog του Bluehost, μέρος του κειμένου που επικαλύπτεται πάνω από τις επιλεγμένες εικόνες καθιστούν τις ημερομηνίες και τους τίτλους δύσκολο να διαβαστούν κατά καιρούς. Το Bluehost επίσης δεν κοινοποιεί κανένα απόσπασμα κειμένου της ανάρτησης ιστολογίου στην αρχική σελίδα, επομένως δεν έχετε αυτήν την εισαγωγή για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θέλετε να διαβάσετε. Ευτυχώς, οι τίτλοι του ιστολογίου τους λένε συνήθως αρκετά για να προκαλέσουν ενδιαφέρον. Μόλις μπείτε στην ανάρτηση ιστολογίου, τα κουμπιά κοινής χρήσης δεν υπάρχουν. Υπάρχει ένα κουμπί “Κοινή χρήση” κρυμμένο στο τέλος κάθε ανάρτησης, αλλά αν υποτίθεται ότι θα εμφανίσει επιλογές κοινωνικής κοινοποίησης, δεν λειτουργεί.

Το ιστολόγιο του HostGator διαθέτει περισσότερα από αυτά που θα περίμενε κανείς σε ένα τυπικό ιστολόγιο όπου η πλήρης ανάρτηση ιστολογίου εμφανίζεται στην αρχική σελίδα. Το HostGator διευκολύνει την πλοήγηση με μια πλευρική γραμμή με θέματα και κατηγορίες που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Η διάταξη του blog του Bluehost φαίνεται να εξυπηρετεί κυρίως εκείνες σε κινητές συσκευές, ενώ το HostGator έχει περισσότερο από μια παραδοσιακή αίσθηση στην επιφάνεια εργασίας. Όσον αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη, ωστόσο, ο σχεδιασμός ιστολογίου του HostGator προσφέρει μια ευκολότερη εμπειρία.

Συχνότητα Blogging

Εάν αναζητάτε συμβουλές και συμβουλές σε τακτική βάση, μεταβείτε στο ιστολόγιο του HostGator. Θα σας ενημερώνουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη, το οποίο έχει γεμίσει αποτελεσματικά το ιστολόγιό του με πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του ιστότοπού σας και τη λειτουργία της επιχείρησής σας..

Το Bluehost, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί πρόγραμμα δημοσίευσης, το οποίο μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό εάν προσπαθείτε να ακολουθήσετε το περιεχόμενό τους. Μερικοί μήνες είναι εντελώς σιωπηλοί στον κόσμο του Bluehost, ενώ σε άλλους μήνες ενδέχεται να λάβετε πέντε ή περισσότερες δημοσιεύσεις από αυτούς.

Τύποι περιεχομένου

Δεδομένου ότι οι εταιρείες εργάζονται στον ίδιο κλάδο, μπορεί κανείς να αναμένει ότι θα μοιραζόταν παρόμοιο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο του HostGator είναι πολύ χρήσιμο για τους πελάτες του. Θα διαβάσετε σχετικά με θέματα που σχετίζονται άμεσα με τη φιλοξενία ιστού, αλλά μοιράζονται επίσης συμβουλές για στενά συνδεδεμένους τομείς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων τόνων συμβουλών για μικρές επιχειρήσεις και συμβουλών για εκστρατείες κοινωνικών μέσων για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε όλους τους τομείς της επιχείρησής σας..

Το Bluehost δημοσιεύει συχνότερα όταν έχουν ειδήσεις για την επιχείρησή τους ή εκδηλώσεις για να ενημερώνουν τους πελάτες τους. Ωστόσο, θα ρίχνουν χρήσιμα άρθρα και γραφήματα κάθε τόσο, και το περιεχόμενο που μοιράζονται είναι εξίσου χρήσιμο με το περιεχόμενο του HostGator.

Υποστήριξη πελατών

Ενώ οι πελάτες και στις δύο μάρκες είναι πιθανό να διαμαρτύρονται για την υποστήριξη πελατών ταυτόχρονα, υπάρχουν πελάτες και από τις δύο πλευρές που εκφράζουν τη γνώμη τους για την υποστήριξη που λαμβάνουν. Ευτυχώς, και οι δύο εταιρείες διευκολύνουν την επικοινωνία με την υποστήριξη. Θα βρείτε έναν αριθμό κλήσης, μια επιλογή ζωντανής συνομιλίας και συνδέσμους εισιτηρίων υποστήριξης στους ιστότοπους και των δύο εταιρειών. Το HostGator είναι επίσης ανοιχτό στη λήψη φαξ. Και οι δύο διαθέτουν τεχνική υποστήριξη 24/7, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για διεθνείς πελάτες που δεν εκτελούνται στην ίδια ζώνη ώρας.

Όπως και με τους άλλους τομείς της επιχείρησής τους, έρχονται αντιμέτωποι με ικανοποίηση από την υποστήριξη πελατών. Οι πελάτες αναφέρουν ότι ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής για την υποστήριξη του HostGator είναι περίπου 30 λεπτά, ενώ οι πελάτες της Bluehost μπορούν συχνά να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Φυσικά, οι χρόνοι αναμονής θα διαφέρουν ανάλογα με το πόσο απασχολημένοι είναι σε μια δεδομένη στιγμή.

Συμπερασματικά

Συνολικά, το Bluehost και το HostGator είναι πολύ παρόμοιες εταιρείες που χρησιμοποιούν πολλές από τις ίδιες αποτελεσματικές τακτικές στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, στο μάρκετινγκ και στην υποστήριξη πελατών. Κατά τη σύγκριση των δύο εταιρειών με βάση το επιχειρηματικό τους μοντέλο και όχι με τα πακέτα και τις τιμές τους, είναι μια δύσκολη σύγκριση χάρη στο πόσο παρόμοια είναι.

Τι νομίζετε; Εάν έπρεπε να επιλέξετε μια εταιρεία με βάση τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, με ποια θα προτιμούσατε να πάτε; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map