Berapa Kos Menggaji Pembangun Web atau Pereka Web

Cara Mengupah Pakar Wix Profesional


Teknologi pembinaan laman web terus berkembang. Membuat laman web dari awal tanpa kemahiran khas lebih mudah berbanding sebelum ini mempertimbangkan platform drag-and-drop selain CMS yang popular seperti WordPress atau Joomla. Pada masa yang sama, pemilik laman web mungkin masih mempunyai alasan penting untuk mengambil pereka dan pemaju web, kerana hanya profesional sejati yang dapat menerapkan fitur untuk membuat projek anda berkilau.

Mempunyai idea bernas tidak cukup. Pelaksanaan yang betul, reka bentuk yang menarik, dan back-end diperlukan untuk membolehkan laman web anda menarik khalayak yang tepat dan membuat mereka berinteraksi. Tidak masalah jika anda memerlukan sedikit perubahan dan pengubahsuaian laman web yang ada atau mengembangkan projek yang disesuaikan secara individu dari awal, anda mungkin memerlukan bantuan pereka profesional atau pembangun bergantung pada tujuan.

Artikel ini adalah untuk menyoroti langkah-langkah utama pengambilan profesional serta julat harga untuk perkhidmatan mereka. Anda akan mengetahui siapa sebenarnya yang anda perlukan untuk menyelesaikan tugas tertentu, serta perkara yang perlu diperhatikan semasa mengambil profesional, dan berapa banyak kos yang mungkin dikenakan kepadanya.

Pembangun Web vs Pereka Web: Apa Perbezaannya

Sebelum mengetahui lebih mendalam mengenai angka dan tanda harga, mari jelaskan siapa yang sebenarnya anda perlukan. Terdapat khayalan umum bahawa pereka dan pembangun web sebenarnya melakukan perkara yang sama. Baiklah, itu salah. Setiap pengkhususan memerlukan kemahiran dan pendekatan yang berbeza. Pembangun dan pereka menggunakan instrumen yang berbeza dan mempunyai masalah yang berbeza untuk dikuasai.

Pembangun Web vs Pereka Web

Apa itu Pereka Web?

Istilah “pereka” bermaksud seseorang secara amnya berurusan dengan penampilan visual laman web. Sudah tentu, trend reka bentuk web moden menetapkan standard yang lebih tinggi daripada apa yang kita panggil UI / UX. Pada masa yang sama, idea masih sama. Pereka web profesional boleh membantu anda membuat logo, ikon, dan butang untuk laman web.

Pereka seharusnya mengetahui pelbagai konsep grafik. Mereka berfungsi dengan kolokasi warna, prototaip, penyuntingan, reka bentuk, dan lain-lain. Ia memerlukan mengetahui beberapa alat pereka yang canggih untuk mengikuti trend terkini.

Alat yang Digunakan oleh Pereka Web

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, pereka web terutama berurusan dengan instrumen visual dan grafik termasuk Illustrator, Sketch, Photoshop, dan banyak lagi. Anda harus mencarinya di resume pereka untuk memastikan calon tahu bagaimana bekerja dengan sekurang-kurangnya alat asas. Kemahiran tambahan seperti bekerja dengan pelbagai platform prototaip (UXPin atau Mockplus) akan menjadi kelebihan besar.

Apa itu Pembangun Web?

Selain daripada pereka, pemaju web jarang mengambil berat tentang rupa laman web anda. Apa yang mereka pedulikan adalah pelaksanaan laman web dan cara semua elemen berjalan. Pembangun web profesional berurusan dengan pengekodan dan pengaturcaraan. Kemahiran penting juga merangkumi skrip, penyuntingan fail, pengembangan front-end, dll.

Misi utama adalah menulis kod yang jelas yang akan menjadikan laman web anda berjalan dengan lancar pada pelbagai peranti dalam keadaan yang berbeza. Anda mungkin memerlukan pembangun untuk menyelesaikan beberapa masalah teknikal dan juga untuk penyahpepijatan.

Alat yang Digunakan oleh Pembangun Web

Selain daripada teknologi pengembangan dan bahasa pengaturcaraan seperti CSS, HTML atau JavaScript, pemaju profesional juga harus tahu bagaimana bekerja dengan perisian IDE yang berbeza. Sebagai peraturan, mereka termasuk program popular seperti Sublime atau WebStorm. Pengalaman bekerja dengan kerangka kerja tambahan seperti Bootstrap atau JQuery juga akan menjadi kelebihan besar bagi calon.

