Cara Membuat Laman Web Permainan dengan percuma

Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma 5.0


 • Struktur modul;
 • Enjin e-dagang yang kuat;
 • Pengoptimuman SEO yang berkesan;
 • Langkah keselamatan laman web lanjutan.

Lawati laman web ucoz.com Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma 5.0

 • Sistem berasaskan modul;
 • Pembina laman web yang bertenaga AI;
 • Pelayan Suara Bersepadu;
 • eCommerce dan Forum.

Lawati laman web enjin.com Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma 4.0

 • Penyelesaian pemasaran gabungan;
 • Kedai kedai digital;
 • Integrasi pihak ketiga;
 • Kempen promosi yang penuh dengan ciri.

Lawati laman web xsolla.com Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma 4.0

 • Penyelesaian CMS lanjutan;
 • Platform eCommerce bersepadu;
 • Pilihan penyesuaian reka bentuk serba boleh;
 • Penyelesaian rangkaian sosial yang luas.

Lawati laman web ning.com Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma 4.0

 • Integrasi pemalam lanjutan;
 • Pilihan penyesuaian reka bentuk terbaik;
 • Hosting dan pilihan domain;
 • Pilihan penyuntingan kod yang kaya.

Melawat laman web wordpress.org

Pembuatan laman web permainan adalah tugas yang jauh lebih rumit daripada yang mungkin difikirkan oleh pengguna yang tidak berpengalaman. Sudah tentu, jika anda mula membinanya dengan CMS atau bahkan cuba menulis kod laman web dalam penyunting teks, ini akan menjadi cabaran sebenar.

Hampir mustahil untuk melakukannya tanpa pengalaman sama sekali. Anda mesti belajar banyak untuk mendapatkan hasil yang baik. Walau bagaimanapun, ada penyelesaian yang lebih mudah – penggunaan pembangun laman web. Ia akan berfungsi dengan baik untuk pengguna baru dan pengguna berpengalaman.

Laman web permainan adalah nama umum kategori untuk beberapa jenis sumber daya khusus, iaitu laman web klan dan kumpulan permainan, komuniti peminat, pelayan permainan, laman web pembangun dan pengulas permainan. Adalah mungkin untuk memilih ceruk sempit yang dikhaskan untuk watak permainan, pasukan sukan siber atau pemain berasingan, kedai atribut (baju sukan, kostum, patung, set serbaguna dll.).

Secara umum, istilah “laman web permainan” merangkumi mana-mana komuniti tematik, projek komersial, sumber maklumat yang menumpukan pada permainan komputer, watak dan pemain masing-masing.

Kerumitan teknikal realisasi berkait rapat dengan fungsi yang diperlukan untuk membuat jenis laman web permainan tertentu. Projek sedemikian mempunyai banyak syarat untuk memilih platform. Laman web boleh merangkumi pelayan permainan, kedai dalam talian, a forum, blog dan pelbagai widget.

Pilihan pembangun laman web khusus adalah penyelesaian terbaik untuk tugas ini. Ini adalah kaedah yang pasti untuk mendapatkan fungsi yang diperlukan di luar kotak. Tidak semua pembina laman web dapat digunakan untuk membuat laman web permainan.

Cara Membuat Laman Web Permainan secara percuma:

 1. uCoz – Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Permainan Percuma
 2. Enjin – Pembina Laman Web Permainan Khas
 3. Xsolla – Pembangun Laman Web Permainan untuk Penerbit
 4. Ning – Pembangun Laman Web Permainan untuk Pemain dan Pembangun
 5. WordPress – Platform Percuma untuk Membuat Laman Web Permainan Sendiri

Sekiranya anda benar-benar bertujuan untuk memulakan laman web permainan berkualiti yang mempunyai banyak pilihan, alat dan pilihan penyesuaian reka bentuk, masuk akal untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pembangun laman web yang disenaraikan di atas. Mereka mempunyai kelebihan, kekurangan dan parameter khas yang menjadikan setiap perkhidmatan pilihan yang tepat untuk mencapai usaha reka bentuk web permainan tertentu anda. Mari mulakan sekarang.

