Bagaimana Membuat Versi Mudah Alih dari Laman Web Anda?

Anda mungkin tahu bahawa peranti mudah alih meletup hari ini kecuali anda bersembunyi di bawah batu selama satu dekad yang lalu. Ini bermaksud bahawa pemilik laman web terpaksa meningkatkan pengalaman pengguna ketika log masuk ke laman web melalui telefon pintar atau tablet. Peranti sedemikian mempunyai ukuran skrin yang lebih kecil. Ini bermaksud bahawa paparan susun atur laman web yang sama seperti pada desktop pengguna kelihatan tidak cekap.


Pembangun laman web moden menunjukkan pengiktirafan mereka terhadap tren mudah alih semasa yang menawarkan templat mesra mudah alih yang siap digunakan. Mereka memberikan pengalaman melayari dalam talian yang lebih baik kepada pengunjung yang lebih suka tablet dan telefon pintar daripada PC mereka.

Ideanya adalah untuk menyusun semula semua kandungan laman web secara automatik memampatkannya menjadi jalur maklumat yang mudah ditatal ke bawah. Perisian pembangunan laman web terkini nampaknya merupakan penghemat ruang yang hebat sehingga memudahkan pengguna untuk melihat halaman dengan hanya beberapa sentuhan.

Walau bagaimanapun, penyelidikan ini adalah untuk mereka yang sudah mempunyai pembangun laman web dan ingin membina versi mudah alihnya.

Kami sudah terbiasa membuat laman web dengan pembangun laman web dari awal dengan memilih platform berdasarkan tugas, anggaran, kemahiran dan menggunakan alat yang ditawarkannya untuk melancarkan laman web. Ini adalah pendekatan biasa, dari sudut pandangan kami.

Terdapat juga pendekatan lain yang harus anda perhatikan. Sebagai contoh, anda hanya boleh merancang versi mudah alih dari laman web siap pakai DudaMobile.

Web terdapat di banyak laman web hebat yang dilancarkan pada masa-masa itu, ketika tidak ada yang mendengar tentang reka bentuk responsif – sama seperti telefon pintar atau tablet. Terdapat juga banyak projek baru, yang telah berjaya, tetapi belum berjaya mendapatkan versi mudah alih.

Mungkin, pembangun web memutuskan untuk tidak peduli dengan nuansa ini hanya kerana mereka tidak mempercayai kejayaan usaha ini. Akhirnya, kekurangan bajet boleh menjadi sebab tidak adanya versi mudah alih laman web dan agak sukar untuk mencari masa untuk mendapatkannya kemudian.

Cara Melihat Versi Mudah Alih dari Laman Web Anda?

Sebilangan besar pembangun laman web memudahkan untuk melihat bagaimana kandungannya pada peranti mudah alih. Ciri ini tersedia di pentas pembuatan dan penyuntingan laman web – selalunya kelihatan seperti ikon telefon pintar. Ini bermaksud bahawa anda dapat menyesuaikan laman web sebelum diterbitkan. Beberapa perisian yang lebih maju seperti Wix memberikan pilihan templat yang dioptimumkan untuk mudah alih secara automatik. Ini bermaksud bahawa anda tidak akan melakukan tindakan untuk mengoptimumkan kandungan anda sendiri. Platform ini akan melakukan apa sahaja untuk anda.

Lebih-lebih lagi, anda boleh memanfaatkan intuitif Penyunting Mudah Alih Wix antara muka sekiranya anda perlu melakukan pengeditan pada versi mudah alih laman web. Instrumen ini membolehkan anda mengubah warna, gaya dan latar belakang: bukan hanya membuang bar menu navigasi dan memampatkan kandungan. Editor mudah alih adalah alat berskala penuh untuk menyesuaikan dan mengoptimumkan laman web anda menjadikannya 100% mesra mudah alih.

Penyunting Mudah Alih Wix

Buat Versi Mudah Alih dari Laman Web Dengan Duda

DudaMobile adalah pembangun laman web mudah alih khusus yang dapat digunakan dengan berkesan untuk membuat versi mudah alih yang betul dan dirancang dengan baik untuk laman web anda untuk sebarang jenis laman web. Sebenarnya ia adalah penukar laman web ke mudah alih.

