Κριτικές DigitalOcean: Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που βασίζονται σε σύννεφο

Ψηφιακοί Ωκεανοί υπηρεσίες φιλοξενίας cloud για προγραμματιστές. Η υποδομή τους είναι επεκτάσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών και ιστοσελίδες με ευκολία και ταχύτητα.


Ιδρύθηκε το 2011 από τους Moisey και Ben Uretsky, η εταιρεία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η DigitalOcean έλαβε κριτική αναγνώριση στα επτά χρόνια λειτουργίας της.

Το Netcraft το ονόμασε μεταξύ του ταχύτερα αναπτυσσόμενου cloud υπηρεσίες φιλοξενίας το 2013. Αυτό το έβαλε πάνω από το Amazon Web Services!

Το επόμενο έτος, η Netcraft σημείωσε την DigitalOcean ως την 3η μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην αγορά. Η χρηματοδότηση από την IA Ventures, την Crunchfund και την Techstars υποστήριξε την DigitalOcean από την ίδρυσή της.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το DigitalOcean μπορούν να κλιμακωθούν για τις ανάγκες του διαφορετικοί προγραμματιστές, είτε είναι ατομικά είτε επιχειρηματικά.

Η εταιρεία προσφέρει διάφορα επίπεδα φιλοξενίας βάσει cloud. Τα προϊόντα φιλοξενίας που προσφέρονται ποικίλλουν ανάλογα με τον όγκο και τις ανάγκες αποθήκευσης. Τα προγράμματα χρέωσης πραγματοποιούνται σε ωριαία ή μηνιαία βάση. Το επιλεγμένο επίπεδο θα αντιστοιχεί στο μέγεθος του χώρου στο δίσκο, στους βασικούς επεξεργαστές, στη μνήμη και στο όριο μεταφοράς που περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας.

Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το DigitalOcean έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εικονικούς διακομιστές που αναφέρονται ως «σταγονίδια» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτά τα σταγονίδια παρέχουν στους προγραμματιστές πρόσβαση root και τη δυνατότητα να επιλέξουν το λειτουργικό σας σύστημα και να προσαρμόσουν τον διακομιστή σας.

Κριτικές DigitalOcean και υποστήριξη πελατών

πληκτρολόγιο με δεδομένα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Όπως οι περισσότερες εταιρείες σήμερα, τα ζητήματα υποστήριξης της DigitalOcean επιλύονται μέσω ενός συστήματος εισιτηρίων. Μπορείτε να επισημάνετε το ζήτημά σας “κρίσιμο” για να λάβετε άμεση προσοχή. Δεν υπάρχει διαθέσιμη υποστήριξη τηλεφώνου ή ζωντανής συνομιλίας προς το παρόν.

Ο στόχος του DigitalOcean είναι να επιτρέψει στους χρήστες τους να είναι αυτάρκεις όταν πρόκειται για τη λειτουργία των δικών τους διακομιστών. Αντί να βοηθούν τους πελάτες σε κάθε βήμα, στόχος τους είναι να τους εξοπλίσουν με όλα τα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επίλυση προβλημάτων από μόνα τους. Επομένως, εστιάζουν περισσότερο στην υποστήριξη της κοινότητας και στην τεκμηρίωση από ό, τι στην παραδοσιακή, εξυπηρέτηση ενός προς έναν πελάτη.

Στον ιστότοπό τους, θα βρείτε εκτεταμένη τεκμηρίωση, όπως έναν οδηγό «ξεκινώντας», μια ενότητα συχνών ερωτήσεων και μια βάση γνώσεων.

Μέσω της παραπάνω τεκμηρίωσης, η Κοινότητα DigitalOcean προσφέρει μέσα με τα οποία η κοινότητα μπορεί να υποστηρίξει την ίδια. Οι δημιουργοί του DigitalOcean σκοπεύουν να χρησιμοποιηθεί αυτή η πλατφόρμα από τους πελάτες τους για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Η Κοινότητα DigitalOcean επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να προσφέρουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για υποστήριξη. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μοναδικά προφίλ και θετικά θετικά θέματα, να σχολιάζουν σεμινάρια, να κάνουν ερωτήσεις και να παρέχουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και να μοιράζονται έργα API.

