Η νομική πλευρά ενός ιστότοπου φωτογραφίας

Το περιεχόμενό μου υποστηρίζεται από αναγνώστες από φοβερούς ανθρώπους όπως εσείς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να κερδίσω προμήθεια. Μάθετε περισσότερα εδώ!


Η νομική πλευρά ενός ιστότοπου φωτογραφίαςΜόλις αποφασίσετε να ανοίξετε μια επιχείρηση φωτογραφίας στο διαδίκτυο, θα αντιμετωπίσετε μερικές δύσκολες εργασίες, όπως τη δημιουργία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και τη δημιουργία ενός βελτιωμένου καταστήματος όπου οι θαυμαστές μπορούν να αγοράσουν εκτυπώσεις.

Ωστόσο, η εκτέλεση μιας νόμιμης ιστοσελίδας φωτογραφίας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη δημιουργία και τους φόρους.

Με τη δημιουργία της φωτογραφίας σας για επιτυχία, θα σας ταιριάζει καλύτερα να συνεχίσετε αυτήν την επιτυχία και να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας νόμιμα.

Για φωτογράφους που μόλις ξεκινούν

Εάν έχετε αποφασίσει να ανοίξετε την επιχείρησή σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλο το νόμιμο υλικό σας. Θα πρέπει να εξετάσετε τις δομές των επιχειρήσεων, τους φόρους και τις άδειες.

Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το τοπικό πρακτορείο μικρών επιχειρήσεων για να ρωτήσετε σχετικά με τις άδειες για φωτογράφους και τη νέα επιχείρησή σας.

Μπορούν να προσφέρουν στις μικρές επιχειρήσεις και στις νεοσύστατες επιχειρήσεις πληθώρα πληροφοριών.

Επιλέξτε μια επιχειρηματική δομή

Πολλές επιχειρηματικές δομές είναι διαθέσιμες εκεί έξω, αλλά υπάρχουν μερικές πιο κατάλληλες για φωτογράφους.

Οι τύποι επιχειρηματικών δομών περιλαμβάνουν αποκλειστικό ιδιοκτήτη, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και εταιρία.

Ο τύπος της δομής που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης, το κόστος επένδυσης, την επιλογή ευθύνης και τους φόρους.

Μοναδικός ιδιοκτήτης: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή για τους φωτογράφους, επειδή χρησιμοποιούνται συνήθως για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν πολλά επενδυτικά κεφάλαια για να συνεργαστούν.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ιδιοκτησία, αρχειοθετώντας ένα πιστοποιητικό “επιχειρηματικής δραστηριότητας ως” στο νομό ή την πολιτεία σας.

Παρόλο που αυτός ο τύπος έχει το χαμηλότερο ποσό επενδυτικού κόστους, δεν λαμβάνετε καμία προστασία ευθύνης.

Τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία δεν είναι εκτός ορίων και ούτε διαχωρίζονται από τα επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία.

Εάν επιλέξετε την αποκλειστική ιδιοκτησία, θα υποβάλετε ένα Πρόγραμμα “C” για φόρους μαζί με τις προσωπικές σας φορολογικές δηλώσεις.

Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLC) – Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής δομή για εκκίνηση φωτογραφιών.

Αυτή η δομή παρέχει προστασία για τον ιδιοκτήτη, καθώς η επιχείρηση και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία δεν λαμβάνονται υπόψη μαζί.

Οι LLC έχουν μεγαλύτερο κόστος νομισματικής επένδυσης λόγω των άρθρων του Οργανισμού, είναι το πιο πλεονεκτικό για τις επιχειρήσεις διαδικτυακής φωτογραφίας λόγω των περιορισμών ευθύνης και των φορολογικών περιορισμών.

Όλα τα κέρδη της LLC φορολογούνται μόνο μία φορά επειδή οι απώλειες, οι πιστώσεις, τα έσοδα και οι παρακρατήσεις είναι σε θέση να «περάσουν» στον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Η διαχείριση των LLC γίνεται από μέλη και εισόδημα, μειώσεις, πιστώσεις και απώλειες, επομένως διαιρείται με τη σωστή τεκμηρίωση.

Εταιρεία: Αυτά είναι πιο δημοφιλή για πιο καθιερωμένες μικρές επιχειρήσεις με περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια.

Χρειάζεστε περισσότερα κεφάλαια εκκίνησης για να είστε μια επιτυχημένη εταιρεία. Υπάρχουν επίσης δύο τύποι εταιρειών: C και S.

Οι εταιρείες Γ υπόκεινται σε διπλή φορολογία, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας λαμβάνουν μόνο έναν κανονικό και λογικό μισθό.

Η εταιρεία S είναι η πιο δημοφιλής από τις δύο για φωτογράφους, επειδή τα κέρδη δομής δεν χρειάζεται να κατανέμονται ομοιόμορφα, αλλά οι εταιρείες υπόκεινται σε κρατικές εταιρικές αμοιβές.

