Πόσο πρέπει να πληρώνω για Web Hosting;

Θέλετε να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο; Τότε γνωρίζετε ήδη ότι χρειάζεστε web hosting. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κοστίσει περιουσία. Ακόμα, το γεγονός ότι κοστίζει καθόλου δημιουργεί το ερώτημα: Πόσο πρέπει να πληρώσω για τη φιλοξενία Ιστού?


πιστωτική κάρτα

>> Κατεβάστε την εκτυπώσιμη έκδοση PDF αυτής της ανάρτησης εδώ << [/ κοινωνιολόγο]

Ποιες είναι οι επιλογές μου;?

Όσον αφορά τη φιλοξενία ιστοσελίδων, έχετε δύο επιλογές:

1. Δωρεάν Web Hosting

Ένας δωρεάν κεντρικός υπολογιστής είναι συνήθως αυτός που προσφέρει δωρεάν φιλοξενία μαζί με μια περιορισμένη έκδοση του λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου τους. Το WordPress.com, το Blogger.com και το Joomla.com είναι μερικά μόνο παραδείγματα δωρεάν επιλογών φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Πλεονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν έξοδα συντήρησης.
 • Παίρνετε επίσης έναν δωρεάν υποτομέα.
 • Οι περισσότερες δωρεάν επιλογές είναι πολύ εύχρηστες και δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις.

Μειονεκτήματα:

 • Ανάλογα με τη συμφωνία χρήστη, πιθανότατα δεν έχετε το ιστολόγιό σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί σε αναστολή ανά πάσα στιγμή.
 • Θα έχετε λίγο έλεγχο στον ιστότοπό σας. Το WordPress.com, για παράδειγμα, δεν σας επιτρέπει να τοποθετείτε διαφημίσεις, κάτι που περιορίζει το δυναμικό σας ως blogger, για να μην αναφέρουμε ότι το WordPress μπορεί να τοποθετήσει τις δικές του διαφημίσεις στον ιστότοπό σας.
 • Δεν έχετε τον δικό σας κύριο τομέα, που σημαίνει ότι θα έχετε “.wordpress.com”, “.blogspot.com” κ.λπ. στον τομέα σας.
 • Είστε πολύ περιορισμένοι σε χώρο αποθήκευσης, εύρος ζώνης και ταχύτητα.

2. Αυτο-φιλοξενία

Ένας αυτο-φιλοξενούμενος ιστότοπος είναι αυτός όπου φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στους δικούς σας διακομιστές ή πληρώνετε τρίτο μέρος, όπως το Bluehost ή το HostGator, για να αποθηκεύετε τα αρχεία του ιστότοπού σας στους διακομιστές τους.

Πλεονεκτήματα:

 • Έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στον ιστότοπό σας, καθώς είστε ο κάτοχος και θα έχετε πρόσβαση στον κωδικό του ιστότοπού σας.
 • Έχετε την ελευθερία να δημιουργείτε έσοδα από το ιστολόγιό σας όπως θέλετε.
 • Οι αυτο-φιλοξενούμενοι ιστότοποι φαίνονται πιο επαγγελματικοί.

Μειονεκτήματα:

 • Η αυτο-φιλοξενία μπορεί να είναι εκφοβιστική για νέους ιδιοκτήτες ιστότοπων.
 • Οι αυτο-φιλοξενούμενοι ιστότοποι απαιτούν συνεχές κόστος συντήρησης.

Παρόλο που θα μπορούσατε να αποφασίσετε να πληρώσετε απολύτως τίποτα για τον ιστότοπό σας, τα οφέλη ενός αυτο-φιλοξενούμενου ιστότοπου υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό εκείνων ενός δωρεάν ιστότοπου. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα έναν δωρεάν κεντρικό υπολογιστή, καθώς παραβιάζει την # 1 εντολή φιλοξενίας ιστού: Δεν πρέπει να επιλέξετε έναν δωρεάν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να εξετάσω?

Εάν επιλέξετε να φιλοξενήσετε αυτόματα τον ιστότοπό σας (τον οποίο ελπίζουμε ότι θα κάνετε!), Τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τι είναι η σωστή τιμή και τι δεν είναι. Αλλά για να μπορέσετε να μάθετε εάν αυτό που πληρώνετε είναι δίκαιο, πρέπει να ξέρετε τι παίρνετε για την τιμή. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

Πόσους ιστότοπους / ιστολόγια σκοπεύω να φιλοξενήσω?

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε περισσότερους από έναν ιστότοπους, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που δεν χρεώνει επιπλέον για κάθε όνομα τομέα ή ίσως προσφέρει έκπτωση για επιπλέον τομείς.

Πόσο μεγάλες θα είναι οι ιστοσελίδες μου?

