Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδεύετε περιουσία στο Dedicated Web Hosting

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτώσει ο ιστότοπός σας; Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η ταχύτητα του ιστότοπού σας μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πόσο επιτυχής είναι. Ξέρατε ότι 40 τοις εκατό από άτομα που θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν χρειαστούν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για τη φόρτωση; Ή αυτό Ο χρόνος φόρτωσης σελίδας επηρεάζει τις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης?


ταχύτητα wordpress
Εικόνα μέσω Flickr από τον Sean MacEntee

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης, όπως βελτιστοποίηση των εικόνων σας και ελαχιστοποίηση αιτημάτων HTTP. Υπάρχει επίσης η επιλογή αναβάθμισης της φιλοξενίας σας σε αποκλειστικό διακομιστή. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να σας προσφέρει αρκετές εκατοντάδες δολάρια το μήνα. Τι κάνετε λοιπόν όταν έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δικαιολογήσετε το τεράστιο κόστος της αφοσιωμένης φιλοξενίας?

Πρόσφατα έκανα ένα μικρό πείραμα. Παρακάτω, θα σας δείξω πώς επιταχύναμε τον ιστότοπό μου και ποιες είναι οι επιλογές σας.

Γιατί η Κοινή φιλοξενία επιβραδύνει τον ιστότοπό σας

Αρχικά, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί ο ιστότοπός σας είναι αργός. Εάν πήγατε με το φθηνότερο πακέτο που προσφέρει ο οικοδεσπότης σας, τότε ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε κοινόχρηστο διακομιστή. Ένας κοινόχρηστος διακομιστής μοιάζει κάπως με ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Παίρνετε τη δική σας μικρή γωνιά (το “διαμέρισμά σας”), αλλά όλοι οι ιστότοποι σε αυτόν τον διακομιστή χρησιμοποιούν τους ίδιους πόρους, όπως πώς μπορείτε να μοιραστείτε μια πισίνα ή ένα πάρκινγκ στο συγκρότημά σας διαμερισμάτων.

Όλοι οι γείτονές σας χρησιμοποιούν τον ίδιο χρόνο CPU, μνήμη και χώρο στο δίσκο, και αυτό μπορεί να προκαλέσει αυτό που μερικοί άνθρωποι αναφέρονται ως «συμφόρηση». Είναι σαν πολλοί άνθρωποι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πισίνα της κοινότητάς σας ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κολυμπήσουν σε αυτήν. Ανάλογα με τον κεντρικό υπολογιστή σας, θα μπορούσατε να μοιράζεστε αυτούς τους πόρους με αρκετές εκατοντάδες (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, χιλιάδες) άλλων ιστότοπων.

Με την αποκλειστική φιλοξενία, από την άλλη πλευρά, έχετε όλο το συγκρότημα για τον εαυτό σας. Φανταστείτε πόσο γρήγορα και ασφαλή θα είναι ο ιστότοπός σας εάν δεν χρειάζεται να μοιραστείτε αυτούς τους πόρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το είδος φιλοξενίας απαιτεί τόσο υψηλό κόστος.

Υπάρχει όμως ενδιάμεσο; Ναι! Είναι δυνατή η μετάβαση από το βασικό κοινόχρηστο πακέτο φιλοξενίας χωρίς να φτάσουμε μέχρι την αφιερωμένη φιλοξενία.

Πώς επιτάχυναν τον ιστότοπό μου?

Θα το παραδεχτώ. Είμαι εθισμένος QuickSprout. Η Neil Patel προσφέρει αυτό το εξαιρετικά καλό εργαλείο όπου μπορείτε να εισαγάγετε τον τομέα του ιστότοπού σας και, στη συνέχεια, να λαμβάνετε λεπτομερείς αναφορές ταχύτητας και SEO. Αυτό που παρατήρησα κατά τον έλεγχο των αναφορών μου ήταν ότι οι ιστότοποί μου ήταν εξαιρετικά αργοί. Γνωρίζοντας ότι η ταχύτητα του ιστότοπου επηρεάζει την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, μπορούσα να υποθέσω ότι με πλήττει.

Ήθελα κάτι πιο γρήγορα.

Δεν έχω τόσα χρήματα για να τα πετάξω στο web hosting μου, γι ‘αυτό έκανα λίγη έρευνα. Βρήκα ότι η αναβάθμιση από το πακέτο Bluehost.com Plus (το πιο δημοφιλές κοινόχρηστο πακέτο φιλοξενίας) στο πακέτο Business Pro θα μπορούσε να μου δώσει κάποια από την ταχύτητα που έψαχνα. Στην έρευνά μου, συνάντησα ανθρώπους που λένε ότι αυτή η επιλογή είναι μερικές φορές καλύτερα από τη φιλοξενία VPS. Σκέφτηκα ότι θα το έπαιρνα για μερικά επιπλέον δολάρια το μήνα, ειδικά όταν ήξερα ότι θα μπορούσα να γυρίσω πίσω αν το ήθελα. Το πακέτο συνοδεύτηκε επίσης από ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL και μια αποκλειστική IP, όλα για 20 $ ανά μήνα.