Membina laman web mudah alih di DudaMobile adalah pendekatan yang mencabar, tetapi ia dapat dilakukan ketika bekerja dengan projek yang serius: anda lebih memperhatikan perincian, perbezaan untuk kemudahan versi mudah alih yang lebih besar berbanding dengan varian desktop, blok fungsi tambahan atau, sebaliknya, anda hanya memutuskan untuk membuang semua elemen tambahan.

Baca lebih lanjut mengenai DudaMoblie di my .

Untuk mula bekerja dengan platform, anda perlu memasukkan alamat laman web yang memerlukan versi mudah alih. Sistem akan berfikir sebentar dan kemudian akan mengarahkan anda ke penyunting laman web. Tetingkap pratonton dalam format peranti mudah alih akan muncul di sebelah kanan. Kategori pilihan yang diperlukan untuk mengubah reka bentuk laman web akan disediakan di sebelah kiri, sementara pilihan pilihan yang tersedia dan tetapan kecil akan dapat diakses di tengah halaman.

Editor Duda Mobile
Penyunting Laman Web DudaMobile

Apabila anda melihat penyunting laman web untuk pertama kalinya, anda memahami semuanya sekaligus. Oleh itu, bar sisi mempunyai 3 jenis tetapan yang menunjukkan langkah-langkah yang harus anda lalui untuk mendapatkan versi laman web mudah alih:

 1. “Reka Bentuk” adalah bahagian, yang memberikan pilihan untuk mengatur reka bentuk laman web, yang dipaparkan dalam senarai:
  • Susun atur, di mana anda boleh memilih struktur laman web untuk membentangkan bahan. Terdapat 5 varian yang terdapat di sini. Anda juga boleh mengatur gaya untuk blok menu.
  • Gaya, yang memberikan pilihan skema warna elemen utama, gambar latar dan skema fon untuk butang, tajuk dan pautan / teks;
  • Kepala, yang menawarkan pilihan jenis tajuk (teks atau gambar), ukuran bahagian ini, penjajaran, latar belakang dan peluang untuk memposisikan semula blok kepala tetap semasa penggulungan halaman web.
 2. “Halaman” adalah bahagian, di mana anda boleh mengedit setiap halaman laman web statik. Di sinilah anda dapat mengatur SEO, memilih templat individu, menetapkan syarat pembukaan, pautan, menambah kod anda sendiri dan banyak lagi.
  Apa yang menarik, anda boleh menambahkan widget – kandungan dan elemen fungsi yang berbeza – ke halaman web. Kesemuanya dibahagikan kepada 3 kategori, iaitu perniagaan, reka bentuk, sosial. Terdapat 40 widget di sini. Beberapa di antaranya termasuk pilihan panggilan balik, menu restoran, galeri, 2 lajur, peta, kupon, senarai, tab, kod HTML, butang, abstrak (teks), blok “suka” dan “bagikan”, RSS.
 3. “Pratonton dan Penerbitan” adalah bahagian, di mana pautan ke hasil siap dan perbandingan dengan versi awal berada. Di sinilah anda juga dapat mencari tawaran pembayaran rancangan untuk menerbitkan versi mudah alih laman web anda.

Pratonton Duda Mobile
Laman Web Mudah Alih Sedia

Apa faedah yang anda dapat semasa menggunakan perkhidmatan ini? Mari kita cari sekarang. Anda mempunyai laman web tanpa versi mudah alih. Anda melancarkan DudaMobile, masukkan pautan dan sistem mula mengimbas struktur laman web anda dan bahan-bahannya. Ini selanjutnya ditukar dan disesuaikan agar sesuai dengan resolusi mudah alih pada tahap kod. Anda mendapatkan halaman laman web anda dengan semua kandungan, tetapi sekarang laman web ini sesuai dengan skrin peranti mudah alih.

Sebaik sahaja anda selesai dengan langkah pertama, anda dapat meningkatkan reka bentuk dan fungsi laman web anda dengan menggunakan pilihan penyuntingan reka bentuk dan sekumpulan widget yang kaya. Mereka boleh disatukan ke mana-mana bahagian laman web. Oleh itu, proses membina templat mudah alih di DudaMobile menyiratkan penggunaan alat klasik pembangun laman web WYSIWYG, yang membolehkan pengguna memperluas fungsi laman web. Setiap widget dilengkapi dengan tetapan yang sesuai dengan konteks tugas: misalnya, reka bentuk, latar belakang, pautan, nama bidang, ruang, penyisipan kod dan lain-lain. Secara amnya, penyesuaian elemen bawaan berada pada tahap yang layak.

