Bagaimana Meningkatkan Pengoptimuman SEO di Wix

Bagaimana Mendapatkan Laman Web Wix Anda Ditemui dan Diperingkat dengan Baik di Google


Kami sering menulis mengenai cara membuat laman web (laman web perniagaan, kedai dalam talian, blog dll.) dan perkhidmatan yang boleh digunakan untuk tujuan ini. Kami juga menguji platform yang berbeza, menentukan kelebihan dan kekurangannya berbanding dengan pesaing.

Walau bagaimanapun, kami jarang memberi tumpuan kepada asas-asas mempromosikan perkhidmatan ini. Kami hanya menyebutkan set alat SEO pembangun laman web tertentu dan itu sahaja. Jelas, ini sepatutnya secara lalai semasa anda membuat laman web dan kemudian harus menarik penonton. Tetapi bagaimana?

Itu soalan yang bagus. Banyak pakar mendapat pengalaman SEO, ketika bekerja di ceruk selama bertahun-tahun. Anda tidak dapat mempelajarinya selama sehari atau seminggu kerana anda akan melihat hasil tindakan anda dalam beberapa bulan atau lebih. Meskipun demikian, ada senarai langkah yang harus anda lakukan untuk berpotensi meningkatkan peluang anda untuk berjaya mempromosikan laman web anda di Google.

Mengapa kita bercakap mengenai kemungkinan pengoptimuman enjin carian laman web yang berkesan sahaja, sedangkan kita pasti memerlukan hasil yang pasti?

Sayangnya, ini tidak mungkin berlaku kerana kita selalu menghadapi keperluan untuk menghadapi persaingan khusus. Terlebih lagi, kualiti laman web dan profesionalisme master SEO juga mungkin berbeza.

Tahap kejayaan anda bergantung pada kualiti perkhidmatan SEO yang diberikan. Kami akan melihat prinsip utama pengoptimuman laman web dalaman dan luaran pada contoh laman web yang dibuat dengan Wix.

Yang mesti anda ketahui ialah SEO itu Laman web berasaskan Wix tidak berbeza secara teknikal dari laman web yang dilancarkan dengan platform lain. Oleh itu, kita boleh memanggil panduan ini secara universal.

Bab 1: Pengoptimuman Laman Web Di Halaman

Ketika datang ke set pengoptimuman laman web di halaman (mengikut kod, kandungan, tetapan, kita dapat membahagikan semua langkah menjadi dua kumpulan, iaitu bahagian teknikal dan kandungan. Mari kita jelaskan masing-masing secara terperinci.

Pengoptimuman Teknikal

Bahagian pengoptimuman laman web di halaman ini digunakan untuk mengisi tag meta (tajuk, keterangan, kata kunci), URL halaman web dan pengoptimuman gambar dengan tujuan mengurangkan ukurannya untuk mempercepat pemuatan halaman laman web.

Proses ini juga melibatkan langkah-langkah yang bertujuan untuk meningkatkan kecepatan pemuatan halaman web, pengelolaan UI, pengoptimuman mudah alih templat, penyediaan fail sistem dan halaman laman web. Banyak perkara yang ditetapkan secara lalai di Wix.

Sebagai contoh, templat yang dipilih menentukan kebolehgunaan dan set / varian tetapan widget, yang sebahagiannya menghalang gabungan yang sibuk.

1. Mengisi Tajuk dan Huraian Meta Tag

Pengisian meta tag yang betul menyiratkan penggunaan kata kunci yang relevan dengan teks / laman web dan membantu mesin pencari memahami inti kandungan dan khalayak yang dimaksudkan untuk.

Tilte

Jelas, tajuk (simbol 60-80) mungkin mengandungi bentuk kata kunci yang tersurat seperti “Cara Memasak Steak Rare Sedang | Steakhouse.wow | New York”. Anda dapat melihat tajuk ini dalam hasil mesin pencari, di mana setiap perkataan ditulis dengan huruf besar. Anda boleh membuat pelbagai penambahan walaupun simbol berikut «|». Ini boleh menjadi domain laman web untuk penghafalan, lokasi, perkhidmatan / harga produk yang lebih baik, fokus pada kualiti, syarat penting dll.

Wix SEO - tajuk halaman

Penerangan

Huraian (panjang optimumnya hendaklah sekitar 160-290 simbol) berfungsi sebagai pengumuman halaman web, yang ditunjukkan dalam hasil mesin pencari dengan tajuk tertentu. Adalah wajar bahawa kata kunci harus disertakan dengan kandungan tertentu, tetapi tidak terlalu jauh – teksnya mesti dapat dibaca dan menimbulkan kesan penjualan.

Wix SEO - keterangan halaman

Akhirnya, kata kunci harus dipilih dengan memberi penilaian dalam perkhidmatan khusus seperti Perancang Kata Kunci Google. Perhatikan populariti kata kunci dan cuba gunakan pertanyaan kepala dan ekor panjang, tetapi jangan terlalu banyak menggunakannya.

