Λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όταν επιλέγουν έναν οικοδεσπότη Ιστού

Φιλοξενία Ιστού είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που χρησιμοποιούν χιλιάδες επιχειρήσεις παγκοσμίως ως στρατηγικό πλεονέκτημα για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.


Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που παρέχει η φιλοξενία Ιστού:

 • Μείωση κόστους στην κατασκευή υποδομών πληροφορικής – οι προμηθευτές παρέχουν το υλικό και τα λειτουργικά συστήματα και μπορούν επίσης να παρέχουν υπηρεσίες και υποστήριξη εφαρμογών
 • Διαθεσιμότητα – Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων υπόσχονται το χρόνο λειτουργίας του συστήματος στο 100% ή κοντά, με 24/7/365 διαθεσιμότητα
 • Εξοικονόμηση προσωπικού – εξαλείφει ή μειώνει σε μεγάλο βαθμό το εσωτερικό τεχνικό προσωπικό που απαιτείται. Εξοικονομεί έξοδα πρόσληψης και διατήρησης, καθώς και τρέχοντα έξοδα, όπως παροχές και τεχνική εκπαίδευση
 • Ασφάλεια – οι υπηρεσίες φιλοξενίας παρέχουν λειτουργίες όπως φιλτράρισμα spam, ανίχνευση ιών, προστασία από επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας, τείχος προστασίας και εισβολή δικτύου

Με όλα αυτά που φιλοξενεί το web hosting, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη λήψη της κρίσιμης απόφασης για την ανάθεση επιχειρησιακών κρίσιμων λειτουργιών σε υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων. Για να το κάνετε σωστά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ξεκινώντας με το Web Hosting

Ο άνθρωπος τρέχει με φόντο υπολογιστή

Λήψη απόφασης για ενσωμάτωση της φιλοξενίας ιστοσελίδων ως μέρος της δικής σας επιχειρησιακή λειτουργία είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, όπως δείχνουν τα παραπάνω πλεονεκτήματα. Μπορεί ακόμη και να είναι αρκετά εύκολο να δικαιολογηθεί το κόστος, με την απόδοση της επένδυσης που είναι σχεδόν άμεση, συχνά χωρίς προκαταβολικό κόστος.

Παρ ‘όλα αυτά, το να προχωρήσουμε μπροστά στην επιλογή ενός web host απαιτεί τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή σε βασικά σημεία, για να κερδίσουμε όλα τα οφέλη της υπηρεσίας, αποφεύγοντας παράλληλα τις πιθανές παγίδες.

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες φιλοξενίας Ιστού υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, δεν χρειάζεται να μάθετε από τα δικά σας λάθη. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που έχουν προηγηθεί και μπορείτε να μάθετε από τα λάθη τους.

Αποφεύγοντας τα κοινά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων

Η ενσωμάτωση της φιλοξενίας ιστοσελίδων στην επιχειρηματική σας στρατηγική απαιτεί κάποια κατανόηση του πώς τεχνολογία λειτουργεί, για να αποφευχθούν αποφάσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά την επιχείρηση, τους πελάτες ή τους υπαλλήλους σας στο μέλλον.

Μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι

Αυτό είναι ένα παλιό ρητό, αλλά ισχύει για τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού. Εάν πρόκειται να μετεγκαταστήσετε εφαρμογές στο υπηρεσίες διαδικτύου, μην εφαρμόζετε όλες τις λειτουργίες σε έναν διακομιστή.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να εκτελέσετε υπηρεσίες email σε διαφορετικό διακομιστή από τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ERP ή help desk. Αποτρέπει την απώλεια όλων των λειτουργιών εάν ένας μεμονωμένος διακομιστής αντιμετωπίζει διακοπή λειτουργίας, ανεξάρτητα από τη διάρκεια.