Το προσωπικό της DigitalOcean μετριάζει την κοινότητα και απαντά σε ερωτήσεις στην ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων.

DigitalOcean Επισκόπηση των δυνατοτήτων

Ως υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζεται σε σύννεφο, το DigitalOcean επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια ποικιλία προϊόντων, όπως:

Εφαρμογές Ιστού

Χρησιμοποιώντας το DigitalOcean, μπορείτε να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας για κινητά ή web χρησιμοποιώντας διάφορες επιλογές αποθήκευσης και υπολογιστών. Έχετε επίσης την επιλογή εργαλείων για ενορχήστρωση και διαμόρφωση.

Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση

Χρησιμοποιώντας το DigitalOcean, μπορείτε να αναπτύξετε τη μηχανική εκμάθηση ή Εφαρμογή AI να αναλύσει και να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων χρησιμοποιώντας το DigitalOcean API και εικονικές μηχανές που βασίζονται σε μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης.

Προσφέρουν υπηρεσίες για να σας βοηθήσουν με την αποθήκευση δεδομένων, την κατανεμημένη επεξεργασία, τη μέτρηση μετρήσεων και την οπτικοποίηση δεδομένων.

Ιστοσελίδες

Φυσικά, μια εταιρεία φιλοξενίας μπορεί να φιλοξενήσει ιστότοπους. Το DigitalOcean σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και διαχείριση ιστολογίων, ιστότοπους και στατικές ιστοσελίδες με το απλό API ή τον εύχρηστο πίνακα ελέγχου. Όλες οι σελίδες έχουν 99,9% χρόνο λειτουργίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DigitalOcean για τη διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας και DNS μέσω του πίνακα ελέγχου. Αυτό είναι ευεργετικό για προγραμματιστές που χρειάζονται απόλυτο έλεγχο καθώς δημιουργούν τους μικροσίτες, τις σελίδες μάρκετινγκ και άλλες στατικές ιστοσελίδες.

Το DigitalOcean καθιστά τη διαχείριση ιστοσελίδων για τους πελάτες ένα αεράκι. Οι εταιρείες, οι σύμβουλοι και τα καταστήματα ανάπτυξης μπορούν να διανέμουν αρκετούς ιστότοπους ανά σταγονίδιο, να διαχειρίζονται σταγονίδια μέσω του API ή του πίνακα ελέγχου και να ασχολούνται με την πρόσβαση και τη χρέωση λογαριασμού χρησιμοποιώντας λογαριασμούς ομάδας.

Εργαλεία προγραμματιστή

Σε διακομιστές DigitalOcean, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη δοκιμή του κωδικού σας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως Travis CI, Jenkins CI και Drone, μπορείτε να αναπτύξετε σταγονίδια σε δευτερόλεπτα και να εκτελέσετε CI για τα περιβάλλοντά σας. Δεν είστε σίγουροι ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσετε; Νιώστε άνετα μαζί τους ρυθμίζοντας προσαρμοσμένα περιβάλλοντα δοκιμών χρησιμοποιώντας το απλό API τους.

Χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένα εργαλεία παρακολούθησης, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της εφαρμογής σας.

Οπτικοποίηση ανοιχτού κώδικα όπως οι Nagios, Grafana και Zabbix το επιτυγχάνουν με ευκολία. Χρησιμοποιώντας το API τους, μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον κόμβους παρακολούθησης. Παραμένοντας πιστοί στο επεκτάσιμο μοντέλο cloud, μπορείτε πάντα να αυξήσετε τους πόρους καθώς συνεχίζετε να μεγαλώνετε.

Μπορείτε ακόμη και να φιλοξενήσετε ιδιωτικά αποθετήρια κώδικα και να δημιουργήσετε δομές ελέγχου για το git χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το GitLab. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Git Lab με ένα κλικ, μπορείτε να ξεκινήσετε σε λιγότερο από εξήντα δευτερόλεπτα.

