Cara Membuat Laman Web Anda Sendiri Tanpa Host

Cara Membuat Laman Web Anda Sendiri Tanpa Host


Memilih hos adalah cabaran bagi mana-mana pengguna Internet, yang kekurangan pengalaman dan pengetahuan dalam bidang ini. Pemula tidak mempunyai pilihan lain selain bergantung pada iklan, petua forum, khabar angin dan sumber maklumat lain, yang selalunya tidak sepadan dengan kepercayaan.

Mustahil untuk membuat laman web tanpa hosting, tetapi anda boleh mempermudah pemilihannya dengan memilih salah satu pembina laman web yang paling popular. Platform ini menawarkan spektrum perkhidmatan yang kaya, yang merangkumi sistem pengurusan kandungan, hosting dan editor visual yang memungkinkan untuk membuat laman web dengan cepat dan cekap.

Penggunaan Pembangun Laman Web

Sebelumnya, jika anda memerlukan laman web, anda harus mahir dalam pengekodan, penguasaan laman web, penyediaan hosting dan banyak perkara teknikal lain. Sebagai contoh, jika anda membina laman web menggunakan CMS, kerangka kerja atau perkhidmatan lain yang serupa, anda akan menghadapi risiko menghadapi beberapa nuansa yang boleh mengakibatkan masalah serius sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman. Beberapa masalah ini termasuk:

 • Pilihan untuk hosting murah, yang memenuhi keperluan niche kontemporari. Bergantung pada CMS, keperluan ini mungkin berubah, jadi, anda juga harus mempertimbangkan faktor ini.
 • Memuat naik fail laman web kepada tuan rumah, yang harus dilakukan sendiri.
 • Prosedur pendaftaran dan mendapatkan nama domain untuk laman web.

Tugas-tugas ini cukup mudah, tetapi hanya apabila anda tahu bagaimana mengatasinya dengan betul. Sokongan teknikal tidak memberi tumpuan kepada masalah ini dan tidak akan membantu anda sehingga anda menghadapi masalah yang lebih serius. Satu-satunya penyelesaian yang tersedia adalah menggunakan manual, yang cepat menjadi usang kerana perubahan papan pentadbir hosting.

Pembina laman web lebih mudah dan mesra pengguna dalam kes ini. Anda tidak perlu memilih hosting dan memuat naik fail laman web, sementara prosedur melampirkan nama domain sangat mudah dan tidak memerlukan. Apa yang harus anda buat untuk membuat laman web adalah mendaftar ke platform, memilih templat dan mula menyesuaikan reka bentuk laman web anda, mengisinya dengan kandungan. Hasilnya, anda berpeluang membuat laman web yang menarik dan berfungsi tanpa membuang masa ketika memilih hosting dan memuat naik fail di laman web anda.

Baca juga mengenai pembina laman web paling mudah.

Anda tidak perlu menjaga muat naik sistem yang selamat dan tepat pada masanya. Nuansa ini dikendalikan oleh pemilik platform. Sokongan teknikal bersedia untuk menjawab setiap soalan dan menangani masalah kecil. Untuk membuktikan fakta, mari kita lihat dua pembangun laman web yang paling sesuai untuk webmaster yang tidak berpengalaman.

Wix

Pembangun laman web Wix

Wix – adalah platform pembinaan laman web yang pelbagai yang telah berkembang selama bertahun-tahun. Ini telah berubah menjadi platform terunggul dengan teknologi dan inovasi yang ditingkatkan yang memungkinkan pemula membuat laman web dari awal secara literal dalam beberapa minit. Set ciri kaya memungkinkan untuk muncul dengan sebarang jenis laman web dari blog kecil, portfolio profesional, laman web perniagaan kecil atau projek eCommerce. Berikut adalah beberapa isu utama yang menjadikan Wix menonjol dari pesaing utama di ceruk pembinaan laman web.

 • Pembina Laman Web Berasaskan AI – Wix telah memperkenalkan keunikannya Teknologi berasaskan AI yang sebenarnya mengendalikan proses pembinaan untuk anda. Dikenali sebagai Wix ADI, sistem ini melakukan semua pekerjaan. Pengguna hanya perlu menjawab beberapa soalan asas yang menunjukkan jenis laman web, niche, dan beberapa butiran lain. Sistem akan memproses data yang diterima dan menawarkan beberapa susun atur laman web siap pakai.
 • Penyunting Ringkas – jika anda masih mahu membuat laman web anda sendiri yang mempunyai reka bentuk dan gaya yang unik, Wix Editor mempermudah untuk membuat halaman tersuai, mengedit blok, mengurus bahagian dan elemen laman web dengan bantuan editor drag-and-drop yang intuitif. Pilih blok yang anda perlukan dan arahkan ke halaman anda. Edit teks tersuai, tambahkan galeri atau fail media dengan satu klik.
 • Koleksi Widget Besar – Laman web berasaskan Wix mudah disesuaikan dan fleksibel berkat pilihan tambahan dan aplikasi yang tidak berkesudahan yang bebas diakses terus dari Wix App Market. Pilih dari galeri gambar profesional untuk portfolio yang menakjubkan, gabungkan alat analitik untuk mengesan lalu lintas, membina borang kenalan tersuai, menambah kalendar dan widget acara, dll..
 • eCommerce dan SEO – Laman web Wix mesra SEO berkat tetapan tambahan yang membolehkan anda mengedit meta tag, URL atau pratonton post. Lebih-lebih lagi, platform ini menawarkan kebiasaannya strategi SEO buatan tangan tersedia dengan Wizard SEO automatik sistem. Mendirikan kedai digital tidak pernah semudah ini. Beberapa rancangan dilengkapi dengan fungsi eCommerce yang diperluas yang membolehkan pengguna mengurus produk, menjejaki penjualan, meningkatkan kempen pemasaran dan promosi, menggabungkan perkhidmatan cukai dan penghantaran, dll.
 • Pengurusan Laman Web dalam Perjalanan – platform telah mengembangkan aplikasi mudah alihnya yang tersedia untuk kedua-duanya iOS dan Android. Anda mendapat akses penuh ke semua ciri Wix langsung dari telefon pintar anda dengan peluang untuk mengurus atau mengedit laman web anda di mana sahaja.
 • Templat Mesra Mudah Alih – Wix kini menawarkan lebih daripada 550 templat berbeza yang disusun mengikut kategori. Mereka merangkumi portfolio, laman perniagaan kecil, kedai digital kecil, dan banyak lagi. Sebilangan dari mereka dilengkapi dengan widget dan aplikasi bawaan yang mungkin anda perlukan. Semua tema mudah diubah, dikemas kini, diubah atau disesuaikan.

