Berapa Kos Memindahkan Laman Web?

Berapa Kos Memigrasikan Laman Web?


Oleh itu, anda telah memutuskan untuk memindahkan laman web. Keputusan untuk melakukannya mungkin dipicu oleh faktor yang berbeza, seperti perubahan matlamat reka bentuk web anda, pertumbuhan perniagaan berasaskan web anda, keinginan untuk menggunakan platform yang lebih banyak ciri dan lain-lain.

Apa pun alasan dan matlamat yang anda capai, sambil mengambil keputusan untuk beralih ke perkhidmatan lain, anda pasti akan menghadapi soalan yang sama: pilihan migrasi apa yang lebih disukai dan berapa kos untuk memindahkan projek siap pakai anda dari satu platform ke platform lain?

Sebenarnya, terdapat pelbagai aspek yang mempengaruhi pilihan platform dan kos proses migrasi laman web. Ini pada dasarnya bergantung pada jenis projek yang anda jalankan, ukuran dan fungsinya sekarang, matlamat yang anda capai, anggaran yang anda miliki dan banyak aspek lain.

Namun, ada satu faktor lagi yang harus dipertimbangkan, ketika mengira kos proses pemindahan laman web. Ini adalah jenis platform berdasarkan laman web anda dan platform yang anda ingin beralih. Itulah sebabnya, sudah tiba masanya sekarang untuk membincangkan cara asas penghijrahan laman web berdasarkan jenis platform yang dibina oleh projek anda.

1. Hosting ke Migrasi Laman Web Hosting

Pertukaran antara host adalah proses yang cukup meluas. Terdapat banyak penyedia hosting yang boleh dipercayai yang menawarkan masa muat yang sempurna, harga yang berpatutan, keselamatan, kebolehpercayaan dan kadar uptime 100%. Oleh itu, jika web hosting semasa anda tidak memenuhi keperluan atau harapan anda, anda selalu boleh beralih ke penyedia lain. Pastikan anda memilih perkhidmatan yang benar-benar dipercayai yang sesuai dengan kehendak dan keperluan anda.

Mari kita lihat proses beralih dari Tapak Tapak ke Bluehost untuk memberi anda idea umum tentang nuansa yang melibatkan proses.

Tapak tapak ke Bluehost

Tukar Hosting Anda Sekarang

Sebenarnya, Bluehost menyediakan perkhidmatan penghijrahan laman web yang dipercayai dan lancar untuk membuat anda yakin projek dan semua fail dipindahkan dengan betul. Walaupun, proses penghijrahan laman web pada umumnya merupakan proses yang memakan masa, Bluehost menjadikannya lebih mudah dan senang dibandingkan dengan penyedia hosting lain. Namun, ingat bahawa Bluehost pada masa ini tidak menawarkan sokongan migrasi untuk akaun VPS, Penjual Semula atau Pelayan Dedicated.

Untuk memindahkan hosting laman web Siteground anda ke Bluehost, anda seharusnya mendaftar untuk platform untuk membuat akaun anda sendiri dan memberikan butiran yang diperlukan. Kemudian anda akan ditawarkan untuk mengisi borang migrasi yang tersedia di halaman laman web yang sesuai untuk menghubungi profesional Bluehost, yang akan membantu anda menyelesaikan proses migrasi dengan pelaburan masa / usaha minimum.

Apa yang anda juga harus ketahui adalah bahawa Bluehost membenarkan penghijrahan hingga 5 laman web dan 20 akaun e-mel (termasuk semua pangkalan data dan fail yang berkaitan) dari akaun Siteground anda ke akaun yang anda daftarkan dengan hosting. Profesional Bluehost akan membantu anda menangani semua nuansa dan mereka akan mengkaji lebih lanjut setiap laman web untuk mengesahkan bahawa ia berfungsi seperti yang diperlukan. Lebih-lebih lagi, mereka menawarkan sokongan 24/7 setelah penghijrahan laman web selesai.

