Cara Membuat Laman Web Tempahan Hotel

Cara Membuat Laman Web Tempahan Hotel


Laman web tempahan hotel adalah ubat untuk semua pelancong yang berdedikasi. Ia menyelesaikan banyak masalah membiarkan pelawat fokus pada pengembaraan mereka yang akan datang dan bukannya menangani formaliti organisasi. Inovasi digital dalam industri web dan mudah alih menghasilkan cara yang cepat dan selamat untuk menempah hotel di mana sahaja walaupun masa dan lokasi.

Navigasi ringkas, banyak pilihan harta tanah, banyak penapis untuk menyusun tawaran mengikut pilihan – inilah yang menjadikan laman web tempahan begitu popular bagi pelancong dari mana-mana peringkat. Sekiranya anda memutuskan untuk membuat projek seperti itu, anda boleh memilih model perniagaan dan pengewangan yang berbeza, sementara proses pembinaan itu sendiri lebih mudah daripada sebelumnya berkat perisian pembinaan laman web yang maju.

Dalam artikel ini, kami akan mengkaji ciri-ciri yang mungkin dimiliki oleh projek masa depan anda serta cara membuat laman web tempahan hotel.

Penggunaan Laman Web Tempahan Hotel

Projek sebegini mungkin membawa faedah untuk pengguna dan pemilik perniagaan. Sebagai penyedia perkhidmatan, anda mempunyai pelbagai jenis alat web untuk memasarkan dan mempromosikan perniagaan anda.

Pemilik laman web tempahan hotel berpeluang menjana pendapatan. Semakin banyak orang menggunakan perkhidmatan tempahan anda, semakin banyak wang tunai yang mungkin anda perolehi.

Sama ada anda mewakili rangkaian hotel antarabangsa atau mempunyai Katil kecil & Perniagaan sarapan pagi, anda masih memerlukan tempat dalam talian untuk memastikan pelanggan anda berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut. Idea utamanya ialah membiarkan pengguna mencari ruang yang memenuhi anggaran, pilihan lokasi, dan parameter penting lain. Ini bermaksud bahawa anda seharusnya memberikan pilihan tawaran dan perkhidmatan yang relevan.

Laman web hotel Wix

Di samping itu, anda perlu menerapkan mekanisme navigasi intensif serta beberapa fungsi lain untuk memastikan pengguna anda senang. Itu semua nampaknya merupakan cabaran yang cukup sukar sementara bukan juruteknik mungkin akan melepaskan idea itu jika bukan Wix.

Pembina laman web hadir sebagai platform utama yang menampilkan kebiasaannya Sambungan Hotel Wix. Ini adalah aplikasi yang membolehkan anda melaksanakan fungsi tempahan hotel tanpa kemahiran teknikal. Anda akan mendapat alat yang memudahkan menguruskan semua inventori yang memberikan tawaran penginapan yang relevan serta meningkatkan kesan pengguna secara keseluruhan.

4 Langkah Membuat Laman Web Tempahan Hotel

Pembangun laman web hotel Wix

Proses pembinaan menjadi lebih mudah semasa menggunakan Wix. Pembangun laman web direka untuk pemula dan orang yang tidak pernah berurusan dengan pembuatan laman web ini sebelumnya. Anda akan menyedari penggunaan perisian sebaik sahaja anda memulakan. Jadi, ini dia.

Langkah 1. Mulakan

Untuk mendapatkan akses ke Wix Hotels, pertama anda perlu log masuk. Prosesnya akan memakan masa beberapa minit, kerana anda hanya perlu menampal e-mel anda dan menunjukkan kata laluan. Gunakan akaun sosial atau Facebook untuk mempercepat proses pendaftaran.

Anda kini akan mendapat akses ke semua templat Wix. Pergi ke kategori Hotel dan pilih susun atur yang anda suka. Perhatikan, bahawa semua templat responsif. Anda boleh melihatnya dalam mod yang berbeza terlebih dahulu atau mengubah susun aturnya kemudian walaupun laman web telah diterbitkan. Pilih yang satu dan mulakan pengeditan dengan menggunakan alat seret dan lepas yang intuitif. Sebilangan pengguna mungkin tidak perlu mengubah apa-apa.

