Cara Membuat Laman Web Peribadi secara Percuma

Cara Membuat Laman Web Peribadi


Mempunyai laman web peribadi adalah kelebihan tersendiri. Ini membantu anda mencapai beberapa tujuan peribadi sekaligus, menjadi destinasi utama bagi semua orang, yang ingin mengetahui lebih banyak mengenai pekerjaan anda, hobi, profesional, maklumat peribadi, fakta kehidupan dan maklumat lain yang akan anda muat naik ke Internet.

Sama ada anda merancang untuk melancarkan projek untuk mencapai matlamat perniagaan atau hanya memerlukan kehadiran web yang boleh dipercayai untuk menyampaikan kreativiti, hobi atau maklumat lain, laman web adalah perkara pertama yang harus anda mulakan. Ini akan membantu anda meningkatkan asas pelanggan, mendorong lalu lintas dan meningkatkan reputasi web anda.

Ukuran dan parameter laman web peribadi mungkin berbeza sehubungan dengan rancangan yang anda tetapkan dan objektif yang anda miliki. Perkara yang sama adalah mengenai alat reka bentuk web yang akan anda gunakan untuk membuat laman web peribadi.

Sekiranya kemahiran reka bentuk web anda meninggalkan banyak yang diinginkan, maka ada beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk membina laman web dari awal. Anda boleh memesannya dari studio web atau mengupah pekerja bebas, tetapi bersiaplah untuk melaburkan banyak projek. Ingatlah bahawa mustahil untuk menguruskan laman web sendiri, jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. Sekiranya anda ingin mengendalikan proses pengembangan web untuk dapat mengurus dan mengemas kini projek selepas itu, maka anda boleh memilih antara Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) dan pembangun laman web.

Dengan memilih pembangun laman web yang berfungsi, anda akan dapat membuat laman web dengan ciri penuh dalam masa sesingkat mungkin, walaupun anda bukan profesional reka bentuk web. Sudah tiba masanya sekarang untuk menganalisis parameter, kebaikan dan keburukan kedua-dua jenis sistem sekarang sehingga anda dapat memutuskan penyelesaian terbaik.

Perkhidmatan Terbaik Untuk Membuat Laman Web Peribadi:

 1. Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Peribadi
 2. WordPress – 100% Platform Percuma untuk Laman Web Peribadi
 3. uKit – Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil yang Mudah Digunakan
 4. SITE123 – Alat All-in-one untuk Membina Laman Web Peribadi dari Scratch
 5. Squarespace – Pembina Laman Web Sederhana untuk Pemula
 6. Mobirise – Perisian Pembangunan Laman Web Percuma
 7. Pencipta IM – Pembina Laman Web Peribadi, Percuma untuk Bukan Untung

Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Peribadi

Wix - Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Peribadi

Nama Produk:WIX
Laman web rasmi:wix.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 13 / bln
Ditubuhkan:2006
Ibu pejabat:Israel
Cubalah Secara Percuma

Wix – adalah pembangun laman web terbaik untuk membuat laman web peribadi. Ini semestinya layak mendapat gelaran alat pembinaan web all-in-one yang paling popular dan kaya dengan ciri yang berfungsi dengan baik untuk pemula dan profesional reka bentuk web. Sistem ini tidak memerlukan kemahiran pengekodan, sementara set fiturnya memungkinkan untuk memulakan pelbagai projek untuk kegunaan peribadi dan perniagaan. Sekiranya anda berhasrat melancarkan laman web lengkap, Wix harus menjadi yang pertama dalam senarai anda.

Ciri Wix

Wix senang, berkuasa dan ringkas. Pembangun laman web menawarkan dua pilihan penyuntingan web – ada penyunting laman web standard dan pilihan ADI. Yang terakhir adalah alat, yang akan secara automatik merancang laman web untuk anda berdasarkan maklumat yang akan anda muat naik. Terdapat juga editor mudah alih yang mudah digunakan untuk anda ubah suai dan kemas kini versi laman web mudah alih anda. Versi desktop dan mudah alih dikemas kini secara berasingan, tetapi perubahan yang anda buat dalam mod mudah alih tidak ditunjukkan dalam versi desktop.

Penyunting Wix

Pembangun laman web juga dilengkapi dengan enjin blog dan eCommerce yang kuat, yang memungkinkan anda membuat blog dan kedai dalam talian dengan kemudahan dan kesederhanaan maksimum. Untuk pembangun web yang mahir, Wix menawarkan alat Wix Corvid profesional, yang membolehkan membuat pelbagai jenis aplikasi web.

Antaramuka Wix ADI

Bercakap mengenai aplikasi dan widget, pembangun laman web memungkinkan untuk memilih berpuluh-puluh dari mereka di Market App bersepadu. Semua widget yang ada di dalamnya dibahagikan kepada beberapa kumpulan berdasarkan niche yang mereka rujuk. Selain itu, Wix dilengkapi dengan alat Ascend canggih – a sistem CRM profesional yang membantu pengguna memulakan, mengurus dan mempromosikan perniagaan mereka dengan keberkesanan maksimum dan aplikasi alat pemasaran kelas atas.

Reka Bentuk Wix

Salah satu sorotan pembangun laman web adalah koleksi templat yang mengagumkan, yang merangkumi lebih dari 550 tema berkualiti tinggi. Apa sahaja pengkhususan yang anda ada, ada templat yang sesuai untuk anda di sini. Templat ini terdapat dalam puluhan kategori khusus berdasarkan pengkhususannya.

Templat Wix

Bagi pengguna tersebut, yang tidak berjaya mencari tema yang paling sesuai, perkhidmatan ini menawarkan peluang untuk memilih dan mengubah templat kosong. Ingat bahawa anda tidak akan dapat menukar templat yang dipilih di tengah proses reka bentuk web.

Kos Wix

Dalam aspek penetapan harga, pembangun laman web mempunyai rancangan untuk memenuhi keperluan. Terdapat rancangan percuma yang tidak pernah luput, yang membolehkan menguji semua ciri perkhidmatan selama anda memerlukannya. Tema premium serba boleh dan pasti ada penyelesaian harga untuk memenuhi keperluan pengembangan dan promosi laman web anda.

Pelan Wix Piawai

 • Kombo ($ 13 / bln) – hosting dan sambungan domain percuma, ketiadaan sepanduk iklan sistem;
 • Tidak terhad ($ 17 / bln) – lebar jalur tanpa had, ruang storan 10GB;
 • Pro ($ 22 / bln) – Ruang simpanan video selama 2 jam, alat pengumpulan statistik bersepadu dan Analitis Google;
 • VIP ($ 39 / bln) – sokongan keutamaan pertama, logo profesional dll.

