Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma

Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma


Sekiranya anda berada di tahap memilih platform pembinaan laman web, anda sudah mengetahui semua faedah yang dimiliki oleh laman web perniagaan kecil. Ini bukan hanya mengenai perwakilan dalam talian dan penjualan yang semakin meningkat. Laman web yang kukuh bukan hanya wajah perniagaan anda. Ia hadir sebagai alat promosi dan pemasaran yang kuat untuk membolehkan anda maju.

Selain daripada kelebihan jelas mempunyai laman web perniagaan kecil seperti menjangkau khalayak di seluruh dunia atau menyedari pelanggan anda, pengusaha mendapat akses penuh ke platform yang dapat disesuaikan sepenuhnya dengan ciri fleksibiliti dalam menghadapi teknologi mudah alih terkini.

Terima kasih kepada pembangun laman web yang inovatif dan Platform CMS, anda tidak perlu menjadi pakar reka bentuk web atau pengekod. Mereka mudah digunakan membiarkan anda membuat perwakilan dalam talian yang mantap dalam beberapa jam.

Memilih perlawanan terbaik adalah cabaran paling sukar. Dengan begitu banyak perisian yang ada sekarang, anda perlu memfokuskan pada parameter dan spesifikasi utama untuk memilih varian yang tepat untuk keperluan anda.

Kami telah mengkaji beberapa platform CMS dan perisian pembinaan laman web yang paling popular untuk menyoroti hits dan kekurangan mereka. Terlibat dalam panduan terperinci yang menerangkan proses membina laman web perniagaan kecil dari awal menggunakan CMS atau pembangun laman web.

Di mana saya boleh membina laman web perniagaan?

Sebagai peraturan, pembangun laman web menawarkan antara muka intuitif yang senang difahami. Platform diikuti dengan tutorial terperinci dan sokongan pelanggan yang diperluas. Mereka terbukti menjadi penyelesaian yang menjimatkan serta menawarkan proses pembinaan web selangkah demi selangkah yang mudah tanpa pengekodan.

Kelebihan Pembangun Laman Web:
Kekurangan Pembangun Laman Web:
&# x2714; Penyuntingan Ringkas – mereka sangat senang digunakan. Perisian ini direka untuk membantu bukan juruteknik membina laman web yang hebat dalam masa yang sama sekali. Beberapa platform mengikuti teknologi web terkini yang memperkenalkan instrumen berasaskan AI.
&# x2714; Reka Bentuk Hebat – pembangun laman web biasanya dilengkapi dengan pelbagai pilihan templat untuk bidang atau niche apa pun. Sama ada anda memerlukan portfolio yang menakjubkan, kad perniagaan profesional atau kedai digital yang terkini, anda akan menjumpainya di sini.
&# x2714; Kelenturan – pilihan add-on, widget dan integrasi pihak ketiga menjadikan proses penyesuaian mudah dan gemuk. Pengguna boleh membuat gaya yang unik untuk penglibatan pelanggan yang lebih tinggi.
&# x2714; Pelan Murah – Anda boleh memilih dari rancangan yang memenuhi kehendak anda. Setelah melanggan, anda tidak akan lagi risau tentang hosting, domain, keselamatan dan masalah lain. Anda membayar sekali dan untuk semua.
Keupayaan Penyesuaian Terhad – platform ini dilengkapi dengan beberapa sekatan penyuntingan kod walaupun beberapa pembangun memberikan akses ke CSS.
Tiada Pilihan Import – setelah anda memilih platform, anda harus berpegang pada kebaikan tanpa berpeluang memindahkan laman web anda ke platform lain, atau CMS.

Platform CMS adalah program yang dirancang untuk membuat laman web berfungsi dengan pelbagai jenis. Mereka membiarkan pengguna menangani proses pembinaan web untuk keperluan yang berbeza termasuk perniagaan kecil atau eCommerce. Perisian ini cukup berfungsi dengan pelbagai fungsi untuk dilaksanakan. Sebilangan besar platform dilengkapi dengan proses penyuntingan yang mudah walaupun penyatuan dan penyesuaian plugin masih memerlukan beberapa kemahiran teknikal.