Ψηφιακές κριτικές και τιμές

DigitalOcean στην οθόνη του υπολογιστή

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα DigitalOcean κοστίζουν 5 $, 10 $ και 20 $ ανά μήνα. Ο χώρος στο δίσκο κυμαίνεται από 20 GB έως 40 GB ενώ το εύρος ζώνης κυμαίνεται από 2 TB έως 3 TB.

Για μια τόσο προσιτή τιμή, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γρήγορα έγιναν σημαντικοί παίκτες στο cloud hosting space.

Η DigitalOcean μοιράστηκε με χαρά ότι πάνω από 150.000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή την πλατφόρμα τους. Μερικοί από τους πιο αξιοσημείωτους πελάτες τους περιλαμβάνουν τη δημοφιλή εφαρμογή TaskRabbit και βοηθός διαχειριστή αποθετηρίου Git Lab.

Ο Evan Tahler, Διευθυντής Τεχνολογίας στο TaskRabbit, λέει ότι η εταιρεία του χρησιμοποιεί μια «εγκατάσταση φυσικής τοποθέτησης» για το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής της. Ωστόσο, προσθέτει, “Εκτιμούν το σύννεφο για την ευελιξία του κατά περιόδους που απαιτούν αυθόρμητη ανάπτυξη.” Θεωρεί επίσης ότι το DigitalOcean είναι «χρήσιμο για την παρακολούθηση της παραγωγής εκτός του χώρου».

Το DigitalOcean είναι άφθονο. Πολλά από αυτά είναι θετικά, μερικά όχι.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο – η συντριπτική πλειοψηφία των επαληθευμένων εμπειρογνωμόνων του κλάδου προτείνει το DigitalOcean.

Όταν θεωρείτε ότι το DigitalOcean έχει ρυθμιστεί για εξαιρετικά αυτάρκους χρήστες, είναι λογικό ότι όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία δημιουργίας και συντήρησης ενός διακομιστή Ιστού θα έχουν δυσκολία.

Και όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αναμφίβολα θα αναζητήσουν υποστήριξη πελατών. Όταν βρίσκουν ότι η υποστήριξη είναι διαφορετική από ό, τι περιμένουν, απογοητεύονται και φωνάζουν, “αυτή η εταιρεία είναι φοβερή!”

Αυτή η θεωρία επικυρώνεται από το γεγονός ότι ενώ οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες του κλάδου δίνουν στην υπηρεσία μια κριτική πάνω από 8 ή 9 αστέρια συνολικά, ενώ οι περισσότερες από τις αρνητικές κριτικές χρηστών αναφέρουν είτε την εξυπηρέτηση πελατών είτε ένα τυχαίο ζήτημα που δεν σχετίζεται με οτιδήποτε υπό τον άμεσο έλεγχο της DigitalOcean εαυτό.

Έχοντας υπόψη αυτά τα σημαντικά γεγονότα, ας δούμε μερικές κριτικές DigitalOcean.

Αρνητικές κριτικές DigitalOcean

Ο Alexandre Morin από τον Καναδά περιγράφει το DigitalOcean ως τη «χειρότερη υπηρεσία που υπήρξε ποτέ». Αυτό το άτομο δεν προσέφερε πολλές λεπτομέρειες εκτός από το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να ακυρώσουν την εγγραφή τους.

Ο Josh S. από την Αμερική λέει ότι η εταιρεία πήρε τα χρήματά τους «και έτρεξε μαζί της». Σύμφωνα με τον Josh, πλήρωσε 10 $ για να δημιουργήσει έναν λογαριασμό που τελείωσε «υπό εξέταση» για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Μετά τη δημιουργία ενός εισιτηρίου υποστήριξης, του είπαν ότι τίποτα δεν μπορούσε να γίνει. Αφού αρνήθηκε να παράσχει επιστροφή χρημάτων, ο Josh προσπαθεί να αντιστρέψει τη χρέωση στον λογαριασμό του στο PayPal.