Wix telah tersohor kerana terdapat banyak potongan harga, bonus dan tawaran istimewa. Mereka membantu pemula menjimatkan banyak semasa mendaftar ke sistem, sementara pelanggan yang ada dapat keuntungan tambahan pengurusan laman web. Selain itu, pembangun laman web menawarkan jaminan pulangan wang 14 hari untuk mana-mana rancangan berbayar yang dipilih.

Ringkasan

Wix adalah pembangun laman web yang pasti menonjol dari orang ramai kerana penyunting laman web WYSIWYG yang mudah dan intuitif, banyak ciri canggih, templat penyesuaian dan alat penyesuaian reka bentuk canggih. Anda akan dapat menguasai dan menggunakannya, walaupun anda bukan profesional reka bentuk web dan ini adalah percubaan pertama anda untuk melancarkan laman web peribadi. Platform ini mesra pengguna dan mempunyai ciri penuh – betul apa yang anda perlukan untuk mendapatkan laman web peribadi yang baik.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – 100% Platform Percuma untuk Laman Web Peribadi

Nama Produk:WordPress
Laman web rasmi:wordpress.org
Kerumitan:Di atas purata
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 2.95 / bln
Ditubuhkan:2003
Ibu pejabat:Di seluruh dunia
Cubalah Secara Percuma

WordPress – adalah platform percuma 100% untuk pembuatan laman web peribadi. Terlebih lagi, ini adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang paling popular, fleksibel dan penuh dengan ciri di dunia. Walaupun anda tidak pernah terlibat dalam pembangunan laman web sebelum ini, anda pasti pernah mendengar sekurang-kurangnya apa-apa mengenai platform sumber terbuka ini. WordPress mempunyai banyak alat dan ciri yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus laman web mana pun, sama ada laman web perniagaan, kedai web, portfolio, blog atau halaman arahan.

Ciri WordPress

Papan Pemuka WordPress

WordPress pada mulanya dibina sebagai platform blogging, tetapi fungsinya telah berkembang sejak saat itu. Perkhidmatan ini kini digunakan untuk melancarkan pelbagai jenis laman web kerana terdapat banyak plugin yang dapat anda gabungkan ke dalam sistem untuk mendapatkan laman web yang anda perlukan. Platform ini sesuai dan membolehkan penyesuaian kandungan laman web anda melalui integrasi tema dan pemalam. Mereka mungkin percuma dan dibayar. Pastikan untuk memeriksa tahap kebolehpercayaan dan kepakaran pembangun web yang anda hadapi ketika mencari pemalam di web. Masalahnya ialah beberapa pemalam mungkin dilengkapi dengan kod berbahaya, yang akhirnya akan mengancam fungsi dan keselamatan laman web anda.

WordPress memastikan penerbitan dan pengurusan kandungan yang cepat dan intuitif. Penyunting visual lalai sistem ini cukup primitif, tetapi terdapat banyak tambahan dan pemalam, yang memperluas fungsi awalnya yang tersedia. Sekiranya anda menghadapi masalah atau memerlukan nasihat profesional, anda boleh bergabung dengan komuniti WordPress yang luas untuk mencari jawapan di sana.

Reka Bentuk WordPress
Tema WordPress 5.0

Koleksi reka bentuk WordPress tidak begitu luas, tetapi ini hanya berkaitan dengan tema bersepadu. Pengguna, yang ingin memberikan laman web mereka penampilan yang unik dan diperibadikan, berpeluang memilih puluhan templat yang dikembangkan oleh pengguna pihak ketiga dan juga oleh anggota masyarakat. Templat dibayar dan percuma, yang mempengaruhi tahap keselamatan kualitinya. Sekiranya anda mencari tema WordPress profesional, masuk akal untuk membuat penyelidikan dalam talian yang mendalam dan memilih varian terbaik.

Kos WordPress

WordPress pada mulanya adalah CMS percuma. Anda tidak perlu membayar untuk mendaftar dengan perkhidmatan tersebut dan menggunakannya. Namun, anda harus melabur dalam nama domain dan hosting. Plugin dan templat juga disediakan dengan bayaran tambahan. Harganya berbeza berdasarkan item yang anda minati. Untuk menerbitkan projek siap, anda perlu memilih hosting yang dipercayai dan nama domain yang memenuhi semua syarat.

Fleksibiliti penyedia hosting dan syarat / rancangan yang mereka tawarkan cukup mengagumkan, tetapi pasti ada yang menonjol dari orang ramai, ketika menjadi tuan rumah laman web WordPress. Ini adalah Bluehost – sistem, yang disyorkan oleh CMS dan perkhidmatan yang paling dipercayai dan kaya dengan ciri. Penyedia hosting menawarkan beberapa rancangan untuk dipilih, iaitu:

 • Asas ($ 2.95 / bln) – lalu lintas dan lebar jalur tanpa had, sambungan SSL percuma, satu laman web hosting, kemas kini WordPress percuma, ruang storan 50GB;
 • Tambahan ($ 5.95 / bln) – akaun dan domain e-mel tanpa had, ruang penyimpanan dan lebar jalur yang tidak dapat diukur, bilangan laman web yang dihoskan tanpa had, $ 200 untuk pilihan pemasaran lanjutan;
 • Pilihan ($ 5.45 / bln) – meningkatkan privasi domain, sandaran laman web, perlindungan anti-spam, dll.

Semua pelan premium Bluehost menjamin penyambungan dan penggunaan nama domain percuma pada tahun pertama selepas pendaftaran. Pada akhir istilah, kos nama domain akan menjadi sekitar $ 12- $ 14 setahun, yang juga cukup berpatutan untuk kebanyakan pengguna.

Ringkasan

Dengan lebih daripada 180 juta pengguna aktif, WordPress kekal sebagai CMS sumber terbuka yang paling banyak digunakan di dunia. Awalnya dibuat sebagai platform blogging, sistem ini kini menawarkan banyak ciri dan alat untuk membolehkan anda membuat pelbagai jenis laman web. Ciri integrasi plugin telah menjadikan perkhidmatan ini lebih hebat, yang akhirnya mempengaruhi populariti dan permintaannya.