Kelebihan CMS:
Kekurangan CMS:
&# x2714; Fleksibiliti Lanjutan – anda boleh memilih dari beratus-ratus plugin, modul, dan widget untuk selera apa pun;
&# x2714; Ciri SEO Lanjutan – Platform CMS mempunyai banyak ruang untuk memperbaik SEO laman web anda. Anda tidak terhad kepada tajuk dan deskripsi meta sahaja tetapi dapat mengusahakan kandungan menjadikannya lebih relevan dan sesuai untuk mesin pencari.
&# x2714; Penyuntingan Lanjutan – akses penuh ke PHP dan CSS laman web membolehkan pengguna mengedit secara praktikal setiap elemen membuat reka bentuk yang menakjubkan untuk menonjol.
&# x2714; Kesanggupan – memilih CMS adalah keputusan yang lebih menjimatkan mempertimbangkan kos hosting dan domain yang lebih rendah. Kekurangan akan dihentikan setelah anda mengupah pemaju profesional atau ketagih dengan tema dan plugin premium berbayar.
Sukar Digunakan – Mereka jauh lebih sukar digunakan jika dibandingkan dengan pembangun laman web. Kekurangan kemahiran teknikal dan pengekodan dapat mengakibatkan masalah yang serius.
Bukan Semua dalam Satu – anda perlu menjaga beberapa perkara pada masa yang sama selain dari proses pembinaan. Anda perlu mendaftar dan memanjangkan nama domain serta menjaga hosting untuk laman web ini.

Platform Terbaik untuk Membuat Laman Web Perniagaan Kecil

Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma 5.0

 • Pembina laman web dalam talian terbaik
 • Teknologi bangunan berasaskan AI
 • Plugin dan Tambahan
 • SEO dan alat pemasaran

Melawat laman web wix.com Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma 5.0

 • Perisian eCommerce terbaik
 • Pengurusan produk yang komprehensif
 • Tawaran dan promosi khas
 • Templat dioptimumkan kedai dalam talian

Lawati laman web shopify.com Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma 4.0

 • CMS sumber terbuka terbaik
 • Beribu-ribu tema percuma
 • Pemilihan pemalam yang tidak berkesudahan
 • Percuma untuk digunakan

Melawat laman web wordpress.org Cara Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma 4.0

 • Pembina laman web yang paling mudah
 • All-in-one merancang dengan harga $ 5 sebulan
 • Integrasi dan fleksibiliti
 • Tema responsif dan bergaya

Lawati laman web ukit.com

Kami telah memilih beberapa pilihan terbaik dari segi kesederhanaan, harga, fleksibiliti dan set ciri. Mari kita perhatikan secara terperinci setiap pilihan untuk menentukan pilihan yang pasti memenuhi keperluan perniagaan anda.

Wix – Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Terbaik

Nama Produk:WIX
Laman web rasmi:wix.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 13 / bln
Ditubuhkan:2006
Ibu pejabat:Israel
Cubalah Secara Percuma

Wix – adalah pembangun laman web pelbagai guna yang sesuai untuk pemula tanpa kemahiran teknikal. Ia menawarkan pelbagai templat bergaya dan responsif untuk perniagaan kecil dan eCommerce. Mereka mudah diedit atau disesuaikan dengan sekumpulan ciri dan integrasi terbina dalam. Platform ini dilengkapi dengan alat SEO dan pemasaran tambahan untuk mempromosikan perniagaan anda, penyatuan untuk penyesuaian halaman, dan teknologi pemacu AI untuk membuat projek siap untuk berjalan dalam beberapa minit.

Ciri Wix

 • Wix Ascend CRM – alat untuk pemasaran perniagaan dan pengurusan pelanggan. Ini menawarkan instrumen untuk menangkap petunjuk dan mengubahnya menjadi pelanggan yang membayar. Pengguna akan dapat meningkatkan kesetiaan pelanggan dan menguruskan komunikasi perniagaan melalui LIve Chat, strategi SEO yang berkesan, dan ciri bawaan lain untuk berinteraksi dengan khalayak sasaran.
 • Pembina Laman Web Berasaskan AI – platform ini mengikuti teknologi terkini dan menawarkan penyelesaian berasaskan AI. Ia mampu buat laman web siap sedia dalam masa kurang dari 10 minit. Ia akan mempunyai semua pilihan bersepadu yang diperlukan mengikut niche dan pilihan perniagaan anda.
 • Ciri eCommerce – mereka yang ingin menjual produk dalam talian, akan menghargai satu set alat pedagang Wix. Termasuk templat berorientasikan eCommerce, integrasi pembayaran yang lancar, sistem pengurusan produk intuitif, instrumen untuk membuat tawaran dan promosi khas.
 • Kedai Aplikasi Wix – pasaran utama bagi pengguna yang perlu menyambungkan perkhidmatan pihak ketiga yang mungkin merangkumi alat pemasaran e-mel, analitik dan metrik, ciri keselamatan, galeri gambar, borang pemerolehan pengguna, dan banyak lagi.

