Cara Membuat Laman Web Perkahwinan Anda Sendiri

Cara Membuat Laman Web Perkahwinan Anda Sendiri


Jadi, hari perkahwinan anda semakin hampir dan ada banyak tugas yang perlu diselesaikan dalam beberapa minggu akan datang. Dan tidak hairanlah kerana ini adalah peristiwa terpenting dalam hidup pasangan mana pun dan anda pasti mahu ia menjadi sempurna.

Tetapi apa yang harus anda mulakan? Apakah langkah-langkah yang mesti ada dalam rancangan persiapan perkahwinan? Sekiranya anda memulakan dengan pilihan atribut, lokasi, senarai tetamu, perkhidmatan jurugambar / video atau tugas lain?

Jelas, tidak masuk akal mengupah pereka web profesional kerana ini bukan projek jangka panjang. Pada masa yang sama, laman web perkahwinan harus merangkumi nilai dan fungsi maklumat sehingga anda dan tetamu anda dapat memanfaatkan sepenuhnya penampilannya.

Sekiranya anda prihatin dengan masalah ini, petua yang disenaraikan di bawah akan membantu anda melancarkan laman web perkahwinan lengkap dengan mudah.

9 Langkah Membuat Laman Web Perkahwinan

1. Pilih Platform

Tugas pertama dan terpenting adalah memilih platform yang akan dibina laman web anda. Dengan begitu banyak alat dan sistem pembinaan web yang tersedia di luar sana, pilihan yang terbaik mungkin menjadi cabaran sebenar, terutama bagi pemula. Walau bagaimanapun, menggunakan pembangun laman web tetap menjadi penyelesaian yang paling munasabah dan bermanfaat. Sistem ini bukan sahaja senang, senang digunakan dan berpatutan. Sebilangan besar dari mereka juga dilengkapi dengan sekumpulan ciri hebat yang akan menjadikan laman web perkahwinan anda bermaklumat dan menarik untuk dilayari.

Wix

Cuba Wix secara Percuma

Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai pilihan pembangun laman web terbaik, anda pasti akan menghargai peluang untuk melihat dan meneroka a penilaian terperinci mengenai pembina laman web perkahwinan terbaik. Jangan buang masa dan usaha anda untuk menguji semua sistem yang anda akan temui di web (dan anda akan menjumpai puluhan daripadanya). Ini telah dilakukan untuk anda, jadi anda hanya perlu meneroka niche rating untuk mengetahui perinciannya. Seperti yang anda lihat, Wix dibentangkan sebagai pembina laman web perkahwinan terbaik dan sebenarnya. Anda tidak akan menemui penyelesaian yang lebih baik kerana sistem ini memberi akses kepada sekumpulan ciri dan alat penyesuaian reka bentuk yang menakjubkan.

2. Buat Reka Bentuk Laman Web

Wix menawarkan koleksi templat perkahwinan khusus khusus yang responsif yang disertakan dengan kandungan siap pakai dan dapat disesuaikan 100% untuk memenuhi keperluan dan pilihan khas anda. Terdapat juga pilihan pratonton yang membolehkan anda melihat reka bentuk yang anda suka secara terperinci. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk memilih tema kosong dan menyesuaikannya dari awal untuk membuat reka bentuk laman web yang benar-benar unik dan diperibadikan. Terserah anda untuk menentukan maklumat apa yang akan dimuat ke laman web dan kapan untuk mengemas kini untuk memberi maklumat kepada tetamu anda.

Wix templat perkahwinan

Templat perkahwinan berfungsi dengan baik untuk pengembangan laman web dengan fungsi dan saiz yang berbeza. Editor WYSIWYG yang sesuai akan membolehkan anda melihat hasil dari semua pengeditan yang dibuat dalam projek tersebut sehingga anda tidak akan terlepas pandang aspek yang paling penting dan kemungkinan kesalahan. Pengguna tersebut, yang ingin menjimatkan masa / usaha mereka, dapat memanfaatkan Alat ADI Wix perkhidmatan yang ditawarkan. Alat ini dikuasakan oleh Artificial Intelligence, yang sebenarnya berfungsi untuk semua reka bentuk web untuk anda, menggunakan kandungan dan maklumat yang diserahkan atas permintaannya.

3. Sesuaikan Projek

Walaupun pilihan templat laman web tidak diragukan lagi penting, itu hanya separuh dari tugasnya. Prosedur yang lebih penting adalah penyesuaian laman web selanjutnya. Wix memberikan pelbagai pilihan di sini juga. Anda boleh memilih dari pelbagai skema warna, susun atur, gaya dan jenis fon serta elemen reka bentuk lain.

Editor perkahwinan Wix

Cukup pilih yang sesuai dengan idea dan kandungan anda yang ingin anda muat naik dan bereksperimen dengan pilihan yang ada. Jangan lupa untuk melihat pratinjau hasil yang sedang berjalan agar dapat membuat dan menyimpan suntingan tepat pada waktunya.

