Cara Membuat Laman Web Portfolio Pemodelan

Perwakilan visual yang kuat di web sangat penting setiap kali berkaitan dengan pemodelan. Anda mesti kelihatan hebat baik secara langsung dan dalam talian. Menonjol dari beratus-ratus model lain tidak semudah yang disangka.


Platform pembinaan laman web moden menjadikannya lebih mudah untuk mewakili model dengan beberapa foto yang menakjubkan dan profesional sebagai tambahan kepada ciri asas, penyuntingan mudah dan membuat laman web portfolio yang cerah dari awal tanpa kemahiran teknikal dalam masa kurang dari sehari.

Lupakan menghabiskan banyak wang untuk membina portfolio pemodelan yang cantik. Pembangun laman web memberikan banyak ciri luar biasa dengan harga yang berpatutan. Anda dengan mudah merancang dan menyesuaikan setiap halaman walaupun anda tidak pernah berurusan dengan proses pembinaan laman web sebelum ini. Perisian pembinaan laman web yang maju akan membolehkan anda:

 • Edit, tambah dan ganti kandungan dengan mudah. Tidak diperlukan kemahiran teknikal;
 • Buat koleksi yang menakjubkan foto yang kelihatan profesional untuk menonjol;
 • Gunakan format media yang pelbagai seperti video, gambar GIF dan banyak lagi;
 • Tetap bersosial dan bercakap banyak melalui platform sosial utama.

Lompat ke: 10 Petua Untuk Menjayakan Portfolio Pemodelan.

Setelah mengkaji dan menguji puluhan pembangun laman web yang berbeza, kami telah menyusun dua platform utama untuk membina portfolio pemodelan yang menarik dalam masa kurang dari satu hari. Mereka adalah Wix dan uKit. Mari kita lihat dengan lebih dekat ciri dan kelebihan utama mereka.

WIX Meningkatkan Pengiktirafan dalam Industri Tampan

Wix utama Baru

Wix adalah pilihan yang baik bagi mereka yang terlibat dalam industri kecantikan dan pemodelan. Selain kemudahan penggunaan berkat fitur drag-and-drop, perisian ini dilengkapi dengan pelbagai pilihan ciri untuk membuat portfolio yang menakjubkan. Anda boleh memilih dari templat responsif pemodelan siap pakai atau menyesuaikan tema lain mengikut gaya dan citarasa anda. Faedah utama merangkumi:

 • Pelbagai pilihan templat – platform memberikan senarai templat pemodelan yang siap digunakan. Anda tidak perlu melakukan pengekodan atau reka bentuk web. Cukup pilih tema yang anda suka dan mulailah menambahkan kandungan. Beberapa templat sudah mempunyai bahagian tentang saya, yang juga merupakan keharusan untuk model;
 • Galeri Gambar Bersih – Wix mempunyai galeri profesionalnya. Pada masa yang sama, anda boleh menambahkan fail media yang berbeza mulai dari video dan foto ke GIF dan memindahkan gambar menggunakan fungsi seret dan lepas;
 • Penyuntingan Mudah dan Penyesuaian – Wix memudahkan untuk mengedit dan menyesuaikan mana-mana halaman anda. Tambahkan atau ubah gambar di tajuk membuat gaya eksklusif, tambahkan teks baru, kandungan media, atau bahagian laman web dengan mudah;
 • Butang Media Sosial – kekal sosial sangat penting untuk model. Wix menyediakan widget media sosial terbina dalam. Atau anda boleh menggantinya dengan yang lain dari App Store.

Mengenai harga, Wix mempunyai beberapa tawaran hebat bagi mereka yang tidak memerlukan laman web yang rumit dengan banyak bahagian dan banyak kandungan. Platform ini mempunyai rancangan percuma, yang mungkin kelihatan seperti pilihan yang baik. Namun, perhatikan bahawa ia tidak termasuk nama domain dan hosting percuma. Lebih-lebih lagi, pelan percuma hanya menawarkan simpanan 500 MB, yang mungkin tidak mencukupi. Pada masa yang sama, Pelan Kombo akan dikenakan bayaran hanya $ 7 / bulan. Harga sudah termasuk enkripsi SSL untuk melindungi data anda serta nama domain, hosting dan penyimpanan 3 GB percuma untuk semua foto dan fail media anda.

Baca juga: Kajian Wix Lengkap.