Τα κράτη έχουν επίσης διαφορετικούς νόμους για τις επιχειρηματικές δομές. Οι περισσότεροι επιχειρηματικοί οδηγοί προτείνουν ότι το Ουισκόνσιν έχει τους καλύτερους νόμους σχετικά με τις LLC.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιχειρηματική δομή για τοποθεσίες φωτογραφιών?

Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς όταν εξετάζετε την επιτυχία του ιστότοπου φωτογραφίας σας. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες:

* Ανανεώσεις
* Μακροπρόθεσμοι στόχοι
* Νομισματική επένδυση
* Επιθυμητή προστασία περιουσιακών στοιχείων

Εάν δεν έχετε πολλά χρήματα για το κόστος εκκίνησης, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αποκλειστική ιδιοκτησία, αλλά αν θέλετε επίσης να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση ως LLC.

Υπάρχουν επίσης μακροπρόθεσμα οφέλη από το να γίνετε LLC. Είναι δύσκολο για ανεξάρτητους φωτογράφους να ξεκινήσουν εταιρίες μόνες τους.

Το ζήτημα των φόρων για τους φωτογράφους

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φόρων που θα πρέπει να πληρώσετε ανάλογα με το πού λειτουργείτε τον ιστότοπό σας, καθώς οι φορολογικοί νόμοι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία όσον αφορά τα ψηφιακά προϊόντα.

Υπάρχουν ομοσπονδιακοί φόροι εισοδήματος, κρατικοί φόροι εισοδήματος και κρατικοί φόροι πωλήσεων. Υπάρχουν επίσης διάφοροι φόροι που εξαρτώνται από τη σύσταση της επιχείρησής σας και είναι επίσης διαφορετικοί βάσει της δικαιοδοσίας.

Ομοσπονδιακοί φόροι εισοδήματος

Θα πρέπει να θεωρήσετε ότι ο ομοσπονδιακός φόρος εισοδήματος αφορά το εισόδημά σας από τη φωτογραφική σας επιχείρηση.

Δεν υπάρχει ομοσπονδιακός φόρος επί των πωλήσεων. Πρέπει να υποβάλλετε αξίωση ετησίως και θα πρέπει πάντα να αποθηκεύετε ένα μέρος των κερδών σας για να πληρώσετε τους φόρους σας, καθώς ο λογαριασμός σας θα προκύψει από το IRS.

Πρέπει να κάνετε τη δική σας παρακράτηση ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να πληρώνετε τους φόρους σας όλο το χρόνο για να αποφύγετε εκπλήξεις.

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης και της πολιτείας, οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το IRS εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Κρατικός φόρος εισοδήματος

Επιπλέον, ορισμένες πολιτείες έχουν επίσης κρατικό φόρο εισοδήματος που μοιάζει με τον ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος. Θα πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστά τον κρατικό φόρο εισοδήματος.

Κρατικός φόρος πωλήσεων

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα πρέπει να εισπράττουν φόρους για την πολιτεία σας. Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες δεν απαιτούν από τους πωλητές ψηφιακών αγαθών να χρεώνουν φόρους.

Πρέπει πάντα να εφαρμόζετε κρατικό φόρο επί των πωλήσεων πάνω από την τιμή των ψηφιακών αγαθών σας. Πρέπει επίσης να λάβετε άδεια φόρου επί των πωλήσεων, η οποία είναι δωρεάν.

Πρέπει επίσης να υποβάλετε δήλωση φόρου επί των πωλήσεων μαζί με τις άλλες φορολογικές σας αξιώσεις. Οι τοπικές πωλήσεις και οι φόροι βασίζονται στο σημείο όπου καταχωρίσατε την επιχείρησή σας.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να πληρώσετε φόρους επί των πωλήσεων εάν λειτουργείτε ως φωτογράφος σε άλλες περιοχές. Οι περισσότεροι φωτογράφοι που πωλούν εκτυπώσεις και καμβάδες πρέπει να επιβάλλουν φόρο επί των πωλήσεων.

Εάν ένα άτομο αγοράζει μια λήψη, όπως μια ψηφιακή ταπετσαρία, τότε ενδέχεται να μην χρειαστεί να χρεώσετε φόρο επί των πωλήσεων.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την τοπική φορολογική υπηρεσία για να διαπιστώσετε εάν ισχύει φόρος επί των πωλήσεων σε ψηφιακά προϊόντα.

Επιχειρηματικά έντυπα για Φωτογράφοι

Θα πρέπει να έχετε αυτές τις φόρμες στο αρχείο.

Συμφωνία πορτρέτου

Οι πελάτες και οι φωτογράφοι πρέπει να συνάψουν συμφωνία που ονομάζεται συμφωνία πορτρέτου.