Penyunting laman web hotel Wix

Templat biasanya dilengkapi dengan semua blok yang diperlukan termasuk mengenai kami, borang pendaftaran, galeri, dll. Anda boleh melangkau tahap ini atau menghabiskan beberapa minit untuk menyesuaikan templat. Terpulang pada awak. Tahap penting di sini adalah menghubungkan aplikasi Wix Hotels. Dapatkannya dari widget Marketplace.

Pasang Hotel Wix

Langkah 2. Mula menambahkan Properties

Apabila anda menyambungkan aplikasinya, anda boleh mula menambahkan ruangan dan harta tanah ke laman web anda. Sistem ini membolehkan anda mengedit keterangan dan tajuk harta tanah. Sekiranya anda menambah bilik berkembar, anda boleh menambahkan tajuk “Kembar” yang membuatnya jelas bagi pelanggan, apa yang sebenarnya dia pesan.

Papan pemuka Wix Hotels

Perhatikan keterangan bilik. Cubalah untuk menjadikan mereka seluas mungkin. Adakah Wi-Fi percuma tersedia? Berapa banyak bilik tidur yang ada? Kemudahan apa? Adakah sarapan termasuk dalam harga? Pastikan anda memberikan maklumat yang mencukupi kepada bakal tetamu anda.

Setelah tajuk dan keterangan selesai, kita perlu menambahkan beberapa foto harta tanah. Aplikasi ini membolehkan anda menambahkan tidak lebih dari 10 gambar untuk setiap bilik. Kami yakin itu cukup untuk menonjolkan faedah utama harta tanah. Pastikan anda memuat naik gambar beresolusi tinggi.

Langkah terakhir di sini adalah untuk menunjukkan harga. Aplikasi ini dilengkapi dengan fleksibel untuk menambahkan bukan sahaja harga per malam tetapi juga mempamerkan harga mingguan atau menetapkan kadar hari kerja tetap yang lebih rendah jika dibandingkan dengan hujung minggu. Idea yang baik adalah menawarkan harga yang lebih rendah untuk tetamu yang tinggal lama. Aplikasi ini mempunyai fungsi yang cukup untuk itu.

Persediaan Hotel Wix

Pastikan semua keterangan bilik anda mengandungi alamat yang relevan dan juga maklumat hubungan. Nyatakan nombor telefon harta tanah, e-mel anda, dan data penting lain. Aplikasi secara automatik akan memaparkan maklumat tersebut dalam surat pengesahan yang dikirimkan kepada pelancong.

Langkah 3. Gabungkan Gerbang Pembayaran

Wix Hotels mempermudah untuk melakukan semua transaksi dan memproses pembayaran dari satu papan pemuka, Platform ini pada masa ini menyokong empat perkhidmatan pembayaran utama. Anda boleh menggabungkan dengan lancar:

 1. Jalur untuk memproses kad kredit / debit.
 2. PayPal untuk membayar dengan satu klik.
 3. Mercado Pago untuk tetamu dari Amerika Latin.
 4. Pembayaran luar talian.

Manfaat penting di sini ialah pemilik laman web tidak perlu menangani aspek teknikal. Cukup pilih pintu gerbang pembayaran sementara sistem akan menangani masalah pemprosesan dan teknologi. Anda hanya perlu mengumpulkan pembayaran. Aplikasi ini memungkinkan untuk menambahkan cukai ke sistem tempahan anda.

Langkah 4. Tambah Ciri Tambahan

Selain dari fungsi tempahan awal. Laman web anda memerlukan beberapa tambahan yang meningkatkan kesan umum. Ciri-ciri tersebut dirancang untuk menjadikan proses tempahan lebih mudah bagi pengguna. Anda mungkin mahu mengintegrasikan:

 • Kalendar Tempahan – ini menunjukkan tarikh yang tersedia untuk tempahan. Kalendar boleh merujuk kepada harta benda tertentu atau bahkan bilik. Wix Hotels menawarkan pengurusan kalendar automatik dan manual, kemas kini, dll.
 • Navigasi Harta – aplikasi secara automatik membolehkan bar carian yang membolehkan pengguna mencari bilik yang tersedia lebih cepat bergantung pada tarikh perjalanan. Manfaat utama di sini ialah anda tidak perlu menghubungi tetamu secara langsung untuk membincangkan maklumat mengenai penginapan mereka. Semuanya ada di sini di laman web anda.
 • Integrasi Pihak Ketiga – selain daripada penyatuan Peta Google tradisional untuk mempamerkan lokasi hartanah dalam masa nyata, Wix Hotels memungkinkan untuk menghubungkan laman web tempahan anda dengan TripAdvisor. Ini bermaksud bahawa tawaran anda akan dipaparkan dalam harga dan hasil carian lokasi.