Cuba WordPress secara Percuma

uKit – Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil yang Mudah Digunakan

Nama Produk:uKit
Laman web rasmi:ukit.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:dari $ 4 / bln
Ditubuhkan:2015
Ibu pejabat:Persekutuan Russia
Cubalah Secara Percuma

uKit – adalah pembangun laman web perniagaan kecil yang senang digunakan. Bagaimanapun, bidang aplikasi sistem ini tidak dibatasi oleh pengembangan proyek bisnis. Fungsi sistem ini cukup untuk merancang portfolio, blog, halaman arahan dan juga kedai dalam talian kecil / sederhana. Platform ini menonjol dari orang ramai kerana kesederhanaan, sifat intuitif dan kemudahan yang luar biasa untuk semua kategori pengguna.

Ciri-ciri uKit

Apabila anda mula menggunakan uKit, anda tidak dapat melihat antara muka intuitifnya, yang menampilkan navigasi dan kemudahan yang mudah. Ini adalah salah satu ciri yang menjadikan pembangun laman web pilihan utama untuk pemula, yang memerlukan masa untuk menguasai sistem. Selain daripada ciri khusus perniagaan, pembangun laman web menawarkan pelbagai widget untuk laman web peribadi (SlideShare, LiveChat, Callback, MailChimp, Instagram Feed dan Google Maps untuk menyebutkan beberapa).

Widget uKit

uKit dilengkapi dengan pilihan eCommerce yang baik, yang membolehkan membina kedai web kecil hingga pertengahan sama ada dengan menyambungkan widget eCommerce atau dengan mengintegrasikan plugin Ecwid. Pembangun laman web juga membenarkan pemberian hak pengurusan laman web sementara kepada anggota pasukan reka bentuk web anda yang lain. Pemegang hak akan dapat mengedit dan menyesuaikan projek, sementara pemiliknya akan mengendalikan prosesnya. Ini memastikan kerjasama yang lebih produktif dan keberkesanan prosedur pembangunan laman web yang lebih tinggi.

Widget Ecwid uKit

Kemuncak lain dari pembangun laman web adalah integrasi AmoCRMnya. Ciri ini membolehkan anda memantau kemajuan perniagaan anda, pertumbuhan penjualan, perakaunan pelanggan / transaksi dan lain-lain. Ini sangat berguna untuk pemilik kedai dalam talian. Akhirnya, pembangun laman web memastikan keselamatan sepenuhnya dari semua projek yang dilancarkan dengannya. Ia membolehkan menghubungkan Sijil SSL ke domain anda secara percuma. Ini adalah suatu keharusan bagi semua laman web yang menerima pembayaran dalam talian dan berurusan dengan maklumat sulit pelanggan mereka.

Reka Bentuk uKit
Templat Percuma uKit

Koleksi templat uKit juga perlu diberi perhatian. Terdapat 380+ tema di sini, yang percuma dan responsif. Penyesuaian templat tidak memerlukan banyak masa juga kerana set ciri yang luas dan bar alat intuitif yang ditawarkan oleh sistem. Templat ini terdapat dalam banyak kategori khusus untuk mempermudah pilihannya. Anda boleh memilih templat kosong di sini untuk membuat laman web yang diperibadikan dari awal. uKit memungkinkan mengubah templat pada setiap tahap proses pengembangan web untuk mencapai hasil yang diinginkan.

Kos uKit

Dasar harga uKit sangat berpatutan untuk semua orang. Ini mengagumkan, memandangkan orientasi awal perkhidmatan kepada pengusaha. Percubaan percuma selama 14 hari membolehkan memeriksa semua ciri perkhidmatan ini. Mengenai rancangan berbayar, uKit membolehkan anda memilih dari jenis langganan berikut:

 • Yang minimum ($ 4 / bln) – sambungan nama domain khusus, ruang penyimpanan cakera dan nombor halaman tanpa had, pembuatan sandaran laman web, lebih daripada 200 templat profesional, pemberitahuan SMS, sokongan 24/7;
 • Asas ($ 8 / bln) – alat penjejakan statistik yang kuat, tanpa tanda hak cipta, reka bentuk premium, Analitis Google, sokongan sembang langsung;
 • e-dagang ($ 9.60 / bln) – alat eCommerce bersepadu, tetapan keranjang belanja, penerimaan pembayaran dalam talian, pilihan pembayaran / penghantaran, pilihan mata wang;
 • Pro ($ 12 / bln) – Fungsi eCommerce, aplikasi skema warna tersuai, penyatuan kod tersuai dll.

uKit membolehkan anda menjimatkan wang yang besar, ketika menaik taraf untuk rancangan berbayarnya. Semakin lama tempoh langganan – semakin banyak belanjawan yang dapat anda simpan. Secara amnya, adalah mungkin untuk membayar selama 3, 6, 12 atau 24 bulan dengan satu pembayaran.

Ringkasan

Sekiranya anda mempunyai idea untuk melancarkan laman web peribadi, tetapi sedar bahawa anda tidak mempunyai kemahiran reka bentuk untuk melakukannya, maka uKit pasti patut dicuba. Pembina laman web senang digunakan dan sangat berpatutan untuk semua orang. Pelbagai templat responsif yang kaya, alat penyesuaian reka bentuk canggih dan set ciri yang dikemas kini secara berkala menjadikan sistem ini sebagai wakil pembangunan laman web yang layak.

Cuba uKit secara percuma

SITE123 – Alat All-In-One untuk Membina Laman Web Peribadi dari Scratch

SITE123 - Alat All-In-One untuk Membina Laman Web Peribadi dari Scratch

Nama Produk:LAMAN123
Laman web rasmi:laman web123.com
Kerumitan:Mudah
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 10.80 / bln
Ditubuhkan:2015
Ibu pejabat:Israel
Cubalah Secara Percuma

SITE123 – adalah alat all-in-one untuk membina laman web peribadi dari awal. Pembina laman web yang dilengkapi dengan editor WYSIWYG yang berguna, adalah percuma untuk setiap pengguna. Kumpulan fitur dan pilihannya yang bersepadu memungkinkan untuk memulakan berbagai jenis projek dengan cara yang mudah dan mudah. Sistem ini memastikan proses pembinaan web yang intuitif dan mudah, navigasi mudah dan banyak alat untuk membolehkan pemula dan profesional reka bentuk web menyelesaikan projek dengan pelbagai tahap kerumitan. SITE123 berfungsi dengan baik untuk pengembangan portfolio, blog, halaman arahan serta jenis laman web peribadi dan perniagaan yang lain.