Cuba Wix Sekarang

uKit – Alat Termurah untuk Membangun Portfolio Pemodelan

laman utama uKit

uKit adalah alat pembinaan laman web yang murah tetapi cekap yang menawarkan banyak ciri hebat dan tema pemodelan yang siap digunakan. Templat direka secara profesional dan responsif mudah alih. Alat penyuntingan dan pembinaan yang mudah akan membolehkan anda membina portfolio pemodelan yang terang dalam beberapa jam tanpa kemahiran khas. Kelebihan utama uKit termasuk:

 • Templat Pemodelan Bersedia – uKit menawarkan pelbagai tema pemodelan dengan semua bahagian terbina dalam yang mungkin anda perlukan. Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu mengedit kandungan atau menambah teks baru. Setelah anda memilih templat, anda akan diminta memasukkan nama, pengalaman kerja dan beberapa maklumat profesional anda yang lain dan klik butang “seterusnya”. Anda akan dipindahkan ke halaman penyuntingan templat dengan maklumat peribadi yang sudah dimasukkan;
 • Semua Bahagian yang diperlukan – semua templat mempunyai bahagian penting termasuk perkhidmatan, harga, “mengenai saya”, pengalaman, testimoni dan kenalan. Yang anda perlukan hanyalah merasakan teks atau menambah bahagian menu baru;
 • Antaramuka intuitif – uKit tidak mempunyai fungsi dan tahap yang tidak perlu yang boleh mengganggu proses pembinaan anda. Semuanya kelihatan cukup sederhana dan logik;
 • Mod Reka Bentuk Lanjutan – sesuaikan laman web anda sesuai dengan gaya dan pilihan anda. Pilih warna latar dan tema utama, muat naik gambar dan gunakan palet warna uKit untuk membuat penampilan portfolio anda yang menakjubkan.

Tidak seperti Wix, uKit tidak mempunyai rancangan percuma. Walau bagaimanapun, anda boleh menguji platform dalam mod percubaan percuma untuk memeriksa sama ada ia sesuai dengan anda dan memenuhi jangkaan anda. Bagi harga, pembangun laman web ini mungkin yang paling berpatutan memandangkan $ 4 / bulan untuk rancangan Premium dengan templat percuma serta tidak ada iklan dan hosting yang sudah termasuk dalam harga.

Baca juga: Kajian uKit Lengkap.

Cuba uKit (Percubaan 14 Hari Percuma)

10 Petua Untuk Menjayakan Portfolio Pemodelan

Beberapa cawan kopi, dua malam, pilihan gambar yang tepat – dan anda bersedia untuk menghantar pautan ke laman web portfolio anda sendiri kepada bakal majikan. Apa nuansa yang harus dipertimbangkan, jika anda ingin mencapai hasil yang baik?

Kami telah menyusun senarai 10 cadangan, yang boleh menjadi petua kejayaan anda.

1. Pilih Templat yang Sesuai dengan Gaya Foto Anda!

Ya, laman web portfolio anda harus berfokus secara eksklusif pada foto. Sebelum anda mula bekerja, pilih foto terbaik dari pelbagai kategori – gambar, ujian, projek komersial.

Setelah menyusun gambar secara menyeluruh, teruskan memilih templat laman web. Ini akan membantu anda memilih reka bentuk terbaik, yang dapat menonjolkan kelebihan gambar anda.

2. Eksentrik Moderat Adalah Alat Terbaik Anda!

Anda tidak perlu mematuhi peraturan reka bentuk portfolio tertentu. Anda boleh menambahkan gambar yang kontras dan bahkan kontroversial ke halaman utama hanya untuk menarik perhatian dan mendorong pengunjung untuk mengetahui lebih banyak mengenai keperibadian anda.

Omong-omong, tidak wajib menggunakan foto sahaja. Anda boleh menggunakan video, GIF atau pawagam bersama dengan foto standard, di mana ia sesuai.

3. Mendedahkan Spektrum Gambar yang Luas untuk Mengejutkan Semua Orang!

Majikan yang berpotensi ingin melihat keindahan dan fleksibiliti dalam model. Sangat penting untuk memberi mereka jumlah bahan yang diperlukan untuk membentuk idea-idea di mana potensi anda dapat digunakan untuk keuntungan.

Mempamerkan diri anda dalam pelbagai penampilan, pemandangan dan daya tarikan emosi. Pilih 10-15 foto jalan cerita yang pelbagai, bahagikannya ke dalam kategori berasingan untuk persepsi yang berbeza.

4. Sekiranya Anda Berkeyakinan, Anda Boleh Mengambil Risiko!

Secara tradisinya, hanya foto terbaik yang dimasukkan ke dalam portfolio. Anda boleh menggunakan beberapa gambar yang kurang berjaya di galeri gambar umum. Ini juga boleh menjadi jalan cerita, di mana gambar akan berbeza dari pandangan umum anda.

Ini dilakukan untuk membuat perbezaan dengan gambar terbaik anda. Pelawat akan melihat perbezaannya dan, mungkin, akan menyukai foto terbaik anda, yang menjadi asas portfolio anda.

5. Atur Urutan Foto dengan penuh perhatian dan Kembangkan Strategi Menang!

Ingatlah bahawa portfolio bukan album foto untuk rakan Instagram anda. Tidak ada gunanya menambahkan gambar ke dalamnya, yang tidak begitu penting bagi bakal majikan.

Sebagai contoh, semestinya ada foto tanpa alat solek dan rambut seperti yang ada di suite renang atau dengan pandangan terperinci wajah, lengan, leher dan lain-lain, bergantung pada bidang perniagaan model yang anda sasarkan.

