Berapa Banyak Membuat Laman Web untuk Perniagaan di Wix

Berapa Banyak Membuat Laman Web untuk Perniagaan di Wix


Wang selalu penting ketika menghidupkan projek web baru. Kecuali jika anda seorang jutawan, anda mungkin akan mencari cara yang berbeza untuk menjimatkan beberapa wang terutamanya jika berkaitan dengan anggaran yang terhad. Seperti yang anda ketahui, Wix – adalah salah satu pembangun laman web yang paling popular dengan rancangan yang cukup berpatutan untuk keperluan berbeza. Tetapi adakah benar bernilai membayar wang itu?

Untuk melihat Is dan melintasi Ts, kami akan melihat dengan dekat rancangan, harga, dan ciri Wix yang disertakan dengan setiap pakej. Pengguna akhirnya akan dapat memutuskan sama ada menggunakan platform atau tidak. Sebelum kita menyelami lebih jauh angka, harga, dan ciri, kita harus mengatakan bahawa Wix pastinya merupakan perisian yang boleh dipilih. Walau bagaimanapun, anda perlu mempertimbangkan beberapa masalah bergantung pada jenis laman web dan fungsi yang ingin anda laksanakan. Jadi, mari kita mulakan.

Adakah Perlu Wang untuk Membuat Laman Web Wix?

Ia pasti berlaku! Wix adalah salah satu platform pembinaan laman web paling maju dan berskala yang pernah menampilkan berjuta-juta pelanggan dan projek langsung. Perisian ini serba boleh dan sangat mudah digunakan. Tidak diperlukan pengekodan. Anda mendapat semua ciri dengan satu rancangan. Seseorang tidak akan menolak tawaran tersebut.

Penyunting Wix

Sebagai pemilik perniagaan, anda harus memahami dengan jelas bahawa proses pembinaan laman web selalu datang dengan kos yang berbeza. Penyelesaian percuma tidak akan berjaya sekiranya projek berjalan lama. Mereka gagal memberikan kemudahan dan teknologi yang cukup untuk melancarkan projek yang berfungsi sepenuhnya serta memasarkannya, berkembang atau dipromosikan. Anda tidak boleh membeli kereta tanpa benar-benar membayarnya.

Selain itu, beberapa laman web juga memerlukan sokongan, penyelenggaraan, pengubahsuaian, dan lain-lain. Sebarang tindakan tersebut akan mengakibatkan kos tambahan tidak termasuk pengeluaran kandungan, pengoptimuman, dll. Dengan Wix, anda tidak perlu menangani mana-mana yang disebutkan di atas. Platform ini hadir sebagai perisian yang dikendalikan sepenuhnya yang melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda.

Laman web perniagaan anda akan mempunyai blok dan tambahan yang berkaitan tanpa perlu memasangnya secara manual. Yang anda perlukan hanyalah menambahkan kandungan dan menyiarkan secara langsung. Kedengarannya hebat memandangkan ia merancang harga. Mari kita lihat dan proses pembinaan laman web menggunakan Wix.

Langkah-langkah Membuat Laman Web dengan Wix

Untuk memahami, mengapa Wix mungkin murah, mari kita lihat langkah-langkah yang perlu diambil ketika membuat laman web dari awal. Kami berpendapat, bahawa anda sudah mempunyai rancangan dan struktur yang disusun selain kandungan yang relevan untuk dipaparkan di laman web anda. Sekarang, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Log masuk. Wix adalah pembangun laman web dalam talian SaaS. Apabila kita mengatakan “dalam talian”, kita bermaksud tidak perlu memuat turun perisian kelas berat atau aplikasi tambahan. Pengguna tidak dipaksa untuk mendapatkan kunci dan membaginya dengan beberapa peranti. Yang anda perlukan hanyalah komputer riba, tablet atau telefon pintar yang disambungkan di Internet. Masukkan log masuk dan kata laluan anda atau gunakan akaun rangkaian sosial.
 2. Pilih Templat. Dengan Wix, anda sama sekali tidak perlu membuat kod. Cukup pilih templat dari kategori perniagaan atau mula membina laman web baru dari halaman kosong. Pemula boleh mendapat manfaat daripada Alat ADI Wix. Instrumen berasaskan AI yang membuat susun atur laman web untuk anda dalam beberapa minit. Pengguna yang berpengalaman berpeluang mengembangkan elemen laman web sendiri.
 3. Edit Templat. Sekarang, anda perlu menambahkan kandungan, memuat turun gambar, video atau foto. Jangan lupa untuk mengisi maklumat hubungan, edit tetapan SEO, menambah widget, mengintegrasikan perkhidmatan pihak ketiga, dan lain-lain. Wix membolehkan anda menangani semua proses itu hanya dengan satu klik.
 4. Pilih Rancangan dan Langsung. Peringkat terakhir adalah memilih pakej. Adakah anda memerlukan domain atau SSL percuma? Adakah projek perniagaan anda memerlukan ciri eCommerce? Untuk memahami, bagaimana setiap rancangan berfungsi, mari kita lihat ciri dan pilihan yang mereka berikan.