4. Tambah Kandungan

Adakah anda selesai dengan penyesuaian reka bentuk? Kemudian anda boleh mula menambahkan kandungan laman web perkahwinan anda. Imajinasi dan kreativiti anda tidak terhad di sini – semuanya bergantung pada hasil yang ingin anda manfaatkan dalam jangka masa panjang dan objektif yang anda capai. Sebenarnya, anda boleh membuat laman web satu halaman, misalnya, atau projek dengan beberapa halaman untuk memaparkan kandungan anda dengan kelebihan.

Di antara maklumat yang mesti anda tambahkan ke laman web, masuk akal untuk menyebut tarikh perkahwinan anda, waktu mula upacara, tempat, petunjuk terperinci, jadual dan acara yang termasuk dalam rancangan hari perkahwinan, maklumat perjalanan, hotel, penginapan dan maklumat sewa kereta (ini terutama bagi tetamu luar bandar), kod pakaian, nuansa pendaftaran hadiah dan lain-lain. Sekiranya anda merancang majlis perkahwinan tujuan, misalnya, anda juga boleh mempertimbangkan memasukkan nuansa dan perincian tambahan seperti petua perjalanan, kod diskaun hotel, maklumat mengenai acara sebelum atau selepas perkahwinan, menjaga anak tempatan perkhidmatan (penjagaan kanak-kanak) yang mungkin diperlukan oleh tetamu anda dan lain-lain.

Perancang perkahwinan Wix

Sebenarnya, semakin banyak maklumat yang anda tambahkan – semakin sedikit soalan yang akan dibuat oleh tetamu anda dan semakin sedikit masa anda perlu menjawabnya. Itulah sejenis faedah “berganda”. Selain daripada kandungan teks, anda juga perlu menambahkan foto pasangan anda, video anda berdua (atau jemputan video untuk tetamu anda) serta aplikasi khusus yang dapat menambah fungsi dan reka bentuk laman web anda. Nasib baik, Wix banyak yang ditawarkan dalam hal ini kerana App Market bersepadu yang luas dan kaya. Di sinilah anda dapat menemui widget dan add-on seperti Wix Events, Calendar, Moovit – Peta dan Laluan, Peta Google, Eventbrite, Meetup, Countdown Clock, butang Rangkaian Sosial dan banyak lagi.

5. Sertakan Pendaftaran

Semasa merancang butiran laman web perkahwinan anda, ingatlah bahawa tidak wajar untuk berkongsi maklumat atau pilihan pendaftaran anda dalam jemputan perkahwinan anda. Itulah sebabnya, laman web perkahwinan anda tidak dapat difikirkan tanpa RSVP bahagian, di mana anda akan memberitahu tetamu anda tentang semua nuansa yang berkaitan, sama ada permintaan khas, mengumpulkan maklumat mengenai pilihan makanan tetamu anda, membuat pengumuman atau memberikan data berkaitan perkahwinan tambahan. Tepatnya, bahagian RSVP adalah jenis ciri wajib dimiliki untuk laman web perkahwinan yang membolehkan anda berkumpul

6. Beri Sentuhan Pemperibadian

Laman web perkahwinan adalah tempat yang tepat, di mana anda boleh berkongsi maklumat peribadi anda. Ini akan memberikan sentuhan keperibadian untuk projek, yang akan sama menariknya untuk anda dan tetamu anda. Terserah anda dan orang yang anda sayangi untuk memilih kandungan atau widget yang akan ditambahkan ke laman web. Walau bagaimanapun, kebanyakan pereka laman web mengesyorkan menyiarkan kisah cinta romantis anda di bahagian Tentang Kami, gambar dan video bersama anda, maklumat khas mengenai hobi kegemaran anda, pekerjaan dan perincian lain yang tidak biasa tetapi begitu menarik. Selain itu, anda boleh memperkenalkan tetamu VIP anda, menambah halaman Buku Tamu untuk para tetamu yang dijemput, di mana mereka boleh menghantar permintaan khas mereka.

Pemperibadian laman web perkahwinan tidak terhad dengan memuat naik kandungan sahaja. Ini juga mengenai reka bentuk laman web anda, yang merupakan cerminan hubungan, harapan, rancangan masa depan anda dan perkara lain yang sangat penting bagi mana-mana pasangan yang terlibat.

Idea hebat yang pasti dapat menjadikan laman web perkahwinan anda menarik untuk tetamu anda adalah dengan menambahkan hashtag perkahwinan dan mendorong mereka untuk menambahkan maklumat yang mereka inginkan. Ini boleh menjadi permintaan khas, pilihan dan maklumat lain yang mereka anggap menarik atau penting. Semakin banyak maklumat peribadi, foto, video, kenangan lucu dan maklumat peribadi lain dipaparkan di laman web anda, projek yang lebih menarik, diperibadikan dan tidak biasa.

7. Sediakan URL Laman Web yang Unik

Apa lagi yang boleh anda lakukan untuk menjadikan laman web perkahwinan anda luar biasa dan menarik perhatian? Salah satu langkah yang mesti ada adalah menyediakan URL laman web yang benar-benar unik, yang akan menjadi perwujudan perkahwinan anda.