3 foto pertama semestinya sangat berjaya, mediumnya mungkin biasa-biasa saja, sementara foto terakhir di setiap kategori juga harus yang terbaik.

6. Pilih Foto Berkualiti Tinggi sahaja – Imej Biasa Tidak Berfungsi!

Tidak perlu dikatakan bahawa tidak akan ada keinginan untuk melihat foto piksel yang samar-samar. Sebaiknya foto anda dibuat oleh jurugambar yang berbeza. Ini akan membantu mempelbagaikan persembahan gambar dan mendapatkan dinamik portfolio visual yang bagus.

Tidak mengapa menggunakan foto anda sendiri, tetapi gambarnya harus diambil dengan betul (kamera, tetapan, pemandangan, cahaya). Tidak semua orang dapat mengatasi perkara itu.

Satu perkara lagi: jangan gunakan Photoshop secara berlebihan, terutamanya dengan snapshot dan ujian. Foto kecantikan, pada gilirannya, mungkin (dan sepatutnya) diedit di Photoshop.

7. Lindungi Hak Cipta Foto Anda, Bersungguh-sungguh!

Foto portfolio mesti disertakan dengan tanda air. Contohnya, ini adalah nama dan domain laman web anda. Ini akan berfungsi sebagai alat promosi tambahan dan perlindungan hak cipta.

8. Jangan Malu Mengungkapkan Fikiran dan Perasaan Anda – Jalankan Blog di Laman Web Anda!

Selain daripada bahan promosi, anda juga dapat mengungkapkan idea dan idea anda dalam blog.

Harus ada artikel dari kehidupan profesional dan peribadi, di mana anda akan berkongsi kesan anda daripada bekerja dengan penata rambut, jurugambar, pakar kecantikan, penggambaran foto di lokasi menarik yang lain dan lain-lain – semuanya, yang dapat membantu mengembangkan keperibadian anda dalam kehidupan profesional dan peribadi. Semakin berperikemanusiaan anda – semakin baik!

9. Jangan Lupa Berkongsi Maklumat Profesional Anda – Ini Penting!

Sesiapa sahaja, yang akan melihat portfolio anda, akan mempunyai keinginan untuk mengetahui berat badan, ketinggian dan parameter lain. Maklumat ini mestilah tepat.

Oleh itu, tentukan parameter dan jangan lupa untuk menambah maklumat mengenai tatu, tindikan, warna kulit, warna mata, ukuran pakaian, kasut, parameter badan, tabiat dan maklumat lain, yang mungkin penting untuk kerjasama selanjutnya.

10. Kukuhkan Portofolio Anda dengan Akaun Rangkaian Sosial, Pamerkan Keperibadian Anda kepada Orang Awam!

Tidak mengapa, jika anda mempunyai akaun Instagram yang berasingan dengan foto profesional dan mempromosikan Facebook atau Twitter. Pastikan berhati-hati menyambungkan akaun rangkaian sosial anda, suka portfolio dan penyiaran semula. Ini adalah sumber paparan lalu lintas, PR dan keperibadian yang kuat.

Walaupun anda mempunyai akaun peribadi standard tanpa banyak foto dan berjuta-juta rakan yang luar biasa, anda juga boleh menggunakannya – biarkan semua orang melihat keperibadian anda tanpa memberikan nuansa pada nuansa kerja.

Ramai profesional berminat dengan komponen emosi keperibadian model tidak kurang dari yang menarik.

Apa Yang Boleh Anda Harapkan, Semasa Membuat Portofolio di Pembangun Laman Web?

Anda akan mempunyai portfolio yang menarik, tersusun dan profesional jika anda mengikuti nasihat ini:

 • Sebaiknya gunakan tidak lebih dari 2-3 fon – satu untuk tajuk, satu untuk perenggan dan satu untuk majlis khas.
 • Konfigurasi galeri portfolio biasa juga harus digunakan untuk kategori yang berbeza. Tidak ada rasa dalam mencampurkan gaya.
 • Skema warna tidak boleh berlaku di atas foto juga – latar belakang harus halus, harus ada lebih banyak ruang antara foto dan miniatur yang lebih besar. Tandatangan tidak wajib.
 • Perhatian khusus harus diberikan ke laman utama laman web. Anda boleh menetapkan video yang bagus dari pengambilan gambar yang berjaya, gambar dengan warna tepu atau potret hitam putih tanpa solek sebagai latar belakang.

Idea banyak – luangkan masa anda untuk bereksperimen, meminta pendapat rakan dan saudara anda, cari kombinasi yang paling berkesan. Wix membolehkan mewujudkan portfolio yang menakjubkan dan profesional. Anda boleh melakukannya! Apa yang anda perlukan ialah gambar berkualiti tinggi. Selebihnya menunjukkan pelaburan beberapa dolar dan 1-2 malam. Mulakan sekarang!

Mulakan Laman Web Portofolio!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map