Cara Menyiapkan Tajuk dan Huraian di Laman Web Wix?

Anda boleh mengakses tetapan SEO di “Halaman Web – Menu Laman WebBahagian editor Wix dengan mengklik «». Di sinilah anda dapat menambahkan tajuk, keterangan, kata kunci dan menukar URL mesra manusia. Anda akan diperlihatkan bagaimana format halaman web anda akan kelihatan dalam hasil mesin pencari dalam mod pratonton.

Wix SEO - tetapan

Anda juga boleh sampai ke Wiz SEO dari sini – ini adalah alat, yang membolehkan anda menghubungkan Google Analytics, memeriksa kesediaan laman web anda untuk promosi dengan kriteria tertentu dan mendapatkan pautan cepat untuk menyelesaikan pengoptimuman elemen yang diperlukan.

Bahagian SEO mengandungi panduan pengoptimuman laman web yang sempurna. Dengan mengikuti cadangan master Wix SEO, anda dapat membuat kesan sempurna tanpa garis panduan tambahan. Sebenarnya, pembangun laman web jarang membenarkan melancarkan laman web dan memberikan petua mengenai promosi selanjutnya pada satu masa. Dengan mengklik mana-mana kedudukan, anda akan mengetahui apa yang menjadikan tindakan ini atau yang penting dan di mana ia dapat dilakukan.

2. Mengisi Kata Kunci ke Laman Web Wix

Kata kunci metatag pernah digunakan oleh mesin pencari untuk memahami bahawa halaman itu. Namun, Google tidak lagi menggunakan parameter khusus ini untuk memberi peringkat laman web. Sebaliknya, ia masih boleh digunakan untuk menyediakan enjin carian maklumat tambahan mengenai kandungan halaman.

Cara Menambah Kata Kunci ke Laman Web Wix

Wix tidak lagi menggunakan kata kunci metatag. Ia juga tidak terdapat dalam tetapan SEO dashboard. Walau bagaimanapun, pengguna masih dapat menambahkannya secara manual dengan bantuan pilihan SEO halaman lanjutan, di mana anda boleh menambahkan pelbagai jenis tag termasuk metatag kata kunci. Pastikan anda menunjukkannya dengan betul dengan sintaks berikut: . Jika tidak, ia tidak akan diproses dengan betul oleh mesin pencari.

Untuk menambahkan teg secara manual, anda perlu:

 1. Pergi ke Wix Editor
 2. Pilih halaman yang ingin anda optimalkan.
 3. Pergi ke Tetapan → SEO Lanjutan.
 4. Tampal kata kunci metatag ke Bahagian Metatag Khusus

Anda juga boleh menggunakan penyunting teks untuk memasukkan beberapa kata kunci di dalam artikel dan juga mengoptimumkan tajuk dan tajuk utama anda.

3. Mengisi Tag ALT untuk Imej

Google tidak mengenali kandungan gambar pada masa ini. Itulah sebabnya, wajib mengisi tag Alt untuk setiap gambar (buka tetapan gambar, tambahkan tajuk dan keterangannya). Ini adalah bagaimana anda dapat membantu mesin pencari memahami intipati gambar dan mengindeksnya dengan betul.

Lebih-lebih lagi, ini adalah kaedah yang baik untuk memasukkan kata kunci tambahan mengikut konteks tanpa mempengaruhi kebolehbacaan dan overpammingnya. Kadang-kadang, pengguna mencari gambar sendiri dan tag Alt yang diisi dengan betul membolehkan mereka masuk ke laman web anda.

Wix SEO - alt gambar

Imej harus dioptimumkan mengikut ukuran dan kualitinya. Dengan memuat naik foto secara langsung dari kamera anda tanpa pengeditan, Anda berisiko untuk melambatkan kelajuan memuat halaman web, di mana gambar ini akan diterbitkan. Ini akhirnya akan merosakkan parameter laman web tingkah laku, sikap mesin pencari dan hasil carian akhir.

Oleh itu, anda harus mengedit halaman sebelum memuat naik ke laman web dengan memampatkannya dengan kehilangan kualiti yang minimum. Ini boleh dilakukan di sini atau dengan cara lain yang mudah.

4. Peta Laman dan Robots.txt

Sistem mencipta peta laman web.xml dan robots.txt fail secara automatik. Anda boleh melihat kandungannya dengan menambahkan tajuk salah satu fail ini dengan tanda «/» selepas nama domain. Mereka tidak banyak masalah dalam kes ini. Walau bagaimanapun, ketersediaan versi mudah alih laman web adalah salah satu faktor utama kedudukan mesin pencari Google yang tinggi. Wix membolehkan membuat reka bentuk mudah alih secara berasingan daripada yang asas. Anda akan mendapatkannya secara lalai, walaupun anda tidak mengubah apa-apa.

