Αγορά νέου ονόματος τομέα; Προστατέψτε τα προσωπικά σας στοιχεία

Ορίζετε το προφίλ σας στο Facebook ως ιδιωτικό. Κρατάτε τη διεύθυνση email σας ασφαλή και στα χέρια μόνο φίλων. Δεν δημοσιεύετε ποτέ κάτι πολύ ιδιωτικό στο δημόσιο προφίλ σας.


Λοιπόν, γιατί θα μοιραστήκατε τα προσωπικά σας στοιχεία με τον κόσμο κατά την εγγραφή ενός νέου ονόματος τομέα?

όνομα τομέα

Ναι Κατά την εγγραφή ενός τομέα, το όνομά σας, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και η διεύθυνση του σπιτιού σας είναι διαθέσιμα για οποιονδήποτε να δει. Δηλαδή, εκτός εάν πληρώνετε για το απόρρητο του τομέα, το οποίο μπορεί να αξίζει περίπου 10 $ ετησίως, θα πληρώνετε για την προστασία των πληροφοριών σας.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι αφορά το απόρρητο τομέα και πώς να το εφαρμόσετε στον τομέα σας.

Τι είναι το ιδιωτικό απόρρητο τομέα?

Όπως το ορίζει η Wikipedia, το Whois «είναι ένα πρωτόκολλο ερωτήσεων και απόκρισης που χρησιμοποιείται ευρέως για την αναζήτηση βάσεων δεδομένων που αποθηκεύουν τους εγγεγραμμένους χρήστες ή τους εκχωρημένους ενός πόρου Διαδικτύου». Μέσω αυτού του πρωτοκόλλου, ο καθένας μπορεί εύκολα να αναζητήσει οποιοδήποτε όνομα τομέα και να δει τα προσωπικά στοιχεία που σχετίζονται με αυτό.

Αυτό έχει μερικές πρακτικές χρήσεις, όπως:

 • Προσδιορισμός εάν ένα όνομα τομέα είναι ήδη καταχωρημένο.
 • Επιτρέποντας εύκολη επικοινωνία διαχείρισης για τεχνικά θέματα.
 • Απόκτηση πραγματικής ταυτότητας του ατόμου ή της επιχείρησης πίσω από τον τομέα.

Όμως ως άτομο, οι πληροφορίες που κοινοποιούνται μέσω αυτής της βάσης δεδομένων μπορούν να καταχραστούν από spammers, κλοπές ταυτότητας και άλλα άτομα που αναζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκρύψετε αυτές τις προσωπικές πληροφορίες από το πρωτόκολλο Whois και τα μάτια του κοινού αγοράζοντας το απόρρητο τομέα μέσω του καταχωρητή τομέα σας. Αντί να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, η βάση δεδομένων θα παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του καταχωρητή σας, οπότε όποιος θέλει να έρθει σε επαφή μαζί σας θα πρέπει πρώτα να περάσει από τον καταχωρητή σας. (Ή σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έπρεπε να έχουν κληθεί να διερευνήσουν.)

Πώς προστατεύετε τις πληροφορίες σας?

Λοιπόν, πώς ενεργοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί κατά την εγγραφή του τομέα σας. Εάν παρατηρήσετε ένα πρόσθετο για το “Domain Whois Privacy”, προχωρήστε και προσθέστε το στο καλάθι σας. Αυτό συνήθως κοστίζει περίπου 10 $ ετησίως ανά τομέα, επομένως δεν θα πρέπει να είναι οικονομική επιβάρυνση εάν έχετε μόνο μερικούς τομείς.

Ανάλογα με τον καταχωρητή σας, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι η αγορά σας περιλαμβάνει ήδη το απόρρητο τομέα.

Εάν έχετε ήδη καταχωρίσει τον τομέα σας, μπορείτε να προσθέσετε αυτήν τη ρύθμιση απορρήτου. Δείτε πώς:

1. Ελέγξτε ότι τα στοιχεία σας είναι απόρρητα

Αρχικά, ξεκινήστε ελέγχοντας εάν οι πληροφορίες σας είναι ιδιωτικές μεταβαίνοντας namecheap.com/domains/whois και πληκτρολογώντας το όνομα τομέα σας.

Φαίνεται να υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην αρχή, αλλά κάντε κύλιση με λίγα βήματα προς τα κάτω στη σελίδα και θα παρατηρήσετε γραμμές όπως “όνομα καταχωρίζοντος”, “καταχωρίζων οδός” και “τηλέφωνο καταχωρίζοντος”. Εάν κάποιο από αυτά μοιάζει με τις πληροφορίες σας, τότε δεν έχετε ενεργοποιήσει το απόρρητο τομέα.