Semakin banyak kemahiran yang dimiliki calon lebih baik walaupun akan menghasilkan kos yang lebih tinggi.

Cara Menyewa PRO dengan Berjaya (5 Langkah Mudah)

Jadi, sekarang anda boleh dengan mudah memutuskan siapa yang sebenarnya anda perlukan untuk bekerja dengan laman web. Anda tahu perbezaan antara pereka web dan pembangun. Sudah tiba masanya kita memulakan langkah penting untuk mengambil profesional. Selanjutnya, kami akan menjawab 5 soalan asas:

 1. Apa yang mesti dicari?
 2. Tempat mencari?
 3. Cara mengenal pasti pro?
 4. Tempatan atau Freelancer?
 5. Cara temu ramah?

Jawapan bagi soalan-soalan itu sebenarnya adalah 5 langkah untuk mendapatkan pakar yang sebenar.

Langkah # 1 – Tentukan Kompetensi

Sekarang apabila anda memahami dengan jelas perbezaan antara pembangun dan pereka, anda tahu dengan tepat apa yang anda perlukan untuk menyelesaikan tugas tersebut. Baik untuk permulaan. Sekarang anda perlu mempersempit pencarian dan mencari calon dengan kemahiran yang anda perlukan.

Contohnya, anda mempunyai tema WordPress dengan rekaan yang kemas dan jelas. Anda mempunyai logo tersuai dengan dimensi yang tepat dalam pelbagai format dan perlu meletakkannya di tajuk. Apa yang lebih mudah daripada itu? Anda pergi ke Penampilan dan memuat naik gambar ke bahagian tajuk. Walau bagaimanapun, logo belum dipaparkan seperti yang anda harapkan. Ia memecahkan keseluruhan struktur laman utama sementara versi mudah alih hanyalah bencana.

Di sinilah anda mungkin memerlukan bantuan pembangun untuk bekerja dengan kod dan mengedit beberapa bahagian halaman utama untuk menyelesaikan logo sehingga kelihatan seperti di tempat yang tepat dengan semua blok dipaparkan dengan betul pada kedua-dua desktop dan peranti mudah alih. Anda tidak akan memerlukan pakar yang berpengalaman selama bertahun-tahun untuk menyelesaikan tugas tersebut. Sebaliknya. Sekiranya anda perlu menetapkan skrip untuk borang kenalan pop-up automatik yang menghantar tawaran yang diperibadikan, anda tidak boleh menyewa pembangun pemula.

Baca juga:
Cara membuat laman web dengan WordPress.

Langkah # 2 – Tentukan Platform

Tahap kedua adalah menentukan di mana mencari pro. Itu bergantung pada keputusan anda sama ada untuk mengupah freelancer atau pakar tempatan. Kami akan membincangkan perbezaannya sedikit lebih jauh. Bagi platform, anda boleh memilih portal yang besar dan dipercayai seperti Kerja Atas serta melayari internet untuk mencari syarikat tempatan. Sebagai contoh, Freelance.com menempatkan berjuta-juta pekerja jarak jauh sementara hanya di Amerika Syarikat 56.7 juta orang bekerja sebagai freelancer.

Langkah # 4 – Kenalpasti Pro

Jangan takut untuk meminta calon menunjukkan portfolio mereka. Periksa profil dengan teliti untuk mengetahui alat dan kemahiran apa yang dimiliki calon. Bandingkan dengan senarai alat yang kami jelaskan sebelumnya. Ulasan dari pelanggan terdahulu mungkin juga berguna terutama jika anda memilih pasukan pembangunan atau reka bentuk web tempatan.

Langkah # 4 – Tempatan atau Freelancer?

Adakah freelancer benar-benar pilihan yang baik? Atau mungkin lebih baik memilih agensi tempatan kitaran penuh? Setiap pilihan mempunyai beberapa hits dan ketinggalan.