Seperti yang anda lihat, aplikasi mempunyai semua yang anda perlukan dalam pek tersebut. Berita baiknya ialah anda tidak perlu membayar sebahagian daripada ciri-cirinya sementara versi premium kelihatan seperti murah.

Cuba Wix secara Percuma

Berapa Kos Membuat Laman Web Tempahan Hotel

Walaupun Wix Hotels hanya aplikasi, anda tidak boleh menggunakannya secara berasingan dari pembangun laman web. Dengan kata lain, pengguna perlu membeli mana-mana rancangannya. Walaupun Wix mempunyai pakej percuma, tidak cukup untuk laman web yang berkembang dengan banyak foto, ruangan untuk ditambahkan, dan kandungan untuk diterbitkan.

Harga Hotel Wix

Mendapatkan rancangan Business Basic dengan harga $ 12.5 sebulan (dengan diskaun 50%) sudah cukup untuk permulaan. Anda mendapat akses ke templat hotel serta domain 1 tahun serta hosting dan SSL percuma. Aplikasi itu sendiri percuma. Namun, anda mungkin memerlukan lebih banyak ciri dan versi premium yang harganya hanya $ 9,99 sebulan dengan lebih banyak gerbang pembayaran untuk disatukan, Sambungan penasihat, dan faedah lain.

Hasilnya, laman web tempahan hotel yang berfungsi sepenuhnya akan dikenakan biaya hanya $ 22.49 sebulan.

Keistimewaan Yang Perlu dimiliki oleh Laman Web Tempahan Hotel

Walaupun aplikasi Wix Hotels memberikan semua yang anda perlukan secara harfiah, anda masih perlu memberi tumpuan kepada tambahan yang membolehkan anda tidak hanya menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi tetapi juga mempromosikan laman web anda. Tingkatkan lalu lintas anda dan tingkatkan pengalaman pengguna dengan yang berikut:

 • Berbilang penapis untuk mencari harta tanah atau bilik yang pantas. Tapis semua tawaran mengikut harga, kategori, lokasi, dll.
 • Tawaran diperibadikan untuk pelanggan yang kembali dengan diskaun khas atau bilik yang paling sesuai.
 • Antara muka pelbagai bahasa untuk menjadikan navigasi lebih mudah bagi pelayaran dari pelbagai negara. By the way, Wix Hotels mempunyai fungsi yang diperlukan.
 • Cadangan dan Pemberitahuan – biarkan orang meninggalkan komen dan cadangan, melaksanakan peringatan dan pemberitahuan automatik untuk memastikan pelanggan mengetahui tarikh ketibaan dan perincian perjalanan yang lain.

Perkhidmatan tempahan adalah terutamanya mengenai penjagaan pelanggan dan perhatian terhadap perincian. Pastikan laman web anda memenuhi standard tersebut.

Kesimpulannya

Dengan banyak cara untuk membuat laman web tempahan hotel dari awal Wix kelihatan seperti alternatif terbaik jika dibandingkan dengan platform khusus. Semuanya berkat aplikasi Wix Hotels yang memenangi anugerah.

Aplikasi ini percuma dan senang digunakan. Ia digabungkan sepenuhnya dengan pembangun laman web yang membolehkan pengguna memanfaatkan semua ciri yang ditawarkan Wix selain dari aplikasi Hotel. Manfaat utama di sini ialah peluasan menguruskan semua proses secara automatik. Anda hanya perlu menambah ruangan, mengaktifkan ciri tertentu, dan mengumpulkan pembayaran.

Bagi pelanggan, Wix Hotels menawarkan navigasi yang mudah dan pantas, perincian bilik, harta tanah, penapis dan kategori untuk melakukan kajian pantas. Sebagai pemilik perniagaan, anda mungkin akan menghargai kenyataan bahawa pelanggan anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan.

Buat Laman Web Hotel Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map