Ciri SITE123

Terdapat editor laman web intuitif di sini yang menghilangkan keperluan untuk mempelajari asas pengekodan. Pembangun laman web juga dilengkapi dengan mesin eCommerce yang baik, yang memungkinkan untuk melancarkan kedai dalam talian yang bagus dengan fungsi yang sangat baik. Untuk melakukan itu, anda harus membuat dan mengurus senarai produk, merancang dan mengubah tetingkap pertunjukan agar kelihatan menarik, menyesuaikan parameter pembayaran dan penghantaran dll..

Penyunting SITE123

Bagi pengguna, yang ingin menjadikan laman web mereka tersedia dalam beberapa bahasa, SITE123 menawarkan sokongan pelbagai bahasa. Dengan menggunakan alat, anda boleh buat beberapa versi bahasa laman web anda bergantung pada objektif yang anda capai. SITE123 juga terkenal dengan alat SEO canggihnya, hosting dan pendaftaran domain percuma, mesin blog berkualiti, alat logo bersepadu, pembentuk borang khusus, akaun e-mel dan ciri berguna lain.

Kedai laman123

SITE123 memungkinkan untuk menetapkan hak akses laman web bergantung pada keperluan anda dan keperluan reka bentuk web. Ini amat penting bagi pengguna yang bekerja dalam pasukan. Pembina laman web juga membolehkan anda menyambungkan Sijil SSL percuma ke nama domain laman web anda untuk meningkatkan keselamatan dan kerahsiaan data pengguna. Semasa bekerja dengan platform, anda boleh mendapatkan akses ke App Market yang kaya dengan pelbagai sambungan, widget dan alat tambah (Alat Analisis, Sosial, Gerbang Pembayaran, Sembang Sokongan Langsung, Alat Pemasaran, Borang, Tempahan, Galeri, Alat Webmaster, Harga, Kedai Dalam Talian dan Popular). Penyatuan widget ini dapat meningkatkan prestasi dan reka bentuk laman web anda.

Reka Bentuk SITE123
Tapak Templat123

Pembangun laman web mempunyai salah satu koleksi templat responsif terbaik. Mereka tersedia dalam beberapa kategori dan dipaparkan dengan baik di semua peranti mudah alih dan desktop. Templatnya percuma dan anda boleh menyesuaikan tema yang dipilih mengikut kehendak anda. Oleh itu, anda boleh menyesuaikan tetapan reka bentuk umum, mengintegrasikan widget, fail media dan butang akaun sosial, memilih dan memuat naik elemen halaman web serba boleh dan lain-lain.

SITE123 Kos

Dasar harga pembangun laman web adalah sederhana dan fleksibel. Anda boleh menggunakan rancangan percuma untuk melihat apa yang ditawarkan oleh sistem. Namun, untuk membina laman web dengan ciri lengkap, anda harus memilih antara empat langganan berbayar. Ini termasuk:

 • Asas ($ 10.80 / bln) – Ruang simpanan cakera 10GB, sambungan nama domain percuma, lebar jalur 5GB;
 • Lanjutan ($ 16.80 / bln) – Ruang cakera 30GB, lebar jalur 15GB, peluang untuk menjual sehingga 50 produk sebulan;
 • Profesional ($ 22.80 / bln) – Ruang penyimpanan cakera 90GB, lebar jalur 45GB, 500 produk dijual setiap bulan;
 • Emas ($ 28.80 / bln) – Ruang penyimpanan cakera 270GB, lebar jalur 135GB, produk tanpa had untuk dijual.

Apa sahaja rancangan yang akhirnya akan anda jalankan, ia akan membolehkan anda membuat laman web tanpa had dalam satu akaun.

Ringkasan

SITE123 adalah pembina laman web yang baik untuk kegunaan peribadi. Ia membolehkan membuat laman web yang bagus dengan harga yang berpatutan. Sistem ini mempunyai sokongan pelbagai bahasa dan mesin eCommerce, yang memperluas pilihan reka bentuk web anda dan memungkinkan untuk kebebasan kreatif. Pembina laman web benar-benar mendapat perhatian pengguna, yang memerlukan laman web peribadi yang mengagumkan dengan harga yang berpatutan.

Cubalah Site123 secara Percuma

Squarespace – Pembina Laman Web Sederhana untuk Pemula

Squarespace - Pembina Laman Web Sederhana untuk Pemula

Nama Produk:Ruang Squarespace
Laman web rasmi:squarespace.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:Dari $ 29 / bln
Ditubuhkan:2012
Ibu pejabat:USA
Cubalah Secara Percuma

Squarespace – adalah pembangun laman web sederhana untuk pemula, yang juga banyak ditawarkan kepada profesional reka bentuk web. Platform ini mempunyai kemudahan penggunaan, kemudahan, fleksibiliti dan kemampuan perbandingan. Ia membolehkan merancang laman web yang cantik dan lengkap dengan kos yang berpatutan dan tanpa memerlukan penyuntingan kod. Pengguna tersebut, bagaimanapun, yang memiliki pengetahuan pengaturcaraan, dapat menggunakannya untuk memulai laman web yang hebat dengan prestasi akhir.

Ciri-ciri Squarespace

Squarespace adalah pembangun laman web DIY semua-dalam-satu, yang dapat digunakan untuk memulakan secara harfiah semua jenis projek. Ini termasuk laman web perniagaan, portfolio, halaman arahan, blog dan projek web komersial / bukan komersial yang lain. Ia dilengkapi dengan editor WYSIWYG bersepadu yang memungkinkan pengembangan laman web yang mudah dan cepat, tetapi ada juga peluang untuk bekerja di editor gaya lanjutan sistem untuk merancang projek yang berkualiti dan penuh dengan fitur.

Penyunting Halaman Squarespace

Platform ini memungkinkan untuk memilih dan menyatukan pelbagai widget, peluasan dan tambahan yang dapat menambah fungsi laman web anda. Enjin blogging dan eCommerce yang kuat memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan kedai dan blog dalam talian dengan berkesan, sementara pilihan integrasi sosial yang luas bersama dengan alat pemasaran e-mel yang maju memungkinkan untuk mempromosikan projek anda yang baru dibuat di web dengan berkesan. Selain itu, adalah mungkin untuk menyisipkan Peta Google ke bahagian Kenalan laman web anda dan melacak statistik laman web anda melalui penyatuan Google Analytics. Squarespace juga menonjol dari orang ramai kerana sorotan yang tersendiri, seperti alat Penjadualan Ketajaman, Pembuat Logo, fitur Cerita Unfold dan pilihan penyuntingan gambar lanjutan.

