Πώς να ξεκινήσετε ένα blog

Λήψη Web Hosting

Η φιλοξενία είναι ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog, αλλά ευτυχώς, αυτό είναι ένα εύκολο και απλό έργο.


Η φιλοξενία Ιστού είναι το μέρος όπου ζει το ιστολόγιό σας Υπάρχουν τρεις τύποι φιλοξενίας ιστού και μπορείτε να κλιμακώσετε καθώς πηγαίνετε:

επιλέγοντας το τέλειο όνομα τομέα

Δωρεάν φιλοξενία.

Κοινή φιλοξενία (συνιστάται).

Φιλοξενία VPS.

Αφιερωμένη φιλοξενία διακομιστή.

Εάν σκοπεύετε να γίνετε αρχή στη θέση σας, η δωρεάν φιλοξενία δεν είναι επιλογή. Ενώ οι δωρεάν οικοδεσπότες θα καταστήσουν τεχνικά το περιεχόμενό σας διαθέσιμο στο κοινό, οι δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού θα χτυπήσουν αντιαισθητικές διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας. Επιπλέον, δεν θα μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις με εσάς. Η δωρεάν φιλοξενία είναι εύκολα αναγνωρίσιμη ακόμη και από απλούς χρήστες του Διαδικτύου και αυτοί οι χρήστες θα κρίνουν το έργο σας για τις εμφανίσεις.

Ευτυχώς, η επόμενη βαθμίδα δεν είναι καθόλου ακριβή. Εάν ψωνίζετε, μπορείτε να πάρετε κοινόχρηστη φιλοξενία για λιγότερο από 10 $ το μήνα, ή ακόμα λιγότερο. Με έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, ο ιστότοπός σας υπάρχει σε έναν διακομιστή με αρκετούς άλλους, αλλά τα αρχεία σας παραμένουν ξεχωριστά. Επιπλέον, η εταιρεία φιλοξενίας σας δεν θα επιβάλλει διαφημίσεις στους επισκέπτες σας. Οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν απεριόριστο χώρο στο δίσκο (αποθήκευση), μεταφορά αρχείων (εύρος ζώνης), λογαριασμούς email και βάσεις δεδομένων.

Η κοινή φιλοξενία είναι εκεί που ξεκινούν οι περισσότεροι bloggers λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας. Οι περισσότεροι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο, ένα δωρεάν όνομα τομέα και έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης στο backend και τις βάσεις δεδομένων του ιστολογίου. Επιπλέον (και θα φτάσουμε σε αυτό το επόμενο) οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν εγκατάσταση του WordPress με ένα κλικ-με-ένα-κουμπί. Συνιστούμε το Bluehost.com. (πώς να εγγραφείτε με το Bluehost, έναν βήμα προς βήμα οδηγό)

bluehost

Ένας εικονικός ιδιωτικός διακομιστής ή Φιλοξενία VPS, είναι ένα βήμα από την κοινή φιλοξενία, δεδομένου ότι κάθε ιστότοπος είναι εντελώς ξεχωριστός από τον άλλο. Μπορείτε να σκεφτείτε τον δικό σας ιστότοπο σε διακομιστή VPS που υπάρχει στο δικό του sandbox. Το κακόβουλο λογισμικό από άλλους ιστότοπους δεν μπορεί να επηρεάσει τη δική σας. Επιπλέον, οι διακομιστές VPS διαθέτουν αποκλειστικό εύρος ζώνης, που σημαίνει ότι θα μπορείτε να εξυπηρετείτε τον ιστότοπό σας σε περισσότερα άτομα ταυτόχρονα και οι σελίδες σας θα φορτώνονται γρηγορότερα, για εκκίνηση. Φυσικά, ένας κεντρικός υπολογιστής VPS θα σας τρέχει περισσότερο από έναν βασικό κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση έως ότου η κυκλοφορία σας – και ελπίζουμε ότι τα κέρδη σας – το δικαιολογούν.

Αφιερωμένη φιλοξενία είναι, φυσικά, το καλύτερο από τα καλύτερα, αλλά έρχεται με μια ακριβή τιμή. Με ειδική φιλοξενία, ο ιστότοπός σας βρίσκεται στον δικό του διακομιστή. Αυτή η εγκατάσταση είναι απίστευτα ασφαλής και γρήγορη. Είναι επίσης εξαιρετικά ακριβό. Εάν φτάσετε στο σημείο ότι λαμβάνετε χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα και κερδίζετε έσοδα από αυτήν την επισκεψιμότητα αποτελεσματικά, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να κάνετε την εναλλαγή.