FreelancerTempatan
Hits&# x2714; Mereka menetapkan kadar yang lebih rendah jika dibandingkan dengan studio dan syarikat tempatan.
&# x2714; Anda bebas untuk merundingkan harga secara langsung dengan orang yang anda sewa.
&# x2714; Tidak ada pihak ketiga atau perantara yang mengganggu proses kolaborasi.
&# x2714; Tidak ada komisen untuk jenama atau perkhidmatan tidak berguna yang anda tidak perlukan.
&# x2714; Freelancer mungkin merupakan alternatif yang lebih cepat dan lebih murah sekiranya anda menghadapi beberapa masalah kecemasan atau masalah kecil untuk diselesaikan di sini sekarang.
&# x2714; Memilih studio dan firma web tempatan adalah pilihan yang baik sekiranya anda ingin merasa selamat sepenuhnya.
&# x2714; Sebagai peraturan, mereka merangkumi syarikat kitaran penuh dengan Metodologi Agile yang membolehkan anda mengesan keseluruhan proses dari awal hingga akhir.
&# x2714; Kedua-dua pihak biasanya menyanyikan kontrak dengan semua pernyataan dan syarat termasuk tarikh akhir, skop kerja, dan perkara kritikal lain.
Rindu✘ Pada masa yang sama, anda harus bersiap menghadapi beberapa risiko, kerana anda tidak dapat menguasai calon terpencil.
✘ Tidak ada jaminan dia akan menyelesaikan tugas tepat pada waktunya.
✘ Lebih-lebih lagi, terdapat risiko mengupah pereka atau pembangun yang tidak adil yang hanya bertujuan untuk mengambil wang dari bakal pelanggan.
✘ Anda tidak menandatangani sebarang perjanjian, yang bermaksud anda tidak dilindungi dari segi bidang kuasa.
✘ Tanda harga tinggi adalah kelemahan utama.
✘ Syarikat tempatan biasanya mengenakan bayaran lebih tinggi jika dibandingkan dengan freelancer.
✘ Lebih-lebih lagi, anda mungkin perlu menunggu sekiranya pasukan itu dimuat naik dengan kerja.
✘ Masih ada risiko calon yang dipilih tidak akan menangani tugas tersebut.

Freelancer bagus untuk beberapa tugas kecil seperti melukis logo, membetulkan kod yang ada atau melaksanakan skrip sederhana. Mereka mungkin ubat yang baik sekiranya tugas mendesak sementara syarikat tempatan lebih baik untuk tugas yang lebih rumit yang memerlukan perancangan atau pengembangan web yang mendalam.

Langkah # 5 – Temu ramah

Bersedia dengan senarai soalan asas. Tanya calon mengenai pengalamannya. Cuba cari seberapa banyak yang mungkin mengenai tahap kecekapan. Soalan berikut mungkin berguna:

 1. Alat apa yang akan anda gunakan untuk menyelesaikan tugas?
 2. Adakah anda pernah melakukan ini sebelum ini?
 3. Sekiranya ya, bolehkah anda menunjukkan beberapa contoh?
 4. Bolehkah anda memberikan ringkasan ringkas tindakan yang akan anda lakukan?
 5. Berapa lama ia akan mengambil masa?
 6. Bagaimana kita akan berhubung?
 7. Sekiranya saya membayar terlebih dahulu?

Temu ramah beberapa calon dan bandingkan jawapan mereka. Jangan tergesa-gesa untuk memilih yang mempunyai kadar terendah. Pastikan pembangun atau pereka memenuhi keperluan anda.

Berapa Kos Menggaji Pembangun Web

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan adalah sama ada anda akan membayar harga tetap atau kadar setiap jam. Kedua-dua konsep ini mempunyai beberapa kekurangan dan kelebihan yang jelas bergantung pada keadaan anda. Pilihannya bergantung kepada kerumitan tugas anda.

Harga Tetap atau Kadar Setiap Jam?

Bayaran setiap jam lebih baik untuk projek kecil yang tidak memerlukan lebih dari seminggu untuk diselesaikan. Katakan, anda menyewa pembangun web profesional untuk menyesuaikan CMS anda. Prosesnya bukanlah cabaran bagi seorang pakar. Dia akan membuat lebih sedikit kesalahan tanpa masa tambahan untuk melakukan debug. Atas sebab ini, tidak ada gunanya membayar harga tetap.