uCoz – Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Permainan Percuma

uCoz - Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Permainan Percuma

Nama Produk:uCoz
Laman web rasmi:ucoz.com
Kerumitan:Rumit
Pelan Percuma:Ya
Pelan Premium:dari $ 3 / bln
Ditubuhkan:2005
Ibu pejabat:Persekutuan Russia
Cubalah Secara Percuma

uCoz – adalah pembangun laman web terbaik untuk membuat laman web permainan percuma untuk puak atau persatuan. Platform ini berasaskan modul dan ia menawarkan rancangan percuma yang membolehkan anda memulakan projek tanpa banyak melaburkannya. Pelan percuma memberikan akses ke pelbagai templat (termasuk untuk laman web permainan), penyesuaian reka bentuk yang kuat dan pilihan penyuntingan kod, set modul yang kaya (termasuk forum, blog, tinjauan pendapat, katalog fail, artikel, Soalan Lazim dan banyak lagi) serta peluang yang menakjubkan untuk sambungkan nama domain anda sendiri secara percuma!

Ciri-ciri utama

Set ciri uCoz luas dan serba boleh. Fungsi dan fleksibiliti sistem terutama dicapai melalui pilihan integrasi modulnya. Ini bermaksud bahawa anda boleh memulakan laman web tanpa memerlukan penyuntingan kod – cukup pilih modul yang diperlukan dan mula membuat susun atur laman web anda. Sistem ini juga membolehkan integrasi eCommerce dan promosi SEO yang berkesan, yang menyumbang kepada fungsi projek yang dilancarkan dengannya. Berikut adalah senarai ciri yang menjadikan uCoz menonjol dari orang ramai:

 • Pemilihan modul yang luas yang sangat sesuai untuk pembangunan dan promosi laman web permainan;
 • Ciri keselamatan yang dipertingkatkan;
 • Promosi SEO yang berkualiti;
 • Sandaran automatik dan skrip PHP;
 • Enjin e-dagang yang kuat.

Kebaikan dan keburukan

uCoz dilengkapi dengan pelbagai kelebihan yang memungkinkan untuk memulakan, mengurus dan mempromosikan semua jenis laman web permainan, tanpa mengira tahap kerumitannya. Salah satu sorotan sistem yang tidak dapat disangkal adalah struktur modulnya, yang menurunkan keperluan penyuntingan kod ke tahap minimum. Apa yang harus anda lakukan untuk membuat susun atur dan struktur projek anda hanyalah memilih modul yang diperlukan dan mengintegrasikannya ke dalam laman web anda.

Pembangun laman web juga membolehkan pembangunan kedai web dilaksanakan melalui penyatuan modul uShop. Ciri ini membolehkan anda menguruskan rangkaian produk yang luas, menetapkan parameter pembayaran dan penghantaran, menjejaki penjualan dan prestasi kedai web, memperkenalkan pelbagai diskaun dan tawaran istimewa dll. Kelebihan lain dari sistem ini termasuk pengoptimuman SEO yang kuat dan langkah-langkah keselamatan yang dipertingkatkan (penciptaan sandaran automatik, antivirus bersepadu dll.).

Kelemahan yang ketara ialah iklan perkhidmatan yang dipaparkan di laman web, dibuat dengan rancangan percuma. Sejujurnya, tidak berbahaya dalam kes ini kerana laman web tidak komersial, ia hanya digunakan untuk ahli klan dan calon yang berpotensi. Selain itu, memerlukan sedikit masa untuk memahami logik bekerja dengan sistem, sementara penggunaan sokongan tiket premium diberikan dengan kos tambahan.

Kos

Pembangun laman web mempunyai rancangan percuma yang memperlihatkan pelbagai kelebihan dan membolehkan anda membuat laman web permainan tanpa sebarang kos. Rencana itu, bagaimanapun, dilengkapi dengan sekatan dari segi fungsi, jumlah ruang cakera dan ketersediaan sepanduk iklan sistem. Inilah yang menjadikan rancangan percuma sesuai untuk menguji fungsi sistem daripada membina projek berskala penuh dengannya. Untuk memulakan laman web permainan profesional dengan uCoz, anda perlu menaik taraf ke salah satu langganan berbayar, iaitu:

 • Pelan Asas ($ 3 / bln) – Storan 2GB, ciri keselamatan asas, sokongan percuma.
 • Pelan Optimum ($ 4 / bln) – tanpa iklan, domain percuma, storan 10GB, antivirus premium.
 • Pelan Maksimum ($ 8 / bln) – Storan 20GB, ciri premium, Kedai Dalam Talian.
 • Pelan Kedai ($ 5 / bln) – semua ciri premium dan fungsi Kedai dalam talian tetapi storan 10GB.

