Το πιο βαρετό άρθρο για το cPanel που θα διαβάσετε ποτέ!

Η ανάγνωση για τα γεγονότα είναι βαρετή. Heck, μερικοί άνθρωποι που είναι νέοι στον διαδικτυακό κόσμο πιστεύουν ότι τα θέματα της φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι εντελώς βαρετά, γιατί το μόνο που μιλούν είναι γεγονότα. Ευτυχώς για εμάς ως πιο καταλαβαίνους webpreneurs, απολαμβάνουμε να μαθαίνουμε για τα συνήθη πράγματα που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις μας στο Διαδίκτυο.


>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

Οι λέξεις που εμπνέονται από τον χρήστη, όπως «γρήγορη», «εύκολη» και «στιβαρή», είναι τόσο συναρπαστικές για εμάς όσο ακούγοντας ότι οι λειτουργίες «διαχείρισης αρχείων» ενισχύονται πιο εύκολα με βελτιώσεις «διακομιστή» και δυνατότητες «διεπαφής».

Δεν είναι πολύ καλύτερο από αυτό. Εάν είστε σαν εμάς και αυτή η ορολογία θέτει την καρδιά σας σε αγώνες, τότε διαβάστε καθώς βυθίζουμε στον άγριο κόσμο του cPanel, εκθέτοντας τίποτα εκτός από μονότονες λεπτομέρειες, αστεία γεγονότα και ένα χιούμορ εμφάνιση χαρακτηριστικών που σε γενικές γραμμές, θα αποκαλύψει ακριβώς τι πρέπει να ξέρετε για να ελέγξετε τη δική σας διαδικτυακή παρουσία.

Τι είναι το cPanel?

τι είναι το cpanel;Όταν συνδέεστε στον κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας σας, το γραφική διεπαφή (GUI) που σας υποδέχεται είναι δικό σας “Πίνακας Ελέγχου”, ένα λογισμικό που βασίζεται σε Linux που διευκολύνει ακόμη και τους νεότερους webmaster να αλλάξουν και να προσαρμόσουν τις πτυχές της φιλοξενίας και του ιστότοπού τους.

Με τους απλούστερους όρους του, η διαδικτυακή λειτουργικότητα cPanel σάς επιτρέπει να κάνετε χρήση των εργαλείων αυτοματοποίησης φιλικών προς τα εικονίδια του σημείου και του κλικ για εύκολη πλοήγηση να “ελέγχετε” σχεδόν όλα τα μέρη των ιστότοπών σας στον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Έχει δομή 3 βαθμίδων, που σημαίνει απλώς ότι έχει δυνατότητες όχι μόνο για χρήση από τους τελικούς χρήστες του ιστότοπου, όπως εσείς, αλλά και ότι οι μεταπωλητές και οι διαχειριστές φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορούν επίσης να διαχειριστούν τις εγκαταστάσεις του από ένα τυπικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Η πρόσβαση στο cPanel από το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι τόσο εύκολη όσο η εισαγωγή του ονόματος σας.com/cpanel και στη συνέχεια η εισαγωγή των στοιχείων σύνδεσής σας.

Χαρακτηριστικά του cPanel

Η φιλοξενία cPanel είναι τόσο πλούσια σε εργαλεία που προσφέρει σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες ακόμη και για τον πιο πράσινο χρήστη να διαχειριστεί τον ιστότοπό του. Μια ανάλυση των πιο δημοφιλών χαρακτηριστικών περιλαμβάνει τα εξής:

