Cara Membuat Laman Web Tanpa Pengekodan

Cara Membuat Laman Web Tanpa Pengekodan


Sekiranya anda mempunyai kemahiran pengekodan sifar, tetapi tidak dapat melepaskan idea untuk menjadi pemilik laman web yang bertuah, ada perkhidmatan yang memungkinkan untuk melancarkan laman web dari awal tanpa pengekodan sama sekali. Ini adalah sistem yang sesuai dan berfungsi dikenali sebagai pembangun laman web.

Salah satu sorotan pembangun laman web yang paling luar biasa dan tidak dapat dinafikan adalah tumpuan mereka yang kuat terhadap keperluan pemula. Perkhidmatan ini adalah senang digunakan dan senang malah bagi pengguna tersebut, yang belum pernah terlibat dalam pembangunan laman web sebelum ini mempunyai niat untuk memulakan projek yang dilengkapi dengan ciri profesional.

Sebilangan besar pembangun laman web dilengkapi dengan papan pemuka yang intuitif, templat responsif atau mudah alih percuma dan alat penyesuaian reka bentuk canggih yang membantu anda memanfaatkan sepenuhnya proses reka bentuk web. Satu lagi ciri bermanfaat pembangun laman web adalah sokongan pelanggan profesional mereka yang membimbing pengguna melalui semua peringkat proses pembangunan laman web. Akhirnya, platform ini sering disertakan hosting bersepadu percuma dan pilihan nama domain. Ini membolehkan membuat dan menerbitkan projek anda secara langsung di laman web, yang menghilangkan keperluan untuk mencari penyedia hosting yang dipercayai di tempat lain.

Pembina Laman Web Tanpa Kod Terbaik:

 1. Wix – Pembina Laman Web Terbaik Untuk Membuat Laman Web Tanpa Pengekodan
 2. Bluehost – Hosting Terbaik dengan CMS Built-In Percuma (WordPress)
 3. uKit – Pembangun Laman Web Mudah Untuk Membangun Laman Web Perniagaan Kecil

Adakah anda benar untuk meneruskan pembuatan laman web anda tanpa kemahiran pengekodan dan latar belakang reka bentuk web awal? Maka sudah tiba masanya untuk mengkaji platform ini secara terperinci untuk menentukan kelebihan dan ciri khas mereka yang membantu mempermudah prosesnya. Kesedaran mengenai ciri-ciri ini akan membolehkan anda memilih sistem terbaik yang sesuai dengan kehendak dan keperluan reka bentuk web individu anda.

Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Tanpa Pengekodan

Wix - Pembina Laman Web Terbaik untuk Membuat Laman Web Peribadi

Nama Produk:WIX
Laman web rasmi:wix.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Tanpa had
Pelan Premium:dari $ 13 / bln
Ditubuhkan:2006
Ibu pejabat:Israel
Cubalah Secara Percuma

Wix – adalah pembangun laman web terbaik untuk membuat laman web tanpa pengekodan. Ini juga adalah platform paling popular dan dipercayai yang membolehkan membuat semua jenis projek, tanpa mengira tahap pengkhususan, ukuran dan kerumitannya. Perkhidmatan all-in-one dengan betul dilengkapi dengan pelbagai ciri, pilihan penyesuaian reka bentuk lanjutan dan alat yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus laman web. Wix menampilkan kemudahan, kemudahan penggunaan dan fleksibiliti yang bergabung dengan fungsi – inilah yang kurang dimiliki oleh pemula di pembangun laman web lain.

Ciri-ciri utama

Wix menonjol dari orang ramai kerana fokus pada keperluan pemula dan ketersediaan ciri canggih yang membolehkan anda merancang projek tanpa satu baris kod. Tidak perlu latar belakang reka bentuk web untuk bekerja dengan Wix. Cukup mendaftar untuk sistem, pilih templat yang diperlukan dan teruskan ke proses penyesuaian reka bentuk. Sekiranya anda ingin mengetahui ciri apa yang ada dalam sistem, lihat aspek berikut:

 • Dua pilihan penyuntingan laman web – Wix ADI dan Standard Wix Editor;
 • Penyunting WYSIWYG ringkas;
 • Wix App Market dengan berpuluh-puluh widget, penyatuan yang tidak menyiratkan kesedaran pengekodan;
 • Koleksi kaya templat siap mudah alih yang boleh disesuaikan secara percuma;
 • Enjin blogging dan eCommerce bersepadu.

