Cara Membuat Laman Web Real Estate IDX Menggunakan Wix

Cara Membuat Laman Web Real Estate IDX Menggunakan Wix


Laman web harta tanah yang berjaya bukan hanya mengenai gambar objek, tayangan slaid, dan galeri yang menakjubkan. Projek harus dirancang dengan baik. Lebih-lebih lagi, ia seharusnya mempunyai fungsi IDX yang komprehensif untuk memastikan penyenaraian objek yang betul. Semasa Wix hadir sebagai penyelesaian pembinaan laman web yang fleksibel, ia juga akan membolehkan anda membina laman web harta tanah dalam beberapa minit. Ia akan dirancang dengan baik dan mempunyai banyak ciri berguna.

Halangan utama ialah platform tidak mempunyai penyelesaian tempatan untuk mengintegrasikan fungsi IDX. Ini bermaksud anda perlu mengendalikan proses itu sendiri atau mengupah pembangun profesional. Artikel di bawah menerangkan beberapa cara pelaksanaan ciri IDX di laman web Wix anda dan juga menerangkan apa itu IDX, mengapa ia penting, dan bagaimana ia dapat membantu membuat laman web harta tanah IDX yang berjaya menggunakan salah satu platform pembinaan laman web yang paling popular.

Apa itu IDX?

Setelah anda memutuskan untuk membina projek harta tanah, integrasi IDX adalah perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan. Ia menjamin beberapa faedah berbeza yang akan membolehkan anda menonjol daripada pesaing. Ini akan membolehkan anda membuat bukan hanya laman web mudah tetapi projek yang komprehensif dengan peningkatan tahap interaktiviti, akses mudah ke pangkalan data objek, navigasi fleksibel, dan perkhidmatan lain yang relevan yang diperlukan oleh bakal pelanggan.

Tetapi apa itu IDX? Singkatan bermaksud Internet Data Exchange. IDX – adalah gabungan perisian, dasar, dan data yang digabungkan dalam satu fitur yang digunakan untuk menampilkan maklumat yang diperlukan di laman web. Ia hadir dalam bentuk sistem yang dirancang untuk ejen dan ejen yang memungkinkan mereka memaparkan senarai sifat MLS mereka.

Sebagai contoh, anda berpeluang membuat senarai terperinci semua objek serta kemampuan untuk menyusunnya mengikut harga, saiz, lokasi, dan titik penting lain.

Mengapa begitu perlu? IDX memastikan interaksi dan integrasi pelanggan maksimum. Menurut laporan National Association of Realtors, “44% daripada semua pelanggan memulakan perjalanan mereka di laman web harta tanah dengan senarai harta tanah”.

Kekurangan fungsi IDX akan membuatkan anda tidak dapat bergerak. Lebih-lebih lagi, fungsi ini dilengkapi dengan satu set ciri tambahan untuk mengembangkan perniagaan anda. Sebelum kita mula membincangkannya, mari kita fikirkan bagaimana IDX berfungsi.

Bagaimana IDX Berfungsi

Idea utama sistem ini adalah untuk memastikan hubungan yang kuat antara Perkhidmatan Penyenaraian Pelbagai (MLS), yang sebenarnya adalah senarai semua harta tanah anda, dan laman web itu sendiri. Untuk memaparkannya di bahagian depan projek, anda tidak hanya perlu mengimport senarai tetapi juga mengemas kini maklumat agar tetap relevan.

Setelah anda memutuskan untuk menggunakan fungsi IDX, anda perlu mempertimbangkan Syarat Penggunaan dan polisi. Ia disertakan dengan peraturan negeri yang mengatur dasar harta tanah dan mengenal pasti maklumat yang mungkin atau tidak anda paparkan di laman web harta tanah anda.

Kami tidak akan menyelami formaliti. Kami hanya mementingkan aspek teknikal proses pelaksanaan. Mari terus fokus dan ketahui beberapa faedah praktikal untuk menyatukan IDX dengan laman web harta tanah anda.

Bagaimana IDX Membantu Laman Web Hartanah Anda?

Seperti yang telah kami nyatakan sebelum IDX memastikan interaktiviti laman web dan penglibatan pengguna. Lebih-lebih lagi, ini membolehkan ejen memberikan perkhidmatan tambahan yang relevan. Kelebihan utama adalah fungsi carian dan navigasi yang menyeluruh. Sistem ini telah berkembang selama bertahun-tahun dan juga menawarkan integrasi media sosial, kemampuan untuk membuat tawaran yang diperibadikan, koleksi harta yang disesuaikan, dll..

Berikut adalah faedah utama memiliki IDX di laman web harta tanah anda:

 1. Navigasi yang komprehensif.
 2. Integrasi Media Sosial.
 3. Pengoptimuman SEO.
 4. Penyenaraian Harta Lanjutan.
 5. Koleksi Eksklusif dan tawaran yang diperibadikan.