Baca juga: Ulasan Wix.

Platform ini mempunyai versi percuma walaupun mungkin hanya berfungsi untuk blog kecil untuk memulakan. Memilih pelan Wix percuma adalah idea yang tidak baik bagi mereka yang mungkin memerlukan pelanjutan dan pertumbuhan perniagaan anda. Pelan kombo adalah idea yang baik untuk permulaan berharga $ 8.50 / bulan. Anda mendapat akses penuh ke semua ciri asas termasuk templat percuma, SSL, widget, dan lebar jalur yang mencukupi untuk memulakan laman web perniagaan kecil yang kukuh. Ingin melancarkan kedai digital anda? Pelan eCommerce akan berfungsi dengan baik. Harganya $ 16.50 sebulan.

Cuba Wix Sekarang

uKit

uKit

uKit – adalah salah satu pembina laman web termurah yang dilengkapi dengan antara muka yang ringkas. Ia sangat sesuai untuk pemula dan bukan juruteknik yang tidak pernah menangani proses pembinaan laman web sebelumnya. Pada masa yang sama, cukup fleksibel untuk membuat laman web dari pelbagai jenis. uKit adalah pertaruhan terbaik untuk portfolio profesional dan menarik, satu halaman atau laman web perniagaan kecil. Di samping itu, ia memberikan beberapa keupayaan eCommerce asas untuk memulakan kedai dalam talian yang sederhana.

 • Reka bentuk responsif – uKit mengikuti trend web terkini dan memperkenalkan koleksi templat respons mudah alih. Mereka berjalan dengan baik pada pelbagai peranti mudah alih walaupun ukuran layar atau OS. Platform ini juga mempunyai mod pratonton mudah alih untuk mengedit atau memeriksa penampilan laman web pada pelbagai jenis peranti mudah alih sebelum menerbitkan.
 • Pemilihan Tema Pelbagai – pengguna boleh memilih dari 370 templat berbeza yang berkaitan dengan pelbagai kategori. Mulai dari halaman pendaratan kecil dan laman satu halaman hingga kedai digital sederhana. Semua templat dilengkapi dengan widget dan add-on yang siap digunakan. Walau bagaimanapun, anda boleh menambahkan yang baru yang terdapat dalam koleksi aplikasi uKit.
 • e-dagang – walaupun uKit hampir tidak dapat menandinginya platform berorientasikan eCommerce dari segi fleksibiliti, ia masih memberikan beberapa pilihan asas untuk memulakan kedai digital kecil. Mereka termasuk alat untuk menguruskan produk dan troli, menyesuaikan halaman pembayaran, mengintegrasikan pilihan pembayaran, dll. Platform ini memungkinkan integrasi CRM yang lancar untuk memanfaatkan sebahagian besar kedai dalam talian anda, menjejaki penjualan dan pelanggan, memantau pendapatan langsung dari papan pemuka anda.
 • SEO – pengguna boleh mengubah hanya tetapan SEO asas seperti tajuk dan keterangan. Anda juga mungkin menunjukkan kata kunci fokus untuk kedudukan SEO yang lebih baik.

Baca juga: semakan uKit.

Untuk tersasar dengan laman web perniagaan kecil atau portfolio, pelan uKit Premium sudah cukup. Anda akan dikenakan bayaran hanya $ 4 sebulan untuk halaman tanpa had dan sokongan pelanggan 24/7. Sekiranya anda ingin melancarkan kedai digital, anda boleh memulakan dengan Pelan Kedai yang berharga $ 9.60 sebulan dengan satu set ciri eCommerce dan pemasaran dalam pek.

Cuba uKit Sekarang

Pokoknya

Manfaat kedua-dua pembangun laman web adalah jelas. Mereka memungkinkan untuk menghabiskan sedikit masa untuk membangunkan projek dan memperoleh hasil yang sangat baik. Kelemahan juga kelihatan: pembangun laman web kurang berfungsi. Terdapat banyak ciri untuk membuat laman web kecil, tetapi jika anda ingin mengembangkan portal atau pasar yang besar, anda akan menghadapi kekurangan alat untuk mewujudkan visi anda.

Wix dan uKit adalah penyelesaian hebat untuk laman web perniagaan kecil, laman web promo dan kedai dalam talian kecil. Laman web yang dibuat dengan uKit mempunyai perniagaan. Tidak mungkin merosakkan reka bentuk mereka, kerana editor visual membatasi jumlah tindakan yang berlaku.

Wix menawarkan lebih banyak peluang untuk mengembangkan pelbagai jenis projek. Pada masa yang sama, kebebasan kreativiti seperti itu boleh mengakibatkan reka bentuk laman web yang tidak menarik dan janggal. Semasa memilih Wix, anda harus bersiap sedia untuk meluangkan lebih banyak masa untuk menyiapkan laman web anda dan menjadikannya berfungsi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map