Kebaikan dan keburukan

Pembangun laman web memberi akses kepada pelbagai ciri yang menyumbang kepada keberkesanan pembangunan laman web. Sistem ini dilengkapi dengan editor WYSIWYG yang berguna yang membolehkan pengguna mengawal semua peringkat pembuatan laman web dan melakukan pengeditan apabila diperlukan. Wix juga memungkinkan untuk memilih pilihan penyuntingan laman web yang sesuai. Pemula pasti akan menghargai peluang untuk menggunakan editor Wix ADI lanjutan yang membolehkan mereka memanfaatkan sepenuhnya Alat Kecerdasan Reka Bentuk Buatan.

Anda juga boleh memilih dan menyesuaikan salah satu daripada beberapa templat dengan mengedit dengan mudah editor drag-and-drop. Untuk meningkatkan prestasi laman web, sistem memungkinkan mengintegrasikan salah satu widget dari App Market.

Mengenai ciri negatif sistem, harus disebutkan bahawa Wix tidak membiarkan anda beralih antara templat kerana pendekatan kedudukan mutlak yang diikuti oleh sistem. Juga tidak mudah untuk membiasakan diri dengan papan pemuka sistem kerana antara muka yang kelihatannya agak padat dengan elemen dan alat, terutama untuk pemula pertama. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai peluasan Pasaran Aplikasi. Tidak selalu mudah bagi seseorang, yang baru sahaja mendaftar dengan sistem, untuk memilih aplikasi fungsional yang paling sesuai dengan projeknya. Ia memerlukan masa untuk melihat katalog dan melihat, add-on mana yang patut dipilih.

Kos

Wix menawarkan beberapa pilihan harga, yang sangat berpatutan dan penuh dengan ciri. Pelan percuma tidak akan habis-habisnya dan ini membolehkan anda mengetahui dan menguji semua fungsi bersepadu platform. Sebaik sahaja anda selesai, anda boleh memilih rancangan yang sesuai. Di sinilah anda akan menghadapi keperluan untuk memilih antara dua kumpulan rancangan. Ini dia.

Pelan Wix Piawai

 • Kombo ($ 13 / bln) – untuk kegunaan peribadi, sambungan domain percuma, iklan percuma, hosting percuma;
 • Tidak terhad ($ 17 / bln) – untuk freelancer dan usahawan, ruang storan 10GB, lebar jalur tidak terhad;
 • Pro ($ 22 / bln) – untuk penjenamaan dalam talian yang lengkap, ruang penyimpanan video selama 2 jam, Analitis Google terbina dalam;
 • VIP ($ 39 / bln) – untuk projek VIP, logo profesional, sokongan keutamaan pertama dll.

Rancangan Perniagaan / eCommerce

 • Asas Perniagaan ($ 23 / bln) – penerimaan pembayaran dalam talian;
 • Perniagaan Tanpa Had ($ 27 / bln) – platform eCommerce, alat pengembangan perniagaan, aplikasi perniagaan untuk usahawan;
 • VIP Perniagaan ($ 49 / bln) – lebar jalur dan ruang simpanan video tanpa had, Wix Suite lengkap;
 • Perusahaan ($ 500 / bln) – penyelesaian perniagaan end-to-end yang memastikan prestasi tinggi dan koleksi alat yang kaya.

Wix juga terkenal dengan pilihan tawaran, program kesetiaan dan potongan harga yang banyak dan kerap. Sistem ini juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari untuk pengguna, yang tidak menyukai sesuatu mengenai langganan yang mereka pilih.

Cuba Wix secara Percuma

Bluehost – Hosting Terbaik dengan CMS Built-In Percuma (WordPress)

Nama Produk:Bluehost
Laman web rasmi:bluehost.com
Kerumitan:Di atas purata
Pelan Percuma:
Pelan Premium:dari $ 2.95 / bln
Ditubuhkan:2003
Ibu pejabat:USA
Cubalah Sekarang

Bluehost – adalah penyedia hosting yang hebat, lengkap dan dipercayai dengan bawaan percuma Sistem Pengurusan Kandungan WordPress. Terlebih lagi, WordPress secara rasmi mengesyorkan Bluehost sebagai syarikat hosting terbaik untuk menyimpan projek yang dibuat dengannya. Dan tidak hairanlah apabila Bluehost memberikan akses kepada pelbagai pilihan dan alat yang menyumbang kepada fungsi laman web berasaskan WordPress.