Ο Fortty Zaoldyeck της Γερμανίας γράφει στην κριτική του στο DigitalOcean ότι η υποστήριξη πελατών τους είναι «ανύπαρκτη».

Ορισμένες άλλες καταγγελίες από χρήστες περιλαμβάνουν διακομιστές που είναι εκτός λειτουργίας και ανεπαρκή υποστήριξη πελατών. Ένας χρήστης λέει ότι ο διακομιστής τους έπεσε και το Ubuntu συνετρίβη, οπότε η υποστήριξη θα απάντησε μόνο με απλές συλλαβές.

Μερικά παράπονα φαίνεται να είναι ιδιοσυγκρασιακά, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν παρόμοια παράπονα.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης που διαμαρτύρεται για το τιμολόγιό του που το ανακατευθύνει σε μια άσχετη ιστοσελίδα ενδέχεται να αντιμετώπιζε ένα άσχετο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εταιρεία και ισχυρίζεται ότι αναζητά μια εναλλακτική λύση.

Θετικές κριτικές DigitalOcean

Ο Sean McKeown από την Αμερική αποκαλεί την DigitalOcean «μία από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας» που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Σημειώνει ότι οι υπηρεσίες τους προσφέρονται σε λογική τιμή και είναι αξιόπιστες και εύχρηστες.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως πελάτη DigitalOcean, ο Sean αντιμετώπισε μόνο μία διακοπή – μια διακοπή που ειδοποιήθηκε για τέσσερις ημέρες νωρίτερα λόγω συνήθης συντήρησης.

Μ.Κ. από τη Γερμανία ισχυρίζεται ότι όλα λειτουργούσαν με ευκολία και ότι η διεπαφή είναι φιλική προς τον χρήστη. Αυτός ο χρήστης σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία παρέχει πληθώρα πόρων για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τους διακομιστές Linux.

Αυτή η κριτική DigitalOcean είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι ο χρήστης έμεινε εκτός πίστωσης σε ένα σημείο. Αντί να σταματήσει αμέσως την υπηρεσία, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι πάροχοι, έλαβε μια ειδοποίηση μέσω email και είδε το υπόλοιπό του να πέφτει κάτω από το μηδέν.

Ο Πάτρικ Μπελ από τη Γαλλία λέει ότι δεν είχε προβλήματα με το DigitalOcean εκτός από τις προσθήκες WordPress (που δεν είναι ευθύνη του παρόχου). Δεν μπορεί να μιλήσει με την υποστήριξη πελατών τους, επειδή δεν χρειάστηκε καν να το χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον Πάτρικ, η τιμή αξίζει τον κόπο. Ακόμη και οι μη γκουρού μπορούν να χειριστούν έναν διακομιστή σαν αυτόν, λέει (άλλοι μπορεί να διαφωνούν, ωστόσο).

Κριτικές Expert DigitalOcean

Ιστοσελίδα DigitalOcean

Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, οι πηγές που είναι πιθανότατα αξιόπιστες και αξιόπιστες (δεν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων) είναι ειδικοί του κλάδου.

Ένας ειδικός που ονομάζεται Idan Cogen έδωσε στην υπηρεσία συνολική βαθμολογία 9,6. Σε αυτήν την κριτική DigitalOcean, ο κριτικός επισημαίνει τις εξαιρετικές προσφορές τιμών που προσφέρει η εταιρεία.

Αυτή η εταιρεία φιλοξενίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μικρών και μεσαίων ιστοσελίδων χωρίς πρόβλημα, λέει. Προτείνει την υπηρεσία σε οποιονδήποτε νέο στη φιλοξενία cloud (υποθέτουμε ότι σημαίνει αυτούς που είναι νέοι στη φιλοξενία που βασίζεται σε σύννεφο συγκεκριμένα, όχι σε αυτούς που είναι νέοι στη φιλοξενία ιστοσελίδων γενικά).

