Εισαγωγή στα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου για έναν ταχύτερο ιστότοπο WordPress

Αν ψάχνετε τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress να φορτώνει γρηγορότερα για να προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία στους χρήστες σας και να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που σχετίζονται με αυτό, τότε ίσως έχετε συναντήσει το ακρωνύμιο CDN ή το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.


Τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου φιλοξενούν ουσιαστικά μεγάλο μέρος του περιεχομένου του ιστότοπού σας σε διακομιστές που είναι διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι όταν ένας επισκέπτης φτάσει στον ιστότοπό σας, το περιεχόμενο μπορεί να φορτωθεί από το πλησιέστερο κέντρο δεδομένων, βελτιώνοντας το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση της σελίδας.

>> Κατεβάστε την εκτυπώσιμη έκδοση PDF αυτής της ανάρτησης εδώ << [/ κοινωνιολόγο]

Ενώ μπορεί να είστε δύσπιστοι για τη διαφορά, η τοποθεσία ενός διακομιστή μπορεί να έχει στην εμπειρία ενός επισκέπτη στον ιστότοπό σας, μελέτες έχουν δείξει ότι τα χιλιοστά του δευτερολέπτου πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Οι αργοί χρόνοι φόρτωσης μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα ικανοποίησης των χρηστών, την αντιληπτή αξιοπιστία και τα ποσοστά μετατροπής στόχου του ιστότοπού σας.

Έτσι, αν πουλάτε αντικείμενα από τον ιστότοπό σας ή θέλετε απλώς να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, η χρήση των υπηρεσιών ενός CDN θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Χάρτης δικτύου CloudFlare

Χάρτης δικτύου CloudFlare CDN

Πώς λειτουργεί μια υπηρεσία CDN?

Παρόλο που τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου βρίσκονται στο χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων, παρέχουν διαφορετικό τύπο υπηρεσίας. Συνήθως, ένα CDN θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία των στατικών πτυχών του ιστότοπού σας στο WordPress, όπως το περιεχόμενο πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων αρχείων εικόνας, ήχου και βίντεο, καθώς και αρχεία JavaScript και CSS.

Η υπηρεσία CDN θα αντιγράψει το στατικό περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας στο κατανεμημένο δίκτυο διακομιστών που είναι βρίσκεται σε κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, κάθε φορά που ένας επισκέπτης αποκτά πρόσβαση σε μια σελίδα στον ιστότοπό σας, αυτό το περιεχόμενο θα φορτώνεται από τον διακομιστή που βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία για να παραδώσει το περιεχόμενο το συντομότερο δυνατό από όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Αφού επιλέξετε έναν πάροχο υπηρεσιών CDN, πρέπει να διαμορφώσετε τον ιστότοπό σας για να συνδεθείτε με τους διακομιστές τους. Ωστόσο, μετά από αυτήν την αρχική εγκατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε από την πλευρά σας, καθώς η υπηρεσία CDN διαχειρίζεται τη διανομή στατικών αρχείων στους διακομιστές τους. Φροντίζουν επίσης να υπολογίζουν και να συνδέουν τον επισκέπτη με το κατάλληλο κέντρο δεδομένων που θα παρέχει τους βέλτιστους χρόνους φόρτωσης σελίδας.

Ποιος δεν είναι ένα CDN

Εάν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει πολύ περιεχόμενο ή παγκόσμια εμβέλεια, τότε ενδέχεται να μην υπάρχει πραγματική ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου.

Οι τοπικοί ιστότοποι που εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία μπορεί να είναι καλύτερα να βρουν έναν οικοδεσπότη Ιστού με ένα κέντρο δεδομένων στην περιοχή προορισμού τους. Ενώ οι χρήστες που βρίσκονται οπουδήποτε μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο, όσοι βρίσκονται στην κεντρική γεωγραφική περιοχή θα βιώσουν έναν ιστότοπο ταχύτερης φόρτωσης.

Εναλλακτικά, εάν ο ιστότοπός σας δεν περιλαμβάνει πολύ περιεχόμενο, ειδικά αρχεία μεγάλων μέσων, οι υπηρεσίες ενός CDN ενδέχεται να μην προσφέρουν την καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας εάν δεν έχετε ακόμη αναβαθμίσει την φιλοξενία ιστού σας.

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας CDN

Ακολουθεί μια λίστα με τα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε αγορές για μια υπηρεσία CDN που μπορεί να επιταχύνει την παράδοση του περιεχομένου του ιστότοπού σας:

Πόσο διανεμημένοι είναι οι διακομιστές τους

Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τους επισκέπτες σας και όπου βασίζονται γεωγραφικά, όσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είστε όταν επιλέγετε ένα CDN.

Εάν η πλειοψηφία των επισκεπτών σας είναι εγκατεστημένοι στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε πρέπει να διασφαλίσετε ότι τυχόν υπηρεσίες CDN που έχετε στη λίστα θα έχουν κέντρα δεδομένων σε αυτές τις τοποθεσίες. Εναλλακτικά, εάν δεν υπάρχει σχέδιο για το πού βρίσκονται οι επισκέπτες σας και έχετε ένα πραγματικά παγκόσμιο κοινό, Στη συνέχεια, αναζητώντας ένα CDN που αντικατοπτρίζει αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Πώς λειτουργούν τα σχέδια τιμολόγησής τους?