Μάθετε τι χρειάζεστε

3 Ηχείο σε γκρι φόντο

Μπορείτε να το συζητήσετε με τις προτεινόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού, για τη συμβολή τους. Υπάρχουν πολλά επίπεδα υπηρεσιών που προσφέρονται από τους περισσότερους παρόχους:

 • Κοινόχρηστες υπηρεσίες – πολλοί πελάτες μοιράζονται πόρους σε διακομιστές
 • Εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές – οι υπηρεσίες σας στεγάζονται ξεχωριστά, αλλά σε περιβάλλον εικονικού διακομιστή που μοιράζεται πόρους, όπως αποθήκευση δίσκου
 • Αφιερωμένοι διακομιστές – ο διακομιστής σας είναι ένας φυσικός διακομιστής που έχει εκχωρηθεί μόνο στην επιχείρησή σας και δεν μπορεί να επηρεαστεί από διακοπές λειτουργίας ή προβλήματα απόδοσης σε άλλους διακομιστές

Υπάρχουν επίσης πλεονεκτήματα σε κάθε επίπεδο υπηρεσίας και συναφείς διαφορές κόστους. Πρέπει να καθορίσετε ποιο επίπεδο υπηρεσίας είναι κατάλληλο για εσάς και πώς ο οικοδεσπότης Ιστού παρέχει αναβαθμίσεις από το ένα επίπεδο στο άλλο, πριν εγγραφείτε.

Όροι και Προϋποθέσεις ανάγνωσης

Είναι εκπληκτικό πόσες επιχειρήσεις δεν διαβάζουν ή κατανοούν τις λεπτομέρειες των συμβολαίων φιλοξενίας ιστοσελίδων κατά την υπογραφή.

Βεβαιωθείτε ότι τα ζητήματα που είναι σημαντικά για εσάς είναι γραπτώς, όπως συμφωνίες επιπέδου υπηρεσίας (SLA) για απόδοση και διαθεσιμότητα, πολιτικές ακύρωσης, κυρώσεις για μη τήρηση της διαθεσιμότητας και αποδεκτή ανταπόκριση στην υποστήριξη και τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά που έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια συζητήσεων υπηρεσιών όπως λογισμικό να παρέχονται από την υπηρεσία.

Η ανάγνωση της λεπτής εκτύπωσης περιλαμβάνει όρους κατανόησης όπως “δωρεάν” ή “απεριόριστος”. Ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης δίσκου μπορεί να έχει έναν ορισμό στη λεπτή εκτύπωση με μια αποποίηση ευθυνών όπως “έως” ένα ορισμένο όριο, μετά την οποία ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις.

Κατανοήστε ποιος είναι ο παροχέας σας

Πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι στην πραγματικότητα τρίτοι πάροχοι, μεταπωλώντας υπηρεσίες που εκτελούνται και παρέχονται από άλλη εταιρεία.

Αυτό μπορεί να μην είναι ένα τεράστιο ζήτημα στην αρχή, αλλά εάν ο μεταπωλητής βγει από τη δουλειά ή δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας ή στις συμβάσεις SLA, ενδέχεται να μείνετε σε επαφή με μια άλλη εταιρεία που δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να τηρήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις σας.

Αυτό μπορεί να σας αφήσει με υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που δεν είναι τυπικές ή ακόμη και να αποτύχουν να λειτουργήσουν, αφήνοντάς σας να ανακαλύψετε νέες επιλογές.

Συνεργασία με μια εκκίνηση

Υπάρχουν πάρα πολλοί μακροχρόνιοι, υψηλής απόδοσης οικοδεσπότες Ιστού διαθέσιμοι με χρόνια ή δεκαετίες υποδειγματικής υπηρεσίας, για να διακινδυνεύσετε την επιχείρησή σας σε έναν νεοεισερχόμενο στον κλάδο.

Όπως συμβαίνει με πολλές νέες επιχειρήσεις, ένας νέος οικοδεσπότης Ιστού μπορεί να ξεκινήσει με ένα μεγάλο βήμα πωλήσεων και χαμηλό αρχικό κόστος, και στη συνέχεια να αποτύχει λόγω κακής διαχείρισης ή κακών πωλήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιλέξτε έναν προμηθευτή με μακρά ιστορία ικανοποιημένων πελατών και συμπεριλάβετε τις κριτικές πελατών στην επιμέλεια σας. Φροντίστε να επαληθεύσετε την ικανοποίηση των πελατών με την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη.

Λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όταν επιλέγουν έναν οικοδεσπότη Ιστού – κατά το κλείσιμο

Μαύρο κουτί

Θυμηθείτε ότι επισκέπτες του ιστότοπου, ο ιστότοπός σας είναι το πρόσωπο της εταιρείας σας. Οποιαδήποτε διακοπή ή αργή απόδοση θα απεικονίζει μια αρνητική αίσθηση προς την επιχείρηση ή τις υπηρεσίες σας.

Με την κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, ο πάροχος που επιλέξατε θα γίνει πολύτιμος συνεργάτης και επέκταση του δικού σας Υποδομή πληροφορικής.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map