Pembuat Logo Squarespace
Reka Bentuk Squarespace

Squarespace kebanyakannya menumpukan pada kualiti templatnya dan bukannya pada jumlahnya. Sehingga hari ini, pembangun laman web mempunyai sekitar 40 tema, yang benar-benar responsif, disesuaikan dan profesional. Reka bentuk ini, bagaimanapun, sesuai dengan pelbagai bidang dan industri, termasuk Blog, Fotografi, Kedai Digital, Portofolio, Kafe dan Restoran, Perniagaan Tempatan, Acara, Pemuzik dan Kumpulan, Komuniti dan Bukan Untung, Peribadi, Harta Tanah, Pernikahan dan banyak lagi. Oleh kerana Pembuat Halaman Sampul, adalah mungkin untuk merancang halaman sampul yang menarik dan diperibadikan di laman web anda dengan mengisinya dengan blok kandungan, menyunting elemen reka bentuk, menambahkan teks, mengintegrasikan fail media dll. Pilihan penyuntingan HTML / CSS juga diaktifkan di sini.

Templat Squarespace
Kos Squarespace

Pembangun laman web mengenakan harga sederhana untuk rancangan premiumnya. Sistem ini tidak menawarkan pelan percuma, tetapi ada peluang untuk menguji fungsinya selama 14 hari percubaan percuma. Semasa menaik taraf langganan berbayar, pertimbangkan untuk menggunakan salah satu rancangan berikut:

 • Peribadi ($ 12 / bln) – Bayaran transaksi 3%, 20 halaman laman web, sambungan domain khusus percuma;
 • Perniagaan ($ 18 / bln) – Bayaran transaksi penjualan 2%, jumlah halaman web tanpa had, kredit AdWords;
 • Asas ($ 26 / bln) – nombor produk tanpa had, lebar jalur dan ruang simpanan cakera, ciri perakaunan bersepadu;
 • Lanjutan ($ 40 / bln) – pencetakan label, pemulihan automatik pembayaran terbengkalai, penghantaran pembawa masa nyata dll.

Semua rancangan premium Squarespace dilengkapi dengan nama domain dan hosting percuma. Begitu juga, mungkin untuk melantik domain laman web anda sendiri ke sistem, jika anda memilikinya dan ingin terus menggunakannya.

Cuba Squarespace secara percuma

Mobirise – Perisian Pembangunan Laman Web Percuma

Mobirise - Perisian Pembangunan Laman Web Percuma

Nama Produk:Mobirise
Laman web rasmi:mobirise.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 149
Ditubuhkan:2015
Ibu pejabat:Kesatuan Eropah
Cubalah Secara Percuma

Mobirise – adalah mudah perisian pembangunan laman web percuma, yang memerlukan muat turun dan pemasangan sebelum meneruskan proses reka bentuk web. Platform ini pada mulanya dibuat dengan mempertimbangkan keperluan pemula dan, dengan itu, ia dilengkapi dengan pelbagai alat dan ciri berguna yang dapat mereka kuasai dan gunakan dengan mudah. Dengan Mobirise, anda boleh memulakan hampir semua projek, sama ada laman web perniagaan, laman promo, halaman arahan, blog atau portfolio. Ini adalah salah satu pembangun laman web luar talian yang paling mudah dan intuitif yang dapat anda ketahui di sana.

Ciri Mobirise

Pembina laman web membolehkan pilihan integrasi yang luas. Semasa mengusahakan pembangunan laman web anda, anda boleh memilih dan menyambungkan pelbagai sambungan – yang disediakan oleh sistem dan yang anda dapati pada perkhidmatan pihak ketiga. Sebahagian daripadanya termasuk Twitter Feed, Soundcloud, Lazy Load, Ikon, keranjang belanja yang sesuai dengan PayPal, Slider, Google Analytics dll. Selain itu, pembangun laman web dilengkapi dengan ciri AMP – Accelerated Mobile Page. Ini menyumbang kepada prestasi yang lebih baik dan pengoptimuman SEO laman web mudah alih yang dilancarkan dengan sistem dan juga cara mereka melihat pada peranti mudah alih.

Penyunting Mobirise WYSIWYG

Laman web yang dibina dengan Mobirise mematuhi GDPR, yang bermaksud bahawa laman web tersebut kelihatan baik dan selamat untuk semua pengguna, melayari mereka. Apa yang anda perlukan untuk mengaktifkan ciri ini ialah membuat projek dan kemudian menyesuaikan blok pematuhan GDPR yang sesuai, mengisi medan yang diperlukan.

Reka Bentuk Mobirise
Tema Mobirise

Pembina laman web membolehkan menyatakan kebebasan kreatif anda dengan menggunakan banyak blok kandungan untuk pembangunan reka bentuk. Anda secara peribadi boleh memilih dan mengintegrasikan puluhan blok seperti yang ada dalam sistem. Blok-blok ini dapat disesuaikan dan disusun di laman web untuk membentuk struktur dan susun aturnya yang paling sesuai untuk jenis projek anda. Oleh kerana Penyunting Kod yang kuat, pengekod dan pereka web yang mahir dapat menyesuaikan tema, menyatukan ciri dan elemen baru. Namun, ingat bahawa Editor Kod tidak disediakan secara lalai dan harus dipilih dan kemudian disatukan sebagai pelanjutan berbayar.

Kos Mobirise

Pembina laman web adalah percuma untuk setiap pengguna. Anda boleh memuat turun dan memasangnya tanpa membayar apa-apa untuk memulakan laman web komersial / bukan komersial. Walau bagaimanapun, sistem ini membolehkan pengintegrasian pelanjutan, pemalam dan templat pihak ketiga untuk menyumbang kepada fungsi laman web anda dan reka bentuk eksklusif. Berikut adalah contoh kos beberapa plugin / pelanjutan berbayar Mobirise: Code Editor ($ 69Kit Semua dalam Satu ($ 129), Gelangsar WOW ($ 29, Keranjang Belanja PayPal ($ 29Ikon ($ 19) dll. Jangan lupa tentang hosting dan nama domain yang perlu anda beli di luar sana.

Cuba Mobirise secara Percuma

Pencipta IM – Pembina Laman Web Peribadi, Percuma untuk Bukan Untung

Pencipta IM - Pembina Laman Web Peribadi, Percuma untuk Bukan Untung

Nama Produk:Pencipta IM (XPRS)
Laman web rasmi:imcreator.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 8 / bln
Ditubuhkan:2011
Ibu pejabat:USA
Cubalah Secara Percuma

IM Creator – adalah pembina laman web peribadi, yang benar-benar percuma untuk bukan keuntungan. Bidang awal aplikasinya merangkumi pembuatan laman web peribadi dan perniagaan. Walau bagaimanapun, sistem ini dapat digunakan untuk melancarkan laman web untuk kreatif, pelajar, organisasi bukan untung. Ia mempunyai banyak tawaran dan kelebihan untuk kategori pengguna ini.