Συνήθως, οι υπηρεσίες CDN χρεώνονται με το ποσό των δεδομένων ή το εύρος ζώνης που θα χρησιμοποιήσει ο ιστότοπός σας, αν και αυτό δεν ισχύει πάντα. Παρόλο που είναι σχετικά εύκολο να υπολογίσετε πόσο χώρο στο δίσκο θα χρειαστεί ο ιστότοπός σας, ο καθορισμός του εύρους ζώνης που καταναλώνει είναι λιγότερο απλός, ειδικά όταν προσπαθείτε να λάβετε υπόψη τα κυμαινόμενα επίπεδα κίνησης.

Αυτό μπορεί να κάνει την πρόβλεψη του κόστους ενός CDN πιο επιτυχημένη από ό, τι θα μπορούσε να είναι. Ωστόσο, όπως θα τα καλύτερα CDN προσφέρουν ευέλικτα σχέδια που σας επιτρέπουν να μεταβείτε από το ένα επίπεδο ή το επίπεδο στο άλλο καθώς οι ανάγκες σας αυξάνονται ή μειώνονται, μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή για μεγαλύτερο εύρος ζώνης από ό, τι χρειάζεστε ή χρησιμοποιείτε.

Παρέχουν υποστήριξη για το WordPress?

Εάν ο ιστότοπός σας έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας WordPress ή άλλο CMS ή πλατφόρμα δημοσίευσης, τότε ο έλεγχος οποιουδήποτε δυνητικού CDN υποστηρίζει ότι το λογισμικό είναι ζωτικής σημασίας. Ενώ πολλοί θέλουν, μερικοί μπορεί να παρέχουν περισσότερη ολοκλήρωση από άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσαρμοσμένες υπηρεσίες και συμβατότητα με δημοφιλείς προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης, όπως οι δημοφιλείς και δωρεάν Συνολική προσωρινή μνήμη W3 ή WP Super Cache προσθήκες.

Αυτά τα πρόσθετα το κάνουν πολύ εύκολο να ενσωματώσετε ένα CDN στον ιστότοπό σας WordPress, καθώς και πολλά άλλα οφέλη. Αυτό καθιστά υποστήριξη για αυτούς ή μια παρόμοια επιλογή, αξίζει να προσέξετε κατά την επιλογή ενός παρόχου υπηρεσιών.

Οι καλύτερες επιλογές CDN για χρήστες WordPress

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι ένα CDN και πώς μπορεί να ωφελήσει τον ιστότοπό σας, καθώς και ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας, ακολουθούν ορισμένες επιλογές που μπορεί να θέλετε ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά.

MaxCDN

MaxCDN περιλαμβάνει εξαιρετική υποστήριξη για το WordPress, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με το W3 Total Cache plugin. Στην πραγματικότητα, για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα λειτουργούσε αυτή η υπηρεσία με τον ιστότοπό σας, μπορείτε δείτε το σεμινάριο εγκατάστασης για το WordPress και W3 Συνολικοί χρήστες Cache.

MaxCDN προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή και με τιμές που ξεκινούν από μόλις 9 $ ανά μήνα, αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

CloudFlare

CloudFlare είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταξύ των χρηστών του WordPress. Αναγνωρίζοντας αυτό, αυτό το CDN έχει κάνει την υπηρεσία τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη στην εγκατάσταση για ιστότοπους WordPress και έχει δημιούργησαν τη δική τους προσθήκη για να το κάνετε.

Το CloudFlare προσφέρει περισσότερα από μια απλή υπηρεσία δικτύου παράδοσης περιεχομένου, ωστόσο τα προγράμματα CDN επί πληρωμή ξεκινούν από 20 $ ανά μήνα και δεν χρεώνουν με βάση το πόσο εύρος ζώνης καταναλώνει ο ιστότοπός σας. Εχουν επίσης δωρεάν πακέτα διαθέσιμα για ελαφρούς χρήστες.

WPPronto

WPPronto στο παρελθόν λειτουργούσε με το όνομα WPCDN το οποίο θα σας έδινε κάποια ιδέα για τις υπηρεσίες στις οποίες ειδικεύονται.

Η εταιρεία προσφέρει τώρα φιλοξενία WordPress με ενσωμάτωση στο CloudFlare CDN στην καρδιά των σχεδίων φιλοξενίας τους. Οι τιμές ξεκινούν από 20 $ ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας για έναν ιστότοπο WordPress σε μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης και απεριόριστο εύρος ζώνης CloudFlare CDN. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ομάδα ειδικών ειδικών υποστήριξης του WordPress και προστασίας πολλαπλών επιπέδων για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι τώρα μπορείτε να δείτε την αξία της χρήσης ενός CDN για τη φιλοξενία κάποιου από το περιεχόμενο από τον ιστότοπό σας.

Εάν αυτό ακούγεται σαν μια υπηρεσία από την οποία θα επωφεληθεί ο ιστότοπός σας, τότε οι παραπάνω προτάσεις προσφέρουν μερικά υπέροχα σχέδια που ταιριάζουν σε μια σειρά από ιστότοπους, από αρχικά ιστολόγια, έως και ιστότοπους και διαδικτυακά καταστήματα που δημιουργούν έσοδα..

Εάν έχετε απορίες σχετικά με δίκτυα παράδοσης περιεχομένου ή άλλες μορφές φιλοξενίας ιστοσελίδων, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map