Berapa Kos Membina Laman Web?

Kos sebenar melancarkan laman web adalah misteri sebenar bagi kebanyakan pembangun laman web, yang pertama kali terlibat dalam proses ini. Sebenarnya, tidak ada jawapan pasti untuk soalan ini kerana kos akhir pembangunan laman web bergantung kepada pelbagai faktor.


Kandungan:
Kos Laman Web Dibuat Oleh:
Pembina laman web
CMS + Hosting
Freelancer
Studio Web
Kos Purata Laman Web:
Laman Peribadi
Blog Dalam Talian
e-dagang
Perniagaan kecil kecilan
Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan
Pokoknya

Ini termasuk jenis dan kerumitan laman web yang anda perlukan, kaedah membina laman web yang akan anda gunakan, platform yang akan anda pilih untuk tujuan ini, kos nama domain, hosting dll..

Pelbagai faktor yang mempengaruhi kos pembangunan laman web menjadikan sukar untuk membuat anggaran harga projek akhir dengan tepat. Walau bagaimanapun, anda harus bersedia untuk fakta bahawa kos akhirnya laman web anda mungkin beberapa kali lebih tinggi daripada yang anda jangkakan pada mulanya.

Sebilangan besar pengguna, yang tidak mempunyai laman web, tetapi ingin mendapatkannya peribadi atau matlamat perniagaan, percaya bahawa penciptaan laman web adalah proses yang rumit dan cukup mahal. Sejauh mana, mereka betul, tetapi adakah itu semestinya mahal seperti yang anda bayangkan?

Adakah perlu membayar ribuan dolar untuk perkhidmatan ini hari ini? Mungkin, ada pilihan yang memungkinkan untuk membayar lebih sedikit tanpa berkompromi dengan kualiti projek siap pakai?

Untuk memberi jawapan kepada soalan-soalan ini, mari kita perhatikan lebih dekat beberapa cara utama untuk membina laman web, ciri-ciri dan kos pembuatan laman web mereka. Setelah membaca penyelidikan ini, anda akan mengetahui berapa banyak wang yang semestinya anda laburkan ke dalam projek web anda, pilihan apa yang boleh anda gunakan dan berapa harga yang dikenakan untuk perkhidmatan ini pada masa ini.

Kos Laman Web Yang Dibuat Oleh Pembangun Laman Web

Pembina laman web adalah program khas digunakan untuk mengembangkan pelbagai jenis laman web berdasarkan keperluan pengguna. Sebilangan besar daripadanya direka dengan keperluan orang yang tidak berpengalaman, yang masih mempunyai niat untuk membina laman web yang lengkap dengan kos yang berpatutan.

Perkhidmatan berasaskan awan ini pada umumnya sangat intuitif, yang membuat kerumitan bangunan web menjadi minimum dan menjamin hasil yang baik kerana anda mengambil pendekatan yang tepat untuk proses pembuatan laman web.

Sebilangan besar pengguna memerlukan laman web sederhana dari segi teknikal – laman web perniagaan, portfolio, blog, laman web promosi dan lain-lain. Oleh itu, masuk akal untuk mempertimbangkan keuntungan platform berdasarkan kemudahan dan kos menyelesaikan projek-projek ini.

Dalam hal ini, pembangun laman web berada di luar persaingan, terutama dari segi harga dan kemudahan penggunaan. Tetapi apa yang anda perlukan untuk melancarkan laman web dengan perkhidmatan ini? Sejauh mana anda harus bersedia melabur dalam ciptaan mereka dan hasil apa yang berpotensi anda dapat?

 • Untuk membina projek dengan pembangun laman web, anda perlu mendapatkan templat, nama domain dan hosting.
 • Templat boleh percuma dan berbayar, bergantung pada kualiti dan perkhidmatan yang ditawarkannya.

Mengenai hosting dan nama domain, perkara berbeza. Hampir semua pembangun laman web dilengkapi dengan hosting bersepadu, yang tempohnya tidak terhad dalam beberapa perkhidmatan. Semasa anda memilih platform dan mendaftar untuknya, anda akan mendapat subdomain percuma, yang cukup untuk membuat laman web pertama anda dan meneroka set ciri perkhidmatan.