Ciri Pencipta IM

Apa yang menjadikan IM Creator sebagai penyelesaian yang layak adalah enjin blog dan eCommerce. Sistem ini membolehkan membina kedai dan blog dalam talian bergantung pada jenis laman web anda. Untuk mengurus laman web, anda dapat menambah dan mengedit catatan, menjadwalkannya bila diperlukan dan mengaktifkan fitur komen untuk tetap berhubungan dengan pengunjung laman web.

Ciri Pencipta IM

Proses reka bentuk web IM Creator menyiratkan penggunaan teknologi Polydoms. Ini adalah pemilihan dan susunan blok kandungan – Stripes – yang membantu anda merancang struktur laman web anda. Ini menjadikan proses pengembangan web mudah dan cepat.

Reka Bentuk Pencipta IM
Templat Pencipta IM

Koleksi reka bentuk IM Creator juga cukup luas. Terdapat beberapa templat khusus khusus, yang percuma dan responsif. Anda boleh memilih templat dan menyesuaikannya dengan menggunakan set alat yang disediakan perkhidmatan. Templat IM Creator mempunyai penampilan moden. Sistem ini membolehkan mempratinjau mereka sebelum membuat pilihan, yang menjadikan prosedur lebih mudah bagi pengguna yang tidak berpengalaman.

Kos Pencipta IM

Mengenai aspek harga, IM Creator pada awalnya meletakkan dirinya sebagai pembangun laman web percuma. Dan sistem ini benar-benar percuma untuk kreatif, organisasi bukan komersial, pelajar dan juga pengguna, yang memerlukan laman web peribadi yang berkualiti. Langganan berbayar adalah seperti berikut:

 • Lesen Tahunan ($ 8 / bln) – satu nama domain, mesin eCommerce, sokongan teknikal premium, satu laman web, ruang simpanan cakera dan lebar jalur tanpa had, menyiratkan satu kali pembayaran tahunan sebanyak $ 96 / bln;
 • Lesen dua tahunan ($ 11 / bln) – satu nama domain, satu laman web, enjin eCommerce, sokongan teknikal premium, ruang penyimpanan cakera tanpa had dan lebar jalur, menyiratkan pembayaran setengah tahun sekali yang merangkumi $ 66 selama 6 bulan;
 • SSL Dilindungi ($ 21 / bln) – ciri yang disenaraikan di atas ditambah sambungan Sijil SSL ke nama domain yang dipilih.

Bagi pengguna tersebut, yang merancang untuk menggunakan fungsi sistem untuk tujuan pembangunan laman web masing-masing, IM Creator menawarkan peluang untuk memilih dari tiga rancangan Label Putih. Kos mereka masing-masing berjumlah $ 350, $ 2500 dan $ 25000 berdasarkan fungsi, perkhidmatan, alat, pilihan dan syarat yang disatukan.

Ringkasan

IM Creator adalah pembangun laman web, penggunaannya membolehkan melancarkan laman web yang berkualiti dan menarik secara visual tanpa sebarang kos. Sistem ini dilengkapi dengan alat canggih, templat responsif dan juga percuma untuk banyak pengguna, yang tidak merancang untuk membuat keuntungan dengan laman web mereka. Ini adalah pilihan yang baik yang anda akan berpuas hati.

Cuba Pencipta IM secara percuma

Cara Membuat Laman Web Peribadi dengan Pembangun Laman Web?

Katakanlah, anda telah menentukan pembangun laman web apa yang akan digunakan. Apa yang akan datang? Untuk memastikan keberkesanan proses pembinaan laman web, anda harus mengetahui algoritma tindakan untuk melancarkan laman web. Walaupun, pembangun laman web berbeza dalam set ciri dan parameternya, prosedur pembuatan laman web hampir sama dalam perkhidmatan pilihan anda:

 1. Mendaftar. Sama seperti program lain, anda mesti mendaftar dengannya terlebih dahulu. Ini cepat dan mudah di kebanyakan perkhidmatan. Apa yang anda perlukan adalah memberikan e-mel, log masuk dan kata laluan anda untuk mendaftar ke perkhidmatan tersebut.

 2. Pilih Templat. Sebagai peraturan, tema-tema tersebut tergolong dalam kategori khusus berdasarkan ceruk yang menjadi milik mereka. Cukup akses kategori yang diperlukan dan pilih templat yang memenuhi keperluan anda dan mematuhi pengkhususan khusus anda. Perlu diingat bahawa beberapa templat tersedia tanpa kos, sementara yang lain dibayar.

 3. Sesuaikan Templat. Ini adalah bahagian yang paling bertanggungjawab dan memakan masa dari sebarang proses reka bentuk web. Sebilangan besar pembangun laman web menawarkan banyak koleksi alat yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan reka bentuk. Apa yang boleh anda lakukan ialah menyesuaikan latar belakang dan tetapan susun atur, memilih palet warna, fon, gaya, ikon dan elemen lain yang sesuai yang terdapat di laman web.

 4. Muat Naik Kandungan. Tidak perlu dikatakan bahawa “Kandungan adalah Raja”. Kualiti dan jumlah maklumat yang akan anda muat naik ke laman web akan memberi kesan serius kepada tarikan pengguna. Pastikan kandungan yang anda muat naik menarik dan serba boleh. Tambahkan artikel yang berinformasi dan berkaitan, mengintegrasikan fail media, membuat galeri gambar, tayangan slaid atau tinjauan pendapat.

  Jenis kandungan yang akan anda muat naik bergantung pada projek yang akan anda buat. Sekiranya ini adalah portfolio, misalnya, tambahkan karya anda sendiri untuk mempamerkannya. Sekiranya ini adalah laman web yang berkaitan dengan hobi, berikan maklumat yang mencukupi untuk memastikan pengguna terlibat dalam masalah. Pastikan untuk menambah pautan akaun media sosial, testimoni pelanggan, maklumat hubungan, ulasan dan lain-lain.

 5. Pilih Nama Domain. Nama domain tidak boleh terlalu panjang atau rumit. Jika tidak, sukar bagi pengguna untuk menghafalnya. Jadikannya ringkas, tidak dapat dilupakan dan maklumat – domain harus dikaitkan dengan topik laman web anda. Perlu diingat bahawa banyak pembangun laman web menawarkan hosting dan nama domain percuma. Ini sering bergantung pada rancangan yang dipilih.