Sebaliknya, pembangun yang kurang berpengalaman mungkin memerlukan lebih banyak masa. Mereka cenderung melakukan beberapa kesalahan, sementara semakan mungkin juga diperlukan. Dalam kes ini, harga tetap kelihatan seperti pilihan yang lebih baik.

Untuk projek besar dan memakan masa, bayaran tetap nampaknya menjadi pilihan utama. Malah pembangun yang berpengalaman mungkin menghadapi kesukaran sementara kesalahan mungkin berlaku. Pada masa yang sama, projek yang rumit mungkin memerlukan ujian A / B tambahan atau prototaip.

Jadi, bagaimana dengan kosnya? Tanda harga mungkin antara $ 41 hingga $ 160 sejam. Walau bagaimanapun, anda masih dapat mencari pilihan yang lebih murah. Sebagai contoh, pembangun peringkat tertinggi Upwork tersedia bermula dari $ 38 sejam. Sekali lagi, kos akhir bergantung kepada kerumitan projek:

 • Laman Satu Halaman Mudah dengan beberapa elemen bermula akan menelan belanja sehingga $ 40 setiap jam.
 • Penyesuaian CMS ke platform anda adalah sekitar $ 40 sejam.
 • Membina laman web yang disesuaikan sepenuhnya dari awal adalah sekitar $ 50- $ 75 sejam.

Pasukan pembangunan tempatan biasanya mengenakan harga tetap yang mungkin berkisar antara $ 1,000 untuk laman web perniagaan kecil sederhana hingga $ 100,000 untuk kedai digital berfungsi dengan CMS tersuai anda.

Baca juga:
Cara membuat laman web dari awal.

Berapa Banyak Menyewa Pereka Web

Kos merancang web telah meningkat selama bertahun-tahun. Tampaknya membawa banyak nilai pada projek, kerana reka bentuk web yang kukuh memastikan penglibatan pengguna serta interaksi dengan bakal pelanggan anda. Atas sebab ini, anda perlu bersedia mengeluarkan beberapa ratus dari dompet.

Kos Pereka Web Bebas

Pereka yang baik dan berpengalaman akan mengenakan bayaran dari $ 20 untuk beberapa sampel logo, favicon atau ikon hingga $ 5,000 untuk reka bentuk atau reka bentuk semula laman web penuh. Pada masa yang sama, anda mungkin menemui pereka grafik yang berpengalaman dengan harga kurang dari $ 30 sejam. Sekali lagi, Upwork menawarkan senarai pereka web bertaraf terbaik bermula dari $ 25 sejam dengan semua kemahiran dan alat yang diperlukan untuk membuat logo, reka bentuk bercetak, animasi web, dll.

Kos Agensi Reka Bentuk

 • Asasnya akan dikenakan biaya dari sekitar $ 3,000 (anda menyediakan mockup dan menyiapkan reka bentuk).
 • Bantuan standard akan menelan belanja kira-kira $ 10,000 termasuk beberapa versi konsep reka bentuk peringkat tinggi.
 • Sekiranya anda memerlukan laman web yang direka sepenuhnya untuk anda, bersiaplah untuk membayar dari $ 16,000 untuk tawaran perkhidmatan penuh yang mungkin merangkumi kedua-dua reka bentuk dan pecut jenama.

Garisan bawah

Landskap digital berubah dan berkembang dengan pesat. Laman web tidak lagi sama seperti beberapa tahun yang lalu. Alat reka bentuk dan pembangunan laman web juga bertambah baik. Pada masa yang sama, keperluan laman kelas premium juga lebih tinggi daripada sebelumnya. Atas sebab ini, anda mungkin memerlukan seorang pakar dengan teknik yang cukup dan alat yang diperbaiki untuk menghidupkan idea anda.

Menetapkan harga projek masa depan anda ke perspektif utama sangat penting. Sebaliknya, anda perlu yakin 100%, calon yang dipilih membawa nilai wang yang baik. Walaupun pemaju dan pereka yang luar biasa mendapat harga yang sangat tinggi, masih ada beberapa pilihan yang lebih murah untuk mencari pakar yang berpengalaman. Pertimbangkan risikonya, bandingkan dan bezakan beberapa alternatif, awasi anggaran, dan tetap fokus pada perkara yang sangat penting untuk kejayaan projek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map