Αποκαλύπτετε συνδέσμους συνεργατών στο ιστολόγιό σας;

Όταν τοποθετήσατε τον πρώτο σύνδεσμο συνεργατών σας στο ιστολόγιό σας, αναρωτηθήκατε ποτέ εάν πρέπει να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας για τη φύση του συνδέσμου; Πολλοί μπλόγκερ αναρωτιούνται αν είναι το σωστό. Άλλοι πιστεύουν ότι η αποκάλυψη της συμφωνίας συνεργατών τους θα μπορούσε να επηρεάσει τα έσοδά τους.


Θα πρέπει απλώς να αφήσουμε σε κάθε blogger να αποφασίζει τι να κάνει με βάση το έντερο; Αποδεικνύεται, δεν είναι τόσο εύκολο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε εάν πρέπει να αποκαλύψετε συνδέσμους συνεργατών και πώς.

σύνδεσμοι συνεργατών στο blog

Πρέπει να αποκαλύψετε συνδέσμους συνεργατών?

Εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι αναμφίβολα ΝΑΙ. Το FTC έχει καθορίσει οδηγίες που ρυθμίζουν τον τρόπο γνωστοποίησης εγκρίσεων. Βασικά, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα δωρεάν προϊόν για έλεγχο, συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο συνεργατών στο περιεχόμενό σας, γράψτε μια χορηγία, ή λάβετε οποιοδήποτε άλλο είδος αποζημίωσης, πρέπει να συμπεριλάβετε μια αποκάλυψη.

Οι οδηγίες αποκάλυψης του FTC ισχύουν τόσο για πλατφόρμες blogging όσο και για κοινωνικά δίκτυα. Εάν οι λογαριασμοί ιστολογίου ή κοινωνικών μέσων σας λάβουν παράπονα σχετικά με το ότι δεν ακολουθείτε αυτές τις οδηγίες αποκάλυψης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το FTC και να παραπεμφθείτε στο δικαστήριο.

Τι γίνεται αν δεν ζείτε στις ΗΠΑ?

Το FTC είναι ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ, οπότε αν δεν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είστε εκτός της δικαιοδοσίας τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Ξεκινήστε ελέγχοντας τις οδηγίες της περιοχής σας σχετικά με τις γνωστοποιήσεις έγκρισης. Δεν έχετε οδηγίες σχετικά με αυτό το ζήτημα; Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι οδηγίες δεν θα σας επηρεάσουν.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι οι σύνδεσμοι συνεργατών σας υποστηρίζουν μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, αλλά είστε εγκατεστημένοι εκτός των ΗΠΑ Εάν λάβετε αρκετά παράπονα, το FTC θα μπορούσε να ακολουθήσει την εταιρεία που υποστηρίζετε, επειδή διαφημίζουν μέσω του ιστότοπού σας και οι διαφημίσεις δεν ακολουθούν τις οδηγίες της FTC.

Ας μην σκεφτούμε καν τις οδηγίες για μια στιγμή. Η αποκάλυψη συνδέσμων συνεργατών μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Γιατί?

Βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το κοινό σας.

Αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη, αξίζει να συμπεριλάβετε μια αποκάλυψη, ειδικά εάν μεγάλο μέρος του κοινού σας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η αποκάλυψη συνδέσμων και χορηγιών συνεργατών γίνεται πιο κοινή και ηθική. Εάν γίνει σωστά, το κοινό σας μπορεί να επιλέξει να σας υποστηρίξει μέσω αυτών των συνδέσμων συνεργατών, κάτι που θα ενίσχυε τα έσοδά σας.

Πώς αποκαλύπτετε τους συνδέσμους?

Τώρα που έχετε καλύτερη ιδέα εάν θα πρέπει ή θα συμπεριλάβετε αποκάλυψη στο ιστολόγιό σας και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο αποκάλυψης εγκρίσεων και χορηγιών.

Παρόλο που οι οδηγίες FTC δεν παρέχουν μια προσέγγιση για όλα τα μεγέθη, περιγράφουν αρκετά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε.

Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε τις γνωστοποιήσεις σαφείς και εμφανείς.

Κάνοντας μια αποκάλυψη «σαφής και εμφανής», η FTC συμβουλεύει στο δικό τους .com Γνωστοποίηση εγγράφου ότι οι μπλόγκερ «τοποθετούν την αποκάλυψη όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αξίωση ενεργοποίησης» και «λαμβάνουν υπόψη τις διάφορες συσκευές και πλατφόρμες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές για να δουν τη διαφήμιση και οποιαδήποτε αντίστοιχη αποκάλυψη». Όταν κάνετε υπερσύνδεση σε αποκάλυψη, συνιστάται να επισημάνετε τον υπερσύνδεσμο και να τον καταστήσετε προφανές. Δεν πρέπει να κάνετε τους αναγνώστες να κάνουν κύλιση για να βρουν την αποκάλυψη, ούτε να τους επιτρέψετε να πραγματοποιήσουν αγορά πριν δείτε την αποκάλυψη.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

ΟΧΙ: Συμπεριλαμβάνετε έναν σύνδεσμο συνεργατών σε μια ανάρτηση ιστολογίου και συμπεριλαμβάνετε μια δήλωση αποποίησης στο τέλος που δηλώνει ότι η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους συνεργατών.