Ciri-ciri utama

Bluehost hadir dengan sekumpulan ciri khas yang memungkinkan untuk menyimpan projek berasaskan WordPress dengan selamat. Platform ini memberi akses kepada pelbagai sorotan, yang akan sangat berguna untuk setiap laman web. Selain daripada rancangan harga yang berpatutan, peluang pemasangan 1 klik, banyak plugin dan skrip, terdapat beberapa ciri lain yang menjadikan sistem ini menonjol dari orang ramai, iaitu:

 • Aplikasi dan add-on lanjutan untuk pelbagai jenis laman web;
 • Pelbagai pilihan pembangunan laman web, menggunakan Editor dan visual Gutenberg Pemalam Elementor;
 • Peluang integrasi pemalam;
 • Marketplace aplikasi, add-on dan skrip yang kaya;
 • Aplikasi eCommerce dan perniagaan yang luas.

Kebaikan dan keburukan

Ketika membuat laman web dengan WordPress, pengguna mendapat banyak kelebihan. Pertama sekali, adalah mungkin untuk memilih pilihan penyuntingan projek yang sesuai dengan kemahiran, keperluan dan tahap kecekapan reka bentuk web anda. Anda boleh menggunakan editor Gutenberg bersepadu, yang baru-baru ini diperkenalkan oleh sistem dan menyerupai pembangun laman web dengan pendekatan penyuntingan laman web mereka yang ringkas dan bebas kod. Pilihan kedua menyiratkan penggunaan editor Elementor visual bersepadu – pembina laman web bersepadu percuma, yang dirancang untuk projek WordPress. Plugin ini dilengkapi dengan ciri drag-and-drop yang bersepadu dan antara muka intuitif yang membolehkan bukan teknisi membuat dan menyesuaikan halaman web yang berkualiti.

Mengenai kelemahan bekerja dengan sistem, memerlukan sedikit masa untuk membiasakannya. Integrasi plugin / widget juga menyiratkan beberapa kesedaran khusus, tetapi ini bukan masalah besar bagi pengguna bersedia menguasai sistem dan menggunakannya pada masa akan datang.

Kos

Walaupun WordPress adalah pembangun laman web yang sepenuhnya percuma, masih ada keperluan untuk menjadi tuan rumah laman web yang dilancarkan dengannya. Di sinilah Bluehost akan berguna. Syarikat memungkinkan untuk memilih dari beberapa langganan. Ini termasuk:

 • Pelan Asas ($ 3.95 / bln) – lebar jalur tidak terhad, ruang penyimpanan cakera 50GB, sambungan SSL percuma, kemas kini WordPress biasa;
 • Pelan Plus ($ 5.45 / bln) – lebar jalur dan storan tanpa had, peluang untuk membuat sebilangan laman web, domain tanpa had dan akaun e-mel, $ 200 untuk tawaran pemasaran khas;
 • Pilihan Plus ($ 5.45 / bln) – semua ciri tanpa had, pakar anti-spam, sandaran laman web, privasi domain.

Seperti yang dinyatakan di atas, semua pengguna yang baru mendaftar mendapat domain bonus percuma untuk tahun pertama penggunaan sistem. Pada akhir penggal ini, domain tersebut akan berharga sekitar $ 12- $ 14 setiap tahun.

Cuba Bluehost Sekarang

uKit – Pembangun Laman Web Mudah untuk Membangun Laman Web Perniagaan Kecil

Nama Produk:uKit
Laman web rasmi:ukit.com
Kerumitan:Sangat mudah
Pelan Percuma:Percubaan 14 hari
Pelan Premium:dari $ 4 / bln
Ditubuhkan:2015
Ibu pejabat:Persekutuan Russia
Cubalah Secara Percuma

uKit – adalah pembina laman web yang mudah untuk memulakan dan mengurus laman web perniagaan kecil dari awal. Ini juga merupakan salah satu platform paling berpatutan yang dicipta dengan mempertimbangkan keperluan pemula. uKit begitu mudah dan senang untuk pemula yang tidak memerlukan banyak usaha dan masa untuk membuat projek mewah dengannya. Apa sahaja bidang perniagaan yang anda fokuskan dan apa sahaja kemahiran reka bentuk web yang anda miliki, anda pasti akan dapat meneroka dan menggunakan keseluruhan rangkaian ciri untuk kelebihan.

