Γιατί χρειάζεστε έναν ασφαλή ιστότοπο

Το περιεχόμενό μου υποστηρίζεται από αναγνώστες από φοβερούς ανθρώπους όπως εσείς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να κερδίσω προμήθεια. Μάθετε περισσότερα εδώ!


Κλειδωμένη πόρτα
Προστατέψτε τον ιστότοπό σας

Η ιστοσελίδα ασχολείται με κάθε είδους κίνηση. Είτε έχετε χιλιάδες αναγνώστες την ημέρα, μερικούς πελάτες ή επισκέπτες
αναζητώντας πληροφορίες, πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς κατά την περιήγηση και την αλληλεπίδραση με τον ιστότοπό σας. Η διαδικτυακή επιτυχία ενός ιστότοπου σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό, την ασφάλεια και τη λειτουργία.

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει γίνει ένα διεθνές πρόβλημα και μπορεί να βλάψει σε μεγάλο βαθμό τη φήμη μιας επιχείρησης λόγω παραβίασης των δεδομένων. Αυτοί οι κίνδυνοι μειώνονται δραματικά όταν έχετε έναν ασφαλή ιστότοπο. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας για να αποτρέψετε επιθέσεις και συμβιβασμούς δεδομένων.

Ποιες απειλές απαιτούν ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι το χειρότερο είδος επιθέσεων, επειδή διεισδύουν στις πληροφορίες στον ιστότοπό σας και μπορούν να δημιουργήσουν διάφορους κινδύνους για τους πελάτες σας. Μπορούν να μεταδώσουν προσωπικές πληροφορίες σε αδίστακτα μέρη ή ενδέχεται να είναι ευαίσθητα σε κακόβουλο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας και τα οποία κατεβάζουν στον υπολογιστή τους.

Μπορούν επίσης να καταστρέψουν τις κατατάξεις SEO και να διαφημίσουν παράνομο περιεχόμενο στους χρήστες σας, όπως ιούς ή συγκεκριμένους τύπους πορνογραφίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσετε αυτές τις απειλές και να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε οποιονδήποτε να διεισδύσει στον ιστότοπό σας και να αναλάβει την ανάληψη.

Πού να ξεκινήσετε με την ασφάλεια ιστότοπου

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια ασφαλέστερη ατμόσφαιρα για τον υπολογιστή σας. Πρώτον, μπορείτε να κατεβάσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις και ενημερώσεις του WordPress, των ιών και των Windows. Το λειτουργικό σας σύστημα εξυπηρέτησης θα πρέπει να ενημερώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο και θα πρέπει επίσης να ενημερώνετε οποιοδήποτε λογισμικό στον ιστότοπό σας, όπως συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ή φόρουμ. Οι χάκερ αναζητούν τρύπες ασφαλείας για να επωφεληθούν.

Εάν χρησιμοποιείτε μια διαχειριζόμενη λύση φιλοξενίας, πολλά από αυτά έχουν ήδη γίνει για εσάς, αλλά αν έχετε εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας κάποιο είδος λογισμικού τρίτων, τότε θα πρέπει να διαβάζετε και να εφαρμόζετε όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Τα σενάρια ανοιχτού κώδικα όπως τα Drupal, Joomla, Magento και WordPress είναι ισχυρά και συνεχώς ενημερώνονται. Έχουν επίσης πίσω τους τόνους υποστήριξης. Δεν χρειάζεται να πέσετε θύμα επειδή ο ιστότοπός σας δεν γράφτηκε καλά. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να χτίζετε από το μηδέν. Αντίθετα, μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε δοκιμασμένα και εκτελεσμένα σενάρια και να τα τροποποιήσετε με τον τρόπο που θέλετε.

Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός σας

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι τόσο παλιοί όσο το Διαδίκτυο και οι χάκερ έχουν βάσεις δεδομένων γεμάτες από τις πιο κοινές. Είναι απερίσκεπτο να χρησιμοποιήσετε το “unicorn123” όπως είναι το “password123”, επειδή υπάρχουν κροτίδες, οι οποίοι αναζητούν μια συμβολοσειρά λέξεων στους κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν πρέπει να αντικατοπτρίζουν πράγματα που σας αρέσουν ή γεγονότα για εσάς, όπως τα γενέθλιά σας ή ο δρόμος που μεγαλώσατε.

Σκοπός τους είναι να διατηρούν τα πράγματα ασφαλή, γι ‘αυτό ο ιστότοπός σας απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης υψηλής ασφάλειας. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε έναν συνδυασμό αριθμών, αλφαβήτων και ειδικών χαρακτήρων για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 χαρακτήρες. Το KeePass είναι ένας δημιουργός κωδικών πρόσβασης με τη φήμη για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης που είναι δύσκολο να σπάσει.

Πώς να ασφαλίσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστότοπού σας

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρώτον, δεν θέλετε η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διαχειριστή να είναι δημόσια. Αυτό είναι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στον διακομιστή ιστού, τη βάση δεδομένων ή το CMS και δεν πρέπει να εμφανίζεται οπουδήποτε στον ιστότοπό σας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εντελώς διαφορετική διεύθυνση email για τη σελίδα επαφών σας. Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που μεταμφιέζονται σε αξιόπιστες επιχειρήσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας και θα μεταβούν σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζεται δημόσια στον ιστότοπό σας.

Μερικά άλλα βασικά σημεία

* Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείτε SSL για να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν στέλνετε συνεχώς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευαίσθητες πληροφορίες, τότε πρέπει να έχετε SSL ούτως ή άλλως.

* Είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε και πιστοποιητικά SSL στον ιστότοπό σας, επειδή προωθεί ότι διαθέτετε έναν ασφαλή ιστότοπο.

* Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ασφάλεια στον ιστότοπό σας. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά που δημιουργούν έναν καλύτερο τρόπο για να διατηρείτε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και τους επισκέπτες σας προστατευμένους.

Πιστωτική εικόνα: Αλεξάντρ Ντουλαουνόι

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map