Αυτό δεν πληροί τις οδηγίες FTC, ειδικά εάν υπάρχουν υπερσυνδέσεις μεταξύ του συνδέσμου θυγατρικών και της αποκάλυψης, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να αποσπάσουν τον αναγνώστη προτού φτάσει στην αποκάλυψη. Επίσης, δεν είναι σαφές ποιοι σύνδεσμοι είναι σύνδεσμοι συνεργατών και δεν έχετε τοποθετήσει την αποκάλυψη κοντά στην αξίωση ενεργοποίησης (ο σύνδεσμος συνεργατών).

Ναί: Συμπεριλαμβάνετε μια δήλωση στην ανάρτηση ιστολογίου αμέσως μετά από έναν σύνδεσμο συνεργατών, όπως, “Αποκάλυψη: Αυτός είναι ένας σύνδεσμος συνεργατών, που σημαίνει ότι εάν επισκεφτείτε το Example.com μέσω αυτού του συνδέσμου και αγοράσετε αυτό το προϊόν, θα λάβω προμήθεια. Μην ανησυχείτε – η τιμή παραμένει η ίδια για εσάς! “

Βεβαίως, υπάρχουν πολλοί τρόποι διατύπωσης της αποκάλυψής σας. Το θέμα είναι ότι αυτή η αποκάλυψη τοποθετείται ακριβώς δίπλα στον σύνδεσμο, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μην το χάσουν.

Οχι: Μέσα στην ανάρτηση του ιστολογίου σας, κατευθύνετε τους αναγνώστες να ρίξουν μια ματιά στη σελίδα αποκάλυψης και στη συνέχεια να συνδεθούν σε αυτήν.

Αυτό γενικά δεν αρκεί. Πρέπει να αποκαλύψετε τον σύνδεσμο απευθείας στην ανάρτηση του ιστολογίου σας και να καταστήσετε σαφές ποιοι σύνδεσμοι χρηματοδοτούνται.

Ναί: Αμέσως μετά από έναν σύνδεσμο συνεργατών, αναφέρετε, “Σημείωση: Πρόκειται για έναν σύνδεσμο συνεργατών, που σημαίνει ότι λαμβάνω αποζημίωση εάν αγοράσετε ένα προϊόν μέσω αυτού του συνδέσμου. Επισκεφθείτε τη σελίδα αποκάλυψης για περισσότερες πληροφορίες. “

Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε την αποκάλυψή σας κοντά στην αξίωση ενεργοποίησης και έχετε ξεκαθαρίσει τη φύση του συνδέσμου. Η σύνδεση με τη σελίδα αποκάλυψης του ιστολογίου σας είναι προαιρετική, αλλά μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν θέλετε να επεξεργαστείτε χωρίς να είστε υπερβολικά ευδιάκριτοι στην ανάρτησή σας.

Οχι: Συμπεριλαμβάνετε μια γενική αποκάλυψη στην πλαϊνή γραμμή σας, ελπίζοντας να καλύψετε οποιαδήποτε παρουσία συνδέσμων συνεργατών στον ιστότοπο, ανεξάρτητα από τη σελίδα ή την ανάρτηση ιστολογίου στην οποία βρίσκεται ένας αναγνώστης..

Δυστυχώς, αυτό το παράδειγμα εξακολουθεί να είναι «όχι» στα μάτια του FTC. Δεν θέλουν οι γνωστοποιήσεις σας να διαχωρίζονται από τον όρο ενεργοποίησης μέσω άσχετων γραφικών ή πληροφοριών. Εάν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας διαβάζουν το ιστολόγιό σας σε κινητή συσκευή, η πλευρική γραμμή συχνά διαχωρίζεται από το περιεχόμενο και είναι απίθανο να δει.

ΝΑΙ: Αποκαλύπτετε τον σύνδεσμο συνεργατών και, στη συνέχεια, επισημαίνετε τους αναγνώστες στην πλήρη αποκάλυψη. Παράδειγμα: “Αυτός είναι ένας σύνδεσμος συνεργατών, που σημαίνει ότι λαμβάνουμε αποζημίωση για αντικείμενα που αγοράστηκαν μέσω αυτού του συνδέσμου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην αποποίηση ευθύνης της πλαϊνής γραμμής. “

Όπως δηλώνει η FTC, “Όταν είναι απαραίτητη η κύλιση, χρησιμοποιήστε κείμενο ή οπτικά μηνύματα για να ενθαρρύνετε τους καταναλωτές να κάνουν κύλιση για να δουν την αποκάλυψη”, οπότε αυτός είναι ένας αποδεκτός τρόπος για να οδηγήσετε τους αναγνώστες στην αποκάλυψή σας.

Συμβουλή μπόνους: Εάν μοιράζεστε συνδέσμους συνεργατών στο Twitter ή στο Facebook, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι αναγνώστες κατανοούν τη φύση του συνδέσμου συμπεριλαμβάνοντας μια δήλωση όπως “Διαφήμιση”, “Σύνδεσμος συνεργατών”, “Χορηγία” ή παρόμοια αποκάλυψη πριν από την εισαγωγή του προϊόντος.

Για περισσότερα παραδείγματα αποκάλυψης και πληροφορίες σχετικά με την κοινή χρήση πληροφοριών έγκρισης με τους αναγνώστες του ιστολογίου σας, φροντίστε να διαβάσετε το Έγγραφο γνωστοποιήσεων FTC’s .com.

Πώς νιώθετε για την αποκάλυψη συνδέσμων συνεργατών; Το κάνεις; Πιστεύετε ότι οι μπλόγκερ πρέπει να έχουν; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map