Reka Bentuk Wix

Pengguna akan dapat memilih daripada lebih daripada 550 templat yang berbeza. Semua susun atur adalah responsif mudah alih. Mereka kelihatan cukup bergaya di samping alat reka bentuk web untuk mengubah warna latar belakang, fon, dimensi elemen, dan lain-lain. Editor mempunyai pilihan pratonton mudah alih yang membolehkan anda bukan sahaja melihat bagaimana laman web akan kelihatan seperti pada peranti yang berbeza tetapi juga mengedit susun atur.

Pengguna boleh membuat susun atur yang berbeza dan menggunakannya pada bila-bila masa yang anda perlukan terima kasih Halaman Dinamik Wix. Sebagai contoh, anda boleh membuat templat untuk halaman produk dan menggunakannya jika untuk pelbagai item berulang kali tanpa penyuntingan manual.

Harga Wix

Wix mempunyai pelan percuma tanpa had, yang bagus. Anda berpeluang menguji editor dan beberapa ciri asas lain. Tetapi ia tidak akan berfungsi untuk projek yang dijalankan secara langsung dan lama, kerana ia mempunyai pilihan alat yang terhad tanpa berpeluang untuk menghubungkan domain anda sendiri. Oleh itu, untuk melancarkan laman web yang kukuh, Wix menawarkan beberapa jenis rancangan bergantung pada keperluan anda.

Ketika datang ke laman web perniagaan kecil portfolio, rancangan berikut tersedia:

 • Kombo – $ 13 sebulan.
 • Tidak terhad – $ 17 sebulan.
 • VIP – $ 22 sebulan.
 • Pelan premium – $ 39 sebulan.

Setiap rancangan menyediakan akses ke koleksi templat Wix dan termasuk hosting dan domain. Sekiranya anda ingin membina kedai digital menggunakan Wix, anda perlu memilih dari 4 Perniagaan & rancangan eCommerce. Harganya bermula dari $ 23 sebulan dan mungkin mencecah $ 500 bergantung pada saiz dan ciri kedai yang anda perlukan.

Menjumlahkan: Wix direka untuk membuat laman web dari pelbagai jenis. Ini adalah penyelesaian yang baik untuk laman web perniagaan kecil serta menawarkan sebilangan besar ciri dan alat penyuntingan untuk bukan juruteknik.

Cuba Wix secara Percuma

Shopify – # 1 Platform untuk Membuat Laman Web E-dagang

Nama Produk:Shopify
Laman web rasmi:shopify.com
Kerumitan:Rata-rata
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:dari $ 29 / bln
Ditubuhkan:2004
Ibu pejabat:Kanada
Cubalah Secara Percuma

Shopify – adalah sebuah pembangun laman web berorientasikan eCommerce dikembangkan dengan memberi tumpuan kepada peniaga. Sistem ini memudahkan untuk membuat kedai dalam talian kecil atau kedai digital besar dengan akses ke pasar global seperti Amazon. Pemilik laman web akan mendapat akses ke pelbagai fitur pemasaran dan promosi, templat berorientasikan eCommerce, sistem pengurusan produk lanjutan, dan banyak lagi.

Ciri Shopify

 • Pengurusan produk – Shopify memberikan kawalan penuh ke atas halaman produk dengan alat pengurusan canggih. Selain daripada perihalan item dan foto, pengguna dapat membuat kategori produk dan daftar unggulan, tetap mengendalikan akun pelanggan, memantau pesanan, pemenuhan, dan produk yang ada di stok.
 • Perkhidmatan Bersepadu – pembangun laman web dilengkapi dengan fungsi eCommerce terbina dalam yang merangkumi ciri keranjang belanja bersepadu, sambungan lancar dengan lebih daripada 100 gerbang yang berbeza, sokongan laman web berbilang bahasa, pengiraan cukai dan penghantaran, SSL percuma, dan banyak lagi.
 • SEO dan Promosi – setiap halaman dapat dioptimumkan sesuai dengan keperluan SEO. Pemilik kedai boleh mengedit judul dan deskripsi meta untuk halaman produk dan bahagian laman web, menambah ciri blog, menggunakan alat pemasaran dan promosi produk untuk menawarkan tawaran istimewa, kod promo, potongan harga, dll..

Reka Bentuk Shopify

Perisian ini mempunyai berbagai templat yang menampilkan berbagai gaya. Mereka mudah alih dan kelihatan profesional. Sebaliknya, mereka cukup asas. Beruntung bagi pengguna yang berpengalaman, mereka dapat mengakses PHP atau CSS templat untuk menerapkan gaya apa pun dan menonjol dari pesaing.