Cara Menukar Robots.txt

Robots.txt adalah fail yang menentukan halaman yang dapat diakses oleh bot carian Google. Dengan kata lain, pengguna dapat menguruskan halaman yang harus diberi peringkat oleh mesin pencari atau tidak. Sebagai peraturan, fail Robots.txt dihasilkan secara automatik. Dengan kata lain, Wix pada mulanya membenarkan Google mengunjungi semua halaman laman web dan menampilkan kandungan.

Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin menyembunyikan beberapa bahagian atau catatan blog dengan alasan yang berbeza. Di sinilah anda perlu mengedit fail dan menyerahkan versi barunya. Malangnya, pengguna Wix tidak berpeluang mengedit fail secara manual dan menunjukkan halaman yang ingin dilangkau. Berita baiknya ialah anda masih boleh menambahkan tag tanpa indeks untuk setiap halaman. Teg akan menyembunyikannya dari enjin carian.

5. URL Mesra Pengguna yang betul

Pembuatan URL mesra manusia adalah nuansa penting. Garis alamat penyemak imbas harus mengandungi frasa, yang mencerminkan konteks laman web. Adalah wajar bahawa ia harus mengandungi kata kunci.

Setiap laman web di baris alamat harus berupa satu frasa, tetapi bukan gabungan huruf dan angka yang tidak masuk akal.

 • Tidak boleh ada laman web dengan URL serupa di laman web.
 • Teg meta (tajuk, keterangan, kata kunci) juga harus unik pada setiap halaman web – tidak boleh diberikan tajuk dan keterangan yang sama ke semua halaman sekaligus melalui kombinasi butang Ctrl + C / Ctrl + V.
 • Untuk memisahkan perkataan dalam URL yang mesra manusia, kami mengesyorkan untuk menggunakan tanda seperti «-» atau «_».
 • Buat tandatangan untuk setiap gambar mengikut topiknya sebelum memuat naiknya. Contohnya, tulis «night-forest.jpg» dan bukannya «0983764.jpg» dll.

Ini adalah bagaimana anda akan mendapat URL mesra manusia biasa semasa membuka gambar. Maklumat ini ditujukan untuk pengguna dan mesin pencari.

6. Membuat Laman Web Wix Muncul di Google

Sekarang, setelah selesai mengoptimumkan metatag, anda mungkin mahu laman web Wix anda disenaraikan di Google. Untuk menjadikannya diperingkat oleh Google dengan lebih pantas, laman web ini perlu dihubungkan dengan dua perkhidmatan utama yang memaparkan kualiti laman web umum dan membantu mengesan statistik:

 1. Konsol Carian Google – alat webmaster yang menyoroti cara laman web anda diperingkat dan disenaraikan. Ia digunakan untuk mengesahkan laman web anda dengan Google. Di sini kita mempunyai alat yang diperlukan untuk memantau kecekapan halaman, kedudukan kata kunci, CTR, dan pengukuran penting lain. Sebagai tambahan, konsol memungkinkan untuk mengurus peta laman, memeriksa halaman yang sudah diperingkat oleh Google dan yang masih belum. Pengguna dapat mengesan kelajuan pemuatan, kemungkinan kesalahan, kemajuan indeks, dan jika proyek tersebut berlaku untuk perangkat mudah alih.
 2. Analitis Google – alat ini adalah untuk mengesan kecekapan dan lalu lintas laman web anda. Pengguna berpeluang melihat secara terperinci audiens sasaran dan menjejaki parameter utama. Ini merangkumi lokasi pelawat, panjang sesi, lantunan dan kadar penukaran, sumber lalu lintas, interaksi setiap lawatan, dan metrik laman web penting lain. Perkhidmatan ini membolehkan anda menetapkan tujuan tertentu, melancarkan kempen iklan dan menghubungkan projek anda dengan produk atau perkhidmatan Google yang lain.

Untuk mengakses semua ciri Search Console dan Google Analytics, anda hanya perlu menghubungkan laman web anda dengan kedua platform tersebut. Lihat panduan ringkas kami mengenai cara mengesahkan laman web Wix anda dengan Google.

Cara Mengesahkan Laman Web Wix dengan Google

Proses tersebut merujuk kepada prosedur penyatuan laman web dengan Search Console. Tetapi pertama, anda perlu memastikan laman web dan kandungan anda dapat dilihat oleh bot mesin pencari. Untuk melakukannya:

 1. Pergi ke Wix Editor dan pilih Laman web.
 2. Klik pada Pengurus Laman, pergi ke tetapan, dan pilih SEO.
 3. Di sini anda akan melihat status SEO laman web.
 4. Periksa apakah suis mengaktifkan fungsi yang mengatakan, “benarkan mesin pencari memasukkan laman web anda dalam hasil carian”.