 6. Sediakan Parameter SEO. Jangkau bahagian laman web khas di papan pemuka untuk mengatur atau mengubah parameter utama SEO, termasuk tag meta, tajuk, kata kunci, keterangan, tag alt untuk gambar dan lain-lain. Periksa sama ada semua URL sesuai untuk manusia. Ini adalah salah satu daripada faktor terpenting yang mempengaruhi SEO.

 7. Terbitkan Laman Web. Akhirnya, anda dapat menjadikan laman web anda dapat diakses oleh khalayak sasaran. Proses penerbitan mengambil masa beberapa saat. Nikmati hasilnya!

Cara Membuat Laman Web Peribadi dengan CMS?

Merancang laman web peribadi dengan CMS agak lebih rumit dan memakan masa berbanding dengan yang dilengkapkan dengan pembangun laman web. Ini dijelaskan oleh fakta bahawa CMS memerlukan lebih banyak pengetahuan pengekodan dan memerlukan lebih banyak masa untuk menyesuaikan laman web dengannya. Mereka mengamalkan pendekatan yang sedikit berbeza untuk keseluruhan proses pembinaan web. Sekiranya anda memutuskan untuk melancarkan laman web dengan CMS, ingat langkah-langkah berikut:

 1. Pilih Hosting. CMS tidak menawarkan hosting bersepadu. Anda perlu cari penyedia hosting yang boleh dipercayai sebelum anda mula bekerja di laman web anda. Lihat kredibiliti perkhidmatan, rancangan harga dan ciri yang mereka maksudkan.
 2. Pilih Nama Domain. Sama seperti anda tidak berpeluang memilih hosting, anda tidak akan dapat memperoleh nama domain dari CMS yang akan anda gunakan. Buat terlebih dahulu untuk tidak membuang masa selepas itu. Pastikan mengikut peraturan pemilihan domain standard untuk mendapatkan nama domain yang tidak dapat dilupakan dan berkualiti.
 3. Pasang CMS. Sekiranya CMS yang anda rencanakan untuk digunakan tidak berasaskan web, maka anda memerlukan masa untuk memuat turun dan memasangnya. Ini tidak memerlukan banyak usaha dan masa, tetapi anda masih harus mempertimbangkan nuansa ini.
 4. Pilih dan Pasang Pemalam. Sebilangan besar CMS tidak disertakan dengan keseluruhan set pemalam. Mereka mempunyai plugin bersepadu standard untuk memastikan fungsi asas. Anda perlu memilih dan memasang pemalam yang anda sukai. Mereka mungkin percuma dan dibayar. Semak imbas dari mereka yang anda anggap penting untuk topik laman web anda dan pastikan ia selamat dan berkualiti.
 5. Reka Laman Web. Setelah memasang pemalam yang diperlukan, anda boleh meneruskan pengembangan laman web peribadi anda. Pilih templat (mereka mungkin percuma dan berbayar) dan pilih alat yang anda perlukan untuk memberi mereka reka bentuk yang diperlukan. Anda mungkin mencari templat CMS di luar sana, tetapi pastikan ia dikembangkan oleh pereka web profesional dan boleh dipercayai. Adalah sangat masuk akal untuk membayar tema berkualiti, yang tidak membahayakan laman web anda.
 6. Muat Naik Kandungan. Setelah memilih templat, sudah tiba masanya untuk memuat naik kandungannya. Ini bergantung pada tujuan yang anda tetapkan dan jenis laman web yang anda perlukan. Pilih dan tambahkan catatan, video, akaun rangkaian sosial, fail media dan elemen lain yang akan meningkatkan penilaian laman web anda.
 7. Laraskan Parameter SEO. Sebaik sahaja anda selesai dengan penyuntingan laman web, sesuaikan parameter SEO. Jangkau bahagian laman web khas di papan pemuka CMS atau pasang pemalam SEO dan cari pilihan yang ada.
 8. Terbitkan Laman Web. Langkah terakhir proses pembuatan laman web adalah penerbitannya. Ini mudah dan pantas. Cukup aktifkan butang “Terbitkan” dan perhatikan hasilnya!

Cara Memilih Perkhidmatan untuk Membina Laman Web Peribadi dari Awal?

Disana ada pelbagai faktor yang harus anda pertimbangkan, semasa memilih perkhidmatan terbaik untuk membina laman web peribadi. Ini bergantung pada tahap pengalaman, anggaran, objektif dan aspirasi yang ada. Pada masa yang sama, terdapat ciri-ciri umum yang mustahak untuk perkhidmatan yang akan anda jalani. Untuk memberikan keselamatan dan keberkesanan maksimum proses pembinaan web, platform harus dilengkapi dengan yang berikut:

 • Kemudahan penggunaan;
 • Keselamatan;
 • Keramahan pengguna;
 • Masa pembangunan web yang pantas;
 • Berkualiti;
 • Fungsi;
 • Pilihan templat yang luas;
 • Kemudahan;
 • Ciri penyesuaian reka bentuk yang hebat;
 • Dasar harga yang berpatutan.

Adakah perkhidmatan yang anda rancangkan untuk digunakan memenuhi syarat ini dan kelihatan profesional? Kemudian anda boleh mula mengujinya untuk memastikan ia benar-benar sesuai dengan keperluan anda.

Kebaikan dan Keburukan Pembangun Laman Web

Pembina laman web direka khas untuk pengguna dengan kemahiran dan kepakaran yang pelbagai. Sebilangan besar daripadanya umumnya fleksibel dan mudah digunakan, tetapi setiap perkhidmatan masih mempunyai ciri khas yang harus anda ketahui. Berikut adalah kelebihan asas pembangun laman web:

 • Kesederhanaan dan Kemudahan. Pembangun laman web mempunyai kemudahan penggunaan yang luar biasa. Inilah yang menjadikan mereka pilihan pintar bagi pengguna yang mempunyai sedikit atau tanpa kemahiran reka bentuk web. Mereka kebanyakan dilengkapi dengan editor WYSIWYG dan ciri drag-and-drop yang mempermudah keseluruhan proses pembuatan laman web, menjadikannya intuitif dan menarik. Ini membolehkan membuat laman web yang baik dan lengkap dalam beberapa jam sahaja.
 • Pemilihan Templat. Sistem ini menawarkan koleksi templat pra-reka bentuk yang kaya, yang sering tergolong dalam kategori berdasarkan pengkhususan khusus. Templat dioptimumkan untuk mudah alih untuk menjadikan laman web dipaparkan dengan baik pada semua jenis desktop dan peranti mudah alih.
 • Penyesuaian Reka Bentuk Visual. Selain menawarkan pelbagai templat, pembangun laman web menyediakan alat penyesuaian reka bentuk visual yang kuat untuk memberi mereka daya tarikan dan prestasi yang diperlukan.
 • Dasar Harga Mampu Milik. Pembina laman web benar-benar berpatutan berbanding dengan penyelesaian reka bentuk web lain. Mereka sering mempunyai percubaan percuma atau bahkan rancangan percuma untuk membolehkan pengguna menguji ciri mereka. Mengenai rancangan berbayar, ia serba boleh dan dilengkapi dengan parameter dan ciri yang berbeza untuk memenuhi keperluan dan anggaran pengguna yang pelbagai.