Harga Shopify

Platform ini menawarkan tiga rancangan utama yang berharga dari $ 29 hingga $ 299 bergantung pada instrumen yang anda cari. Harganya bergantung pada kerumitan dan ciri laman web yang anda cari:

 • Kos pelan Shopify asas $ 29 sebulan.
 • Kos pelan Shopify $ 79 sebulan dengan alat pelaporan tambahan.
 • Kos Shopify Lanjutan $ 299 setiap bulan feat Builder laporan lanjutan.

Malah rancangan kemasukan mempunyai semua ciri eCommerce yang mungkin anda perlukan. Anda boleh menukar antara rancangan bila-bila masa yang anda mahukan.

Menjumlahkan: Shopify adalah platform eCommerce fleksibel yang hanya terhad kepada bangunan web kedai digital. Pemula mungkin mendapati platform ini agak sukar untuk digunakan sejak awal. Walau bagaimanapun, proses penyuntingan masih cukup mudah.

Pada masa yang sama, ia menawarkan beberapa ciri tambahan serta kemampuan untuk memasuki pasaran digital tanpa benar-benar membina laman web. Mudah pergi ke Marketplace Pertukaran Shopify di mana anda boleh membeli perniagaan siap pakai sesuai dengan pilihan dan kecekapan anda. Kaedah mudah untuk mula menjual produk secara dalam talian.

Cuba Shopify secara percuma

WordPress – CMS Percuma untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Nama Produk:WordPress
Laman web rasmi:wordpress.org
Kerumitan:Di atas purata
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 2.95 / bln
Ditubuhkan:2003
Ibu pejabat:Di seluruh dunia
Cubalah Secara Percuma

WordPress – adalah salah satu platform yang paling popular selama ini. Ia mempunyai berjuta-juta laman web di seluruh dunia. Ini termasuk blog, laman perniagaan kecil, kedai digital, dll. Sistem ini sangat mudah digunakan walaupun penyesuaian tetap memerlukan sekurang-kurangnya kemahiran HTML asas. Walau bagaimanapun, ia datang sebagai penyelesaian yang fleksibel dengan mempertimbangkan pilihan pemalam dan keupayaan integrasi.

Ciri WordPress

 • Ribuan Tema – perisian mempunyai pilihan tema seluas-luasnya dengan ribuan templat untuk dipilih. Ini boleh menjadi perniagaan kecil atau tiruan eCommerce dengan pilihan yang merujuk kepada industri atau niche mana pun. Sebilangan besar tema ini bebas untuk digunakan dan disesuaikan.
 • Penyesuaian dan Reka Bentuk – sebagai platform sumber terbuka, WordPress memastikan kemampuan reka bentuk dan penyesuaian web tanpa henti dengan peluang untuk mengubah templat apa pun. Pengguna bebas untuk mengembangkan dan menambahkan skrip mereka sendiri, mempunyai sepotong kod yang disematkan ke laman web mereka, menambahkan fungsi tambahan, elemen laman web, dan komponen untuk menonjol. Walau bagaimanapun, anda semestinya mempunyai sekurang-kurangnya pengalaman pengkodan asas.
 • Plugin dan Integrasi – dari plugin eCommerce hingga alat analitik, borang, sepanduk iklan, widget keselamatan, dan ribuan alat tambah lain tersedia untuk pengguna WordPress. Anda boleh menggabungkan perkhidmatan pihak ketiga dengan lancar untuk pemasaran e-mel, pengoptimuman SEO, pelaporan, dan banyak lagi.

Reka Bentuk WordPress

Platform CMS menawarkan pelbagai pilihan templat yang mudah alih. Sebilangan templat percuma sementara yang lain dibayar. Tema percuma umumnya kelihatan sama dengan sedikit perbezaan. Walau bagaimanapun, anda sukar untuk menyesuaikannya sekiranya anda mempunyai pengetahuan HTML atau PHP yang mendalam. Templat premium lebih serba boleh dan unik walaupun memerlukan sedikit penyesuaian.