Dasar penetapan harga uCoz cukup berpatutan walaupun bagi pengguna yang pertama kali menggunakan sistem ini. Apa sahaja langganan yang anda mahukan, ia tidak akan memberi anda poket tetapi akan memastikan hasil yang berkualiti.

Cubalah uCoz secara Percuma

Enjin – Pembina Laman Web Permainan Khas

Enjin - Pembina Laman Web Permainan Khas

Nama Produk:Enjin
Laman web rasmi:enjin.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Ya
Pelan Premium:dari $ 8.99 / bln
Ditubuhkan:2009
Ibu pejabat:Singapura
Cubalah Secara Percuma

Enjin – adalah pembina laman web permainan khusus yang membolehkan anda membuat semua jenis projek yang digunakan untuk tujuan permainan. Platform ini secara amnya menawarkan beberapa senario kerja. Oleh itu, anda boleh memulakan laman web persatuan, klan, pelayan Minecraft permainan, laman web peminat, Pasukan eSports atau projek lain dengannya.

Ciri-ciri utama

Fokus permainan yang sempit dari pembangun laman web mempengaruhi set ciri yang ada dalam sistem. Sebenarnya, pilihan ciri bergantung pada jenis projek permainan yang ingin anda lancarkan. Masalahnya ialah Enjin dilengkapi dengan pilihan modul, tetapan dan integrasi yang pelbagai. Tidak semua laman web permainan memerlukan keseluruhan rangkaian dan, oleh itu, anda hanya perlu memutuskan apa sebenarnya yang anda harapkan dari perkhidmatan ini. Disenaraikan di bawah adalah sorotan utama pembangun laman web:

 • Struktur berasaskan modul;
 • Papan forum lanjutan;
 • Pelayan Suara Bersepadu;
 • Integrasi permainan yang hebat;
 • Enjin eCommerce berkualiti.

Kebaikan dan keburukan

Platform ini menawarkan koleksi reka bentuk responsif yang dapat disesuaikan dan sekumpulan alat yang diperlukan untuk memberi mereka penampilan profesional. Anda juga boleh membuat struktur dan susun atur laman web secara bebas daripada pelbagai modul bersepadu. Ini terutamanya mengurangkan masa pembangunan laman web, memastikan hasil yang berkualiti.

Mengenai kerugian pembangun laman web, masuk akal untuk menyebut kerumitan pengguna kali pertama. Sukar bagi pemula untuk meneroka dan menguasai perkhidmatan dan memerlukan masa untuk membiasakan diri dengan antarmuka. Lebih-lebih lagi, pembangun laman web tidak menawarkan sokongan sembang langsung dan juga mustahil untuk menyambungkan nama domain dengan rancangan percuma di sini.

Kos

Pembangun laman web mempunyai rancangan percuma yang boleh anda gunakan untuk menguji fungsinya untuk jangka masa yang tidak terhad. Rancangan ini menyiratkan peluang untuk menghubungkan sekitar 20 modul, forum, pilihan kutipan derma dan kedai web. Walau bagaimanapun, fungsi rancangan tidak cukup untuk memulakan laman web permainan lengkap dan tidak membenarkan penyambungan nama domain tersuai. Untuk melakukannya, anda boleh memilih dari langganan berbayar berikut:

 • Lanjutan ($ 8.99 / bln) – 5 slot TS3 atau Mumble Server, Buat 50 modul, Forum Mudah Alih, Penyimpanan Fail (5GB, Lebar Jalur Fail (25GB), 5 Automasi, 5 Amaran & Hukuman, Sistem Undian Forum, Akses semua Modul, Editor Tema, Perlindungan DDOS Normal, Pengurus Domain DNS, Log Laman Web, API;
 • Muktamad ($ 29.99 / bln) – 25 slot TS3 atau Mumble Server, Buat modul tanpa had, Modul sokongan tiket, Penyimpanan fail (50GBLebar jalur fail (150GB), 100 automasi, 100 amaran & hukuman, perlindungan Enterprise DDoS, kawalan Penjenamaan, Emoji Kustom, Sokongan Prioriti, Pengambilan Prioriti, Log lanjutan, API dan Semua Tema Premium.