Cara Memindahkan Laman Web dari Tapak Tapak ke Bluehost

Sehingga hari ini, Bluehost menawarkan penyelesaian hosting lengkap dengan harga $ 2,95 sebulan, tetapi ini tidak termasuk kos pemindahan pendaftaran nama domain. Sekiranya anda sudah memiliki laman web WordPress dan tidak berniat mempercayakan penghijrahannya dengan pasukan sokongan penyedia hosting dan ingin menyelesaikan tugas anda sendiri, berikut adalah gambaran keseluruhan langkah-langkah yang perlu anda buat:

 1. Log masuk ke akaun Siteground yang ada dan gunakan program yang ditawarkannya untuk mengeksport pangkalan data anda;
 2. Muat turun dan simpan folder kandungan WP anda dengan salah satu program FTP yang anda sukai;
 3. Buat akaun Bluehost anda dan log masuk ke panel kawalan;
 4. Pasang WordPress (jika anda belum memilikinya, gunakan alat instan sekali klik yang ditawarkan oleh Bluehost;
 5. Buat akaun FTP di panel kawalan Bluehost untuk dapat memuat naik fail anda ke folder WordPress yang baru dibuat;
 6. Lancarkan program FTP anda telah memilih dan log masuk dengan data akaun baru anda;
 7. Ganti folder kandungan WP yang ada, menggantikannya dengan yang baru anda muat turun dari hos Siteground;
 8. Jangkau bahagian Pangkalan Data terdapat di panel kawalan akaun Bluehost anda dan buka phpMyAdmin;
 9. Pilih pangkalan data yang ingin anda gunakan sebagai tujuan untuk memindahkan fail yang dieksport;
 10. Kembali ke tetingkap phpMyAdmin anda dan periksa, jika anda telah memilih pangkalan data yang betul. Sekiranya demikian, anda akan melihat senarai jadual yang dipaparkan di tetingkap. Pilih kotak “Periksa Semua” di bahagian bawah senarai yang tersedia dan lepaskan jadual sebelum mengimport data baru anda;
 11. Mula mengimport fail: sampai ke tab “Import” di phpMyAdmin, pilih “Browse your computer” dan cari fail pangkalan data SQL yang telah anda eksport dari laman web sebelumnya dan mulakan import;
 12. Sebaik sahaja anda selesai dengan itu, teruskan untuk memeriksa nama jadual baru. Sekiranya mereka bermula dengan “wp”, maka anda tidak perlu mengubah apa-apa. Walau bagaimanapun, beberapa jadual mungkin bermula dengan “wrp-“. Dalam hal ini, akses pengurus file, buka file wp-config di folder public_html anda, klik padanya dengan butang tetikus kanan, pilih bahagian “Kod Edit”, pilih butang “Edit”, tatal ke bawah untuk mencari ” Garis Awalan Stabil “dan edit untuk membuat jadual dimulakan dengan” wp_ “;
 13. Pindahkan semua fail laman web dan pangkalan data ke URL sementara. Untuk melakukan itu, sampai ke laman phpMyAdmin, pilih pilihan WP dari menu dan edit URL laman web seperti yang diperlukan;
 14. Tampal di URL sementara anda dapat semasa mendaftar dengan Bluehost, klik “Pergi” dan kemudian periksa cara kerjanya;
 15. Simpan pautan tetap di panel pentadbir WordPress;
 16. Pergi ke pengurus domain untuk menunjukkan URL sementara anda ke URL kekal di Bluehost;
 17. Sebaik sahaja pertukaran pelayan nama domain selesai, log masuk ke laman pentadbir WordPress anda dan kemudian pergi ke bahagian Tetapan am terdapat di tab yang sesuai. Di sinilah anda harus memasukkan nama domain anda, mengisi bidang “Alamat laman web” dan “Alamat WordPress”. Kemudian simpan perubahan yang dibuat;
 18. Akhirnya, sudah tiba masanya untuk masukkan URL domain anda ke dalam penyemak imbas anda untuk memeriksa cara laman web anda berfungsi. Sekiranya semuanya baik-baik saja, anda mungkin menganggap proses itu berjaya diselesaikan.

Seperti yang anda lihat, memerlukan banyak usaha dan masa untuk memindahkan laman web anda ke Bluehost secara manual. Namun, jika anda memutuskan untuk mencubanya, Bluehost membenarkannya secara percuma. Walau bagaimanapun, jika anda tidak yakin dengan kemahiran anda dan anda belum mempunyai pengalaman penghijrahan laman web, sangat masuk akal untuk mempercayakan tugas ini kepada para profesional.