# 1 – Navigasi Komprehensif

Tidak ada widget atau add-on geolokasi yang tersedia akan memastikan tahap fleksibiliti pencarian yang sama. Beberapa penyelesaian IDX dilengkapi dengan kemampuan untuk menampilkan peta kawasan pabean. Lebih-lebih lagi, anda boleh melaksanakan carian mengikut kawasan untuk membolehkan pelanggan mencari harta yang paling sesuai secepat mungkin.

Sebagai contoh, pengguna boleh menyusun objek mengikut lokasi dengan mempertimbangkan:

 • Kebolehcapaian sekolah.
 • Jarak ke tempat kerja.
 • Kawasan hijau di sekitar tempat penginapan dan banyak lagi.

Kaedah yang cekap untuk menarik perhatian pelanggan sekaligus.

# 2 – Integrasi Media Sosial

Sistem IDX moden telah berkembang. Mereka bukan sekadar alat mudah untuk memaparkan senarai harta tanah. Mereka telah berubah menjadi platform pemasaran yang disempurnakan untuk meningkatkan projek ejen. Sebagai contoh, integrasi media sosial membolehkan ejen harta tanah berhubung dengan pelanggan mereka melalui Facebook atau platform sosial lain serta menyampaikan kandungan yang lebih menarik dan menarik.

# 3 – Tapak Hartanah Sahabat SEO

Sebilangan besar sistem IDX dilengkapi dengan tajuk dan keterangan harta tanah yang dapat diedit. Lebih-lebih lagi, pembangun laman web itu sendiri dilengkapi dengan tetapan SEO halaman asas. Fakta ini memastikan kedudukan yang lebih baik dan berkesan untuk senarai kata kunci dan frasa penting anda.

# 4 – Penyenaraian Harta Lanjutan

Inilah yang dirancang untuk sistem IDX. Paparkan harta anda dengan cara yang paling menarik. Antaramuka dilengkapi dengan pelbagai penapis untuk menyusun objek mengikut kategori, harga, dan parameter utama yang lain.

Sistem mungkin menunjukkan varian optimum di wilayah bergantung pada lokasi anda (Diperlukan penyatuan Peta Google). Pengguna boleh memanfaatkan penerangan harta tanah yang ringkas atau lebih terperinci yang digabungkan dengan gambar objek (galeri atau tayangan slaidatau bahkan video untuk penglibatan maksimum.

# 5 – Tawaran diperibadikan

Niche harta tanah memerlukan pendekatan yang diperibadikan untuk setiap pelanggan. Mempunyai IDX di laman web anda akan membolehkan anda membuat koleksi harta tanah eksklusif untuk pelanggan premium, menyusun objek mengikut aktiviti dan pilihan pelanggan, menghantar tawaran yang diperibadikan untuk memanfaatkan sepenuhnya kempen e-mel anda, dll..

Setelah kami mengetahui faedah memiliki IDX di laman web harta tanah anda, sudah tiba masanya kami menentukan ciri utama projek itu sendiri.

Ciri-ciri Penting Laman Web Harta Tanah Harus Ada

IDX bersepadu bukan satu-satunya ciri yang mesti dimiliki oleh laman web harta tanah yang berjaya. Ia semestinya dirancang dengan baik dan mesra telefon bimbit. Kita juga harus ingat beberapa alat untuk mempromosikan dan mengembangkan perniagaan dalam talian serta berinteraksi dengan pelanggan. Jadi, berikut adalah beberapa ciri utama yang mesti anda miliki di laman web anda:

 • Struktur yang jelas – jangan cuba memuatkan halaman anda dengan banyak blok dan elemen yang tidak berguna. Cubalah untuk menjadikannya sederhana dan jelas. Perkenalkan agensi anda, lanjutkan dengan senarai harta tanah, dan nyatakan maklumat hubungan.
 • Integrasi Media Sosial – kaedah terbaik untuk meningkatkan khalayak sasaran anda. Pastikan laman web anda mempunyai butang perkongsian sosial sementara pelawat tidak menghadapi kesukaran untuk berkongsi beberapa harta di Facebook atau platform sosial lain.
 • Penyenaraian Lengkap – kejayaan laman web anda bergantung pada betapa baiknya senarai harta tanah. Pastikan ia mempunyai foto berkualiti tinggi, maklumat terkini (penerangan dan tajuk), penapis untuk menyusun objek mengikut pilihan, dll.
 • Widget dan Tambahan – anda memerlukan alat tambahan pada satu ketika. Perkhidmatan geolokasi seperti Peta Google sangat penting. Anda mungkin juga memerlukan galeri gambar terkini, tayangan slaid, kalendar, perkhidmatan tempahan, penyatuan dengan pilihan pembayaran, dll..
 • Maklumat Perhubungan – selain dari bahagian “Kontak” tradisional dengan nombor telefon dan e-mel, idea yang baik adalah menerapkan cara segera untuk terus berhubung. Sebagai contoh, pilihan Live Chat akan menjadi kelebihan yang baik apabila segera berunding dengan pelanggan anda.