Pembina laman web membolehkan anda menjimatkan sekitar 20% dari kos awal rancangan, apabila membayar sepanjang tahun sekaligus. Ini adalah pilihan yang wajar diapresiasi oleh kebanyakan pengguna, terutamanya ketika memulakan beberapa projek permainan.

Cubalah Enjin secara Percuma

Xsolla – Pembangun Laman Web Permainan untuk Penerbit

Xsolla - Pembangun Laman Web Permainan untuk Penerbit

Nama Produk:Xsolla
Laman web rasmi:xsolla.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Percuma
Pelan Premium:
Ditubuhkan:2005
Ibu pejabat:USA
Cubalah Secara Percuma

Xsolla – adalah pembangun laman web permainan untuk penerbit yang dibuat untuk memulakan penyelesaian khusus permainan. Platform ini membolehkan meningkatkan keuntungan anda dan mensasarkan khalayak yang diperlukan dengan merancang permulaan profesional, melabur dalam permainan video dan lain-lain. Xsolla memberi peluang untuk melancarkan laman web yang selamat tanpa melabur ke dalamnya. Platform ini juga menyediakan ciri eCommerce yang kuat dan integrasi pihak ketiga untuk meningkatkan prestasi laman web permainan.

Ciri-ciri utama

Xsolla menawarkan sekumpulan ciri yang berpusat di sekitar peningkatan fungsi laman web dan pertumbuhan komuniti. Semasa menggunakan sistem, anda dapat menerapkan program kesetiaan khas dan kempen diskaun serta memulakan kedai digital untuk menambahkan fungsi ke laman web permainan anda. Antara ciri yang menjadikan platform menonjol dari orang ramai, masuk akal untuk menyebut perkara berikut:

 • Pilihan penyediaan kedai digital;
 • Kempen promo yang berkesan;
 • Penjejakan statistik dan analitik laman web;
 • Penyelesaian pemasaran gabungan;
 • Integrasi pihak ketiga.

Kebaikan dan keburukan

Enjin eCommerce bersepadu adalah salah satu sorotan perkhidmatan yang memungkinkan untuk menghubungkan kedai web ke projek anda. Sistem ini cukup mudah digunakan, walaupun, mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan papan pemuka. Semasa anda menyelesaikan tugas tersebut, anda akan dapat merancang projek permainan dengan ciri penuh dalam masa yang singkat.

Mengenai kekurangan platform, Xsolla tidak mempunyai templat pra-reka untuk dipilih. Anda hanya mempunyai akses ke beberapa susun atur laman web yang boleh anda pilih untuk mula mengedit projek. Begitu juga, sistem ini tidak mempunyai alat penyesuaian untuk meningkatkan reka bentuk laman web.

Kos

Xsolla adalah percuma untuk semua kategori pengguna. Adalah mungkin untuk mula membina projek dan kemudian untuk mempromosikannya tanpa melabur sama sekali. Set ciri bersepadu akan tetap tersedia untuk setiap pengguna, yang memastikan proses pembangunan laman web yang berkualiti dan berkesan. Xsolla juga memastikan hosting percuma dan langkah keselamatan lanjutan. Yang harus anda fikirkan adalah bahawa sistem mengenakan bayaran 5% dari setiap transaksi / pembelian yang anda buat melalui laman web yang dilancarkan dengannya.

Cubalah Xsolla secara Percuma

Ning – Pembangun Laman Web Permainan untuk Pemain dan Pembangun

Ning - Pembangun Laman Web Permainan untuk Pemain dan Pembangun

Nama Produk:Ning
Laman web rasmi:ning.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:Dari $ 25 / bln
Ditubuhkan:2004
Ibu pejabat:USA
Cubalah Secara Percuma

Ning – adalah pembangun laman web permainan untuk gamer dan pembangun, yang menonjol dari orang ramai kerana pilihan pembuatan media sosial yang canggih. Sistem ini telah ada selama lebih dari 16 tahun, telah digunakan untuk pengembangan lebih dari 2 juta projek. Sistem ini adalah pilihan yang tepat untuk mewujudkan komuniti dalam talian, rangkaian sosial dan laman web permainan. Ia dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang memungkinkan proses pengembangan web yang mudah dan bebas dari gangguan.