Sekarang, kita boleh melangkah ke peringkat seterusnya dan menghubungkan laman web dengan Search Console. Prosesnya sangat mudah terutama jika anda sudah mempunyai akaun Google yang sah. Anda hanya perlu mengesahkan bahawa anda adalah pemilik domain dan laman web itu sendiri. Pengguna perlu mengesahkan akaun dengan prosedur mudah:

 1. Lawati Search Console dan tambahkan domain baru.
 2. Pilih awalan (http atau https), masukkan nama domain, dan tekan teruskan.
 3. Sistem akan menawarkan beberapa pilihan untuk mengesahkan domain. Pengesahan dengan teg HTML adalah yang kami perlukan.
 4. Pilihnya dan salin kod yang dihasilkan oleh konsol.
 5. Kembali ke editor Wix dan pilih tetapan SEO Lanjutan.
 6. Tampal kod di bawah Tambah Meta Tag Header Code. Tetapan tidak tersedia untuk pengguna Wix ADI.
 7. Terbitkan laman web dan tekan “Verify” di Search Console.

Sekiranya anda melakukan semuanya dengan betul. Laman web anda akan dipaparkan secara automatik di konsol.

Nota: perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menggunakan konsol untuk menyerahkan peta laman terus ke Google. Pergi ke fail peta laman di papan pemuka dan tampal laman web anda.com/sitemap.xml. Sistem akan menunjukkan jika permintaan telah berjaya diproses atau jika terdapat beberapa kesalahan. Langkah sedemikian akan membantu anda mendapatkan laman web yang lebih cepat diindeks.

Cara Menghubungkan Laman Wix dengan Analitis Google

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, perkhidmatan ini memberikan gambaran keseluruhan lalu lintas terperinci dengan halaman yang paling berkesan, persona pembeli yang mendalam, dan metrik laman web yang penting. Walaupun kebanyakan platform dilengkapi dengan integrasi Google Analytics yang lancar, Wix tidak terkecuali. Yang anda perlukan adalah:

 • Buat akaun Analitis Google baru dalam tetapan Pentadbir;
 • Nyatakan nama akaun;
 • Salin ID akaun;
 • Tampalkannya di Papan Pemuka Wix: Papan Pemuka → Alat Pemasaran → Integrasi Pemasaran → Analitis Google.

Terbitkan semula laman web. Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, anda akan melihat tanda hijau yang bertuliskan “Bersambung”.

Nota: cara terbaik untuk memeriksa sama ada perkhidmatan tersebut beroperasi dengan betul, pergi ke papan pemuka Google Analytics tanpa meninggalkan laman web Wix anda. Sekiranya alat ini menunjukkan pengguna aktif sekarang (ini sebenarnya anda), semuanya baik-baik sahaja.

Terdapat juga laman web yang saling berkaitan. Ini adalah cara menghubungkan halaman laman web dengan menggunakan saling menghubungkan. Alangkah baiknya, jika anda menggunakan beberapa pautan tetap ke laman web lain yang serupa dengan konteks di badan bahan. Pastikan anda tidak memuatkan teks dengan pautan. Gunakannya dengan bijak dan konsisten.

Anda juga boleh membaca a menyelesaikan kajian Wix SEO.

Pengoptimuman Kandungan

Adalah wajar untuk menjadikan kandungan laman web dioptimumkan untuk kata kunci. Varian ideal adalah apabila setiap halaman ditulis untuk satu kata kunci sahaja, tetapi ini tidak sering berlaku semasa latihan.

Sekiranya anda membuka Perancang Kata Kunci dan tulis “beli iphoneFrasa, sebagai contoh, anda akan melihat pelbagai rumusan pertanyaan enjin carian ini mengikut urutan penurunan popularitinya. Kata kunci yang terdapat di bahagian atas senarai – adalah pertanyaan utama kerana pengguna mesin pencari telah menggunakannya sebagaimana adanya selama sebulan.

Penggunaan kata kunci yang betul bukan sekadar mengisi artikel atau catatan blog anda dengan semua frasa utama pertanyaan utama yang boleh anda gunakan. Ini terutama mengenai perancangan kata kunci yang tepat dan menggunakannya di dalam teks. Ideanya adalah meletakkannya dengan betul di seluruh halaman dengan harmoni menggabungkannya dengan kandungan yang ada.

Semasa mengisi kata kunci kami ke laman web Wix, anda perlu mempertimbangkan beberapa peraturan asas:

 1. Sertakan hanya perkataan yang masuk akal bagi pembaca. Elakkan frasa berulang.
 2. Sekiranya perkataan itu tidak sesuai dengan kandungan, idea yang baik adalah menyusun semula ayat atau menyusun semula keseluruhan perenggan untuk memasukkan kata kunci dengan cara yang paling bermakna.
 3. Gunakan beberapa frasa utama dalam sub tajuk (H2,…, H6) dan cuba meletakkannya lebih dekat dengan permulaan perenggan.
 4. Elakkan menggunakan frasa yang terlalu panjang. Kata kunci optimum terdiri daripada 2-4 perkataan.
 5. Jangan sekali-kali menghasilkan kandungan untuk enjin carian. Tuliskan untuk pembaca anda. Pastikan ia sudah siap difahami dan dibaca. Elakkan perenggan panjang dan rumit, gunakan senarai tanpa nama, dan aktifkan pemformatan teks yang tepat.