Cuba Bluehost Sekarang

2. Pemindahan Laman Web CMS ke CMS

Adakah anda mempunyai laman web yang dibina dengan CMS dan ingin memindahkannya ke laman web lain untuk mendapatkan fungsi yang lebih maju? Sekiranya demikian, anda mungkin berminat dengan proses memindahkan projek anda dari satu platform ke platform lain. Kaedah yang baik untuk menggambarkan prosedur adalah dengan menerangkan prosedur pemindahan a Joomla laman web ke WordPress. Itulah yang akan kita lakukan sekarang.

Joomla ke WordPress

Proses beralih dari Joomla ke WordPress mungkin agak menakutkan dan memakan masa, terutama bagi pengguna yang tidak berpengalaman. Di sinilah dimana CMS2CMS akan sangat berguna. Ini adalah alat yang membantu memindahkan laman web berasaskan Joomla anda ke WordPress dalam masa yang singkat. Penggunaan alat ini tidak menunjukkan kemahiran pengekodan atau pengalaman reka bentuk web.

Anda tidak perlu menjadi profesional reka bentuk web untuk mengatasinya – cukup ikuti petua dan panduan yang dihasilkan oleh sistem dan perhatikan cara laman web Joomla anda ditukar menjadi WordPress. Perkhidmatan ini juga secara automatik mengalihkan URL sebelumnya ke yang baru untuk membantu mengekalkan kedudukan enjin carian anda selepas penghijrahan. Namun, untuk menyelesaikan langkah ini, anda perlu memasang pelanjutan ReDJ ke laman web Joomla yang ada terlebih dahulu untuk mengumpulkan data dengan betul.

Jadi, apa yang diperlukan untuk memindahkan laman web anda dari Joomla ke WordPress dengan CMS2CMS? Sebenarnya, prosesnya agak mudah:

 1. Daftar akaun;
 2. Berikan URL laman web anda;
 3. Uji versi percubaan perkhidmatan.

Itu sahaja. Penggunaan CMS2CMS tidak memerlukan kemahiran pengekodan khas. Perkhidmatan ini difahami dan mudah digunakan untuk semua orang. Rata-rata, diperlukan sekitar 15-20 minit untuk memindahkan laman web sepenuhnya dari Joomla ke WordPress dengan alat tersebut. Yang penting, semua data dimigrasikan tanpa waktu henti untuk laman web Joomla semasa anda, yang bermaksud bahawa projek tersebut berfungsi tanpa masalah. Akhirnya, perkhidmatan ini memastikan sokongan sembang langsung 24/7 untuk penyelenggaraan laman web selanjutnya. Ini juga sangat penting bagi pengguna, yang ingin memastikan laman web mereka tetap tersedia untuk khalayak sasaran.

3. CMS ke Penghijrahan Pembangun Laman Web

Memindahkan laman web dari Sistem Pengurusan Kandungan ke pembangun laman web bukanlah proses yang mudah kerana ia pasti menunjukkan pengetahuan mengenai asas pengkodan. Ini tidak bermaksud, bagaimanapun, bahawa pengguna jarang berniat untuk beralih dari CMS ke pembangun laman web. Sebaliknya, ini adalah proses yang meluas kerana kebanyakan pembangun laman web jauh lebih mudah dan senang berbanding CMS. Mereka juga memastikan persekitaran reka bentuk web yang lebih selesa kepada pengguna, tanpa mengira kemahiran dan pengalaman mereka. Akhirnya, CMS kebanyakannya hadir tanpa fungsi bersepadu, yang mencetuskan keperluan untuk mencari dan menggunakan pemalam tambahan untuk memberikan reka bentuk dan prestasi terkini projek anda. Itulah sebabnya, menggunakan pembangun laman web sering kali menjadi penyelesaian yang lebih disukai.