Ο ιστότοπός σας θα είναι ένας στατικός ιστότοπος με λίγες μόνο σελίδες ή θα τοποθετείτε πολύ περιεχόμενο ή εικόνες στο ιστολόγιο του ιστότοπού σας; Εάν κλίνει προς την τελευταία επιλογή, τότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο οικοδεσπότης της επιλογής σας προσφέρει αρκετό χώρο αποθήκευσης για εσάς. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί από τους κορυφαίους οικοδεσπότες διαθέτουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στα πακέτα τους.

Πόση κίνηση περιμένω;?

Το εύρος ζώνης είναι ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να μεταφέρει ο ιστότοπός σας. Μεγαλύτερο εύρος ζώνης σημαίνει ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε περισσότερους επισκέπτες. Η επιλογή ενός κεντρικού υπολογιστή που προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν ψάχνετε σε ένα διαφορετικό πακέτο φιλοξενίας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσους επισκέπτες του ιστότοπου θα μπορείτε να φιλοξενήσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας.

Πόση υποστήριξη πελατών θα χρειαστώ?

Εάν δεν έχετε ιδέα τι κάνετε, τότε θέλετε πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης πελατών από άλλους, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τις επιλογές επικοινωνίας τους εάν χρειάζεστε βοήθεια. είναι καλύτερα να μπορείτε να τους καλέσετε στο τηλέφωνο για να λάβετε υποστήριξη παρά να προσπαθήσετε να λάβετε βοήθεια από ένα κουτί συνομιλίας όπου κανείς δεν φαίνεται να είναι ποτέ συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Ένα φθηνότερο πακέτο φιλοξενίας είναι πιθανό να συνοδεύεται από χαμηλότερη ποιότητα υποστήριξης πελατών.

Είμαι εντάξει φιλοξενώντας σε κοινόχρηστο διακομιστή?

Η κοινή φιλοξενία ιστού είναι όταν τα αρχεία του ιστότοπού σας αποθηκεύονται στον ίδιο διακομιστή με κάποιον άλλο. Αυτό συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμφόρησης και ασφάλειας στο εύρος ζώνης. Ωστόσο, η κοινή φιλοξενία ιστού σημαίνει ότι είναι πολύ πιο προσιτή. Η φιλοξενία σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή μπορεί να κοστίζει περίπου 5- $ 10 ανά μήνα, ενώ η φιλοξενία σε έναν αποκλειστικό διακομιστή θα σας κοστίζει οπουδήποτε από $ 100- $ 350 ή περισσότερα ανά μήνα.

Τι είδους ασφάλεια χρειάζομαι?

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ασφάλεια. Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου και δέχεστε πολλές πληρωμές στο διαδίκτυο ή αποθηκεύετε ευαίσθητα δεδομένα πελατών, τότε απαιτείται μια δυνατότητα SSL για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας για την ασφάλεια του ιστότοπού σας και την αξιοπιστία σας. Συνήθως μπορείτε να το προσθέσετε στο web hosting σας για περίπου $ 30- $ 50 ετησίως για έναν μόνο τομέα.

Τι πρέπει να πληρώνω?

Ο ιστότοπός σας ενδέχεται να επιβαρύνεται με πολλούς τύπους δαπανών καθώς αρχίζετε να το δημιουργείτε, από την πληρωμή ενός ονόματος domain έως την πρόσληψη ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων. Αλλά τι γίνεται με τον πάροχο φιλοξενίας σας?

Η αλήθεια είναι ότι το web hosting ποικίλλει στο κόστος από μερικά δολάρια το μήνα έως εκατοντάδες δολάρια. Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις και η γνώση των τύπων χαρακτηριστικών που χρειάζεστε θα σας βοηθήσουν να λάβετε την καλύτερη απόφαση για τον ιστότοπό σας.

Αλλά δεν ήρθες εδώ μόνο για να με ακούσεις να χτυπάς.

Εδώ είναι η γρήγορη απάντηση: Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση, η πληρωμή 5 $ – 7 $ ανά μήνα συνήθως θα σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε και μερικές φορές περισσότερες. Υπάρχουν πολλές επιλογές φιλοξενίας που προσφέρουν απεριόριστο εύρος ζώνης, χώρο στο δίσκο, τομείς και πολλά άλλα για περίπου 6 $ ανά μήνα. Εάν πληρώνετε κάτι παραπάνω από αυτό, βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε τις επιπλέον λειτουργίες προτού πληρώσετε για αυτές.

Εάν λαμβάνετε πολλή κίνηση και ανησυχείτε για την ασφάλεια και την ταχύτητα, τότε η πληρωμή έως και 350 $ – ανάλογα με τον χώρο αποθήκευσης που χρειάζεστε– είναι πιο λογικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την καλύτερη προσφορά, ωστόσο, είναι να συγκρίνετε τους οικοδεσπότες Ιστού με βάση τις τιμές και τα πακέτα τους για να βρείτε έναν που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map