Ciri-ciri utama

Pembangun laman web telah membezakan dirinya sebagai sistem yang penuh dengan ciri dan mudah untuk memulakan projek perniagaan. Kemudahan penggunaan dan papan pemuka intuitif dapat difahami oleh semua orang sejak saat pertama bekerja dengan sistem ini. Selain itu, platform memberi akses kepada bantuan sokongan pelanggan profesional dan tutorial berguna yang mempermudah proses pembuatan laman web. Lihat sorotan sistem yang lain sekarang:

 • Keluk pembelajaran sedikit untuk pemula;
 • Koleksi templat responsif percuma;
 • Pilihan widget yang luas;
 • Editor drag-and-drop yang selesa dan intuitif;
 • Peluang penyatuan aplikasi pihak ketiga.

Kebaikan dan keburukan

Terdapat akses ke koleksi templat responsif yang boleh disesuaikan yang dapat dihidupkan di mana-mana peringkat proses reka bentuk laman web. Pengguna juga dapat memilih dan mengintegrasikan beberapa widget dan aplikasi pihak ketiga tanpa memerlukan pengeditan kod. uKit juga terkenal dengan papan pemuka yang intuitif dan ringkas, yang dapat difahami oleh semua pengguna. Bantuan sokongan pelanggan juga memerlukan perhatian kerana membantu mempercepat proses pembangunan laman web.

Bercakap tentang kekurangan pembangun laman web, masuk akal untuk menyebutkan ketiadaan rancangan percuma, yang dapat memberikan kemungkinan tambahan untuk penerokaan sistem untuk pemula. Sekiranya anda merancang untuk merancang laman web atau projek eCommerce yang mempunyai banyak ciri dengan uKit, ini bukan pilihan terbaik. Ia berfungsi dengan baik untuk projek kecil dan sederhana.

Kos

uKit adalah salah satu pembina laman web termurah, kosnya tidak berkompromi dengan kualiti dan set ciri yang disediakan. Ia menawarkan percubaan percuma 14 hari untuk menguji pilihannya dan empat rancangan berbayar. Ini adalah seperti berikut:

 • Yang minimum ($ 5 / bln) – sambungan nama domain khusus, pemberitahuan SMS tanpa had, sokongan 24/7, bilangan halaman tanpa had, pelawat dan ruang cakera, pilihan sandaran, hosting percuma, lebih daripada 200 reka bentuk profesional;
 • Asas ($ 10 / bln) – sokongan sembang langsung, Analitis Google bersepadu, ketiadaan hak cipta sistem, alat penjejakan statistik yang kuat, akses ke templat premium;
 • e-dagang ($ 12 / bln) – percubaan 14 hari percuma, pilihan penghantaran dan pembayaran serba boleh, tetapan keranjang belanja yang luas, pilihan mata wang, penerimaan pembayaran dalam talian (PayPal, Wallet One dll.);
 • “Pro” ($ 15 / bln) – penyatuan kod tersuai, aplikasi skema warna tersuai, fungsi eCommerce lanjutan.

Cuba uKit secara percuma

Membina Laman Web Tanpa Kod: Panduan Utama

Untuk melancarkan projek tanpa garis kod, anda perlu melakukan beberapa langkah mudah. Anda tidak memerlukan kemahiran khas atau pengalaman reka bentuk web untuk menyelesaikannya dengan berkesan kerana ia khusus untuk pengguna yang tidak mempunyai pengetahuan pengekodan. Di sini mereka:

1. Prosedur Mendaftar

Sebaik sahaja anda memilih pembangun laman web yang betul, anda pasti perlu mendaftar untuk perkhidmatan yang anda pilih. Sebagai peraturan, ini dapat dilakukan dalam dua cara – sama ada dengan menghantar e-mel anda dan mengaktifkan pautan pengesahan atau dengan menggunakan salah satu akaun rangkaian sosial anda (Facebook dan Google adalah pilihan yang paling meluas). Kedua-dua varian ini cepat, sederhana dan berkesan.