Αν έχετε απόρρητο τομέα, θα δείτε αντ ‘αυτού πληροφορίες πληρεξουσίου σε αυτές τις περιοχές. Για παράδειγμα, το “όνομα εγγεγραμμένου” θα μοιάζει με “ΕΓΓΡΑΦΗ FBO DIVAIN PRIVACY SERVICE.”

2. Ενεργοποιήστε το απόρρητο

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση του απορρήτου Whois θα διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία στην οποία έχετε καταχωρίσει το όνομα τομέα σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Bluehost, απλώς επισκεφτείτε το “Απόρρητο τομέα” στον πίνακα ελέγχου σας, ελέγξτε τους τομείς στους οποίους θέλετε να προσθέσετε απόρρητο και κατευθυνθείτε στο ταμείο.

Για τους περισσότερους καταχωρητές τομέα, θα πρέπει να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το απόρρητο κάπου στην περιοχή “Οι τομείς σας” του λογαριασμού σας. Διαφορετικά, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών για να αγοράσετε το απόρρητο Whois.

Χρειάζεστε απόρρητο τομέα??

Το απόρρητο τομέα δεν είναι απαραίτητο για όλους. Ορισμένες επιχειρήσεις, για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να διατηρήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους δημόσια για να προσθέσουν αξιοπιστία στον τομέα τους και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μαζί τους όταν είναι απαραίτητο.

Σε αυτήν την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιείται επαγγελματικό email, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος εξαγωγής προσωπικών πληροφοριών.

Εάν είστε άτομο που τρέχει ένα blog για χόμπι ή ξεκινά μια καριέρα ελεύθερου επαγγελματικού, ενδέχεται να υπάρχουν προσωπικές πληροφορίες εδώ που δεν θέλετε να κοινοποιούνται στον κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απολύτως λογικό να προστατεύετε τις πληροφορίες σας.

Αξίζει?

Μερικά άτομα υποστηρίζουν ότι το απόρρητο τομέα δεν αξίζει τον κόπο, επειδή εάν κάποιος ήθελε να βρει τις πληροφορίες σας, θα μπορούσε να τις βρει κάπου αλλού. Άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν να ξεκουραστούν με ηρεμία καθώς λιγότεροι spammers επικοινωνούν μαζί τους και οι πληροφορίες τους είναι λιγότερο προσβάσιμες. Ειλικρινά, εξαρτάται από εσάς και τι νιώθετε άνετα, αλλά δεν αξίζει μόλις 10 $ το χρόνο για να ξεκουραστείτε με άνεση?

Η εναλλακτική λύση

Εάν θέλετε ορισμένες από τις πληροφορίες σας να είναι ιδιωτικές και άλλα μέρη αυτής, είναι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αναφέρετε ένα P.O. αντί για τη διεύθυνση του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται μόνο για την καταχώριση του τομέα σας ή / και θα μπορούσατε να λάβετε έναν δωρεάν αριθμό φωνής Google (εάν ζείτε στις Η.Π.Α.) για να προστατεύσετε τον προσωπικό σας αριθμό τηλεφώνου.

Απλώς να γνωρίζετε ότι η σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή του τομέα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του ICANN.

Υπάρχουν αλλαγές που έρχονται στις ρυθμίσεις απορρήτου τομέα?

Ενώ αυτές οι επιλογές απορρήτου ισχύουν αυτήν τη στιγμή, υπάρχει λόγος για επερχόμενες αλλαγές στους κανόνες τομέα.

Σύμφωνα με την Ίδρυμα Electronic Frontier, μια πρόταση εξετάζεται επί του παρόντος από το ICANN (η παγκόσμια αρχή τομέα) που θα περιορίζει το απόρρητο του τομέα από ιστότοπους που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς. Οι “εμπορικοί σκοποί” θα μπορούσαν να σημαίνουν οτιδήποτε δημιουργεί εισόδημα, όπως η τοποθέτηση διαφημίσεων στον ιστότοπό σας.

Αυτό ενέχει κίνδυνο για ελεύθερους επαγγελματίες, σόλο bloggers και άλλα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τις πληροφορίες τους απόρρητες, αλλά εξακολουθούν να κερδίζουν χρήματα με τον ιστότοπό τους.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν αυτή η πρόταση θα περάσει στην ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου, αλλά στο μεταξύ, μπορείτε ακόμα να προστατεύσετε τα στοιχεία σας μέσω μιας υπηρεσίας εγγραφής πληρεξούσιου.

Για μια τόσο μικρή χρέωση και επειδή είναι πολύ εύκολο να ενεργοποιηθεί, δεν πρέπει να υπάρχει λόγος να μην προστατεύεται το απόρρητό σας ως άτομο. Σκοπεύετε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας απόρρητες ή προτιμάτε να είναι διαθέσιμες σε κανέναν; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map