Χρειάζεστε ένα ημερολόγιο σύνταξης για το ιστολόγιό σας;

Εάν έχετε αφιερώσει χρόνο για έρευνα στο blogging, τότε πιθανότατα έχετε συναντήσει αυτήν τη συμβουλή πριν:


Το ιστολόγιό σας χρειάζεται ένα συντακτικό ημερολόγιο.

Δυστυχώς, πολλοί αρχάριοι μπλόγκερ δεν παίρνουν αυτές τις συμβουλές. Αντ ‘αυτού, η στρατηγική τους βασίζεται σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο προϋπολογισμό ή μια προσέγγιση «όταν το νιώθω».

Αν και αυτές οι μέθοδοι μπορεί να λειτουργούν για προσωπικά ιστολόγια – ανάλογα με τους στόχους σας – θα δείτε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία με ένα επιχειρησιακό ιστολόγιο εάν διαχειρίζεστε ένα ημερολόγιο σύνταξης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση ενός ημερολογίου σύνταξης στο ιστολόγιό σας και ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία.

συμβουλές συντακτικού ημερολογίου

Τι είναι ένα ημερολόγιο σύνταξης?

Το συντακτικό ημερολόγιο είναι ένα πρόγραμμα που περιγράφει θέματα δημοσίευσης και ημερομηνίες.

Θα ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα συνεπές πρόγραμμα δημοσίευσης, είτε αυτό γίνεται μία φορά κάθε Παρασκευή είτε κάθε μέρα της εβδομάδας εργασίας.

Στη συνέχεια, το ημερολόγιό σας θα πρέπει να περιγράφει θέματα ή θέματα για δημοσίευση. Ορισμένα από αυτά τα θέματα θα χρονομετρηθούν για τη σεζόν, όπως δημοσιεύσεις ιστολογίου που σχετίζονται με διακοπές. Διαφορετικά, μπορεί να έχετε προγραμματίσει μόνο θέματα για μερικές εβδομάδες.

Μαζί με τις ιδέες για θέματα, το ημερολόγιό σας θα πρέπει επίσης να αναφέρει λεπτομερώς τον εκχωρημένο συγγραφέα και τον συντάκτη του έργου, την ημερομηνία λήξης του πρώτου προχείρου, τον τύπο περιεχομένου (όπως δημοσίευση ιστολογίου ή infographic) και την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου.

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σημειώσεις, όπως πλήθος λέξεων, μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και πιθανές επιλογές μάρκετινγκ.

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε να περιγράψετε το πρόγραμμα δημοσίευσής σας σε ένα μηνιαίο ημερολόγιο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα προγράμματα όπως υπολογιστικά φύλλα για να οργανώσετε το ημερολόγιο σύνταξής σας.

Οφέλη από ένα ημερολόγιο σύνταξης

Παρόλο που φαίνεται ότι ένα συντακτικό ημερολόγιο είναι μόνο ένα επιπλέον καθήκον που πρέπει να παρακολουθήσετε, μπορεί να είναι σωτήριο για το blog σας. Οργανώνοντας το πρόγραμμα δημοσίευσής σας, θα εξοικονομήσετε πονοκέφαλο προσπαθώντας να συνδυάσετε τα πράγματα την τελευταία στιγμή.

Εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη των συντακτικών ημερολογίων:

 1. Είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει εστιάστε τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ περιεχομένου, Αυτό σημαίνει ότι η μέτρηση και η τροποποίηση των αποτελεσμάτων της στρατηγικής σας θα είναι ευκολότερη.
 2. Βοηθάει βγάλτε την εικασία τι να γράψω και πότε.
 3. Σας βοηθά οργανώστε θέματα έτσι το περιεχόμενο του ιστολογίου σας είναι ισορροπημένο και χρήσιμο αντί να εστιάζεται υπερβολικά σε ένα μόνο θέμα.
 4. Σας επιτρέπει διαχειριστείτε καλύτερα έναν προϋπολογισμό αν επιλέξετε να προσλάβετε ανεξάρτητους συγγραφείς. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε πάντα πόσο περιεχόμενο – και σε ποια τιμή – θα χρειαστείτε κάθε μήνα.
 5. Μπορεί να σημαίνει καλύτερο περιεχόμενο επειδή ο προγραμματισμός σας δίνει περισσότερο χρόνο για να εργαστείτε σε αναρτήσεις ιστολογίου παρά να βιαστείτε να δημοσιεύσετε κάτι.
 6. Σας επιτρέπει ομάδα περιεχομένου για συνεργασία πιο αποτελεσματικά αφού όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

συντακτικό ημερολόγιο

Ποιες είναι οι επιλογές στρατηγικής σας?

Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος διαχείρισης του ημερολογίου σύνταξής σας, επομένως πρέπει να πειραματιστείτε έως ότου βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Εάν εργάζεστε μόνο με εσωτερική ομάδα, ένας λευκός πίνακας που περιγράφει τα επερχόμενα θέματα μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

Εάν μεγάλο μέρος της ομάδας σας λειτουργεί απομακρυσμένα ή προσλαμβάνετε ελεύθερους επαγγελματίες, θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που βασίζεται στο διαδίκτυο στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας, όπως ένα υπολογιστικό φύλλο Google.

Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέψετε σε όλους τους συγγραφείς να επεξεργαστούν το ημερολόγιο για να προσθέσουν τις ιδέες τους για θέματα, ή να αφήσετε την επεξεργασία μόνο στον διαχειριστή του ιστολογίου σας.

Μια άλλη στρατηγική που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσο συχνά θα δημοσιεύετε στο ιστολόγιό σας. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Κάθε Παρασκευή
 • Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή
 • Κάθε μέρα
 • Την 1η και 15 του μήνα

Θα θέλατε επίσης να καθορίσετε πόσο μακριά να προγραμματίσετε περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να έχετε μια σύντομη ιδέα του περιεχομένου εντός τριών μηνών, όπως πόσο συχνά θα δημοσιεύετε και ποιοι συγγραφείς αντιστοιχούν σε κάθε προθεσμία.

Αυτό θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να περιγράψετε οποιοδήποτε ειδικό περιεχόμενο που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, όπως τα γραφήματα, και να αρχίσετε να σκέφτεστε ιδέες για επερχόμενες εκδηλώσεις ή διακοπές στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε το περιεχόμενό σας. Προσπαθήστε να έχετε σταθερές ιδέες και σύντομες περιλήψεις ένα μήνα.

Εργαλεία ημερολογίου σύνταξης

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να εργάζεστε με ένα συντακτικό ημερολόγιο; Ακολουθούν μερικά εργαλεία ημερολογίου σύνταξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Ημερολόγιο Google

Αν ψάχνετε για ένα διαδικτυακό ημερολόγιο το οποίο μπορούν να επεξεργαστούν όλοι οι χρήστες της ομάδας σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσετε Ημερολόγιο Google.

Θα μπορείτε να περιγράψετε τις ημερομηνίες λήξης και τις ημερομηνίες δημοσίευσης και να προσθέσετε σημειώσεις σε κάθε ημερομηνία λήξης για να βοηθήσετε να καθοδηγήσετε τους συγγραφείς και τους συντάκτες σας. Μπορείτε ακόμη και να χρωματίσετε ημερομηνίες κώδικα για διαφορετικούς συγγραφείς, αν θέλετε.

Φύλλα Google

Αν προτιμάτε να εργάζεστε σε ένα υπολογιστικό φύλλο παρά σε ένα ημερολόγιο, Φύλλα Google είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε γιατί, πάλι, όλοι στην ομάδα σας θα έχουν πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε.

Οι αλλαγές θα εμφανιστούν αυτόματα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι τα παρωχημένα αντίγραφα βρίσκονται στα εισερχόμενα ατόμων.

Συντακτικό ημερολόγιο για WordPress

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress για τη διαχείριση του ιστολογίου σας, το πρόσθετο ημερολογίου σύνταξης σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα προγράμματα δημοσίευσής σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Εδώ, θα μπορείτε να δείτε όλες τις αναρτήσεις σας και να τις μεταφέρετε και να τις αποθέσετε για να διαχειριστείτε το ιστολόγιό σας.

Πρόγραμμα

Εάν είστε έτοιμοι να μεταβείτε από δωρεάν εργαλεία σε ένα πιο ισχυρό πρόγραμμα, Πρόγραμμα είναι μια καλή επιλογή.

Αυτό το εργαλείο καθιστά τον προγραμματισμό περιεχομένου απλό και περιλαμβάνει ακόμη και τον προγραμματισμό εκστρατειών κοινωνικών μέσων. Τα σχέδια ξεκινούν από $ 15 ανά μήνα.

Τρέλλο

Παρόλο Τρέλλο δεν έχει σχεδιαστεί ως ημερολόγιο σύνταξης, αυτό το χρήσιμο εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ιστολόγιό σας οργανωμένο. Δημιουργήστε “κάρτες” για κάθε ανάθεση και μετακινήστε κάρτες μεταξύ προσαρμοσμένων λιστών. Μια λίστα μπορεί να είναι για ιδέες, άλλη για κομμάτια σε εκκρεμότητα και άλλη για ολοκληρωμένες αναρτήσεις ιστολογίου.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Trello ως σύστημα υποβολής μεταξύ freelancers και του προγράμματος επεξεργασίας ιστολογίου και μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε μέσω ιδιωτικών σχολίων στο σύστημα.

Το Trello δεν θα σας δείξει μια προβολή ημερολογίου για τις επερχόμενες αναρτήσεις σας, αλλά θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την ομάδα και το περιεχόμενό σας, εφόσον το πρόγραμμα επεξεργασίας ιστολογίου έχει ήδη περιγράψει ένα πρόγραμμα.

Παρόλο που φαίνεται ότι η διαχείριση ενός συντακτικού ημερολογίου θα απαιτήσει πολλή δουλειά, στην πραγματικότητα καθιστά τη διαχείριση ολόκληρης της λειτουργίας σας ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική. Πώς θα είναι η συντακτική σας στρατηγική?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map