Ciri-ciri utama

Pembina laman web tidak begitu sukar untuk diterokai dan dikuasai, tidak kira betapa mahirnya reka bentuk web anda. Disebabkan oleh editor drag-and-drop bersepadu, proses pembangunan laman web menjadi intuitif dan difahami oleh kebanyakan pengguna, termasuk mereka, yang tidak pernah mempunyai pengalaman seperti itu sebelumnya. Kumpulan ciri sistem ini cukup luas dan hebat. Lihat kelebihan utama di bawah:

 • Platform eCommerce bersepadu;
 • Alat pengurusan kandungan profesional;
 • Pilihan rangkaian sosial;
 • Kesesuaian penyelesaian penyesuaian reka bentuk.

Kebaikan dan keburukan

Ning adalah antara yang terbaik pembangun laman web komuniti. Sebaik sahaja anda membuat projek anda dan mengisinya dengan kandungan, anda akan dapat mendorong pengguna baru untuk bergabung dengan rangkaian permainan. Di sinilah anda boleh memulakan forum, sembang langsung, kempen e-mel dan jenis projek rangkaian sosial yang lain. Ning juga memungkinkan untuk menggunakan alat perniagaan canggih untuk pengurusan dan promosi laman web yang berkesan. Ini termasuk integrasi MailChimp, mesin eCommerce, alat analitik dan statistik pengesanan canggih. Profesional juga akan menilai peluang penyuntingan kod yang disediakan oleh platform. Ini adalah kelebihan besar untuk profesional reka bentuk web yang celik kod, yang mempunyai niat untuk memulakan dan menguruskan projek permainan dengan ciri lengkap dengan berkesan.

Mengenai kekurangan sistem, anda tidak akan menemui banyak di sini. Ning menawarkan lebar jalur terhad yang disediakan secara lalai. Sebaik sahaja anda mengatasi had, anda akan dapat membayar keupayaan untuk menggunakan lebar jalur tambahan. Adalah mustahil untuk menjadi tuan rumah laman web di pelayan pilihan anda kerana sistem ini menyediakan hosting bersepadu. Kerugian ini, bagaimanapun, tidak begitu penting.

Kos

Ning tidak mempunyai rancangan percuma, tetapi ia menawarkan peluang untuk menguji fungsi bersepadu platform semasa percubaan 14 hari percuma. Ini membolehkan anda menyedari apa sebenarnya yang akan anda perolehi dari pembangun laman web, semasa menaik taraf ke salah satu rancangan berbayarnya. Yang terakhir ini merangkumi pilihan langganan berikut:

 • Asas ($ 25 / bln) – 1000 ahli, storan 10GB, pembangun seret dan lepas, penyatuan foto dan video, suapan aktiviti dan lain-lain;
 • Persembahan ($ 49 / bln) – 10000 ahli, storan 50GB, acara dan catatan, blog dan forum, GA dan alat analitik dan lain-lain;
 • Muktamad ($ 99 / bln) – 100000 ahli, storan 100GB, kumpulan disesuaikan dan ahli onboarding, integrasi rangkaian sosial, pilihan perkongsian sosial dll.

Pembina laman web memungkinkan untuk menjimatkan sehingga 20% dari kos awal rancangan dengan memilih langganan tahunan sekaligus. Inilah yang penting bagi pengguna, yang berhasrat untuk bekerja dengan sistem ini dalam jangka masa yang lama.

Cuba Ning secara Percuma

WordPress – Platform Percuma untuk Membuat Laman Web Permainan Sendiri

WordPress - Platform Percuma untuk Membuat Laman Web Permainan Sendiri

Nama Produk:WordPress
Laman web rasmi:wordpress.org
Kerumitan:Di atas purata
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 2.95 / bln
Ditubuhkan:2003
Ibu pejabat:Di seluruh dunia
Cubalah Secara Percuma

WordPress – adalah platform percuma yang paling terkenal untuk membuat laman web permainan profesional. Ini adalah platform yang telah mempopularkan dirinya sebagai Sistem Pengurusan Kandungan yang paling kaya dengan ciri di dunia. Ini menonjol dari orang ramai kerana pilihan integrasi yang mengagumkan, alat penyesuaian reka bentuk canggih dan peluang hosting tanpa had yang diperlukan untuk berjaya memulakan laman web permainan anda.