Harga WordPress

Pada mulanya, anda tidak perlu membayar CMS itu sendiri. Pengguna boleh mengaksesnya dan mula membina laman web tanpa sebarang kos. Namun, anda seharusnya mempunyai domain dan hosting untuk menyimpan fail laman web anda. Juga, pengguna harus membayar templat premium sekiranya mereka ingin menggunakan tema eksklusif sementara beberapa plugin dan sambungan juga dibayar. Penyelesaian terbaik adalah memilih penyelesaian pelayan yang dioptimumkan WP dengan semua tetapan dan integrasi yang sudah termasuk dalam rencana bersama dengan nama domain. Bluehost masih merupakan pilihan terbaik yang menawarkan integrasi WP yang lancar, akses ke plugin dan tema WP, prestasi hebat, dan keselamatan lanjutan bermula dari $ 2,95 sebulan. Pelan lanjutan dengan fungsi yang diperluas merangkumi:

 • WP Pro prestasi bermula dari $ 19.95 hingga $ 49.95
 • Rancangan untuk WooCommerce kos $ 6.95, $ 8.95, dan $ 12,95 bergantung pada saiz kedai

Menjumlahkan: Walaupun WordPress mungkin bukan pilihan terbaik untuk pemula jika dibandingkan dengan pembangun laman web, ia memberikan penyesuaian dan keupayaan reka bentuk yang tidak berkesudahan, selain pemalam yang tidak berkesudahan. Platform ini pasti berfungsi dengan baik ketika datang ke laman web perniagaan kecil.

Cuba WordPress secara Percuma

uKit – Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Sederhana

Nama Produk:uKit
Laman web rasmi:ukit.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:dari $ 4 / bln
Ditubuhkan:2015
Ibu pejabat:Persekutuan Russia
Cubalah Secara Percuma

uKit – adalah salah satu pembangun laman web termurah dan termudah. Ia dikembangkan untuk membantu pemula membina laman web perniagaan kecil yang responsif, portfolio profesional, dan menarik halaman arahan. Perisian ini juga mempunyai fungsi asas eCommerce. Walaupun tidak berfungsi untuk pasaran digital yang besar, ia akan memenuhi keperluan kedai dalam talian kecil.

ciri uKit

 • Antaramuka intuitif – Menyunting laman web uKit sangat mudah. Berdasarkan teknologi drag-and-drop yang maju, platform ini membolehkan anda menyesuaikan setiap halaman dengan mudah, menukar dan membuang blok, menambah kandungan dan fail media.
 • Kelenturan – Selain daripada ciri bawaan, uKit membawa peluang integrasi yang hebat. Pengguna dapat mengintegrasikan laman web mereka dengan alat analitik dan pemasaran untuk mengembangkan kempen e-mel. Ciri integrasi CRM sangat sesuai untuk kedai digital kecil pada bila-bila masa anda perlu mengesan statistik penjualan anda. Pengguna dapat melaksanakan perkhidmatan popular seperti Peta Google, Analitis, Vimeo, SoundCloud dan banyak lagi untuk menjadikan laman web ini semenarik mungkin.
 • uKit Alt – adakah anda mempunyai halaman Facebook yang ada? uKit akan membantu anda mengubahnya menjadi laman web yang lengkap. Ia menggunakan API untuk menghasilkan maklumat yang diperlukan dari halaman bersama dengan isi dan gambar dan mengimport data secara langsung ke halaman web.

Reka Bentuk uKit

uKit memberikan koleksi templat yang baik untuk pelbagai kategori perniagaan. Semua templat dioptimumkan untuk penggunaan mudah alih. Anda juga boleh memilih dari senarai templat halaman arahan yang siap digunakan.

Ciri penyesuaian mudah alih uKit memudahkan untuk memastikan laman web mudah alih yang betul berjalan. Mod Paparan Mudah Alih dan Tablet adalah fungsi mudah untuk memperbaik rupa laman web anda pada pelbagai peranti mudah alih yang mempunyai dimensi dan spesifikasi skrin yang berbeza. Jangan ragu untuk menyembunyikan beberapa blok yang mungkin kelihatan tidak baik dari telefon pintar atau tablet tanpa membahayakan versi desktop.

Harga uKit

Sekiranya anda ingin menguji perisian terlebih dahulu, terdapat percubaan percuma selama 14 hari. Mereka yang berpuas hati dengan perkhidmatan akan dapat memilih dari 4 rancangan berbeza yang merangkumi:

 • Yang minimum (terbaik untuk memulakan dengan portfolio kecil dengan hanya $ 5 sebulan).
 • Asas (rancangannya berharga $ 10 sebulan dengan lebih banyak ciri untuk membuat laman web perniagaan).
 • e-dagang ($ 13 sebulan untuk sebuah kedai digital kecil).
 • Kos pro $ 15 sebulan melaksanakan fungsi penyumberan luar.

Menjumlahkan: uKit adalah perisian yang baik dengan harga yang berpatutan. Ia menyediakan semua instrumen yang diperlukan untuk membina laman web perniagaan kecil profesional dari awal. Sebaliknya, ini bagus untuk laman web sederhana yang tidak memerlukan ciri atau kemampuan penyesuaian yang diperluas.