Terlepas dari faedahnya, pembangun laman web juga mempunyai satu set kekurangan. Sebahagian daripadanya adalah seperti berikut:

 • Tidak Berfungsi. Banyak pembangun laman web tidak mempunyai ciri yang mustahak untuk melancarkan projek berskala besar. Luangkan masa anda untuk meneroka keseluruhan rangkaian fitur untuk memastikannya sesuai dengan keperluan anda;
 • Batasan Penyuntingan Kod. Fakta bahawa pembangun laman web kebanyakan dibuat untuk pemula memungkinkan untuk menganggap bahawa mereka sering kekurangan pilihan penyuntingan kod. Ini bukan masalah bagi pemula, sementara webmaster mungkin menganggap ciri ini sebagai kelemahan, mencari pilihan penyuntingan kod yang luas;
 • Pilihan Migrasi Laman Web Tidak Tersedia. Sekiranya anda merancang untuk membuat projek dengan pembangun laman web, anda harus sedar bahawa anda tidak akan dapat memindahkannya ke perkhidmatan lain. Walaupun, beberapa sistem membenarkan migrasi dari satu platform ke platform lain, prosesnya mungkin menjadi cabaran serius.

Kebaikan dan Keburukan CMS

Sistem Pengurusan Kandungan juga mempunyai kelebihan dan kekurangan pengguna yang harus diperhatikan, ketika membuat pilihan. Setiap sistem mempunyai kekurangan dan kelebihan khusus, tetapi ada juga ciri umum yang melekat pada semua CMS. Beberapa faedah termasuk:

 • Fungsi Luas. CMS umumnya sistem yang kuat, yang dilengkapi dengan pelbagai ciri yang diperlukan untuk melancarkan dan mengurus laman web yang baik.
 • Pilihan Penyesuaian Yang Mengagumkan. CMS memberikan pilihan penyesuaian reka bentuk yang mengagumkan. Ini menunjukkan integrasi plugin dan templat tambahan serta pelbagai alat penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk memberikan fungsi yang baik kepada laman web.
 • Proses Reka Bentuk Web yang Pantas dan Berkesan. Melancarkan laman web peribadi dengan CMS tidak memerlukan banyak masa, terutamanya jika anda tahu bagaimana memanfaatkan set ciri yang hebat dari perkhidmatan ini. Malah pengguna tersebut, yang tidak memiliki pengalaman dalam reka bentuk web, akan menyelesaikan tugas dalam beberapa hari dengan menggabungkan alat, plugin, modul dan templat gratis dan berbayar.
 • Kadar Fleksibel. Sebilangan besar CMS sumber terbuka adalah percuma. Ini bermakna anda boleh memuat turun dan memasangnya secara percuma. Namun, untuk mendapatkan fungsi yang lebih maju, anda harus bersedia melabur dalam tambahan, plugin, templat dan pelanjutan berbayar. Hosting dan nama domain juga dibayar kerana kebanyakan sistem tidak menawarkan pilihan bersepadu.

Sama seperti pembangun laman web, CMS juga mempunyai sejumlah kekurangan. Sebahagian daripada mereka perlu disebutkan terlebih dahulu:

 • Keperluan Kemahiran Pengaturcaraan. Sekiranya anda ingin melancarkan dan menguruskan projek yang hebat dengan CMS, anda tidak akan berjaya tanpa mempunyai sekurang-kurangnya set pengetahuan pengaturcaraan minimum. Mereka diperlukan untuk mengedit kod laman web, menyesuaikan reka bentuk projek anda, mengintegrasikan alat dan plugin tambahan, mengemas kini kandungan dan menguruskan reka bentuk laman web anda.
 • Isu keselamatan. Keselamatan laman web yang dilancarkan dengan CMS mungkin berisiko kerana perlu memasang plugin dan templat tambahan. Selalunya dikembangkan oleh pengguna pihak ketiga, mereka mungkin mempunyai kod berbahaya, yang akhirnya akan membahayakan seluruh laman web.

Pokoknya

Ketika membuat laman web peribadi, pengguna mungkin menghadapi banyak masalah. Mereka kebanyakannya mementingkan pilihan dan alat pembinaan web yang ada yang memastikan hasil yang baik. Ini adalah ketika pilihan antara pembangun laman web dan CMS menjadi sangat rumit. Kedua-dua jenis sistem ini banyak ditawarkan kepada pengguna dan kedua-duanya memastikan hasil yang baik kerana anda tahu bagaimana menggunakan ciri dan alat yang ditawarkan oleh platform.

Oleh itu, jenis perkhidmatan mana yang paling sesuai untuk laman web anda? Sekiranya anda pernah bekerja dengan CMS atau mempunyai pengetahuan asas reka bentuk web, maka menggunakan sistem ini akan menjadi penyelesaian yang baik. Perkhidmatannya hebat dan lengkap. Ini tidak dapat menjamin hasil yang baik. Namun, bersiaplah untuk menghadapi dan mengatasi masalah yang mungkin anda hadapi pada setiap tahap proses reka bentuk web.

Adakah ini percubaan pertama anda untuk melancarkan laman web? Atau, mungkin, anda tidak mahu mengambil berat tentang semua cabaran reka bentuk web itu? Kemudian menggunakan pembina laman web adalah penyelesaian yang bagus. Perkhidmatan ini membantu mewujudkan kehadiran web yang boleh dipercayai. Mereka mudah digunakan, mudah dan intuitif untuk semua orang. Ia juga berpatutan dan mesra pengguna. Cukup muat naik kandungan anda, sesuaikan tetapan yang diperlukan dan nikmati hasilnya! Semoga berjaya!

Buat Laman Web Peribadi Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map