Γεια σου, πού πήγε ο ιστότοπός μου; Τι συμβαίνει όταν καταστρέφεται η φιλοξενία ιστοσελίδων

Ένα από τα πιο ενοχλητικά / εκπληκτικά / ενοχλητικά πράγματα που μπορείτε να ζήσετε στο διαδίκτυο είναι όταν κάνετε αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν είναι πλέον εκεί. Όχι μόνο δεν είναι προσβάσιμο, αλλά φαίνεται ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς. Σε γενικές γραμμές, σε αυτήν την περίπτωση, η έκπληξη μπορεί να μετατραπεί σε απογοήτευση και απλά προχωράτε, ίσως πιστεύοντας ότι θα επιστρέψετε σε αυτό αργότερα. Ωστόσο, είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία, όταν ο ιστότοπος στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση είναι δικός σας.


>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

Η έκπληξη μετατρέπεται σε απογοήτευση και έπειτα γρήγορα σε ενόχληση επειδή ο πληρωμένος οικοδεσπότης Ιστού σας έριξε την μπάλα εδώ. Φυσικά, εάν βασίζεστε στον ιστότοπό σας για χρήματα, τότε η ενόχληση μπορεί να μετατραπεί σε τρόμο καθώς τα ποσά του χαμένου εισοδήματος αρχίζουν να χτίζονται στο μυαλό σας.

Διακοπή λειτουργίας ιστότοπουΑυτό είναι ένα σενάριο που έγινε πραγματικότητα για πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων, ωστόσο τόσο λίγοι αντιλαμβάνονται πώς συμβαίνει αυτό και τι σημαίνει για αυτούς. Εδώ, θα αντιμετωπίσουμε με απλό τρόπο τις αιτίες και τα αποτελέσματα μιας διακοπής λειτουργίας διακομιστή και τι, εάν κάτι, μπορείτε να κάνετε εάν συμβεί σε εσάς.

Ο διακομιστής webhost σας είναι η σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας που αποθηκεύεται στον κυβερνοχώρο και ο καθένας μπορεί να τον βλέπει όταν κάποιος το αναζητά στο Διαδίκτυο. Επομένως, είναι λογικό, εάν κάτι πάει στραβά με τον διακομιστή του οικοδεσπότη ιστού που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας, τότε κάτι θα πάει στραβά με την προσβασιμότητα του ιστότοπού σας.

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας εγγυώνται 99,9 τοις εκατό «χρόνο αναμονής» που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα πρέπει να είναι διαδικτυακά «πρακτικά» όλη την ώρα. Επομένως, όταν ο ιστότοπός σας δεν είναι πλέον ορατός και όλα λειτουργούν κανονικά στον οικιακό υπολογιστή σας, είναι πιθανό να έχει συμβεί κάτι στον διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας.

Όταν οι διακομιστές έχουν ζητήματα που επηρεάζουν τον ιστότοπό σας, συνήθως προκαλείται από “σφάλμα” από το λογισμικό που εκτελεί το διακομιστή, οπότε ο ιστότοπός σας ενδέχεται να είναι εντελώς απρόσιτος ή να παρέχει μήνυμα σφάλματος στη θέση του κανονικού περιεχομένου.

Όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον ιστότοπό σας λόγω του γεγονότος ότι συμβαίνει με τον διακομιστή, αυτό είναι γνωστό ως “downtime” του ιστότοπου. Μερικές φορές, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να είναι ένα προγραμματισμένο σενάριο, αλλά συχνά υπάρχουν πιο σοβαρές ή φρικτές επιπτώσεις πίσω από το συμβάν. Ακολουθεί μια λίστα αναγνωρισμένων αιτιών διακοπής λειτουργίας του διακομιστή.

 • Προγραμματισμένες – εταιρείες φιλοξενίας πρέπει να αναβαθμίσουν εφαρμογές λογισμικού, λειτουργικά συστήματα και στοιχεία υλικού.
 • Αποτυχία στοιχείων – ενδέχεται να αναπτυχθούν ελαττώματα λογισμικού, στοιχεία υλικού ενδέχεται να είναι ελαττωματικά, ενδέχεται να προκύψουν σφάλματα προγραμματισμού, μαζί με ιούς και καταστροφή αρχείων.
 • Σφάλμα χειριστή – οι ανειδίκευτοι χειριστές ενδέχεται να διαγράψουν ακούσια αρχεία.
 • Υπερφόρτωση διακομιστή – είτε από απροσδόκητη αύξηση της μαζικής κίνησης είτε από κακόβουλη πρόθεση.
 • Κακόβουλοι χρήστες – σκόπιμη διαγραφή αρχείων και παραβίαση για την κατάρρευση του διακομιστή.
 • Φυσικές καταστροφές – όπως καταιγίδες, σεισμοί, πλημμύρες.