Προς το παρόν – όταν ξεκινάτε με ένα blog, η κοινή φιλοξενία ιστού θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Καθώς μεγαλώνει, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιλογές για κλιμάκωση.

Αλλαγή διακομιστών ονόματος (DNS)

Για να λειτουργήσει το ιστολόγιό σας, πρέπει να συνδέσετε τον οικοδεσπότη Ιστού σας με το όνομα τομέα σας αλλάζοντας διακομιστές ονομάτων (επίσης γνωστοί ως DNS). Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή διακομιστών ονομάτων εάν εσείς λάβετε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία Ιστού από το ίδιο μέρος. Τότε όλα αυτά φροντίζονται για εσάς. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να λάβετε ένα όνομα τομέα από για παράδειγμα godaddy.com και web hosting από για παράδειγμα bluehost.com, τότε πρέπει να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων, εάν δεν το κάνετε τότε το ιστολόγιό σας δεν θα λειτουργήσει. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε.

Λόγω των διακομιστών ονομάτων, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα όνομα τομέα στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web και να μεταβείτε σε έναν ιστότοπο αντί να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση IP του ιστολογίου. Φανταστείτε εάν έπρεπε να απομνημονεύσετε τη διεύθυνση IP κάθε ιστότοπου που θέλετε να επισκεφθείτε. Όταν νοικιάζετε έναν τομέα και ρυθμίζετε τη φιλοξενία – η έννοια της αγοράς ενός τομέα είναι στην πραγματικότητα λίγο λάθος – θα πρέπει να αλλάξετε το διακομιστή ονομάτων που σχετίζεται με αυτόν τον τομέα.

Διαφορετικά, ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί τον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Η διαδικασία διαφέρει μεταξύ των καταχωρητών τομέα, αλλά γενικά κάνει κάτι τέτοιο:

1. Συνδεθείτε στον καταχωρητή τομέα σας (π.χ. GoDaddy.com – εκπαιδευτικό βίντεο εδώ), Namecheap.com – εκπαιδευτικό βίντεο εδώ).

2. Επιλέξτε "Ονόματα τομέα."

3. Επιλέξτε το όνομα τομέα που θέλετε να επεξεργαστείτε από την αναπτυσσόμενη λίστα.

4. Κάντε κλικ στο "Ξεκλείδωμα τομέα" ή ισοδύναμο.

5. Επιλέξτε το "Αλλαγή διακομιστών ονόματος" επιλογή.

6. Εισαγάγετε τις τιμές διακομιστή ονομάτων στα παρεχόμενα πλαίσια. Ο πάροχος φιλοξενίας σας θα σας δώσει αυτές τις τιμές κατά την εγγραφή σας.

7. Κάντε κλικ στο "Αλλαγή διακομιστών ονόματος" κουμπί.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

TL; DR:

Κοινή φιλοξενία είναι μια χαρά για την πλειονότητα των νέων bloggers που δημιουργούν το blog τους. Συνιστούμε Bluehost.com. Πρέπει σίγουρα να περιηγηθείτε και να συγκρίνετε διαφορετικούς οικοδεσπότες Ιστού Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο οικοδεσπότης Ιστού σας είναι το 1 κλικ ή η Αυτόματη εγκατάσταση του WordPress. Τώρα που ξέρετε τι να κάνετε blog, έχετε ταξινομημένο το όνομα τομέα και τη φιλοξενία σας (και τη ρύθμιση διακομιστών ονομάτων). Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήστε το WordPress.

Πόροι:

Το Bluehost.com προσφέρει αστρική φιλοξενία Ιστού (περιλαμβάνεται ΔΩΡΕΑΝ όνομα τομέα)

Κριτικές για εταιρείες κοινής φιλοξενίας ιστοσελίδων – $ 10 / μήνα ή λιγότερο

Bluehost εναντίον HostGator – οπτική σύγκριση δίπλα-δίπλα

Πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων στο GoDaddy

Το GreenGeeks.com είναι ένας άλλος πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων πλούσιου και προσιτού

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map