Cuba uKit secara percuma

Apakah Nama Domain Terbaik untuk Perniagaan Saya?

Memilih nama domain yang betul sangat penting untuk perniagaan anda. Ini adalah “wajah” laman web anda. Selain itu, ini adalah perkara pertama yang dilihat oleh bakal pelanggan anda. Ia mesti dikaitkan dengan jenama dan niche anda. Ia mesti pendek, menarik, dan mudah diingat. Bergantung pada jenis platform yang anda pilih, proses pendaftaran domain akan sedikit berbeza.

Domain yang Disediakan oleh Pembangun Laman Web

Kita sering mengatakan “penyelesaian all-in-one” mengenai pembangun laman web. Ini bermaksud semua ciri utama disertakan dalam rancangan bersama dengan nama domain. Walau bagaimanapun, jenisnya akan bergantung pada pakej yang anda pilih.

Sebagai contoh, jika pengguna memilih rancangan percuma, dia tidak akan pernah berpeluang untuk menghubungkan SLD (domain tahap kedua) atau domain 2SD. Sebagai peraturan, pembangun laman web menyediakan subdomain khusus lalai yang mengandungi nama produk yang anda gunakan bersama dengan nama jenama, yang tidak baik untuk pengoptimuman SEO dan pengiktirafan syarikat di kalangan bakal pengguna.

Selain itu, pengguna perlu memahami bahawa rancangan percuma hampir tidak mengandungi seperangkat fitur yang diperlukan untuk perniagaan kecil atau projek eCommerce yang sudah lama berjalan. Bagaimanapun, anda harus memilih rancangan premium yang memungkinkan untuk menyambungkan domain yang sudah didaftarkan atau milik anda sendiri (sebagai contoh, SLDatau daftar di sini dengan bantuan pembina laman web (sebagai peraturan, anda mendapat domain 2SD secara percuma).

Nota: anda disyorkan untuk mendaftarkan nama domain yang berasingan. Sekiranya anda mempunyai yang disediakan oleh pembangun laman web, anda benar-benar terjebak dengannya, kerana setelah anda memutuskan untuk berpindah ke platform lain, itu mungkin merupakan cabaran yang sukar. Nama domain yang berasingan memastikan kebebasan dan fleksibiliti migrasi yang mencukupi dari segi mengubah platform sekiranya berlaku sesuatu.

Perkhidmatan Pendaftaran Domain

Pengguna harus memandang serius proses memilih domain, kerana akhirnya akan menjadi nama perniagaan rasmi untuk projek tersebut. Di sinilah perkhidmatan pendaftaran domain tradisional adalah pilihan yang baik. Pertama sekali, domain berdaftar adalah milik anda tetapi bukan untuk platform pembinaan laman web. Sekiranya ia turun atas sebab apa pun, anda masih mempunyai jenama dengan peluang untuk beralih ke platform lain.

Kedua, anda memperoleh lesen rasmi di bawah semua peraturan negeri. Dengan kata lain, anda adalah satu-satunya pemilik yang sah kecuali anda berkongsi hak dengan rakan sekerja atau rakan niaga. Anda juga berhak memutuskan apa yang harus dilakukan dengan domain menyimpannya, menyerahkan kepada pemilik lain, atau menjual.

Proses mendaftarkan domain sangat mudah. Anda sampai ke perkhidmatan, taipkan nama yang anda mahukan, dan terima beberapa variasi dengan peluasan yang berbeza. Pembayaran memastikan 1 tahun (atau lebih) pemilikan dengan peluang untuk diperbaharui.

Nota: cuba berpegang pada SLD (.com, .org, .netpelanjutan domain sementara nama itu sendiri harus merujuk (kebetulan) dengan niche perniagaan atau nama jenama anda.

Berapa Kos Membina Laman Web untuk Perniagaan Kecil?

Sekarang, mari kita lihat kos yang diperlukan untuk membina perniagaan kecil atau laman web eCommerce sama ada dengan CMS atau platform pembinaan laman web. Pertama sekali, kita perlu memutuskan jenis projek yang akan dilaksanakan. Sekiranya ia adalah kedai, ciri apa yang harus dimiliki dan berapa banyak projek yang akan anda jual.

Sekiranya ia adalah laman web perniagaan kecil, tentukan instrumen promosi dan pemasaran, jenis dan jumlah kandungan, struktur laman web, bahagian blog, dll.. Harganya bergantung pada kerumitan dan instrumen laman web yang anda perlukan untuk menghidupkan idea tersebut. Sekiranya kita mempertimbangkan untuk menggunakan mana-mana platform yang disemak, kos purata adalah seperti berikut:

Pembinaan Laman Web withost dengan Wix

Perisian ini berfungsi dengan baik sama ada anda memerlukan kad perniagaan, portfolio, atau kedai dalam talian profesional.