CMS ke Pembina Laman Web

Sejauh WordPress kini CMS paling popular, masuk akal untuk menggambarkan proses penghijrahan laman web dari platform ini ke pembina laman web yang paling popular, itu dia, Wix. Sebenarnya, proses memindahkan laman web dari WordPress ke Wix dapat diselesaikan dengan dua cara utama. Yang pertama menunjukkan pengambilan pekerja profesional, sementara yang kedua memerlukan pemindahan projek DIY. Penyelesaian mana yang lebih baik dan berpatutan dalam jangka masa panjang? Mari cari segera.

Perkhidmatan Penghijrahan Laman Web Profesional

Penggunaan perkhidmatan penghijrahan laman web profesional sering kali kelihatan sebagai penyelesaian yang lebih bermanfaat kerana dapat menghapuskan keperluan untuk mengetahui selok-belok kedua platform dan menggunakan pengetahuan reka bentuk laman web anda. Sistem ini melakukan semua pekerjaan untuk anda, menangani semua nuansa teknikal dan masalah lain yang berkaitan. Sementara itu, anda harus tahu bahawa proses memindahkan fail (pangkalan data) dari WordPress ke Wix tidak semudah itu. Akibatnya, penggunaan perkhidmatan migrasi khusus mungkin terbukti tidak betul atau tidak lengkap hanya kerana sebahagian daripada pekerjaan ini harus dilakukan dalam mod manual.

Akhirnya, kos pemindahan laman web juga bergantung pada dasar harga sistem yang anda pilih. Kos standard untuk pemindahan laman web sekitar $ 250. Harga tersebut merangkumi perkhidmatan migrasi laman web umum, pemindahan nama domain, penyimpanan kandungan, pengoptimuman dalaman dan perkhidmatan SEO yang diperlukan. Selain itu, anda mungkin perlu membayar untuk perkhidmatan copywriting, pengoptimuman laman web tambahan dan pilihan lain yang diperlukan. Itulah sebabnya mengapa, kerjasama dengan perkhidmatan profesional tidak selalu menjadi jalan penyelesaian yang munasabah dan tidak berfungsi dengan baik untuk semua projek.

Penghijrahan Laman Web DIY

Penghijrahan laman web manual adalah penyelesaian yang lebih disukai dalam banyak kes kerana tidak ada orang yang lebih mengetahui laman web anda daripada anda. Pada masa yang sama, pemindahan laman web DIY sering menyiratkan beberapa latar belakang pengekodan kerana anda harus menangani pemindahan fail WordPress anda ke Wix dengan betul. Ini terutama berkaitan dengan pemindahan pemalam kerana terdapat pemalam WordPress, yang mungkin terbukti tidak sesuai dengan laman web Wix baru dalam jangka masa panjang. Terlebih lagi, anda perlu mempertimbangkan nuansa nama domain dan pemindahan kandungan yang betul, yang biasanya menunjukkan keperluan pembuatan laman web baru. Berikut adalah senarai ringkas langkah-langkah yang harus anda lakukan untuk berjaya menangani pemindahan laman web WordPress ke Wix anda:

 1. Daftar akaun Wix baru;
 2. Pilih templat laman web yang sesuai yang paling sesuai untuk projek anda;
 3. Jangkau laman web baru anda dan buat halaman dan struktur menu, yang serupa dengan yang anda ada di laman web WordPress anda;
 4. Muat naik fail dari pangkalan data sebelumnya ke pelayan Wix anda;
 5. Salin kandungan yang diperlukan dan periksa hasilnya;
 6. Sambungkan domain WordPress anda ke Wix. Dengan tujuan ini, lumpuhkan ciri perlindungan kerahsiaan dan buka blokir akses laman web di papan pemuka pendaftar domain anda. Kemudian sampai ke papan pemuka Wix, pilih bahagian “Sambungkan Domain” dan ikuti panduan yang dihasilkan oleh sistem. Jangan lupa mengubah tetapan DNS domain anda untuk mengarahkan lalu lintas ke projek baru. Baca lebih lanjut mengenai pemindahan nama domain di panduan ini.

Itu semua tentang beralih dari WordPress CMS ke pembangun laman web Wix. Penghijrahan laman web manual hampir percuma untuk semua orang. Satu-satunya perkara yang mungkin perlu anda bayar ialah langganan Wix, tetapi kosnya bergantung pada rancangan yang akan anda jalani. Selain itu, pembangun laman web menawarkan peluang untuk membeli dan mengintegrasikan widget dan tambahan berbayar tetapi ini adalah penyelesaian pilihan.