Berikut adalah beberapa petua lanjutan yang membolehkan anda membuat kandungan yang lebih mesra SEO dengan kata kunci yang diletakkan dengan betul di seluruh halaman.

Kekerapan kata kunci juga berbeza.

Contohnya, jumlah maksimum penggunaan kata kunci anda adalah 1000. Kata kunci dari 750 hingga 1000 kali adalah kerap, kata kunci antara 400 kali sederhana dan kata kunci yang digunakan dari 300 kali adalah yang terendah. Ini adalah kadar peratusan anggaran yang dapat membantu anda memahami keadaannya. Walau bagaimanapun, agak kabur kerana jumlahnya tetap berbeza untuk setiap laman web. Letakkan kata kunci pada prinsip yang sama – yang popular di awal halaman, sementara yang jarang – di hujungnya.

Perancang kata kunci

Jumlah frasa utama yang optimum yang terdapat pada halaman bergantung pada ukuran teks. Ketidaktepatan halaman web dengan kata kunci dikenali sebagai overpamming. Sebagai peraturan, ini mempengaruhi kebolehbacaan teks dan mencetuskan ketidakselesaan mesin pencari.

Kata kunci-LSI

Pendekatan untuk menulis teks yang terlalu tepu dengan kata kunci agak berkesan beberapa waktu lalu dan membantu laman web cepat sampai ke TOP. Namun, hari ini, keadaan telah berubah dan pendekatan ini sering memberi kesan negatif terhadap hasil mesin pencari.

Masalahnya ialah mesin pencari telah belajar memahami konteks teks. Akibatnya, pengertian Latent Semantic Index (LSI) diperkenalkan beberapa tahun yang lalu. Ini adalah kaedah analisis berdasarkan kesesuaian konteks tematik.

Teks LSI berbeza dengan teks, yang dioptimumkan SEO dengan fokus kuat pada kualiti pengembangan topik yang tersirat dalam tajuk, tetapi tidak pada penggunaan frasa utama.

Kata kunci LSI

Dengan kata lain, ini bukan mengenai penggunaan kata kunci dan istilah yang berlebihan, tetapi mengenai liputan terperinci mengenai intipati yang mereka sampaikan. Di sinilah resipi kualiti konteks dari sudut pandangan pengguna dan enjin carian berasal:

Panduan LSI

 1. Pada mulanya kami menyemak senarai kata kunci pada topik laman web kami. Berdasarkan watak pertanyaan carian, kita dapat memahami apa yang diminati oleh pengguna.
 2. Kemudian kami belajar senarai TOP hasil carian mesin berdasarkan pertanyaan untuk melihat istilah dan pendekatan apa yang digunakan artikel ini.
 3. Istilah-istilah tersebut menggambarkan hubungan teks dengan topik tertentu. Setelah mengetahui hasil mesin pencari, akhirnya kita dapat menyimpulkan apa yang harus kita tulis dan apa inti patinya, yang harus disampaikan mengenai konteks bahan tersebut,.
 4. Langkah seterusnya adalah penyediaan teks dengan liputan topik yang lebih terperinci. Pada peringkat ini, kami menggunakan istilah khusus, sinonimnya, mengungkapkan maksudnya, menerangkan proses, pendekatan, algoritma dan perkara serupa seperti itu bergantung pada topik.
 5. Sekiranya mungkin untuk menambahkan nuansa makna baru mengenai TOP hasil carian mesin, laman web anda kemungkinan akan mendapat kedudukan lebih tinggi daripada pesaing anda (dalam keadaan lain yang sama, tetapi tidak ada jaminan tentang itu serta terdapat beberapa parameter ranking mesin pencari lain).

Hasilnya, kami mendapat kandungan yang mesra pengguna, yang akan mendapat pangkat yang lebih tinggi di Google. Ya, Anda harus mengetahui asas-asas khusus dan mempunyai cukup masa untuk menulis artikel seperti itu, tetapi ini pasti bernilai.

Ini adalah tahap kualiti tertinggi, yang dapat difahami oleh pengguna dan robot. Ini kerana kita telah menyebut bahawa penggunaan kata kunci untuk menulis artikel pada topik tertentu tidak begitu diperlukan. Dengan kata lain, artikel berkualiti dioptimumkan untuk promosi laman web secara lalai kerana merangkumi semua istilah dan makna tajuk secara terperinci.

Adakah Anda Memerlukan Penyalin?

Isu seterusnya adalah mengenai seseorang, yang akan bertanggungjawab untuk menulis kandungan. Adakah anda akan melakukannya sendiri atau anda akan menyewa penyalin untuk tujuan ini? Tidak mudah untuk merealisasikan semua aspek yang disebutkan di atas dari sudut teknikal. Anda boleh mengetahui asas-asas khusus, memahami nuansa penting, tetapi anda mungkin tidak mahir dalam menulis.