Walau bagaimanapun, semasa anda terus berusaha dalam pembangunan laman web anda, anda akan menyedari bahawa anda tidak akan menggunakan domain tahap kedua. Anda boleh mendapatkannya sama ada sebagai bonus atau dalam salah satu rancangan harga pilihan anda.

Kos purata membina laman web dengan pembina laman web boleh dikira secara bulanan dan tahunan, dengan varian terakhir lebih bermanfaat dari segi kos. Harga berbeza berdasarkan rancangan yang ditawarkan oleh pembangun laman web – lihat di dalamnya untuk menghapuskannya.

Kos Laman Web Dibuat oleh CMS + Hosting

Sama seperti pembangun laman web, CMS berbeza dalam parameter, ciri dan jenis laman web yang boleh anda lancarkan dengannya. Walau apa pun perkhidmatan yang akan anda jalani, anda perlu mengetahui lebih lanjut mengenai fungsinya, pilihan bersepadu, alat dan ciri lain yang mesti dimiliki untuk membina laman web yang berkesan.

Sekiranya anda seorang pemula dan ini adalah percubaan pertama anda untuk membuat laman web dengan Sistem Pengurusan Kandungan, pada mulanya anda harus mempelajari asas-asas penggunaan CMS pilihan anda, iaitu penyediaan hosting, pembuatan pangkalan data, penggunaan papan pemuka dan sistem umum ciri.

Yang mesti anda ketahui ialah kebanyakan CMS sumber terbuka pada awalnya percuma. Ini bermakna anda boleh memuat turun, memasang dan mengemas kini tanpa sebarang kos. Lebih-lebih lagi, anda bahkan boleh mencuba membina laman web mudah tanpa melabur di dalamnya. Ini adalah latihan yang baik untuk pemula, yang ingin mempelajari nuansa bekerja dengan sistem ini.

Pada masa yang sama, banyak CMS tidak dapat menawarkan fungsi luar kotak yang baik dan menyiratkan penyatuan plugin, tambahan atau sambungan luaran untuk membolehkan anda memperoleh hasil yang lebih baik.

Sekarang, mari kita teruskan ke perbelanjaan kewangan.

Kos Membuat laman web dengan CMS

Berapakah kos untuk membuat laman web dengan CMS? Lihat perkara berikut:

 1. Hosting – sekitar $ 150 / tahun;
 2. Nama domain – sekitar $ 20 / tahun;
 3. Templat – Tema mungkin percuma dan berbayar juga, tetapi templat yang layak akan dikenakan biaya sekitar $ 100-150;
 4. Pemalam tambahan – yang dibayar berharga dari $ 5 dan hingga $ 100-150 untuk satu item bergantung pada watak dan kerumitannya.

Ini adalah anggaran anggaran untuk membina laman web dengan CMS. Harga mungkin berbeza berkenaan dengan jenis sistem yang anda gunakan dan projek yang anda ingin dapatkan dalam jangka masa panjang.

Kos Laman Web Yang Dibuat Oleh Freelancer

Keputusan untuk mengupah pekerja bebas merancang laman web untuk anda mungkin disebabkan oleh beberapa faktor. Anda mungkin kekurangan masa untuk mengerjakan pembangunan laman web anda sendiri atau kemahiran anda mungkin tidak mencukupi untuk menyelesaikan tugas dengan berkesan. Apa pun alasannya, anda harus mengetahui anggaran kos penggunaan perkhidmatan pakar ini dan kemungkinan ancaman yang mungkin anda hadapi semasa proses.

Sebilangan besar freelancer biasanya mengenakan harga setiap jam untuk perkhidmatan mereka. Harganya jauh berbeza berdasarkan kecekapan dan kepakaran pakar, kemahiran yang ada, masa yang anda perlukan untuk mendapatkan projek siap pakai, lokasi asal pereka web dan keperluan lain yang mungkin anda miliki.

 • Purata kos pengembangan web berkisar antara $ 30 dan hingga $ 80 sejam.
 • Kos perkhidmatan yang ditawarkan oleh para profesional adalah sekitar $ 500- $ 1000 untuk kerja yang lengkap.

Ini merangkumi pelbagai jenis tugas yang ditangani oleh pakar selama ini, baik itu pembangunan reka bentuk, penyediaan laman web, menulis modul tambahan, penyesuaian tetapan dll. By the way, penyelenggaraan dan pengurusan laman web lebih lanjut mungkin juga memerlukan banyak biaya, kerana anda tidak akan dapat melakukannya sendiri.