Akhirnya, kami mendapat penukar laman web mudah alih yang digabungkan dengan fungsi pembangun laman web. Ia mempunyai antara muka yang sederhana, jumlah pilihan yang mencukupi dan hasil yang baik.

Berapa Kos Versi Versi Mudah Alih Laman Web?

Mari kita ke bahagian yang paling penting sekarang. Sejauh mana kita tidak membincangkan tentang membuat laman web dari awal dan menangani pengoptimuman laman web siap untuk peranti mudah alih, maka kosnya harus rendah. Namun, itu tidak betul.

Kos untuk menjadikan laman web mudah alih boleh dibandingkan dengan laman web siap pakai yang dibuat dengan pembangun laman web kelas sederhana. Wix dan uKit, by the way, izinkan membina laman web dengan kos yang lebih berpatutan dan laman web ini akan mesra pengguna dari awal lagi. Apa rasa menggunakan DudaMobile ketika itu?

Dengan harga $ 159, anda akan mendapat laman web mudah alih selama-lamanya tanpa perlu memanjangkan perkhidmatan DudaMobile. Anda boleh membuat pembayaran tahunan sekali ($ 60) atau memilih untuk membuat pembayaran bulanan ($ 6) juga.

Apakah kos ini termasuk? Ini membolehkan menyesuaikan mana-mana laman web lama anda yang menguntungkan dengan persekitaran pasaran moden. Trafik bergerak adalah perspektif yang menggoda, yang telah mengatasi lalu lintas versi desktop. Pendekatan sederhana dan keuntungan jelas dari penggunaan DudaMobile adalah bernilai pelaburan.

Pokoknya

DudaMobile adalah perkhidmatan yang berguna, yang memberi banyak perhatian kepada kesediaan mudah alih laman web yang dibuat dengannya. Fungsi yang diperlukan untuk menukar laman web biasa menjadi mudah alih dikenakan bayaran secara berasingan di sini. Anda boleh menjadikan mana-mana laman web mudah alih dengan bantuannya. Ini bermaksud bahawa versi penuh laman web anda tetap tidak berubah, tetapi pengguna akan melihat variannya, yang dioptimumkan untuk peranti mudah alih mereka. Inilah cara sistem berfungsi.

Kos menggunakan perkhidmatan mungkin kelihatan agak mahal, tetapi tidak begitu. Masalahnya ialah laman web yang belum mempunyai reka bentuk responsif atau versi mudah alih yang berasingan, mungkin, agak lama. Akibatnya, mereka mungkin mempunyai lalu lintas yang baik dengan khalayak setia yang tidak merasa senang menggunakan pilihan laman web dari peranti mudah alih mereka. Mungkin, mustahil untuk mencari pereka web, yang sudah berusaha untuk mengembangkan laman web ini. Sebab lain ialah anda belum memutuskan untuk melabur wang atau belajar bagaimana menjadikan laman web anda mudah alih sendiri.

DudaMobile adalah penyelesaian yang baik dalam kes ini. Tidak ada pengekodan di sini. Semuanya sederhana dan akhirnya kelihatan baik. Ini adalah kaedah mudah untuk meningkatkan kestabilan lalu lintas mudah alih anda dengan harga $ 60 / tahun atau dengan harga $ 159 selama-lamanya.

Anda, mungkin, ironisnya menyangka bahawa kata “selamanya” akan berakhir pada saat platform hilang. Ya, betul. Walau bagaimanapun, sistem ini ditubuhkan pada tahun 2009 dan banyak pelanggan terkenal menggunakan perkhidmatannya dan berjaya dalam hal ini. Jadi, anda tidak perlu risau dengan nuansa ini.

Adalah mungkin untuk membandingkan penukar DudaMobile dengan pesaing, tetapi tidak banyak di antara mereka. Oleh itu, kami mengesyorkan menggunakan perkhidmatan ini kepada semua orang, yang terus kehilangan pelanggan dengan versi laman web desktop. Cuba gunakannya, editornya percuma. Anda akan melihat kualiti perkhidmatan untuk menentukan sama ada ia bernilai pelaburan.

Tukar Laman Web Anda ke Mudah Alih

 Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map