Ciri-ciri utama

CMS telah membezakan dirinya sebagai platform yang dipercayai, penuh dengan ciri dan profesional. Ia memungkinkan untuk melancarkan, mengurus dan kemudian mempromosikan semua jenis projek permainan yang berbeza tahap kerumitan, fungsi dan keperluan untuk penyesuaian reka bentuk lanjutan. Sekiranya anda tidak pernah menggunakan platform ini sebelumnya, anda harus mengetahui ciri-ciri utamanya. Di sini mereka pergi:

 • Pilihan integrasi pemalam yang luas;
 • Keperluan untuk hosting dan pilihan domain;
 • Alat penyesuaian reka bentuk lanjutan;
 • Pilihan templat permainan pihak ketiga yang kaya;
 • Pilihan penyuntingan kod yang fleksibel.

Kebaikan dan keburukan

Salah satu sorotan CMS yang tidak dapat dinafikan adalah pilihan integrasi plugin canggih dan fleksibelnya. Sistem ini memungkinkan untuk memilih dari beberapa plugin bersepadu dan juga ratusan plugin yang terdapat di web. Ahli Muktamad, Weglot, Sembang Langsung, Guild, ARMember, Elementor dan plugin WoW Guild hanyalah beberapa tema permainan WP yang paling terkenal. Pilihan templat permainan juga mengagumkan di sini kerana anda boleh mendapatkan akses ke banyak tema yang dikembangkan oleh pereka web pihak ketiga.

WordPress sama sekali tidak mempunyai kekurangan yang ketara. Walau bagaimanapun, keperluan penyatuan plugin dan penyesuaian templat mendalam menyiratkan kesedaran mengenai asas pengkodan serta latar belakang reka bentuk web tertentu. Ini diperlukan untuk menjadikan projek anda kelihatan diperibadikan dan reka bentuk eksklusif mewah yang tidak berkompromi dengan prestasi projek yang maju. Oleh itu, sangat disarankan untuk memiliki pengetahuan pengaturcaraan sebelum anda memutuskan untuk melancarkan laman web permainan dengan CMS.

Kos

WordPress adalah CMS percuma. Anda tidak perlu membayar untuk memuat turun, memasang dan menggunakan platform. Anda boleh menguji keseluruhan rangkaian ciri tanpa melaburkan satu dolar ke dalam projek anda. Namun, semasa anda memutuskan untuk melancarkan laman web permainan dengan ciri penuh dengan WordPress, anda tidak perlu memasang beberapa plugin berbayarnya. Anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan salah satu templat berbayar yang dibangunkan khas untuk WordPress oleh pereka pihak ketiga. Untuk siaran langsung, anda juga perlu membeli hosting. Penyelesaian yang paling sesuai dalam hal ini adalah Bluehost, kosnya bermula dengan $ 2.95 / bln. Platform ini menawarkan pelbagai kelebihan, termasuk nama domain bonus percuma pada tahun pertama penggunaan.

Tambah Berguna Untuk Laman Web Permainan

Satu set peningkatan bergantung pada jenis laman web yang anda miliki. Sebagai contoh, laman web peminat permainan jarang dapat menawarkan komunikasi forum kepada pengunjung mereka.

Berkomunikasi:

Forum adalah suatu keharusan bagi komuniti laman web permainan, tetapi tidak semua webmaster memanfaatkan fungsinya. uCoz dan Enjin mempunyai fungsi forum di luar kotak dan anda harus menggunakannya. Ini akan menambah populariti laman web anda.

Jual Barangan Berkaitan Permainan:

Anda juga boleh sambung kedai dalam talian ke laman web permainan anda. Ini adalah idea pintar, yang dapat membantu anda menjana keuntungan ketika mengurus laman web anda. Buat halaman berasingan dengan tetingkap pameran produk, atur penghantaran dan penerimaan pembayaran dalam talian. Kedai dalam talian adalah tambahan yang berkesan untuk laman web pembangun permainan, komuniti besar dan pengulas, yang mempunyai kadar lalu lintas yang tinggi. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menjual baju sukan, cawan, patung dan barang-barang lain walaupun di laman web persatuan yang maju. Apa yang anda perlukan adalah keinginan untuk melakukan itu.

