Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό περιεχόμενο όταν είστε φρέσκοι από ιδέες

Αναρωτιέστε τι να γράψετε για την επόμενη ανάρτηση ιστολογίου σας; Εξακολουθείτε να προσπαθείτε να βρείτε την επόμενη ανάρτηση κοινωνικών μέσων; Ας το παραδεχτούμε: ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της σύνταξης εξαιρετικού περιεχομένου είναι μια καλή ιδέα.


Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό περιεχόμενο

Θα μπορούσατε να καθίσετε εκεί όλη την ημέρα με το κεφάλι σας στα χέρια σας και τα μάτια σας στην κενή οθόνη του υπολογιστή σας και να βρείτε απολύτως τίποτα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεστε κάτι ολοκαίνουργιο κάθε φορά.

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη μια πολύ καλή ιδέα. Οπου? Ρίξτε μια ματιά στο παλιό σας περιεχόμενο και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μια ιδέα. Δεν είστε σίγουροι πώς να το επανατοποθετήσετε, ώστε να προσφέρετε κάτι νέο; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Οφέλη από επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο πρέπει να είναι νέο, φρέσκο ​​και συναρπαστικό. Αυτό ακούτε συνεχώς, σωστά; Αλλά περιεχόμενο ανακύκλωσης μπορεί να έχει και τα οφέλη του. Το προφανές πλεονέκτημα είναι ότι σας εξοικονομεί χρόνο να βρείτε και να δοκιμάσετε μια νέα ιδέα, αλλά έχετε περισσότερα από αυτό. Μεταξύ αυτών των πλεονεκτημάτων:

 1. Βοηθά στην οικοδόμηση της εξουσίας σας. Το να μιλάτε για το ίδιο θέμα πολλές φορές σας βοηθά να αποκτήσετε αναγνώριση σε αυτό το ζήτημα.
 2. Είναι καλό για SEO. Ακόμα κι αν το περιεχόμενο δεν είναι πανομοιότυπο, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες λέξεις-κλειδιά, κάτι που το κάνει καλό για SEO. Εάν χρησιμοποιήσετε την ιδέα έξω από τον ιστότοπό σας και συνδεθείτε ξανά στην αρχική ανάρτηση, αυτό είναι ακόμη καλύτερο για SEO.
 3. Σας βοηθά να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Είτε ενημερώνετε μια παλιά ανάρτηση ιστολογίου για να την κάνετε πιο αειθαλής είτε αλλάζετε τη μορφή του περιεχομένου, είναι πιθανό να προσεγγίσετε πολλά άτομα που δεν είδαν ποτέ το αρχικό κομμάτι του περιεχομένου.

Τρόπος αναγνώρισης περιεχομένου που αξίζει να επαναπροσδιοριστεί

Προτού προχωρήσετε και ανακυκλώσετε οποιαδήποτε παλιά ιδέα, πρέπει να σκεφτείτε ποιες ιδέες αξίζει να επανατοποθετήσετε. Ειλικρινά, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου μπορεί να επανατοποθετηθεί, αλλά πρέπει να το επανατοποθετήσετε για τους σωστούς λόγους. Δεν θα θέλατε να αναδημοσιεύσετε μια ανάρτηση ιστολογίου που έτυχε πλήρως την πρώτη φορά. Αντ ‘αυτού, θα θέλατε να επεξεργαστείτε ξανά το περιεχόμενο γύρω από την ιδέα για να κάνετε μια ισχυρότερη δήλωση.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο που αξίζει να επαναπροσδιορίσετε είναι:

 • Αειθαλής: Επιλέξτε ένα θέμα που εξακολουθεί να είναι συναφές σήμερα. Συμβουλή: Εάν αναζητάτε γρήγορη επισκεψιμότητα, μπορείτε να στρέψετε την ιδέα για να την κάνετε έγκαιρη και αξιόλογη, συνδέοντάς την σε ένα πρόσφατο συμβάν.
 • Ατελής: Έχετε περισσότερα να πείτε για το θέμα; Τότε είναι σίγουρα ένα θέμα που αξίζει να το ξαναχρησιμοποιήσετε! Εάν έχετε πει όλα όσα πρέπει να πείτε – και το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους – τότε σκεφτείτε να παραλείψετε αυτό το θέμα προς το παρόν.
 • Δημοφιλής: Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που έχει αποδώσει καλά στο παρελθόν. Ελέγξτε την αναφορά των κορυφαίων σελίδων του Google Analytics ή χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Ahrefs για να μάθετε ποιο περιεχόμενο έλαβε τις περισσότερες κοινοποιήσεις, επισημάνσεις “μου αρέσει” ή συνδέσμους. Οι πιθανότητες είναι, αυτό είναι το είδος του θέματος που θα οδηγήσει τα αποτελέσματα αυτή τη φορά – υποθέτοντας ότι δεν επαναλαμβάνετε όλα όσα έχουν ήδη ακούσει οι αναγνώστες σας – γι ‘αυτό σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παρουσιάσετε αυτές τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας μια νέα προσέγγιση.

5 τρόποι επαναχρησιμοποίησης παλαιού περιεχομένου

Βρήκατε μια ιδέα που θέλετε να ανακυκλώσετε; Ακολουθούν μερικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο αναβίωσης του θέματος.