Tidak ada yang akan menilai teks yang tidak dapat dibaca dengan kesilapan, liputan topik yang kabur dan lain-lain. Artikel yang bagus harus merangkumi tatabahasa dan kecekapan berbahasa, kesedaran mengenai subjek, tahap keterbacaan yang tinggi dan, tentu saja, reka bentuk halaman web yang menarik dan berkualiti, termasuk elemen penting seperti fon, senarai, gambar, aksen dan lain-lain Ini adalah gabungan kemahiran, utiliti dan persembahan yang berkesan.

Anda boleh mengisi sendiri beberapa laman web dengan bahan yang sesuai. Tidak penting, jika mereka tidak ideal, mereka harus tanpa kesalahan yang jelas. Akhirnya, khalayak sasaran jarang sekali terdiri daripada ahli bahasa. Anda telah menyampaikan intipati topik, memberikan perinciannya, menjadikan bahan itu dapat difahami oleh pembaca dan itu sahaja. Ini mungkin memerlukan banyak masa dari pengguna yang tidak berpengalaman, tetapi akhirnya dapat diselesaikan dengan jayanya.

Bila hendak mengupah penyalin?

Sekiranya anda masih memerlukan banyak teks atau anda akan menjual / mempersembahkan sesuatu yang sangat mahal dan dimaksudkan untuk khalayak yang spesifik dan menuntut, maka masuk akal untuk mempercayakan tugas ini kepada penyalin. Sudah pasti satu pengguna akan meninggalkan teksnya tanpa mempedulikannya sama sekali, sementara seorang profesional atau orang yang mempunyai gaya akan mula mengecam atau mentertawakan persembahan kandungan yang buruk.

Anda masih harus mendapat pertolongan di mata orang-orang ini, terutamanya jika mereka menjadi asas khalayak sasaran anda (ini bergantung pada niche). Secara amnya, masuk akal untuk mengupah pakar profesional, terutamanya jika anda mempunyai laman web perniagaan dengan beberapa halaman. Biarkan mereka mudah dibaca dan menarik!

Tempat di mana anda boleh menyewa penyalin:
https://www.upwork.com/
https://www.fiverr.com/
https://www.freelancer.com/

Tiada Plagiarisme!

Sekarang, mari kita sebutkan beberapa perkataan mengenai watak teks yang unik. Tidak boleh menggunakan artikel tersebut, kadar keunikannya lebih rendah daripada 80%. Masalahnya adalah bahawa teks yang ditulis secara rawak tidak unik kerana sebilangan besar istilah dan tajuk, yang tidak dapat diganti dengan kata lain.

Masalahnya mungkin juga mengenai jumlah teks teknikal yang terlalu jenuh dengan istilah (semakin lama teks – semakin mudah untuk menjadikannya unik). Komplikasi lain adalah sifat teks yang serupa ditulis pada satu masa, yang kelihatan seperti yang disalin. Jalan keluarnya adalah mencari sinonim, cuba menulis dengan cara yang berbeza, menggunakan bahagian kata kunci, istilah dan teks maklumat yang sama.

Di sinilah anda memeriksa teks untuk peniruan:
https://www.quetext.com/
http://plagiarisma.net/

Adalah Blog yang Harus Dikehendaki untuk Laman Web?

Kami sangat mengesyorkan melancarkan blog. Ini adalah suatu keharusan, terutama untuk laman web perniagaan dan portfolio, yang kekurangan kandungan teks. Sebuah blog membolehkan meningkatkan jumlah kandungan laman web yang berguna untuk mendapat peringkat lebih tinggi dalam mesin pencari kerana itu.

Anda akan dapat menggunakan senarai kata kunci yang panjang, merangkumi pelbagai istilah, merangkumi intipati segalanya, yang tidak dapat disebut dalam senarai perkhidmatan, keterangan produk, maklumat berkaitan syarikat dll..

Terlebih lagi, laman web yang dilengkapi dengan blog, kelihatan lebih dipercayai, yang juga meningkatkan faktor tingkah laku. Seorang pengguna, yang mengunjungi laman web untuk membaca mengenai ciri-ciri tayar musim sejuk dan musim panas, misalnya, akhirnya boleh membuat pesanan di sana.

Kekuatan Artikel

Artikel niche adalah kekuatan yang menarik lalu lintas enjin carian watak maklumat. Mereka akan menjadi alat yang baik untuk mengubah pengunjung menjadi pelanggan, dengan syarat anda memilih pendekatan yang tepat. Paling tidak, anda akan mendapat trafik tambahan, yang juga merupakan kelebihan yang ketara.

Ketika bekerja dengan kandungan, pembangun laman web tidak menyiratkan syarat khas. Wix membolehkan merancang laman web yang menarik dengan pelbagai jenis kandungan, termasuk teks, video, infografik, pawagam, carta dan lain-lain seperti. Ini bukan masalah. Yang paling penting adalah kualiti artikel, yang menunjukkan dirinya dalam liputan terperinci mengenai topik, kebolehbacaan, keunikan semantik dan teknikal serta format yang menarik.