Ο Bala Krishan του Nailartdesigns20.com δηλώνει ότι το DigitalOcean είναι ιδανικό για προγραμματιστές και ακόμη καλύτερο για φιλοξενία VPS. Λέει ότι έχει αρχίσει να μαθαίνει διακομιστές Linux με την υπηρεσία τους καθώς τον χρησιμοποιεί για να φιλοξενεί τους ιστότοπούς της. Σημειώνει επίσης την προσιτή τιμή.

Η βαθμολογία της: 5 στα 5.

Ο Κώστας Σινάκηδης από το Corplace.com λέει ότι η υπηρεσία είναι «τόσο μεγάλη που δεν μπορείτε να φανταστείτε».

Η υπηρεσία επέτρεψε στην ομάδα ανάπτυξης του να εγκαταστήσει μια πύλη πελατών χρησιμοποιώντας ένα σταγονίδιο. Τα μαθήματα και η υποστήριξη αποδείχτηκαν χρήσιμα.

Ωστόσο, έδωσε μόνο τρία αστέρια για τη μέτρηση του “uptime”. Προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες μεγαλύτερων ιστότοπων για αυτό το ζήτημα. Περίεργος, λαμβάνοντας υπόψη ιστότοπους όπως το TaskRabbit είναι πιθανώς πολύ μεγάλοι και έχουν δώσει θετικές κριτικές.

Η βαθμολογία του: 4,5 στα 5.

Ο Shelby Brinegar (δεν έχει καθοριστεί ιστότοπος ή εταιρεία) λέει ότι η δημιουργία και διαχείριση πολλαπλών VPS είναι «εύκολη» χρησιμοποιώντας τη διεπαφή DigitalOcean.

Όσον αφορά την απόδοση, η χρήση SSD καθιστά τα πάντα «εξαιρετικά γρήγορα».

Αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη κριτική όλων, δεδομένου ότι η Shelby περιλαμβάνει την ακόλουθη κρίσιμη δήλωση στο τέλος:

Εφόσον «ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τον δικό σας διακομιστή Linux», το DigitalOcean είναι ο καλύτερος πάροχος φιλοξενίας που διατίθεται στην πιο προσιτή τιμή.

Η βαθμολογία της: πέντε στα πέντε.

Συνολικά, θα πιέσετε σκληρά για να βρείτε μια κριτική εμπειρογνωμόνων κάτω από τέσσερα αστέρια (για κλίμακες βαθμολογίας πέντε αστέρων) ή οκτώ αστέρια (για κλίμακες βαθμολογίας δέκα αστέρων).

Εκτός από αυτές τις ειδικές κριτικές DigitalOcean, πολλές επιτυχημένες ιστορίες πελατών μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο DigitalOcean. Οι ιδρυτές ορισμένων αξιοσημείωτων διαδικτυακών εταιρειών και εφαρμογών χρησιμοποιούν την υπηρεσία και έχουν αφήσει κριτικές – όλες θετικές.

Περίληψη Κριτικές DigitalOcean

Ψηφιακός Ωκεανός

Συνοπτικά, το καλό φαίνεται να ξεπερνά το κακό όταν πρόκειται Ψηφιακός Ωκεανός.

Το γεγονός ότι τόσες πολλές αξιόπιστες εταιρείες χρησιμοποιούν την υπηρεσία μιλάει πολύ.

Ως μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού που βασίζονται σε σύννεφο στον κόσμο, οι κριτικές DigitalOcean είναι τόσο πανταχού παρούσες που σίγουρα υπάρχει κάποια αρνητικότητα εκεί έξω. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η συντριπτική πλειονότητα αυτής της αρνητικότητας προέρχεται από την εμπειρία του χρήστη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Είμαστε οπαδοί και προτείνουμε σίγουρα το DigitalOcean. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες, όπως η Shelby Brinegar, λένε ακόμη και ότι δυσκολεύονται να ασκήσουν κριτική για τις κριτικές τους στο DigitalOcean.

Αν ψάχνετε για έναν ποιοτικό πάροχο φιλοξενίας ιστού που βασίζεται σε σύννεφο, σκεφτείτε το DigitalOcean. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χειριστείτε τις απαιτήσεις της λειτουργίας του δικού σας διακομιστή cloud που βασίζεται σε Linux.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map