2. Pemilihan Templat

Setelah memasuki sistem, jangan berharap anda akan diarahkan ke papan pemuka sejak awal (walaupun, beberapa sistem melakukannya). Jumlah perkhidmatan yang ada menawarkan peluang untuk memilih templat yang paling sesuai untuk niche tempat anda bekerja, alat yang anda rancangkan untuk digunakan dan fungsi yang anda inginkan. Templat serba boleh dan beberapa sistem membolehkan memilih kanvas kosong untuk merancang laman web sepenuhnya dari awal.

3. Nama Domain

Pilihan yang nama domain juga penting, semasa anda meneruskan pembangunan laman web. Sebagai peraturan, pembangun laman web menawarkan subdomain secara percuma secara lalai, tetapi pilihan ini hanya berfungsi sekiranya anda berhasrat untuk menguji ciri sistem. Tidak lebih. Sekiranya anda benar-benar mempunyai rancangan jangka panjang, terokai pilihan domain dan hosting bersepadu kebanyakan pembangun laman web menawarkan. Dengan kata lain, sistem akan memberi peluang untuk memilih salah satu domain berdasarkan nama perniagaan anda. Anda juga boleh menghubungkan yang anda sendiri.

4. Pembangunan Reka Bentuk

Sebaik sahaja anda memilih templat yang anda suka dan mempunyai nama domain untuk menerbitkan laman web apabila sudah siap, sudah tiba masanya untuk mengerjakan penyesuaian reka bentuknya. Secara amnya, pembangun laman web mempunyai alat yang kuat untuk memberikan reka bentuk yang diperlukan kepada projek anda. Anda akan ditawarkan untuk memilih antara berbagai variasi tata letak, latar belakang, ikon, gaya, fon, pilihan penyatuan dapur dan video dan elemen reka bentuk lain. Cukup pilih yang akan menyumbang kepada penyesuaian laman web anda yang terbaik dari sudut pandangan anda.

5. Penambahan Kandungan

Merancang susun atur laman web anda dan tarikan umum projek anda adalah peringkat penting dalam proses pembangunan web, tetapi … itu hanya sebahagian daripadanya. Kandungan adalah apa yang dicari oleh kebanyakan pengguna di laman web anda dan anda harus berusaha sebaik mungkin untuk mencari, memilih dan memuat naik hanya maklumat menarik yang berkaitan dengan pengkhususan laman web (perniagaan) anda. Ini termasuk gambar, video, tinjauan pendapat, artikel dan apa yang tidak.

6. Tetapan SEO

Langkah seterusnya yang perlu anda lalui ialah menyediakan parameter SEO untuk laman web anda. Sekiranya anda mahu projek anda mendapat kedudukan yang lebih tinggi di mesin pencari, pastikan untuk mengisi tag meta dan tetapan SEO yang lain.

7. Penerbitan Laman Web

Langkah terakhir pengembangan laman web anda adalah penerbitannya. Sebelum melakukan itu, periksa semua elemen dan kandungan laman web anda dengan teliti. Sebaik sahaja anda yakin mengenai kesediaan laman web anda untuk diterbitkan – lakukan itu dan saksikan hasilnya!

Pokoknya

Membina laman web tanpa pengekodan adalah satu cabaran, tetapi tidak ada yang mustahil mengenai hal itu, jika anda menggunakan pembangun laman web. Sistem ini merangkumi pelbagai fitur, alat dan pilihan. Mereka menjadikan pembuatan laman web sebagai proses yang lancar, sederhana dan menyeronokkan.

Wix, uKit dan Bluehost (WordPress) adalah platform tersebut, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan pelbagai jenis laman web berdasarkan keperluan, niat dan anggaran khas anda. Walaupun Wix adalah penyelesaian pembinaan web all-in-one profesional, uKit kebanyakannya memfokuskan diri pada pengembangan laman web perniagaan kecil. Bluehost, pada gilirannya, adalah pilihan yang baik, ketika merancang projek dengan WordPress dan menghoskannya dengan platform yang selamat dan berpatutan.

Semua pilihan patut diberi perhatian. Terokai setiap perkhidmatan sebelum membuat pilihan, yang paling sesuai untuk tugas membina laman web anda.

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map