Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας – Είναι αυτό το πιο υποτιμημένο χαρακτηριστικό Web Hosting;

Κάθε ιστότοπος αποτελείται από αρχεία και σελίδες, καθεμία από τις οποίες αποθηκεύεται σε διακομιστή φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν κάποιος αναζητά τον ιστότοπο, όλα αυτά τα μέρη συγκεντρώνονται για να αποκαλύψουν τον πραγματικό ιστότοπο που βλέπουμε όταν εμφανίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης στο σπίτι μας.


>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο PDF <<

αντιγράφων ασφαλείας Είναι λοιπόν απαραίτητο, ο διακομιστής φιλοξενίας να είναι πάντοτε λειτουργικός για να διασφαλίζει ότι οι ιστότοποι σε αυτόν μπορούν πάντα να είναι ενεργοί, ζωντανά και να εμφανίζονται διαδικτυακά. Μπορείτε να φανταστείτε το άγχος των κατόχων ιστότοπων, εάν ο διακομιστής σε οποιαδήποτε στιγμή αποτύγχανε.

Δεδομένου ότι ο διακομιστής υπολογιστών είναι ένα μηχάνημα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι θα μπορούσε πράγματι να «συντριβεί», παρά τους ισχυρισμούς από εταιρείες φιλοξενίας ότι οι webmaster μπορούν να περιμένουν σχεδόν 100% χρόνο λειτουργίας.

Ωστόσο, ακόμη και οι πάροχοι φιλοξενίας που κάνουν αυτές τις αξιώσεις γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν με βεβαιότητα μια πλήρη και συνολική διάρκεια ζωής χωρίς προβλήματα διακομιστή. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει ένα «αντίγραφο ασφαλείας», και όσο πιο αυτοματοποιημένη είναι αυτή η εγκατάσταση, τόσο το καλύτερο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου?

Όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, προστατεύετε τα δεδομένα σας δημιουργώντας ένα αντίγραφο του αρχικού περιεχομένου. Ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να γίνει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και αποθηκεύει τα διπλά σας δεδομένα σε διαφορετική τοποθεσία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα απώλειας εάν παρουσιαστεί αποτυχία διακομιστή στο σημείο του αρχικού ιστότοπου.

Εάν ο ιστότοπός σας “κατεβαίνει”, ένα αντίγραφο ασφαλείας θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε γρήγορα από το ατύχημα, να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, ο λόγος για τον οποίο δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στον ιστότοπό σας είναι ότι κανένα από τα αρχικά σας δεδομένα δεν θα χαθεί σε περίπτωση ατυχήματος ή πρόθεσης, όπως ο διακομιστής συντρίψει και χάσει τα δεδομένα σας ή δεν θα είναι προσβάσιμο, ή στο περίπτωση χάκερ που αποκτά πρόσβαση στον λογαριασμό σας και διαγράφει όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Τα αντίγραφα ασφαλείας διασφαλίζουν ότι μπορείτε να επιστρέψετε στο παρελθόν και να χρησιμοποιήσετε προηγούμενες διαθέσιμες λεπτομέρειες.

Οι υπεύθυνες εταιρείες φιλοξενίας θα σας πουν στα FAQ και τα TOS τους ότι πρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας αντίγραφα ασφαλείας, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το κάνετε χειροκίνητα. Με αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσετε μια εγκατάσταση όπως το FTP για να κατεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας σε έναν τοπικό υπολογιστή.

Τα μειονεκτήματα σε αυτό είναι ότι πρέπει να θυμάστε να κάνετε τα αντίγραφα ασφαλείας τακτικά και η λήψη μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα. Δεν θα έχετε επίσης την επιλογή να μην κάνετε λήψη μόνο αρχείων που έχουν αλλάξει (όλα τα αρχεία πρέπει να ληφθούν), το οποίο περιορίζει το εύρος ζώνης σας.

Όλες οι λήψεις πρέπει να παρακολουθούνται για να διασφαλιστεί ότι ολοκληρώνονται σωστά και πρέπει να βρείτε τον δικό σας τρόπο λογικής διαχείρισης και αποθήκευσης των αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Εντούτοις, μπορεί να υπάρχει ένας τρόπος για να ξεπεράσετε αυτήν τη διαδικασία συνήθως αποστράγγισης για εσάς με τη μορφή αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου.

Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας

Για τις εταιρείες φιλοξενίας που προσφέρουν αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, θα μπορούσε πράγματι να είναι η πιο υποτιμημένη δυνατότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων που μπορεί να γνωρίζετε ή να μην γνωρίζετε. Λαμβάνοντας πολλή επιβάρυνση από τους πολυάσχολους κατόχους ιστότοπων, τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας θα εκτελούνται καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία για όλα τα αρχεία, τους τομείς, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις βάσεις δεδομένων που συνδέονται με τον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Φυσικά, μπορεί να αναμένετε να πληρώσετε υψηλότερο κόστος για αυτήν την υπηρεσία, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα με την οποία αποθηκεύονται τα δεδομένα σας για μελλοντική πρόσβαση, μπορεί να θεωρήσετε ότι η τιμή είναι άσχετη.

Οι υπεύθυνες εταιρείες φιλοξενίας χρησιμοποιούν συνήθως μια αυτοματοποιημένη εφεδρική λύση στα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας τους. Έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να παρακολουθείται ο ιστότοπός σας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν εντοπιστεί οποιαδήποτε αλλαγή στον πηγαίο κώδικα του ιστότοπού σας, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα εφαρμοστεί για τα αρχεία που επηρεάζονται, διατηρώντας τα αρχικά σας δεδομένα φρέσκα και ενημερωμένα σε περίπτωση και όταν τα χρειάζεστε.

Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας όταν απαιτείται και δεν χρειάζεται να επιβλέπετε κανένα βήμα της διαδικασίας. Τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν, αλλά δεν θα προβληθούν, σε ασφαλείς τοποθεσίες και μπορούν να ληφθούν σε όσες συσκευές χρειάζεστε. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας από τον πίνακα ελέγχου σας χωρίς να χρειάζεστε τεχνικές γνώσεις ή να αντιμετωπίσετε χειροκίνητες επιπλοκές.

Η σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων των ιστότοπών σας γίνεται πιο εμφανής εάν είστε από τους άτυχους που έχετε χάσει κατά λάθος ή διαγράψει κατά λάθος τις πληροφορίες των ιστότοπών σας. Παρόλο που είναι σημαντικό για οποιαδήποτε επιχείρηση, όλοι οι κάτοχοι ιστότοπων πρέπει να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους χωρίς την πρόσθετη ανησυχία για την ασφάλεια των αρχείων πληροφοριών τους.

Από αυτήν την άποψη, τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού φιλοξενίας σας διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται με ακρίβεια, έγκαιρα και με ασφάλεια με ελάχιστη επιβάρυνση και χωρίς διακοπή στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map