Setelah membeli rancangan tersebut, anda boleh menerbitkan laman web anda untuk menjadikannya kelihatan dalam talian. Sekarang, kita perlu kembali ke rancangan dan harga Wix.

Kos Laman Web Perniagaan Wix

Masih ragu-ragu sama ada memilih Wix atau tidak? Sudah tiba masanya kita melihat ke dalam setiap rancangan Wix Premium untuk memahami apa ciri yang mereka berikan untuk perniagaan dan keperluan lain. Anda perlu menyedari kemudahan dan sumber apa yang diperlukan oleh projek anda. Adakah anda mengharapkan lalu lintas yang besar atau laman web hanya untuk perwakilan dalam talian? Adakah anda merancang untuk memuatkannya dengan kandungan dan halaman atau akan menjadi laman satu halaman yang mudah?

Bergantung pada jawapan, anda boleh memilih dari pakej berikut:

Harga Laman Web Wix

Pelan Kombo untuk Penggunaan Peribadi

Rancangannya adalah pilihan yang baik untuk laman web kecil dengan struktur sederhana dan kandungan minimum. Hampir tidak akan menjadi pilihan yang bagus untuk syarikat besar dan perniagaan yang berkembang walaupun mungkin masih berfungsi untuk portfolio kecil dan laman web freelancer untuk memperkenalkan kecekapan mereka.

Berikut adalah beberapa ciri rancangan Wix Combo:

 • Harga – $ 13 sebulan.
 • Apakah di dalamnya? – Iklan Wix dikeluarkan, domain percuma 1 tahun serta kemampuan untuk menyambungkan lebar jalur + 2GB anda sendiri dan ruang cakera 3 GB.
 • Baik untuk – laman web kecil, portfolio, halaman arahan, blog.

Pelan Tanpa Had untuk Usahawan

Rancangan ini dilengkapi dengan set ciri yang lebih kaya untuk freelancer, penyedia perkhidmatan bebas, dan usahawan. Ciri-ciri asasnya hampir sama walaupun dengan beberapa perbezaan yang jelas:

 • Harga – $ 17 sebulan.
 • Apakah di dalamnya? – Lebar jalur yang tidak terhad dan ruang cakera 10GB di samping aplikasi Site Booster dan Visitor Analytic bersepadu.
 • Baik untuk – pereka web bebas, freelancer, dan usahawan.

Pelan Pro untuk Promosi Jenama

Pelan Pro sangat sesuai untuk melancarkan jenama baru dari awal serta mempromosikan dan membuatnya secara dalam talian. Dengan harga yang berpatutan, anda mendapat domain percuma selain lebar jalur dan alat promosi tanpa had.

 • Harga – $ 22 sebulan.
 • Apakah di dalamnya? – lebar jalur tanpa had dengan storan 20GB, baucar tambah $ 300, logo profesional, kalendar acara, dll.
 • Baik untuk – pengembangan, pertumbuhan, dan pembentukan jenama.

Pelan VIP untuk Pencinta Keutamaan

Rancangan ini sebenarnya meniru pakej sebelumnya yang menampilkan semua pilihan yang sama walaupun dengan sedikit tambahan.

 • Harga – $ 39 sebulan.
 • Apakah di dalamnya? – ciri dari rancangan Pro ditambah keutamaan dan sokongan VIP.
 • Baik untuk – menuntut pemilik perniagaan yang memerlukan bantuan VIP.

Pelan Tambahan

Platform ini mempunyai rancangan percuma. Namun, hanya bagus untuk ujian. Anda boleh menggunakannya untuk memeriksa bagaimana sistem berfungsi. Sekiranya anda merancang untuk melancarkan kedai dalam talian, platform ini menawarkan pakej eCommerce yang berasingan. Harga di sini berkisar antara $ 23 hingga $ 49 sebulan dengan ciri-ciri yang hampir sama seperti dalam rancangan Premium.