Cukup ambil kata kunci dan tulis teks yang menggunakannya. Pilihan lain adalah mempercayakan tugas ini kepada penulis iklan, yang akhirnya akan mencetuskan lebih banyak kelebihan dalam beberapa kes.

Baca juga: Pembangun Laman Web Terbaik untuk Membuat Blog

Bab 2: Pengoptimuman Luar Halaman

Keseluruhan intipati pengoptimuman laman web di luar halaman adalah mendapatkan pautan dari laman web khusus yang dipercayai dan dari sumber lain. Ini adalah salah satu faktor utama kedudukan mesin pencari laman web yang dibuat dengan mana-mana pembangun laman web.

Semuanya logik di sini: semakin kerap laman web lain menghubungkan ke laman web anda, semakin berharga maklumat yang disiarkan di sana. Apabila seseorang mengesyorkan anda, ini memberi anda lebih banyak kredibiliti. Inilah logik yang anda perhatikan dalam kehidupan seharian, yang dinyatakan melalui analisis parameter berdasarkan mesin. Semua kelebihan pusat pengoptimuman luaran di sekitar cara mendapatkan pautan balik yang berkualiti.

Pertimbangkan maklumat penting mengenai pautan sekarang. Secara teorinya, mereka dapat dibahagikan kepada 2 kumpulan, iaitu:

 1. Jangkar dan Pautan Langsung. Bercakap mengenai kumpulan pertama, namanya bercakap untuk dirinya sendiri. Pautan ini mengandungi sauh, yang biasanya terdapat dalam frasa utama. Pautan langsung, pada gilirannya, mengandungi URL laman web yang jelas, kata-kata seperti “di sini”, “di laman web”, “sekarang”, nama jenama atau pautan gambar.
 2. Pautan Niche dan Bukan Tematik. Ini adalah pautan yang diterbitkan di laman web milik niche anda dan mereka yang sama sekali tidak mempunyai kaitan dengan laman web anda.

Peraturan Jangkauan!

Sekiranya anda ingin mendapatkan pautan ke laman web anda, anda harus menguasai teknik kerjasama dengan webmaster, blogger dan wartawan lain. Pendekatan ini dikenal sebagai “jangkauan”, yaitu metode menjalin hubungan dan mencapai perjanjian dengan tujuan mendapatkan pautan dalam artikel, sepanduk atau cara lain.

Pembangunan pautan sangat berkaitan dengan jangkauan – pencarian laman web yang sesuai untuk menghantar pautan dan mengadakan rundingan dengan orang yang diamanahkan. Kompetensi anda dalam menjalin hubungan jauh sering memberi kesan yang besar terhadap kos dan syarat penerbitan pautan.

Panduan Langkah demi Langkah untuk Amalan Jangkauan Terbaik

 • Langkah 1. Perkara pertama yang harus anda lakukan adalah mendapatkan senarai laman web khusus. Ini boleh dilakukan dengan bantuan ahrefs, perkhidmatan lain yang serupa atau carian Google manual. Kaedah terakhir memerlukan pengalaman dan kemahiran dalam menguasai formula carian – cara merangkumi pertanyaan carian langsung. Anda boleh mendapatkan keterangan lengkap mereka di web. Ini adalah bagaimana anda akan mendapat senarai laman web yang menyebutkan peluang jangkauan dalam URL atau tajuk.
 • Langkah 2. Sebaik sahaja anda menyusun senarai laman web yang menarik, anda mesti menganalisisnya. Apa yang harus anda lakukan ialah menilai parameter bahan (ulasan, iklan, sepanduk dll.) dan cari peluang untuk menyiarkan artikel di atasnya.
 • Langkah 3. Maka anda perlu menyiapkan e-mel yang akan anda kirimkan kepada pentadbir laman web yang dipilih. Ini adalah tugas yang berasingan – lakukan carian Google untuk mengetahui cara menulisnya. Kita hanya harus menekankan bahawa e-mel ini harus diperibadikan sebanyak mungkin. Semasa menyusun e-mel, sebutkan nama tuan web (jika anda mengetahuinya), senarai spesifikasi sumber dalam konteks dan perkara lain yang anda anggap penting.

Rangkaian sosial

Anda harus membuat kumpulan di rangkaian sosial yang popular dan menghantar berita yang menghubungkan ke laman web anda di sana. Pendekatan ini sangat berkesan kerana anda mempunyai kumpulan yang dipromosikan dengan baik. Semakin banyak rangkaian sosial yang anda gunakan dan semakin besar kumpulannya, semakin baik kesannya. Ini jelas.