 1. Rancang – sementara rancangan percuma tidak akan berfungsi untuk projek yang berjalan lama, anda memerlukan sekurang-kurangnya Pro ($ 22) untuk laman web perniagaan berskala penuh atau Business Basic ($ 23) untuk mula menjual produk dan menerima pembayaran dalam talian.
 2. Templat – Tema Wix tersuai adalah percuma. Ia termasuk kad perniagaan dan kedai siap pakai.
 3. Domain & Hosting – rancangan premium sudah sertakan domain 1 tahun dan hosting. Jadi, anda tidak perlu membelinya secara berasingan.

Keputusan: harga permulaan purata membina laman web perniagaan kecil atau jenis digital dengan Wix adalah kurang dari $ 25 dan $ 180 sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan tema premium.

Pembinaan laman web dengan Shopify

Shopify adalah platform untuk membina projek eCommerce. Ia tidak akan berfungsi untuk laman web perniagaan kecil. Ia bertujuan menjual produk secara dalam talian.

 1. Rancang – bahawa rancangan permulaan berharga $ 29 sebulan cukup untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan anda. Satu-satunya perbezaan antara Basic Shopify dan rancangan yang lebih mahal adalah kekurangan Pembangun Laporan yang maju. Ciri-ciri selebihnya sama.
 2. Templat – Shopify mempunyai templat percuma dan premium untuk dipilih. Walaupun koleksi tema tidak begitu kaya, pengguna boleh memilih susun atur berbayar yang berharga dari $ 140 hingga $ 180.
 3. Domain & Hosting – semua rancangan platform dilengkapi dengan domain dan hosting percuma.

Keputusan: jika anda menggunakan Shopify, anda perlu menghantar dari $ 29 sebulan + kira-kira $ 160 pembayaran sekali untuk templat premium.

Kos Pembinaan Laman Web dengan WordPres

WordPress percuma untuk digunakan. Tetapi tidak masuk akal tanpa hosting dan nama domain, anda perlu membeli secara berasingan atau memilih penyelesaian pelayan yang dioptimumkan WP.

 1. Domain – harga purata domain adalah sekitar $ 10 setiap tahun. Harga mungkin berbeza bergantung pada daftar dan pelanjutan.
 2. Hosting – platform yang dihoskan sendiri memerlukan kapasiti pelayan yang mencukupi untuk menjalankan kedai digital atau laman web perniagaan kecil. Bersedia untuk membayar sekitar $ 5- $ 10 setiap tahun.
 3. Templat – dengan pelbagai pilihan tema percuma, anda mungkin masih menginginkan sesuatu yang berbeza. Templat premium WordPress merangkumi harga dan gaya. Untuk menonjol dengan tema eksklusif, bersiaplah untuk membayar sekitar $ 30 bagi setiap tema perniagaan kecil dan sekitar $ 50- $ 60 untuk sebuah kedai digital.
 4. Pemalam – sementara projek perniagaan tidak memerlukan banyak penyesuaian, untuk membuat kedai digital, anda memerlukan plugin WooCommerce yang berasingan. Pada mulanya percuma dan hanya memberikan pilihan asas untuk menjalankan kedai sederhana. Sekiranya anda ingin menjadi besar, anda memerlukan sambungan dan perkhidmatan tambahan yang dibayar. Mereka berbeza dari ciri mudah seperti Produk Tambah berharga $ 48 hingga penyelesaian yang lebih kompleks seperti Tempahan WooCommerce berharga $ 249.

Pertaruhan terbaik adalah menggunakan Penyelesaian pelayan yang dioptimumkan untuk WordPress seperti yang disampaikan oleh Bluehost. Pelan permulaan berharga $ 2.95 sebulan. Ia bagus untuk laman web perniagaan kecil dan sudah merangkumi semua ciri WordPress utama (Integrasi WP, plugin, tema, keselamatan, hosting domain, dll.). Jadi, anda tidak perlu mengatasinya secara manual. Yang terpisah WooCommerce hosting bermula pada $ 6,95 dengan tema Storefront yang telah dipasang sebelumnya, SSL percuma, dan storan 100GB. Pelan Pro sangat sesuai untuk berkembang kedai dengan harga hanya $ 12.95 sebulan dengan ciri tanpa had.