(Εδώ είναι ένα διασκεδαστικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Όταν αναβάθμισα, έλαβαν υπόψη την φιλοξενία που είχα ήδη πληρώσει και την χρησιμοποίησαν ως “έκπτωση” στην αγορά μου.)

Παρόλο που το πακέτο Business Pro εξακολουθεί να βρίσκεται σε κοινόχρηστο διακομιστή, συνοδεύεται από τα προνόμιά του. Σύμφωνα με την Bluehost, το πακέτο Pro φιλοξενεί 80% λιγότερους χρήστες ανά διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα διαθέσιμα μέσα ανά χρήστη.

Γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να αναλάβω αυτήν την πρόκληση, έκανα τη δοκιμή του QuickSprout σε δύο από τους ιστότοπούς μου και έκανα ένα στιγμιότυπο οθόνης, ώστε να μπορώ να συγκρίνω πριν και μετά. Εδώ είναι το προηγούμενο:

Ιστότοπος # 1:

δοκιμή quicksprout

Ιστότοπος # 2:

δοκιμή quicksprout

Χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο για τους ιστότοπούς μου, έτσι έμοιαζε η δοκιμή μετά τη μετάβαση του ιστότοπού μου σε νέο διακομιστή.

Ιστότοπος # 1:

δοκιμή quicksprout

Ιστότοπος # 2:

δοκιμή quicksprout

Ας είμαστε δίκαιοι. Δεν είμαι σχεδιαστής ιστοσελίδων. Έχω κάποιες άλλες περιοχές του ιστότοπού μου που θα μπορούσα να καθαρίσω, αλλά είναι σαφές ότι η αναβάθμιση της φιλοξενίας μου έκανε κάτι για την ταχύτητα του ιστότοπου. Ξεκίνησα με χρόνο απόκρισης 20 δευτερολέπτων στον ιστότοπο # 1 και έφτασα μέχρι τον χρόνο απόκρισης 3 δευτερολέπτων!

Ποιες είναι οι επιλογές σας;?

Θέλετε λοιπόν να αναβαθμίσετε το web hosting σας; Εάν είστε εντάξει με έναν κοινόχρηστο διακομιστή και θέλετε απλώς κάτι λίγο καλύτερο από το βασικό πακέτο, τότε μπορείτε να πάρετε μια βουτιά σε ένα επιχειρηματικό πακέτο. Δεν λυπάμαι που το έκανα. (Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό οφείλεται στην καλύτερη φιλοξενία, αλλά έχω δει τις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης να ανεβαίνουν από την αναβάθμισή μου, οπότε αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα.)

Ίσως δεν τρέχετε με το Bluehost. Πιθανότατα θα βρείτε ακόμη τύχη με ένα επιχειρηματικό σχέδιο έναντι του βασικού προγράμματος ανεξάρτητα από το ποιος φιλοξενεί τον ιστότοπό σας. Αλλά είμαι μόνο ένα κορίτσι με μερικούς ιστότοπους επιχειρήσεων και ένα δικό μου blog. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε ξεπεράσει εντελώς την κοινή φιλοξενία.

Εάν συμβαίνει αυτό, η άλλη επιλογή σας είναι να πάτε με τη φιλοξενία VPS. Ένας εικονικός ιδιωτικός διακομιστής μοιάζει περισσότερο με ένα condo παρά ένα διαμέρισμα. Ενώ μοιράζεστε το κτίριο, υπάρχουν λιγότεροι κάτοικοι και δεν χρειάζεται να μοιράζεστε τους πόρους. Συνολικά, ο χρόνος και οι πόροι της CPU μοιράζονται μεταξύ όλων, αλλά διανέμονται με τρόπο που ένα μέρος αυτών είναι αφιερωμένο σε κάθε χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονές σας δεν μπορούν να γουρούνι όλους τους πόρους σας.

Η φιλοξενία VPS επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στον ιστότοπό σας, όπως η δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικού που θέλετε. Θα μεγιστοποιήσει επίσης τους πόρους σας, ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε περισσότερα αρχεία και κίνηση στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σχέδια για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε πόση ταχύτητα, χώρο αποθήκευσης, εύρος ζώνης και μνήμη RAM θα ​​αφιερωθεί στον λογαριασμό σας. Η φιλοξενία VPS μπορεί να σας προσφέρει περίπου 60 $ ανά μήνα για ένα καλό πρόγραμμα.

Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξετε να κάνετε αναβάθμιση, σκεφτείτε πού βρίσκεστε και πού θέλετε να είστε. Η φιλοξενία VPS μπορεί να είναι λίγο απότομη για εσάς τώρα (είναι για μένα και γι ‘αυτό πήγα με το σχέδιο Business Pro από το Bluehost.com), αλλά μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε ήδη ξεπεράσει την κοινή φιλοξενία. Στόχος για κάτι που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα αρχεία και την κυκλοφορία σας.

Πιστεύετε ότι ο ιστότοπός σας χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας; Ποια επιλογή θα επιλέξετε να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map