Wix hadir sebagai penyelesaian utama dengan fungsi dan ciri yang mencukupi untuk membolehkan anda melaksanakan semua perkara yang disebutkan di atas. Pembina laman web sangat sesuai untuk projek harta tanah. Ia senang digunakan. Ia menawarkan puluhan templat yang relevan dengan widget yang sudah disatukan. Ia cukup berpatutan.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa Wix tidak mempunyai penyelesaian integrasi IDX tersuai. Ini bermaksud bahawa anda perlu mengatasinya sendiri.

Cara Membina Laman Web Real Estate IDX Menggunakan Wix

Pengguna akan mempunyai beberapa pilihan untuk menyelesaikan proses integrasi IDX. Ia merangkumi:

Pilihan pertama nampaknya adalah yang paling mudah. Anda perlu membayar sekitar $ 100- $ 150 untuk prosedur mudah yang mungkin anda jalani sendiri. Lebih-lebih lagi, setiap kemas kini sistem akan menghasilkan kos tambahan pada masa akan datang. Atas sebab ini, kami akan cuba menghubungkan IDX dengan kami sendiri. Beberapa kemahiran teknikal mungkin diperlukan, dan kita akan menangani pengekodan pendek.

Pembingkaian IDX

Ini mungkin kaedah terpantas untuk mempunyai penyenaraian IDX di laman web anda. Idea utamanya tertumpu pada penggunaan iframe sistem di laman web anda. Wix mempunyai widget yang relevan untuk memasukkan potongan kod yang diperlukan dan memaparkan senarai di halaman kosong. Cukup salin kod dan tampal di kawasan widget.

Penyenaraian akan segera dipaparkan di halaman. Faedah menggunakan kaedah ini termasuk:

 • Keupayaan untuk menggunakan IDX bersama dengan Wix yang menyenaraikan galeri gambar dan menghubungkannya dengan senarai harta tanah.
 • Anda juga dapat menambahkan widget Pencarian Pantas yang tersedia di Wix App Marketplace khusus. Ini akan memastikan navigasi pantas dan hasil carian yang relevan.

Jadi, langkah-langkah untuk menambahkan penyenaraian IDX ke laman web harta tanah Wix anda adalah seperti berikut:

 1. Log masuk ke Wix.
 2. Pilih, edit dan sesuaikan templat.
 3. Buat halaman kosong baru.
 4. Tambahkan widget iframe dari pilihan aplikasi untuk menampilkan kandungan visual.
 5. Masukkan kod iframe IDX.
 6. Periksa sama ada senarai itu dipaparkan dengan betul.
 7. Penyematan Wix IDX

Cara Mendapatkan Iframe?

Pengguna boleh memilih dari penyelesaian dan platform IDX siap pakai yang sudah menyediakan senarai harta tanah yang disesuaikan. Yang anda perlukan adalah mendaftar, membayar yuran jika diperlukan dan mendapatkan kod untuk memilikinya di laman web. Tahap kedua adalah menghasilkan kod sendiri. Laluan ini memerlukan lebih banyak masa dan tindakan, kerana anda perlu menjadi pengguna Matrix MLS yang berdaftar. Varian ini tidak memerlukan kos tambahan. Ia percuma untuk digunakan.

Untuk mendapatkan iframe percuma, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Daftar sebagai pengguna Matrix MLS.
 2. Cari tetapan di panel kawalan dan pilih konfigurasi IDX.
 3. Konfigurasikan senarai anda, nyatakan jenis carian dan kawasan pemetaan.
 4. Aktifkan IDX anda dan selesaikan pengaktifan.
 5. Anda akan melihat sekeping kod di bar ruang HTML. Salin potongan kod dan tampal di widget Wix untuk memaparkan iframe.

Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, anda akan melihat senarai di halaman. Prosesnya mungkin agak memakan masa dan sukar bagi bukan juruteknik. Lebih-lebih lagi, ada kemungkinan IDX dipaparkan dengan tidak betul terutama pada peranti mudah alih. Atas sebab ini, mungkin merupakan idea yang baik untuk memilih penyelesaian sistem IDX siap pakai.

Garisan bawah

Mempunyai penyenaraian IDX yang dilaksanakan sangat penting untuk laman web harta tanah. Ini mungkin menjadi kelebihan daya saing utama memandangkan persaingan yang sukar di ceruk. Wix menjadikannya mudah untuk membuat laman web untuk perniagaan apa pun. Harta tanah tidak terkecuali.

Agar tidak beralih ke platform lain, pengguna masih mempunyai beberapa pilihan berkat fungsi Wix yang diperluas. Pembingkaian adalah alternatif terpantas namun paling mudah tanpa perlu membuat kod atau memilih pasukan pengembangan khusus berbayar. Sekiranya anda mahukan eksklusif dan interaktiviti yang lebih baik, anda juga boleh memilih penyelesaian IDX siap pakai. Pilihannya bergantung pada jangkaan dan anggaran anda.

Buat Tapak Harta Tanah Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map