1. Γράψτε μια συνέχεια

Εάν δεν καταφέρατε να πείτε ό, τι θέλετε για πρώτη φορά, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να διπλασιάσετε τις ιδέες σας. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι έχετε γράψει μια ανάρτηση με τίτλο “10 κοινά λάθη επένδυσης για αποφυγή”. Οι πιθανότητες είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν πολλά περισσότερα από 10 επενδυτικά λάθη. Γράψτε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου σύμφωνα με το “10 περισσότερα λάθη επένδυσης που πρέπει να αποφύγετε.”

2. Σκάψτε βαθύτερα

Οι περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου – και ακόμη και τα ηλεκτρονικά βιβλία – γρατσουνίζουν μόνο την επιφάνεια του θέματος. Προσφέρετε περισσότερη αξία στους αναγνώστες σας σκάβοντας σε ένα μόνο σημείο από το αρχικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το eBook σας έχει τον τίτλο “101 απλές συμβουλές που θα σας κάνουν επαγγελματίες μάρκετινγκ”.

Μία από τις συμβουλές σας είναι να αξιοποιήσετε τα άτομα που επηρεάζουν τη θέση σας. Για μια νέα ανάρτηση ιστολογίου ή eBook, εστιάστε μόνο στο μάρκετινγκ που επηρεάζει. Συγκεντρώστε νέα παραδείγματα, στατιστικά και εισαγωγικά για να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο το θέμα. (Δείτε τον Brian Dean’s τεχνική ουρανοξύστη).

3. Πάρτε μια διαφορετική άποψη

Η λήψη νέας οπτικής γωνίας δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να αλλάξετε πλευρά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την ιδέα αλλά να πείτε την ιστορία από διαφορετική οπτική γωνία. Για παράδειγμα, η αρχική σας ανάρτηση ιστολογίου μπορεί να ήταν σύμφωνα με το «Πώς να οικοδομήσουμε μια στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων που λειτουργεί».

Αυτή τη φορά, θα μπορούσατε να γράψετε για «10 πράγματα που τα παιδιά μου με δίδαξαν για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης στρατηγικής κοινωνικών μέσων.» Μερικά από τα σημεία που παρουσιάζετε ενδέχεται να αλληλεπικαλύπτονται, αλλά η εμπειρία και η ιστορία είναι ολοκαίνουργια για τους αναγνώστες σας.

4. Παρουσιάστε το σε ένα νέο κοινό

Νομίζετε ότι το κοινό σας έχει ακούσει ό, τι έχετε να πείτε; Αυτό είναι υπέροχο! Τώρα ήρθε η ώρα να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό. Μερικά παραδείγματα αυτού που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν:

 • Αναδημοσίευση μιας παλιάς ανάρτησης επισκεπτών στο δικό σας ιστολόγιο ή αντίστροφα (έχοντας υπόψη τις οδηγίες του ιστότοπου και ποιος κατέχει το περιεχόμενο).
 • Τραβήξτε αποσπάσματα από το eBook σας και τοποθετήστε τα στο ιστολόγιό σας ή ενοποιώντας αναρτήσεις ιστολογίου σε ένα eBook.
 • Χρησιμοποιώντας παλιά Tweets και τροποποιώντας τα ώστε να μπορείτε να τα μοιραστείτε στο Facebook.
 • Μεταφόρτωση ενός παλιού βίντεο YouTube σε μια νέα πλατφόρμα.

Εάν ανακυκλώνετε παλιό περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι το έχετε διαβάσει και ελέγξτε ξανά ότι εξακολουθεί να είναι σχετικό σήμερα και τροποποιήστε το εάν είναι απαραίτητο.

5. Μετατρέψτε το σε διαφορετική μορφή περιεχομένου

Οι αναρτήσεις ιστολογίου δεν χρειάζεται να ζουν μόνο ως αναρτήσεις ιστολογίου. Μπορείτε πάντα να λαμβάνετε αναρτήσεις ιστολογίου ή περιεχόμενο eBook και να το μετατρέπετε σε οπτική ή ακουστική μορφή (ή αντίστροφα). Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Μετατρέποντας το περιεχόμενο του eBook σε infographic (πώς να δημιουργήσετε ένα δωρεάν στο Κάναβα).
 • Χρησιμοποιώντας την ανάρτηση ιστολογίου σας ως μεταγραφή βίντεο.
 • Χρήση του περιεχομένου podcast σε μια παρουσίαση Slide Share.

Ο επαναπροσδιορισμός περιεχομένου όπως αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις διαφορετικές μορφές περιεχομένου μαζί για να συμπληρώσετε το ένα το άλλο, κάτι που μπορεί να ωφελήσει το κοινό σας με βάση τον τρόπο που μαθαίνουν. Για παράδειγμα, εισαγάγετε τον σύνδεσμο βίντεο πριν από την ανάρτηση του ιστολογίου σας ή συνδέστε με το podcast σας από την παρουσίαση Slide Share.

Η δημιουργία καλών ιδεών δεν χρειάζεται να εξαντλήσει τη ζωή σας. Μερικές φορές, απλώς πρέπει να πείτε γεια στις ιδέες που σας κοιτάζουν στο πρόσωπο. Πώς θα επαναπροσδιορίσετε το επόμενο κομμάτι περιεχομένου σας?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map