Sejurus selepas projek dilancarkan, anda harus menjaga kemas kini kandungan, sokongan keselamatan, SEO dan lain-lain. Ini juga memerlukan pelaburan kewangan – bermula dari $ 100 sebulan sekiranya menggunakan perkhidmatan bebas. Pastikan untuk membersihkan nuansa ini terlebih dahulu untuk membuat pengiraan yang diperlukan.

Anda juga harus bersiap sedia untuk membayar hosting laman web dan nama domain. Hosting yang berkualiti dan selamat mungkin berharga antara $ 20 hingga $ 50 sebulan berdasarkan penyedia yang anda hubungi.

Mengenai nama domain, kosnya mungkin berbeza dengan usia domain. Domain baru mungkin berharga sekitar $ 10-15 setiap tahun, bergantung pada jenis pendaftar dan zon domain. Kos domain yang berumur mungkin mencecah ratusan bahkan ribuan dolar, tetapi pengguna, yang memerlukan laman web untuk kegunaan peribadi atau perniagaan, umumnya tidak berminat mendapatkan domain yang begitu mahal.

Dengan mempertimbangkan perbelanjaan yang disebutkan di atas, anda boleh mengira berapa kos untuk membina laman web. Kesimpulannya, saya dapat menyimpulkan bahawa kos minimum untuk melancarkan laman web adalah $ 300- $ 500 per laman web standard yang dibangunkan oleh freelancer yang mahir.

Kos Laman Web Yang Dibuat Oleh Web Studio

Berkaitan dengan penciptaan laman web profesional untuk perniagaan besar dan untuk kegunaan peribadi, studio web mula digunakan. Ini adalah pasukan pakar, yang mengawal setiap langkah proses pembinaan web.

Terlebih lagi, studio web menyedari trend reka bentuk web utama, yang menghasilkan penciptaan projek yang lengkap dan sangat berfungsi. Bayaran studio web bergantung pada pelbagai faktor seperti jumlah orang, yang akan mengerjakan pembangunan projek, kerumitan dan gaya laman web yang anda perlukan, objektif yang anda capai, tarikh akhir dll.. Jadi, berapa banyak yang anda harapkan untuk melabur dalam projek studio web?

Kos membina laman web oleh web-studio dan freelancer

 1. Kos hosting bulanan mungkin antara $ 10 dan $ 16 bergantung kepada penyedia dan rancangan yang dipilih. Oleh itu, anda akan membayar sekitar $ 150-200 setiap tahun untuk mendapatkan hosting yang boleh dipercayai. Mengenai nama domain, harganya sekitar $ 10 dan $ 30 setiap tahun. Ini juga bergantung pada zon domain dan ciri yang anda sukai.
 2. Perkara seterusnya yang perlu anda bayar ialah templat pasukan reka bentuk web akan bekerjasama. Julat harga mungkin serba boleh di sini – templat yang berharga akan berharga dari $ 100 dan hingga $ 1000 bergantung pada jenis laman web, kerumitannya dan harga studio web umum.
 3. Akhirnya, bahagian yang paling bertanggungjawab dan paling mahal dalam proses reka bentuk web adalah kos perkhidmatan studio web. Kadang kala, kadar pengembangan web mungkin agak tinggi dan mencecah hingga $ 4000- $ 6000. Ini bergantung pada syarat kontrak yang anda miliki dengan studio, dasar harga mereka, jumlah pembangun web dalam satu pasukan, perkhidmatan yang anda ingin manfaatkan dan banyak aspek lain.

Perlu diingat bahawa kos pembangunan laman web tidak dibatasi oleh pembuatan reka bentuk sahaja. Kenyataan bahawa ia adalah pakar studio web, yang membangunkan laman web untuk anda bermakna anda tidak akan dapat mengurus dan mengemas kini selepas itu sendiri. Ini hanya kerana anda tidak mengetahui ciri reka bentuk, struktur dan nuansa serupa lainnya.