Wix - URL unik

Untuk membuat URL yang unik dan diperibadikan untuk laman web anda, anda boleh memasukkan nama anda, nama keluarga anda atau sebarang perkataan yang akan menjadi persembahan terbaik projek anda dan akan memberi pengguna pemahaman yang jelas mengenai implikasi laman web anda. Terserah anda untuk memutuskan sama ada menggunakan subdomain untuk laman web atau membeli nama domain khusus untuk memberikan penampilan dan nuansa mewah projek anda.

8. Sebarkan Firman

Walaupun, laman web perkahwinan menargetkan khalayak tertentu, anda mungkin masih mempunyai keinginan untuk menyebarkan berita untuk menyampaikan berita gembira, pengumuman dan kemas kini anda. Anda boleh melakukannya dengan memasukkan alamat laman web anda ke dalam jemputan, e-mel, rangkaian sosial dan sumber lain. Perlu diingat bahawa semakin banyak orang mengetahui tentangnya, semakin banyak tetamu mereka dapat merujuknya sekiranya mereka mempunyai pertanyaan berkaitan perkahwinan.

9. Pastikan Laman Web Anda Dikemas kini

Apabila anda baru mula mengusahakan pembangunan laman web perkahwinan anda, anda hanya menambah maklumat asas. Namun, apabila persiapan anda ke Hari Besar dimulakan, rancangan anda dan keseluruhan pandangan mengenai percutian yang akan datang mungkin akan berubah. Oleh itu, anda harus memberitahu tetamu anda mengenai perubahan ini dan lebih senang dilakukan di laman web daripada melakukannya secara langsung. Memiliki laman web adalah penyelesaian terbaik dalam hal ini. Pastikan untuk memperbaruinya bila-bila masa perubahan berlaku dan tetamu anda akan mengetahui rancangan hari perkahwinan anda dan maklumat lain yang berkaitan.

Adakah Mungkin Membuat Laman Web Perkahwinan secara Percuma?

Ketika berkaitan dengan pembangunan laman web perkahwinan, banyak pengguna menghadapi pertanyaan yang sama: adakah mungkin untuk membuatnya secara percuma atau masih lebih baik untuk melaburkan sejumlah anggaran ke dalam projek ini? Sebenarnya, memulakan laman web tanpa pelaburan tambahan adalah mustahil. Ini kerana banyak pembangun laman web, termasuk Wix, menawarkan rancangan tanpa henti percuma yang memungkinkan untuk memulakan projek secara percuma.

Walau bagaimanapun, anda juga harus menyedari bahawa langganan percuma kebanyakannya mempunyai batasan yang ketara (ruang penyimpanan cakera, fungsi atau sekatan reka bentuk) yang boleh menghalang anda memanfaatkan sepenuhnya laman web perkahwinan anda.

Pada masa yang sama, fikirkan tujuan pembuatan laman web. Perkahwinan anda mungkin merupakan acara terpenting dalam hidup anda dan kehidupan orang yang anda sayangi. Sekiranya anda benar-benar menginginkannya sempurna, maka tidak ada gunanya menyimpan beberapa dolar hanya untuk mendapatkan laman web percuma yang tidak mempunyai ciri yang mesti dimiliki, yang membolehkan anda menerapkan semua idea anda ke dalam kehidupan. Sebaliknya, adalah wajar untuk melaburkan sejumlah anggaran ke laman web yang lengkap dan menarik yang menarik perhatian pengguna, kelihatan menarik dan menarik. Projek sedemikian akan menjadi luar biasa dan akan meninggalkan kenangan abadi untuk semua orang. Itu semestinya bernilai pelaburan, bukan?

Kesimpulannya

Sebuah laman web bukan sekadar kehendak, tetapi keperluan bagi setiap pasangan yang bersedia mengadakan perkahwinan impian. Ini adalah kaedah terbaik untuk menyampaikan keseluruhan maklumat mengenai majlis yang akan datang, memberitahu tetamu anda mengenai semua rancangan dan perubahan yang berlaku semasa proses persiapan dan hanya berkongsi kisah, foto atau video romantis anda berdua.

Namun, untuk mendapatkan laman web yang berkualiti, masuk akal pilih platform yang boleh dipercayai, yang akan membantu menghidupkan idea anda. Platform seperti itu harus dilengkapi dengan ciri dan harus dilengkapi dengan pelbagai reka bentuk khusus, pilihan penyesuaian dan alat yang membantu anda memanfaatkan sepenuhnya proses pengembangan web anda. Wix semestinya pantas digunakan sebagai alat pembinaan web untuk pembangunan laman web perkahwinan. Pembangun laman web merangkumi set ciri yang hebat, pilihan templat perkahwinan yang banyak, banyak widget dan aplikasi untuk disatukan dalam projek. Ini pasti pelaburan yang pasti akan terbayar!

Buat Laman Web Perkahwinan secara Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map