4. Pembina Laman Web ke CMS Migrasi

Apakah alasan untuk beralih dari pembangun laman web ke CMS? Sebenarnya, sebab untuk berpindah dari satu platform ke platform lain mungkin banyak. Walaupun, pembangun laman web mudah, ringkas, intuitif, penuh dengan ciri dan berpatutan, fungsi mereka mungkin tidak mencukupi untuk mengembangkan laman web anda. Dalam situasi seperti itu, pengguna mungkin berniat untuk beralih dari pembangun laman web ke CMS, yang umumnya lebih kuat dan memberikan fungsi yang lebih dalam, memberikan kebebasan bertindak. Apa pun alasan anda harus beralih antara platform, anda juga akan mempunyai dua pilihan. Di sini mereka pergi:

Penggunaan Program Migrasi Laman Web

Sama seperti migrasi WordPress ke Wix, ada peluang untuk memilih salah satu program migrasi laman web khusus. CMS2CMS boleh juga digunakan di sini sebagai alat yang dipercayai untuk memindahkan projek dari satu platform ke platform yang lain. Sistem ini membolehkan bergerak elemen laman web serba boleh, termasuk halaman web, teks, gambar, fail media, maklumat pengguna dan kumpulan, komen dan banyak lagi. Ia dilengkapi dengan kalkulator dalam talian, yang memungkinkan untuk menganggarkan anggaran anggaran penghijrahan laman web anda terlebih dahulu. Ini adalah pilihan yang berguna bagi kebanyakan pengguna yang mencari pilihan migrasi laman web.

Wix ke WordPress

Namun, ingatlah bahawa anda juga dapat menghadapi masalah ketika menggunakan program migrasi laman web. Ini kebanyakannya berkaitan dengan kesilapan teknikal yang sering diperlukan, dalam hal pemindahan laman web automatik. Terlebih lagi, anda tidak boleh lupa tentang kos penggunaan alat ini, yang biasanya berjumlah sekitar $ 250 bergantung pada platform yang akan anda gunakan.

Pemindahan Laman Web Manual

Untuk beralih dari Wix ke WordPress, anda juga dapat menyelesaikan satu set langkah manual untuk memindahkan kandungan dan elemen reka bentuk laman web anda dengan betul. Berikut adalah gambaran keseluruhan langkah-langkah yang harus anda lakukan untuk menjayakan penghijrahan laman web DIY anda:

 1. Pilih hosting terbaik untuk laman web anda kerana WordPress tidak menawarkan penyelesaian hosting bersepadu. Semasa membuat pilihan, ingatlah kos rancangan hosting dan syarat yang disertakan. Secara amnya, kos hosting mungkin bermula dengan $ 3-5 sebulan hingga mencecah $ 150. Ini bergantung pada sistem yang akan anda jalani. Kos hosting laman web dengan Bluehost, misalnya, hanya berjumlah $ 2.95 / bln sahaja. Ini adalah penyelesaian hosting terbaik untuk laman web WordPress.
 2. Pasang WordPress. Ini mudah, cepat dan percuma kerana CMS tidak mengenakan sebarang bayaran untuk muat turun dan pemasangan.
 3. Salin Reka Bentuk Laman Web. Sejauh WordPress tidak membenarkan menyalin keseluruhan reka bentuk laman web sebagaimana mestinya, tugas anda adalah membuat projek serupa, menyesuaikan salah satu templat WordPress. Namun, ingat bahawa templat WordPress juga dapat dibayar dan harganya mungkin mencapai $ 100 per satu tema.
 4. Eksport Data dari Laman Web Wix ke WordPress. Ini juga dilakukan dalam mod manual. Salinan (buat) laman web, tambah catatan, muat naik (menyatukan) fail media dll.
 5. Gabungkan Pemalam. Salah satu sorotan CMS adalah peluang integrasi pemalam. Nasib baik, sistem ini dilengkapi dengan peluasan plugin yang luas yang dapat meningkatkan prestasi laman web anda. Plugin, bagaimanapun, juga percuma dan berbayar. Kos mereka pada amnya berjumlah sekitar $ 50.
 6. Import Imej. Perlu diingat bahawa WordPress tidak secara automatik mengimport gambar dari laman web Wix anda. Oleh itu, bersiaplah untuk melakukannya secara manual dengan memasang dan kemudian mengaktifkan plugin Impor Luaran WordPress.
 7. Sediakan Permalinks. Sebaik sahaja anda selesai dengan proses pemindahan laman web anda, pastikan untuk memeriksa dan mengatur permalink untuk memastikan pengalihan lalu lintas yang betul dan pemeliharaan kedudukan SEO laman web anda.
 8. Pindahkan nama domain. Periksa manual cara terperinci.
 9. Periksa Prestasi Laman Web Anda. Untuk memastikan laman web WordPress yang baru anda buat berfungsi dengan baik, periksa kinerjanya sebelum menyahaktifkan akaun Wix anda.