Terlebih lagi, promosi laman web juga penting, jika anda ingin menjalankan laman web yang menguntungkan dan berkesan yang menghasilkan lalu lintas dan membantu anda membina pangkalan pelanggan. Sekiranya anda menyewa studio web untuk penyelenggaraan laman web lebih lanjut, SEO, sokongan pelanggan, masalah keselamatan dan lain-lain, bersiaplah untuk melabur tambahan sekitar $ 100-150 sebulan atau lebih.

Sekiranya anda memerlukan laman web yang berkualiti, tidak masuk akal untuk memilih pilihan pembinaan web yang mahal. Dalam kebanyakan kes, anda tidak memerlukan pereka web profesional atau seluruh pasukan studio web untuk membangunkan projek ini untuk anda. Anda juga tidak perlu membuang masa dan masa anda untuk meneroka asas penggunaan CMS. Ia tidak semestinya bernilai pelaburan Di sinilah pembina laman web yang popular sangat membantu. Ia mudah digunakan dan mempunyai korelasi harga / kualiti terbaik.

Purata Kos Laman Web Peribadi

Kos membina laman web dengan pembangun laman web umumnya turun ke harga templat, hosting, nama domain, tambahan atau aplikasi yang mungkin anda ingin integrasikan dan sokongan lebih lanjut. Ketika datang ke pembina laman web yang popular, semua ciri ini termasuk dalam rancangan yang ditawarkan oleh platform.

Menjadi pembangun laman web termurah, Wix dan uKit menawarkan harga yang berpatutan yang memenuhi keperluan pembinaan laman web serba boleh. Mari kita cari sekarang berapa banyak yang diperlukan untuk melancarkan laman web dengan mereka.

Kos Laman Web Peribadi yang Dibuat oleh Wix

Pembangun Laman Peribadi Wix

Wix adalah pembina laman web all-in-one yang terkenal di dunia, yang berfungsi dengan baik untuk pelbagai jenis laman web peribadi. Kumpulan fiturnya yang kaya, banyak templat, alat penyesuaian reka bentuk dan beberapa rancangan harga menjadikan sistem ini sebagai penyelesaian yang tepat untuk pengguna yang tidak berpengalaman. Apa sahaja kemahiran dan kepakaran reka bentuk web yang anda miliki dan apa sahaja jenis laman web yang anda rancangkan untuk dilancarkan, Wix akan membantu anda menyelesaikan tugas dengan sebaik mungkin.

Kos membina laman web peribadi dengan Wix bergantung pada ciri yang anda rancangkan untuk digunakan dan rancangan harga yang akan anda pilih untuk tujuan ini.

Sistem ini pada masa ini menawarkan pelan percuma tanpa had yang mungkin anda perlukan untuk menguji ciri-cirinya dan lima pelan berbayar. Apabila berkaitan dengan pengembangan laman web peribadi, maka pelan Combo atau Unlimited akan menjadi penyelesaian terbaik. Nama rancangan Connect Domain hampir tidak akan berfungsi untuk anda kerana batasannya (seperti sepanduk iklan atau keperluan untuk menggunakan domain tahap kedua).

Selain membeli rancangan ini, anda tidak perlu membayar lebih banyak untuk menggunakan Wix. Harga tahunan untuk mengurus satu laman web ditunjukkan dalam kos rancangan. Sistem ini memungkinkan untuk membuat laman web yang bagus dengan harga sekitar $ 96 per tahun bergantung pada objektif pembinaan laman web yang anda capai.

Yang penting, Wix sering memperkenalkan tawaran istimewa (sekitar 10 kali setahun) yang memastikan diskaun 50% untuk semua rancangan harga. Tawaran ini biasanya diperkenalkan pada hari cuti dan acara khas dalam kehidupan perkhidmatan. Mereka bertahan selama 3-7 hari dan anda dapat menyimpan dengan mudah setelah menunggu saat yang tepat (semua pelanggan perkhidmatan mendapat e-mel yang sesuai yang memberitahu mengenai tawaran).

Lihat juga:
Ulasan Pembangun Laman Web Wix
Contoh Laman Web Peribadi Wix

Cuba Wix (Pelan Percuma Tersedia)

Kos Laman Web Peribadi yang dibuat oleh uKit

Contoh Laman Web Peribadi uKit

uKit pada umumnya diposisikan sebagai pembangun laman web perniagaan kecil dan, dengan demikian, set fiturnya diarahkan pada pengembangan laman web ini. Walau bagaimanapun, kemudahan penggunaan yang luar biasa, sifat membina web yang intuitif, templat responsif khusus dan set ciri hebat menjadikan perkhidmatan ini pilihan yang tepat untuk pembuatan laman web peribadi.