Έχουμε ήδη αγγίξει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του διακομιστή στον ιστότοπό σας. Το παρακάτω είναι μια πιο εκτεταμένη λίστα με το τι μπορείτε να περιμένετε όταν συμβεί αυτό.

 • Αργή φόρτωση – συμβαίνει γενικά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου «μαλακής» διακοπής λειτουργίας, που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ορατός στο διαδίκτυο, ωστόσο θα έχει χαμηλή απόδοση.
 • Δεν είναι ορατός – ο ιστότοπός σας δεν θα φορτωθεί καθόλου και δεν θα είναι διαθέσιμος στους χρήστες. Αυτό είναι το τυπικό σενάριο σε περιόδους «σκληρού» χρόνου διακοπής.
 • Κακόβουλο περιεχόμενο – οι ιστοσελίδες σας παραβιάζονται και το κανονικό περιεχόμενο διαγράφεται ή αντικαθίσταται.
 • Σφάλματα HTTP – μηνύματα “χρονικού ορίου” που προκύπτουν από αργή σύνδεση με τον ιστότοπό σας.

Είναι προφανώς σημαντικό να αντιμετωπιστεί χωρίς καθυστέρηση οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας, ειδικά εάν βασίζεστε στον ιστότοπό σας για να παράσχετε οποιοδήποτε είδος εισοδήματος. Οι μακροχρόνιοι όροι απουσίας στο διαδίκτυο μπορούν να σας κοστίσουν χρήματα, να χάσουν πελάτες, να απωθήσουν τους πιθανούς διαφημιζόμενους και τελικά να επηρεάσουν την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Για να τοποθετήσετε το πραγματικό κόστος της διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου σε λίγο προοπτική. Τον περασμένο μήνα τόσο η Google όσο και η Amazon υπέστησαν διακοπές. Το Amazon.com έπεσε για 40 λεπτά και αναφέρθηκε ότι κόστισε στο Amazon 5 εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες πωλήσεις. Αυτό είναι εκπληκτικό 120.000 $ ανά λεπτό.

Όταν ο ιστότοπός σας επηρεάζεται αδικαιολόγητα από το χρόνο διακοπής λειτουργίας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε βραχυπρόθεσμα.

 • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος είναι πραγματικά εκτός λειτουργίας – ελέγξτε τον ιστότοπό σας από άλλη πηγή και επιβεβαιώστε τον από άλλο μέρος. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες όπως www.downforeveryoneorjustme.com ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο εάν ο ιστότοπος είναι πραγματικά εκτός λειτουργίας.
 • Προσδιορίστε την αιτία – διερευνήστε πιθανές άμεσες αιτίες, όπως έναν τομέα που έχει λήξει ή ένα σφάλμα προγραμματισμού. Αυτό θα σας σώσει τη θλίψη εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα δεν αφορά τον ίδιο τον διακομιστή.
 • Επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας – οι περισσότεροι πάροχοι έχουν ανοιχτή υποστήριξη 24/7/365 και μπορούν να ενημερώσουν για τυχόν γνωστά ζητήματα και τη διάρκεια καθυστερήσεων.
 • Ειδοποιήστε τους χρήστες ή τους πελάτες – εάν έχετε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στο Twitter και το Facebook, τοποθετήστε τους μια ενημέρωση κατάστασης σχετικά με το τρέχον πρόβλημα.

Στο μεγαλύτερο σχήμα των πραγμάτων, οι διακοπές λειτουργίας του διακομιστή που προκαλούν τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Το γεγονός ότι έχουμε θέσει το ζήτημα, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι αυτό που τοποθετείται στον κυβερνοχώρο, μπορεί εξίσου εύκολα να πέσει κάτω. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την καταστροφή εάν συμβεί αυτό σε εσάς.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν αξιόπιστο webhost με αποδεδειγμένο ιστορικό σταθερού χρόνου λειτουργίας (εδώ είναι μια σύγκριση δύο από τους καλύτερους κεντρικούς υπολογιστές). Εάν έχετε περισσότερους από έναν ιστότοπους, φιλοξενήστε τον με διαφορετική εταιρεία, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε από αυτόν εάν κάποιος ιστότοπος πέσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων.

Αποφύγετε την αυτόματη εγγραφή στα φθηνότερα πακέτα φιλοξενίας και φροντίστε να συζητήσετε τις απαιτήσεις φιλοξενίας σας με πιθανούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων υποστήριξής τους, έτσι ώστε να είστε όσο πιο άνετοι μπορείτε, ώστε η παρουσία σας στο διαδίκτυο να παραμένει με ασφάλεια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map