Seperti yang anda lihat, proses menukar dari Wix ke WordPress tidak begitu sukar. Pada tahap tertentu, ia lebih rumit jika dibandingkan dengan proses terbalik. Apa yang anda perlukan adalah mengikuti langkah-langkah utama dengan berhati-hati agar tidak mengabaikan nuansa yang mesti dimiliki.

Kesimpulannya, terdapat empat cara utama penghijrahan laman web. Masing-masing mempunyai spesifikasi dan syarat harga tersendiri. Lihat carta di bawah untuk mendapatkan idea mengenai apa yang melibatkan setiap pilihan.

Cara Pemindahan Laman Web
Kos Pemindahan Laman Web
Hosting ke HostingPercuma hingga $ 3,95 / bln atau lebih (berdasarkan hosting yang dipilih)
CMS hingga CMSBergantung pada parameter laman web (penggunaan kalkulator dalam talian akan membantu menganggarkan kos pemindahan laman web)
CMS ke Pembina Laman WebPercuma hingga sekitar $ 150 berdasarkan kos alat migrasi laman web yang dipilih
Pembina laman web ke CMSDari $ 150 (sekiranya penggunaan perisian migrasi) dan sehingga sekitar $ 320 dan lebih untuk pemindahan laman web manual

Pokoknya

Kos akhir penghijrahan laman web akan bergantung pada pilihan yang akan anda pilih untuk tujuan ini. Secara keseluruhan, terdapat empat kemungkinan cara penghijrahan laman web yang bergantung pada jenis platform yang dibina laman web anda dan yang anda ingin beralih ke.

 • Sekiranya anda memutuskan untuk beralih dari satu penyedia hosting ke yang lain, kos pemindahan laman web akhirnya akan bergantung pada harga rancangan yang akan anda jalani. Bluehost, misalnya, menawarkan peluang untuk menggunakan bantuan profesional pakar mereka dan mengenakan $ 2.95 / bln untuk penggunaan selanjutnya rancangan yang dipilih.
 • Sekiranya anda berhasrat untuk berpindah dari satu CMS ke CMS yang lain, kos pemindahan laman web juga bergantung pada pilihan yang akan anda pilih untuk tujuan ini. CMS2CMS, misalnya, adalah perkhidmatan migrasi laman web yang disertakan dengan kalkulator dalam talian yang memungkinkan untuk anggarkan anggaran kos pemindahan laman web akhir. Kos ini dikira berdasarkan parameter utama laman web anda, seperti jumlah halaman web, pengguna, fail media, komen dan elemen laman web lain yang anda rancangkan untuk pindah ke laman web baru.
 • Kos memindahkan laman web dari CMS ke pembangun laman web juga akan ditentukan oleh pilihan yang akan anda pilih untuk tujuan ini. Oleh itu, jika anda memutuskan untuk menggunakan perkhidmatan penghijrahan laman web, kos menggunakannya mungkin sekitar $ 150. Mengenai proses sebaliknya, anggaran pemindahan laman web terakhir mungkin mencecah $ 320 sekiranya berlaku pemindahan laman web manual.

Oleh itu, mustahil untuk memberitahu dari awal berapa banyak yang akan anda bayar untuk memindahkan laman web anda dari satu platform ke platform lain. Kos ditentukan secara berasingan untuk setiap jenis projek dan platform yang dibina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map