Sembang:

Elemen lain yang boleh anda tambahkan ke laman web anda ialah sembang dalam talian, yang merupakan bentuk komunikasi yang mudah antara anda dan pelawat laman web anda. Ini adalah tambahan yang berguna untuk mana-mana laman web permainan, terutama di mana anda menjual permainan, atribut, mempunyai ciri derma atau semacamnya. Tetap berhubung dengan khalayak anda.

Kongsi Kandungan Anda:

Jangan lupa untuk menggunakan RSS-feed, penyegerakan dengan pelayan permainan seperti Twitch, hosting video, laman web permainan rasmi, akaun rangkaian sosial, saluran tematik dan semua yang anda dapati mengenai topik tersebut. Biarkan laman web anda menjadi sumber maklumat berguna mengenai permainan dan membawa banyak kepuasan kepada penonton.

Terima Sumbangan:

Walaupun anda menjual produk, anda boleh mencuba mengumpulkan sumbangan untuk pembangunan laman web. Beberapa permainan mengumpulkan derma untuk ahli komuniti tertentu yang bertanggungjawab untuk pengembangan permainan, peralatan baru untuk pasukan profesional, sewa premis untuk pertemuan pengguna atau semacamnya. Terserah anda untuk menguruskan derma anda.

Berbudi bahasa:

Perhatikan setiap anggota masyarakat. Tetapkan parameter untuk pencapaian pengguna (jumlah catatan, komen, hari jadi dll), yang akan menghasilkan ucapan tahniah, status baru atau hadiah maya, misalnya.

Anda juga boleh mengatur pelayan suara, pengedaran e-mel dalam talian (jika diperlukan), sebarang pertandingan untuk ahli atau pelanggan serikat, menambah muzik ke laman web dan lain-lain. Satu set peningkatan bergantung pada jenis laman web anda, tujuan yang anda capai dan khayalan.

Pokoknya

Adalah masuk akal untuk menggunakan pembangun laman web khusus untuk membuat laman web permainan. uCoz adalah pembangun laman web permainan percuma terbaik, yang berfungsi dengan baik untuk pengembangan dan pengurusan laman web klan atau guild. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan pelbagai templat, alat penyesuaian, modul, pilihan penyuntingan kod dan ciri lain yang diperlukan untuk melancarkan laman web permainan yang layak.

Enjin adalah pembina laman web permainan khusus yang berpatutan. Ini adalah penyelesaian yang ideal untuk majoriti pengguna yang ingin membuat laman web permainan, sama ada peminat, persatuan, laman web pasukan eSports atau pelayan permainan. Kelimpahan templat permainan, modul, fleksibiliti tetapan dan integrasi serta proses pembangunan laman web yang mudah menjadikan Enjin sebagai alat membina laman web yang layak dalam bidang permainan.

Xsolla adalah pembangun laman web permainan khusus untuk penerbit dan pembangun permainan. Sistem ini memungkinkan untuk meningkatkan keuntungan anda dan meningkatkan prestasi perniagaan, menawarkan pilihan penyesuaian eCommerce dan reka bentuk canggih serta integrasi pihak ketiga.

Ning adalah pembangun laman web permainan mewah, yang memungkinkan untuk membuat dan mengurus laman web permainan sosial dengan berkesan. Platform ini berfungsi dengan baik untuk pembangunan rangkaian sosial, komuniti dalam talian dan pelbagai jenis projek permainan.

Tidak diragukan lagi, WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang paling dipercayai dan terkenal yang boleh digunakan untuk memulakan dan menguruskan projek permainan yang hebat. Sistem ini dilengkapi dengan pilihan integrasi plugin canggih serta keperluan memilih hosting dan nama domain. Kemahiran pengekodan juga akan menjadi bonus di sini, terutama bagi pengguna, yang berhasrat untuk melancarkan projek penuh dengan fungsi canggih.

Buat Laman web Permainan PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map