Pembangun laman web adalah salah satu penyelesaian pembinaan laman web yang paling berpatutan yang terdapat di ceruk reka bentuk web kontemporari. Tidak ada rancangan percuma di sini, tetapi anda boleh menguji sistem selama dua minggu tanpa sebarang kos. Sekiranya pilihan yang ditawarkan menarik bagi anda, anda boleh meningkatkan ke salah satu daripada empat rancangan berbayarnya.

Untuk pembangunan laman web peribadi, penyelesaian yang paling sesuai adalah Premium dan Premium + Plans, kosnya berjumlah $ 4 dan $ 8 sebulan. Perlu diingat bahawa mendapatkan langganan sekali selama 3, 6 bulan atau 1-2 tahun sekali akan membolehkan anda menjimatkan banyak. Potongan harga merangkumi 5%, 10% dan 30% berdasarkan jangka masa langganan yang dipilih. Cara lain untuk menjimatkan lebih banyak adalah dengan menggunakan kod promo 25% uKit, yang tersedia dalam talian.

Selain itu, uKit mempunyai tawaran, yang merangkumi keinginan semasa perniagaan untuk memiliki laman web. Sekiranya anda memerlukan laman web perniagaan yang lebih profesional, tetapi anda tidak mempunyai masa atau keinginan untuk mengembangkannya sendiri, anda boleh memesan projek giliran siap dengan harga $ 100 dari pembangun sistem. Ini adalah tawaran yang sangat mencuba bagi orang-orang, yang sibuk menyelesaikan tugas perniagaan mereka dan memperoleh keuntungan.

Lihat juga:
Ulasan Pembina Laman Web uKit
Contoh Laman Web uKit

Cuba uKit (Percubaan 14 Hari Tersedia)

Purata Kos Blog Dalam Talian

Anda mungkin perlu menyambungkan blog ke laman web siap pakai atau melancarkannya dari awal. Kos melancarkan blog merangkumi harga templat khusus, hosting, nama domain dan integrasi. Wix dan uKit mempunyai rancangan harga yang berfungsi dengan baik untuk pembuatan blog. Mari tinjau pilihan yang paling sesuai sekarang.

Kos Blog Dalam Talian Dibuat oleh Wix

Pembangun Laman Web Blog Wix

Wix mempunyai enjin blog yang kuat, yang membolehkan membuat dan mengurus blog yang lengkap. Kos penggunaan perkhidmatan bergantung pada ciri yang ingin anda gabungkan dalam projek anda. Anda boleh menguji platform secara percuma dengan mendaftar dan menguji pilihan pelan percuma.

Menaik taraf ke Connect Domain Pan tidak akan memberikan hasil yang diinginkan juga, kerana banyak sekatan langganan, yang tidak sepadan dengan pelaburan, jika anda bercadang untuk online.

Pelan Combo dan Unlimited berfungsi paling baik untuk pembuatan blog dalam talian. Kos rancangan ini berjumlah $ 8.50 dan $ 12.50 sebulan. Apa yang anda akan dapat di sini adalah jumlah ruang cakera dan lebar jalur yang betul, ketiadaan sepanduk iklan sistem dan ciri-ciri lain yang berkaitan dengan blog.

Dengan menggunakan rancangan, anda dapat:

 • menambah, mengemas kini dan menjadualkan catatan blog,
 • buat bahagian catatan unggulan dan awan teg,
 • aktifkan komen pengguna,
 • buat suapan tersuai,
 • gunakan Google Analytics dan hosting sistem bersepadu yang dimasukkan ke dalam rancangan secara lalai.

Sekiranya anda telah memutuskan untuk membuat blog yang menarik dan berfungsi tanpa melaburkan terlalu banyak usaha, masa dan wang, Wix adalah jawapannya. Kumpulan fitur yang kaya dan pelbagai alat dan pilihan menjadikan platform sebagai pilihan paling sesuai untuk projek blog anda, tanpa mengira kerumitan, topik dan gayanya.