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ο πίνακας ελέγχου email επιτρέπει πολλές επιλογές επικοινωνίας επιχειρήσεων, όπως δημιουργία λογαριασμού, διαγραφή, προώθηση, δημιουργία φίλτρων και αποκλεισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να αναφέρουμε μερικά.
 • Διαχείριση αρχείων – Το cPanel διατηρεί τις πληροφορίες του ιστότοπού σας οργανωμένες στο διακομιστή με επιλογές για πολλούς τομείς, υποτομείς, πρόσβαση διακομιστή FTP, δεδομένα χώρου στο δίσκο και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων.
 • Διαχείριση τομέα – η ενιαία διεπαφή επιτρέπει τον έλεγχο ιδιοτήτων ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων επιλογών πρόσθετων και υποτομέων, ανακατευθύνσεων και δεσμευμένων τομέων.
 • Επεξεργασία σεναρίου – εύκολη εγκατάσταση νέων λειτουργιών όπως ιστολόγια, κάρρα αγορών, διαδικτυακές συνομιλίες και φόρουμ. Το SimpleScript “Fantastico” επιτρέπει την εγκατάσταση με 1 κλικ πολλών συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress.
 • Ασφάλεια – δυνατότητες περιορισμού πρόσβασης, σύνδεση και μεταφορά αρχείων, επιλογές περιορισμού IP και ασφάλεια ιστότοπου SSL / TLS Manager.
 • Διαχείριση βάσης δεδομένων – MySQL και phpMyAdmin για τη δημιουργία προσαρμοσμένων βάσεων δεδομένων.
 • Στατιστικά διακομιστή – για τη διαχείριση της απόδοσης του διακομιστή σας.

Οφέλη του cPanel

Για τον χρήστη, η απλή διεπαφή cPanel καθιστά τον έλεγχο του ιστότοπου εύκολο και διαισθητικό χωρίς να πραγματοποιεί αυστηρές ασκήσεις κατάρτισης.

Όσον αφορά το ίδιο το λογισμικό, τα ακόλουθα πρόσθετα οφέλη κάνουν αυτόν τον πίνακα ελέγχου την προτιμώμενη επιλογή για κοινόχρηστους χρήστες φιλοξενίας.

 • Συμβατότητα – συμβατό με προσθήκες και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ιστού.
 • Εύκολα φορητό – επιτρέπει την εύκολη μεταφορά ιστότοπων μεταξύ παρόχων φιλοξενίας.
 • Προμηθευτός – ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα που το καθιστά βιώσιμο για εταιρείες φιλοξενίας και τελικούς χρήστες.
 • Πλούσιο σε χαρακτηριστικά – προσφέρει ένα ενιαίο κατάστημα για τους περισσότερους αρχάριους και έμπειρους κατόχους ιστότοπων.
 • Με βάση τη γνώση – υπάρχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το cPanel. Στις επιλογές περιλαμβάνονται ο “Οδηγός έναρξης” αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό φιλοξενίας, ο σύνδεσμος “Βοήθεια” στο κάτω μέρος της διεπαφής cPanel και η αναφορά στους δημιουργούς του λογισμικού στην αρχική τους σελίδα cpanel.net.

Μειονεκτήματα του cPanel

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε πρόγραμμα, λογισμικό ή εγκατάσταση που βασίζεται στο χρήστη, τα μειονεκτήματα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνονται υπόψη όταν λαμβάνεται υπόψη η πλήρης εμπειρία του cPanel. Τα πιο ανησυχητικά επί του παρόντος περιλαμβάνουν:

 • Μη επαγγελματική εμφάνιση – σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες διεπαφές, ορισμένοι χρήστες απαιτούν μια πιο «εξειδικευμένη» εμφάνιση.
 • Συμβατότητα μεγέθους – Το cPanel προορίζεται κυρίως για ιστότοπους μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Οι μεγάλοι ιστότοποι ενδέχεται να απαιτούν άλλες επιλογές φιλοξενίας.
 • Τρωτό – όπως με οποιοδήποτε λογισμικό, τα δεδομένα cPanel ενδέχεται να είναι ευαίσθητα σε κινδύνους ασφαλείας πριν από την εκτέλεση προγραμματισμένων ενημερώσεων.

Χάρη στα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό cPanel είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής, πλούσιος σε χαρακτηριστικά πίνακας ελέγχου για κοινή χρήση φιλοξενίας στον Ιστό.

Όσο συναρπαστικό είναι αυτό, καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να διαβάσουν τα συστατικά στο κουτί δημητριακών τους παρά να μάθουν για την επιχείρηση που διατηρεί τους ιστοτόπους τους στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε κάθε κουραστική λεπτομέρεια και γεγονός.

Ωστόσο, η κατανόηση τουλάχιστον των βασικών στοιχείων της φιλοξενίας του cPanel σας διασφαλίζει ότι, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση πλήξης, θα παραμείνετε εξοικειωμένοι με τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ζωντανό, σε λειτουργία και σε σύνδεση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map