Harga eCommerce Wix

Pelanggan eCommerce mendapat lebih banyak ruang simpanan, lebih banyak jam video, akses ke widget dan aplikasi yang berkaitan. Syarikat besar mungkin mendapat keuntungan daripada pakej Enterprise berharga $ 500 sebulan dengan alat analisis dan prestasi yang dipertingkatkan, sokongan premium, latihan, dll.

Lihat Semua Pelan Wix secara terperinci

Adakah Terdapat Alternatif Lebih Murah Wix?

Sekiranya anda tidak dapat membeli rancangan Wix, ada beberapa alternatif yang lebih murah. Walau bagaimanapun, anda harus memahami dengan jelas bahawa lebih murah tidak selalu bermaksud lebih baik. Platform yang lebih murah bermaksud lebih sedikit ciri di dalam pakej. Ini menghasilkan tindakan tambahan yang perlu dilakukan oleh pengguna. Dengan kata lain, semakin sedikit anda membayar, semakin sedikit yang anda dapat dari segi aset laman web dan semakin banyak masalah yang perlu anda atasi sendiri.

uKit – Alternatif Lebih Murah daripada Wix

pembina laman web uKit

uKit mungkin jalan keluar sekiranya belanjawan terhad. Ia menawarkan fungsi yang cukup baik untuk melancarkan laman web perniagaan walaupun sukar bersaing dengan Wix dari segi teknologi dan perkhidmatan yang disediakan.

Pelan dan harga adalah seperti berikut:

 • The rancangan minimum bermula pada $ 2.50 sebulan. Ia termasuk ruang simpanan tanpa had, sokongan 24 jam, hosting percuma dan sandaran tetapi tidak ada domain percuma. Anda mendapat satu-satunya yang tersuai secara lalai.
 • Pelan Asas bermula dari $ 5 sebulan dan tambahan termasuk sokongan Sembang Langsung dan reka bentuk templat Premium.
 • Rancangan eCommerce akan dikenakan kos dari $ 6 sebulan dengan semua ciri dari rancangan sebelumnya ditambah fungsi kedai digital.
 • Pelan Pro bermula pada $ 7.50 sebulan dengan kod khas dan skema warna tersuai.

Malah rancangan uKit Pro kelihatan agak terhad jika dibandingkan dengan Wix Combo dan Unlimited. Sebaliknya, ia mungkin berjaya sekiranya kewangan yang ketat.

Cuba uKit secara percuma

WordPress – Alternatif Percuma untuk Wix

Pembina laman web WordPress

Sekiranya anda tidak merancang untuk membayar secara bulanan atau mempunyai kemahiran pengekodan yang hebat, WordPress akan menjadi alternatif yang bagus. CMS itu sendiri percuma. Yang anda perlukan hanyalah membayar domain dan hosting. Anda tidak perlu membeli tema Premium sekiranya anda dapat membuat kod sendiri. Seorang platform sumber terbuka membolehkan anda menyesuaikan tema PHPnya mengikut keinginan anda.

Berita buruknya ialah pemula tidak akan dapat mengatasi prosesnya. Mereka akan dipaksa membayar bukan hanya untuk masalah umum seperti hosting (dari $ 2 hingga $ 10 sebulan) dan domain ($ 10- $ 15 setiap tahun) tetapi juga untuk tema premium, peluasan pemalam, dan langganan, pengubahsuaian templat, dll.

Varian ini hanya akan digunakan untuk juruteknik dan pengaturcara yang berpengalaman yang sebenarnya tidak memerlukan penyelesaian all-in-one. Idea yang lebih baik adalah menggunakan WordPress dengan Bluehost. A penyedia hosting yang popular menawarkan rancangan yang dioptimumkan WP yang menjadikannya sangat mudah untuk diatur, disiapkan, dan disokong laman web anda dengan harga mulai $ 2.95 sebulan.

Cuba WordPress Sekarang

Garisan bawah

Anda perlu membayar dari $ 12 hingga $ 39 sebulan untuk membina laman web perniagaan yang lengkap dan profesional dengan Wix. Harga akhir bergantung pada kerumitan laman web, kandungan, dan perkara penting lain. Misi kami adalah untuk menunjukkan bahawa platform bernilai membayar wang itu.

Setiap rancangan dilengkapi dengan sekumpulan pilihan yang mencegah pengguna melakukan tindakan tambahan. Anda mendapat cukup lebar jalur dan ruang, domain percuma, dan alat untuk memulakannya di sini sekarang dan disiarkan secara langsung dalam beberapa jam. Sebagai alternatif, mereka memberikan lebih sedikit ciri atau memerlukan pengetahuan teknikal yang lebih baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map