Lihat juga:
Contoh Blog Wix

Buat Blog Anda Sendiri dengan Wix

Kos Blog Dalam Talian Dibuat oleh uKit

Contoh Halaman Blog uKit

blog uKit adalah tambahan percuma yang bagus untuk laman web yang dibuat dengan pembangun laman web ini. Ini adalah penyelesaian yang paling sesuai untuk perniagaan kecil yang tidak ingin bersusah payah mengenai kerumitan pengaturan sistem blog khusus.

Pelan yang paling sesuai untuk pembuatan blog adalah Premium+. Kosnya berjumlah $ 8 sebulan. Premium + Plan menyediakan sistem pengumpulan statistik dan analitik yang diperluas serta akses templat tanpa had, yang dapat digunakan untuk melancarkan blog.

Anda akan dapat membuat dan mengurus blog dengan menyambungkan “Pemberi Maklumat BeritaWidget ke mana-mana halaman laman web anda. Sistem blog adalah ringkas, berfokus pada kandungan dan senang. Penerbitan berita berjadual adalah salah satu kelebihan rancangan ini, yang membolehkan mengemas kini blog anda walaupun anda tiada. uKit adalah pilihan yang cukup bagus untuk membina blog sederhana untuk kegunaan peribadi.

Mulakan Blog Anda dengan uKit

Kos Purata Laman Web eCommerce

Kos melancarkan laman web eCommerce biasanya bergantung pada alat yang akan anda pilih untuk tujuan ini, penyedia hosting, templat, nama domain dan pilihan pemasaran yang ingin anda gunakan. Dengan Wix dan , prosesnya akan mudah, senang dan berpatutan.

Kos Laman Web eCommerce Dibuat oleh Wix

Pembangun laman web eCommerce Wix

Wix mempunyai enjin eCommerce sendiri, yang membolehkan membina kedai dalam talian kecil dan sederhana. Rangkaian alat yang disediakannya sangat mengagumkan dan merangkumi: pelbagai pilihan pembayaran, pilihan pemasaran dan pengurusan cukai, galeri produk, sokongan pelbagai bahasa, eksport fail CSV.

Untuk membina kedai web dengan Wix, masuk akal untuk menggunakan Rancangan eCommerce atau VIP. Kos Pelan eCommerce berjumlah $ 16.50 / bln. Ini termasuk pilihan membuat kedai web, jumlah lebar jalur dan ruang cakera yang sesuai, ketersediaan alat pemasaran, templat siap mudah alih eCommerce, Google Analytics bersepadu dll. Pelan VIP akan dikenakan biaya $ 24.50 sebulan, selain itu menawarkan kempen e-mel, lebar jalur tanpa had, pelanggan premium sokongan dan kelebihan eCommerce yang lain.

Kod Wix adalah satu lagi alat eCommerce yang ditawarkan oleh pembangun laman web. Ini adalah pembangun aplikasi yang boleh anda gunakan untuk memberikan fungsi canggih dan kesan laman web tambahan di kedai dalam talian anda. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran pengekodan untuk melakukannya – ciri ini intuitif dan mudah untuk semua orang.

Lihat juga:
Contoh Kedai Dalam Talian Wix

Buat Kedai Dalam Talian Dengan Wix

Kos Laman Web eCommerce Dibuat oleh Shopify

hopify Perisian eCommerce

Shopify adalah perisian eCommerce khusus, fungsinya yang berpusat di sekitar pembangunan kedai web. Sistem ini memungkinkan untuk membina kedai dalam talian dengan pelbagai saiz dan kerumitan.

Sejauh perisian itu menawarkan pelbagai rancangan eCommerce, kos akhirnya untuk membina sebuah kedai web akan bergantung pada langganan yang akan anda jalani – dari $ 9 hingga $ 299 / bln.

Shopify membenarkan pengujian sistem secara percuma selama 14 hari dan pada masa ini ia menawarkan rancangan berikut: Lite, Basic Shopify, Shopify dan Advanced Shopify. Kos mereka adalah $ 9, $ 29, $ 79 dan $ 299 sebulan.