Αυτό περιγράφει συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως πληρωμή, πολιτική ακύρωσης, ημερομηνία συνεδρίας και άλλα. Εάν δεν έχετε αυτήν τη φόρμα, οι προσδοκίες και οι πολιτικές της σχέσης μπορούν να αμφισβητηθούν.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη φόρμα, βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο να μηνύσετε εάν κάτι πάει στραβά με μια φωτογράφηση ή ένα πορτρέτο για έναν πελάτη.

Έκδοση μοντέλου

Το θέμα μιας φωτογραφίας πρέπει επίσης να υπογράψει μια κυκλοφορία. Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ενός ανηλίκου πρέπει επίσης να υπογράψουν αυτήν την κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία δίνει στον φωτογράφο άδεια να εμφανίσει τη φωτογραφία και να χρησιμοποιήσει για εκθέσεις ή προσωπικές χρήσεις.

Εκτύπωση εκτύπωσης

Οι φωτογράφοι πρέπει επίσης να ενημερώσουν τους πελάτες ότι έχουν δικαιώματα κατά τη λήψη ψηφιακών αρχείων από τον ιστότοπό σας.

Θα πρέπει να έχετε λεπτομερείς περιορισμούς σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με μια ψηφιακή λήψη.

Ποια προνόμια επιτρέπετε στις φωτογραφίες σας; Οι πελάτες συχνά θέλουν απεριόριστη χρήση, αλλά μπορεί να αποκαλούν αυτήν την ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρέπει να καθορίσετε ότι δεν κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά ενδέχεται να αγοράσουν άδεια χρήσης των φωτογραφιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ εκτύπωσης και έκδοσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ανεξάρτητη συμφωνία εργολάβου

Αν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με άλλους στον κόσμο της φωτογραφίας ή του σχεδιασμού ιστοσελίδων, πιθανότατα θα συνάψετε μια ανεξάρτητη σύμβαση ανάδοχου.

Αυτό δηλώνει ποια αγαθά ή υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται με ποιο μισθό και συχνά περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την προθεσμία ή την ώρα.

Η συμφωνία πρέπει επίσης να δηλώσει ότι τα οφέλη δεν περιλαμβάνονται και ότι οι εργολάβοι πρέπει να υποβάλουν τους δικούς τους φόρους. Μπορείτε να καθορίσετε άλλες προσδοκίες και πολιτικές σχετικά με τη συμφωνία.

Σημείωση πνευματικών δικαιωμάτων

Πρέπει να έχετε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο φωτογραφίας. Οι περισσότεροι πελάτες δεν καταλαβαίνουν ούτε δίνουν προσοχή στα πνευματικά δικαιώματα, αλλά αυτός είναι ακόμη περισσότερο λόγος για να το κάνετε.

Εάν αγοράζουν αρχεία στο διαδίκτυο, μπορεί να θέλουν απλώς να τα χρησιμοποιήσουν για εκτύπωση. Πρέπει να καθορίσετε ποιες φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πόσο συχνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της άδειας πνευματικών δικαιωμάτων.

Θα πρέπει επίσης να δηλώσετε ότι ισχύουν οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων κάθε φορά που οι πελάτες αγοράζουν έργα τέχνης ή φωτογραφίες από τον ιστότοπό σας.

Μιλήστε με έναν δικηγόρο

Εάν έχετε μπερδευτεί σχετικά με οποιεσδήποτε νομικές πτυχές της έναρξης της φωτογραφικής σας ιστοσελίδας, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο σχετικά με τον κατάλληλο σχηματισμό επιχείρησης και να λάβετε τις φόρμες σας για να προστατεύσετε την εργασία σας.

Μπορεί επίσης να χρειάζεστε ειδικά πνευματικά δικαιώματα για τον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε δημοφιλείς ιστότοπους φωτογραφίας για να καταλάβετε πώς να ρυθμίσετε τις συμβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και νομικής προστασίας.

Είναι σημαντικό να λάβετε όλη αυτή τη ρύθμιση προτού αρχίσετε να πωλείτε οποιαδήποτε εργασία στο διαδίκτυο.

Η εκκίνηση ενός ιστότοπου φωτογραφίας είναι ένα απίστευτο βήμα προς τα εμπρός για τους φωτογράφους.

Μπαίνετε στην επιχειρηματική αγορά και ανοίγετε την προβολή της εργασίας σας από όλο τον κόσμο.

Πρέπει να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να λαμβάνετε πάντα υπόψη τα πνευματικά δικαιώματα κατά την επικοινωνία με πελάτες.

Μόλις προστατευτείτε, θα έχετε μια πιο νόμιμη διαδικτυακή επιχείρηση φωτογραφίας που μπορεί να προχωρήσει και στην καριέρα σας.

Πιστωτική εικόνα: Η δική μου δουλειά

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map