Youtube

YouTube harus disebut secara berasingan. Sekiranya anda mempunyai saluran dengan pengguna, anda boleh menambahkan pautan ke saluran tersebut untuk meningkatkan jalinan pautannya. Tingkatkan jumlah video dan pautan ke laman web anda dan kumpulan rangkaian sosial dalam keterangannya. Anda juga boleh berbincang dengan pemilik saluran khusus mengenai mendapatkan pautan ke laman web anda.

Komen

Pautan dari komen juga harus dirujuk ke bahagian ini. Tidak sukar untuk menulisnya, tetapi sukar untuk mencari laman web, pautan yang berguna untuk anda. Kualiti jawatan juga harus berada pada tahap tinggi. Jika tidak, moderator akan memadamkan komen anda.

Katalog Laman Web

Anda juga boleh mendaftarkan laman web anda dalam katalog tempatan, sumber khusus dan agregator lain. Ini berguna untuk perniagaan tempatan. Sebelum mendaftar dalam katalog seperti itu, anda perlu memeriksa parameternya.

Terdapat banyak perkhidmatan yang digunakan untuk tujuan ini. Cukup masukkan frasa “kualiti laman web” di mesin pencari dan pilih salah satu dari mereka dalam senarai TOP. Tidak masuk akal untuk menerbitkan maklumat di laman web yang dikenakan hukuman Google dan mempunyai parameter yang buruk. Adalah wajar untuk menghantar lebih sedikit, tetapi untuk memastikan platform berkualiti tinggi. Kelebihan kaedah ini adalah sifat bebas dan kesederhanaan relatif untuk mendapatkan pautan.

Berapa Lama Sebelum Perubahan SEO Wix Saya Muncul di Google?

Kita semua mahu laman web kita diindeks secepat mungkin. Walau bagaimanapun, prosesnya bergantung kepada pelbagai faktor. Dengan Wix, semua perubahan dan pengubahsuaian diterapkan dengan serta-merta. Anda tidak perlu mengurus peta laman secara manual tetapi anda masih boleh menambahkan beberapa halaman keutamaan di Search Console agar halaman tersebut diindeks lebih cepat. Untuk waktu yang diperlukan, sebagai peraturan, Google memerlukan sekitar seminggu untuk memberi peringkat pada laman web kandungan dan indeks baru.

Mengapa Google Tidak Menunjukkan Laman Wix Saya?

Dalam beberapa kes, laman web anda mungkin tidak muncul untuk sementara waktu. Itu sebenarnya tidak bermaksud anda melakukan sesuatu yang salah, tetapi jika masih tidak muncul di Google setelah beberapa minggu, anda harus memeriksa perkara berikut:

 1. Search Console dan integrasi Google Analytics – pastikan semua perkhidmatan beroperasi dengan betul dan tidak menunjukkan kesalahan di halaman.
 2. Kandungan Laman Web – jangan lupa menerbitkan semua halaman setelah anda membuat perubahan atau menambah kandungan baru.
 3. Artikel Bebas Plagiarisme – jangan sesekali menyalin dan menampal kandungan dari halaman anda sendiri atau laman web lain. Kandungan mestilah 100% unik untuk setiap blok dan bahagian laman web. Elakkan pendua halaman juga.
 4. Domain Baru – laman web baru dengan domain muda diperingkat lebih lambat jika dibandingkan dengan nama domain lama dengan beberapa reputasi dalam talian. Tunggu sebentar dan laman web pasti akan muncul.

Pokoknya

Dalam soal promosi laman web, Wix tidak banyak bezanya dengan yang lain pembina laman web yang popular. Yang harus anda fikirkan di sini adalah antara muka, bukan lebih. Sistem yang berbeza mungkin mempunyai pelbagai papan pemuka, susunan penempatan, format persembahan alat dll. Intinya, namun tetap sama. Kaedah pengoptimuman enjin carian yang serupa digunakan untuk promosi laman web.

Usaha yang diperlukan untuk promosi laman web yang berkesan bergantung pada jenis dan persaingan khusus. Yang paling penting adalah kandungannya. Sekiranya ia tersedia di laman web, maka ia akan mendapat hasil yang baik walaupun tanpa pautan luaran. Semakin banyak kandungan disajikan di laman web dan semakin tinggi kualitinya, semakin baik laman web akan diberi peringkat. Pengoptimuman luaran membantu meningkatkan kesan promosi laman web.

Inti SEO laman web di Google berpengaruh pada fakta bahawa enjin carian menumpukan pada kualiti kandungan, bertindak balas terhadap faktor tingkah laku dan mempertimbangkan kualiti pautan luaran. Tanpa mereka, laman web anda tidak akan dapat mencapai TOP.

Secara amnya, kandungan yang berkualiti dan diperbaharui secara berkala, menguasai teknik jangkauan dan profil yang dipromosikan dengan baik di rangkaian sosial adalah perkara yang anda perlukan untuk mencapai kejayaan. Ini adalah kombinasi pasti faktor utama yang berfungsi baik untuk laman web berasaskan Wix dan yang dibina dengan pembangun laman web lain.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map