 • Pelan Lite memungkinkan untuk menyambungkan kedai web ke laman web yang ada, menambahkan jumlah produk tanpa had, gerbang pembayaran berganda, penjejakan penjualan, pilihan Butang Beli dll..
 • Shopify Asas juga menawarkan pilihan sambungan sijil SSL dan penambahan blog percuma.
 • Pelan Shopify membolehkan anda menghantar kad hadiah dan laporan profesional.
 • Shopify Lanjutan dilengkapi dengan pembangun laporan lanjutan dan penghantaran pembawa masa nyata.

Perlu diingat bahawa Shopify bebas daripada transaksi, tetapi anda perlu membayar transaksi kad kredit sekiranya anda menerima pembayaran ini di kedai anda. Secara keseluruhan, Shopify adalah perisian eCommerce profesional yang baik, yang juga dioptimumkan untuk pemasaran mudah alih.

Lihat juga:
Ulasan Perisian eCommerce Shopify
Contoh Kedai Dalam Talian Shopify

Buat Kedai Dalam Talian dengan Shopify

Purata Kos Laman Web Perniagaan Kecil

Membangun laman web untuk perniagaan anda adalah suatu keharusan, jika anda berhasrat untuk mencapai objektif jangka panjang dan mengembangkan asas pelanggan. Kos melancarkan laman web dengan pembangun laman web bergantung pada sistem yang anda pilih untuk tujuan ini.

Sejauh kebanyakan pembangun laman web dilengkapi dengan hosting bersepadu dan menawarkan nama domain secara lalai, anda tidak perlu membayarnya. Ketahui harga yang ditawarkan Wix dan uKit untuk membina laman web perniagaan kecil.

Kos Laman Web Perniagaan Kecil Dibuat oleh Wix

Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Wix

Membina laman web perniagaan kecil dengan Wix mudah, cepat dan berkesan kerana pelbagai alat dan ciri yang ditawarkan oleh sistem. Kos untuk melancarkan projek dengan Wix pada umumnya berkisar $ 96 setiap tahun bergantung pada rancangan yang akan anda kerjakan.

Ketika membuat laman web perniagaan kecil, masuk akal untuk menggunakan mana-mana rancangan yang ditawarkan platform, kecuali untuk rancangan Connect Domain dengan sekatan yang tersedia. Penggunaan rancangan Combo, Unlimited, eCommerce atau VIP sangat sesuai untuk tujuan ini, sementara pilihan harus berdasarkan pada set ciri dan skala laman web perniagaan kecil anda, niche yang anda fokuskan, audiens yang anda rencanakan untuk disasarkan dan matlamat yang ingin anda capai. Rancangannya berharga $ 8.50, $ 12.50, $ 16.50 dan $ 24.50 seiring dan merangkumi pelbagai syarat dan ciri.

Untuk mengurangkan kadar rancangan tahunan, saya cadangkan mengikuti tawaran dan potongan istimewa Wix yang mereka perkenalkan beberapa kali dalam setahun. Ini adalah kaedah pasti untuk menyelamatkan besar.

Bagi para usahawan, yang ingin merancang laman web perniagaan tanpa repot sama sekali, Wix menawarkan alat ADI canggihnya. The Ciri Kecerdasan Buatan akan merancang laman web lengkap untuk anda dengan menggunakan maklumat perniagaan yang akan anda berikan. Ini mudah, cepat dan berkesan.

Lihat juga:
Contoh Laman Web Perniagaan Wix

Buat Laman Web Perniagaan dengan Wix

Kos Laman Web Perniagaan Kecil yang dibuat oleh uKit

pembina laman web uKit

uKit telah membezakan dirinya sebagai pembangun laman web perniagaan kecil. Rangkaian ciri, alat, templat responsif dan pilihan pemasaran khusus perniagaan yang disediakannya lebih dari cukup untuk menampung jumlah keperluan usahawan yang ada. Kos melancarkan laman web perniagaan kecil yang mempunyai ciri khas dengan uKit pada amnya berjumlah $ 48.

uKit kini mempunyai empat langganan berbayar, yang masing-masing mematuhi tugas reka bentuk web tertentu. Anda boleh memilih antara Pelan Premium, Premium +, eCommerce dan Pro bergantung pada jenis dan gaya laman web perniagaan kecil anda, ciri yang ingin anda gabungkan, matlamat yang anda mahukan dan aspek lain yang berkaitan.