Keputusan: menjalankan perniagaan kecil dengan WordPress akan dikenakan biaya $ 2.95 apabila menggunakan Bluehost + sekitar $ 30 untuk tema premium. Harga untuk kedai digital yang lengkap bermula pada $ 6,95 sebulan, sekali lagi apabila menggunakan bersama-sama dengan penyelesaian pelayan Bluehost WooCommerce.

Pembinaan laman web Сost dengan uKit

uKit mungkin merupakan kaedah termurah untuk melancarkan perniagaan dalam talian anda. Dengan hanya $ 10 anda mendapat semua ciri dalam pek untuk mewujudkan jenama yang dikenali, sementara sebuah kedai digital yang kecil akan dikenakan biaya pengguna hanya $ 13 sebulan.

Keputusan: uKit akan berfungsi dengan baik untuk projek kecil sahaja. Ia tidak baik untuk mengembangkan perniagaan dan pasar. Oleh itu, jika anda memilih pembangun laman web ini, lebih baik anda mendaftar domain yang terpisah (kira-kira $ 5 setahun) nama dengan peluang untuk beralih ke platform yang lebih serba boleh.

Kos Pembinaan Laman Web Perniagaan, ($ untuk tahun pertama)

WixShopifyWordPressuKit
Pelan Berbayar$ 264$ 348$ 249$ 120
Templat$ 0$ 140$ 30$ 0
Domain$ 0$ 0$ 0$ 10
Hosting$ 0$ 0$ 36$ 0
Jumlah$ 264$ 488$ 315$ 130

Adakah Mungkin Membuat Laman Web Perniagaan Kecil Secara Percuma?

Secara teori, ia adalah. Tetapi apabila ternyata keadaan pasaran sebenar, pengguna akan memahami dengan jelas bagaimana perkhidmatan percuma boleh merugikan pembangunan projek terutama dalam jangka masa panjang. Kelemahan utama menggunakan perkhidmatan percuma untuk membina laman web perniagaan adalah seperti berikut:

 • Ciri Percuma tidak mencukupi – rancangan percuma disertakan dengan pilihan asas. Sebagai contoh, sebilangan pembangun laman web menghadkan akses ke koleksi tema, tambahan, atau bahkan komponen halaman. Anda mungkin tidak dapat meletakkan kotak borang kenalan atau bahagian Ciri untuk menyoroti faedah utama syarikat.
 • Domain Tersuai – domain yuran tidak akan membiarkan perniagaan anda berkembang. Selain itu, ia mungkin memberi kesan negatif pada laman web SEO dan peringkat mesin pencari tidak menyebutkan pengakuan pengguna.
 • Pilihan e-dagang sifar – anda tidak akan mendapat rancangan percuma yang menawarkan sekurang-kurangnya fungsi eCommerce minimum. Sebagai peraturan, ciri penjualan tersedia dalam rancangan premium. Jadi, anda tidak akan dapat membuat kedai dalam talian dengan rancangan percuma.
 • Kos Tersembunyi – apabila anda akhirnya menyedari bahawa pelan percuma tidak akan berjaya, anda perlu membayar pelan premium atau beralih ke platform lain. Beberapa perkhidmatan menawarkan perkhidmatan migrasi atau eksport / import laman web. Dengan kata lain, anda perlu melakukan semuanya dari awal.

Apakah Platform Terbaik untuk Perniagaan Kecil?

Memilih platform yang tepat untuk membina laman web sama dengan memilih rumah untuk mencari nafkah. Anda mengharapkan ia selesa dan tahan lama walaupun keadaan cuaca. Perkara yang sama adalah untuk projek anda. Anda mungkin ingin memulakan perniagaan lama atau kedai dalam talian yang akan memenuhi keperluan pelanggan dan pelanggan anda sepanjang masa.

Pengguna seharusnya memahami dengan jelas apa yang mereka perlukan dan apa yang dapat mereka harapkan dari platform yang dipilih. Sekiranya anda memerlukan kedai kecil atau rak digital untuk menonjolkan beberapa produk anda, uKit mungkin pilihan yang baik dengan kos minimum. Sekiranya anda merancang untuk melancarkan kedai digital yang terus berkembang serta mempromosikan dan memasarkan barang anda, anda memerlukan platform berorientasikan pedagang seperti Shopify.

WordPress datang sebagai penyelesaian yang lebih fleksibel dari segi penyesuaian. Ini akan memenuhi keperluan pengguna yang menuntut dari segi penyesuaian dan mereka yang tahu bagaimana membuat kod. Wix nampaknya merupakan penyelesaian utama yang dapat memenuhi semua keperluan walaupun jenis projek yang ingin anda lancarkan.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map