Selain itu, pembangun laman web menawarkan potongan besar bagi mereka yang membayar untuk menggunakan perkhidmatan ini selama 3, 6 bulan atau 1-2 tahun. Potongan harga adalah 5%, 10% dan 30% berkaitan dengan rancangan dan syarat yang ditawarkan.

Anda juga boleh mendapatkan kod promo uKit 25% SWB-25 untuk menjimatkan besar semasa merancang laman web perniagaan kecil uKit anda. Sekiranya anda benar-benar mempunyai matlamat perniagaan jangka panjang dan ingin menjimatkan besar, uKit adalah penyelesaian paling berpatutan yang pernah anda dapati.

Buat Tapak Perniagaan Dengan uKit

Kos Pembinaan Laman Web: Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

Studio WebFreelancerCMS
(WordPress)
Pembangun laman web:
WixuKit
Nama domain (Tahunan)$ 20$ 20$ 20$ 20$ 20
Hosting (Tahunan)$ 150$ 150$ 150$ 100$ 48
Templat Laman Web$ 300$ 50$ 50$ 0$ 0
Bekerja dengan laman web$ 1000$ 550$ 100$ 0$ 0
Jumlah$ 1470$ 770$ 320$ 120$ 68

Pokoknya

Kos mendapatkan laman web dibentuk secara berasingan dalam setiap situasi dan bergantung kepada banyak faktor, iaitu membina laman web DIY atau memesan laman web siap pakai, jenis platform yang dipilih, kos hosting, nama domain, templat, modul / plugin , perbelanjaan sementara, kerumitan projek dll.

 • Penyelesaian yang paling mahal adalah memesan laman web dari studio web. Varian ini berfungsi dengan baik untuk orang-orang, yang tidak ingin mengetahui semua nuansa proses reka bentuk web, tetapi berhasrat untuk mendapatkan laman web yang lengkap untuk memenuhi tujuan dan keperluan mereka.
 • Perkara yang sama adalah mengenai pengambilan pekerja bebas. Pakar-pakar ini dapat mengembangkan pelbagai jenis laman web dengan mudah, tetapi anda tidak dapat menangani penyelenggaraan dan promosi selanjutnya. Ini bermaksud bahawa anda akhirnya harus terus bekerja dengan studio web atau freelancer untuk dapat mengemas kini dan mengurus laman web anda, bila diperlukan.
 • Membina laman web dengan CMS adalah penyelesaian DIY yang berkesan yang boleh anda pilih untuk menyelesaikan tugas dengan berkesan. Sistem ini tidak begitu sukar untuk dikuasai, tetapi anda masih perlu memiliki kemahiran dan pengalaman reka bentuk web untuk menangani tugas anda sendiri. Jangan lupa bahawa CMS sering menunjukkan integrasi plugin dan templat, yang sama sekali tidak selamat untuk laman web anda. Anda harus tahu pakar apa yang harus ditangani agar berada di pihak yang selamat.

Alternatif reka bentuk web yang paling mudah dan berpatutan adalah penggunaan pembangun laman web. Sistem ini memastikan kesederhanaan maksimum dan sama sekali tidak memerlukan pengetahuan tentang pengaturcaraan. Mereka bersifat intuitif dan dilengkapi dengan fungsi luar kotak yang diperlukan untuk menjalankan dan mengurus laman web peribadi atau perniagaan yang berfungsi.

Kos merancang laman web dengan pembina laman web sering kali dua kali lebih rendah berbanding dengan perbelanjaan yang akan anda hadapi ketika menggunakan alat pembinaan laman web lain. Apa yang penting, anda tidak perlu peduli dengan hosting laman web dan nama domain kerana ciri-ciri ini sering diberikan secara lalai berdasarkan syarat langganan.

Walaupun, pilihan pembangun laman web sangat mengagumkan hari ini, saya telah memilih dua perkhidmatan, iaitu Wix dan uKit kerana kemampuan, kemudahan dan fungsi yang hebat. Sistem ini dapat menyelesaikan tugas-tugas biasa dengan sempurna bagi kebanyakan pengguna tanpa kesulitan atau perbelanjaan tambahan.

Kos melancarkan laman web dalam kes ini akan berkisar antara $ 36 hingga $ 200 bergantung pada platform yang dipilih, rancangan harga dan jenis laman web. Cubalah dan nikmati hasilnya!

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map