Cara Mendapatkan Nama Domain Secara Percuma

cara mendapatkan nama domain secara percuma


Laman web yang kukuh adalah perwakilan dalam talian anda sepanjang masa. Sekurang-kurangnya selagi sasaran anda dapat melihatnya. Membina laman web baru dari awal boleh sangat mahal untuk organisasi dan individu. Beruntung bagi mereka, memilih nama domain hampir tidak akan mengosongkan dompet anda dengan mempertimbangkan beberapa langkah mudah untuk mendapatkannya secara percuma.

Memilih domain adalah sama dengan memilih nama untuk projek dalam talian yang baru lahir anda. Proses pendaftaran sering kali disertakan dengan caj tambahan, bayaran, prosedur yang rumit dan juga halangan lain dalam menuju kejayaan. Kami telah menyediakan panduan terperinci mengenai 3 cara terbaik untuk membuat tawaran ketika memilih nama domain secara percuma. Ia merangkumi:

 1. Mendapatkan nama domain dari Wix secara percuma.
 2. Cara mendapatkan domain percuma dari Bluehost.
 3. Perkhidmatan pendaftaran domain percuma.

Mari kita perhatikan lebih dekat semua jalan yang disebutkan di atas untuk menyusun varian yang paling sesuai untuk memenuhi sebarang anggaran atau keperluan.

1. Mendapatkan Nama Domain dari Wix secara Percuma

Memilih pembangun laman web akan menjadi keputusan yang bijak bagi mereka yang tidak mempunyai projek dalam talian yang ada dan mahu membina laman web dari awal. Ini adalah pilihan yang tepat untuk permulaan tiada kemahiran teknikal atau pengetahuan pengekodan. Teknologi pembinaan laman web menawarkan semua alat yang mungkin anda perlukan dalam paket termasuk nama domain percuma. Yang anda perlukan adalah memilih rancangan yang sudah mengandungi ciri tersebut.

Wix nampaknya merupakan pilihan terbaik dari sudut pandangan ini. Ia mempunyai banyak rancangan untuk dipilih. Ia cukup berpatutan dan membolehkan anda membuat laman web profesional dari awal tanpa kemahiran. Lebih-lebih lagi, pengguna dapat memanfaatkan beberapa kelebihan tambahan yang akan memudahkan dompet.

Kelebihan memilih Wix adalah:

 • Hebat untuk pemula – penyelesaian yang baik untuk bukan juruteknik yang tidak mahu menangani proses pendaftaran domain atau pembinaan laman web yang rumit. Sistem ini akan menangani semua tugas utama untuk anda. Cukup pilih rancangan, bayar setahun lebih awal, dan mulailah membuat projek baru menggunakan templat yang ada.
 • Kesanggupan – Wix hadir sebagai tawaran sebenar dengan rancangan untuk sebarang anggaran. Ini tidak akan menjadi cabaran bagi dompet tidak kira apa jenis laman web yang anda perlukan. Anda akan mendapat satu set alat bangunan selain nama domain percuma dengan hanya beberapa dolar sebulan.
 • Kelenturan – Anda boleh memilih dari pelbagai rancangan yang berbeza dengan ciri untuk memenuhi keperluan laman web anda. Sama ada anda akan melancarkan blog, portfolio, halaman arahan profesional, laman web perniagaan kecil atau kedai digital, Wix menawarkan rancangan untuk memenuhi jangkaan anda.

Pelan Tanpa Had Wix + Domain Percuma

Wix Unlimited Plan adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin melancarkan laman web tanpa memikirkan batasan. Dengan kos $ 12.50 sebulan, ia termasuk nama domain Percuma selain storan 10GB, sijil SSL, sokongan pelanggan premium dan $ 100 untuk kempen iklan Google dan Bing anda.

Domain Percuma Wix

Dapatkan Nama Domain Wix Percuma

Rancangannya bagus untuk pelbagai jenis laman web seperti blog, laman web perniagaan kecil, portfolio profesional atau projek yang lebih kompleks. Pengguna boleh mendapat keuntungan tawaran istimewa dan diskaun yang diberikan oleh Wix. Anda boleh mendapatkan semua ciri dengan Pelan Tanpa Had hanya $ 6.25 berkat diskaun 50%. Berita baik bagi mereka yang mencari peluang lebih murah.

Kelebihan Memilih Domain Percuma Wix

 • Pelan yang Mampu bermula dari $ 6.25 sebulan. Bayar selama setahun dan lupakan sebarang masalah teknikal.
 • Potongan harga dan Tawaran Istimewa. Wix biasanya memberikan pelanggannya kupon dan kod promo yang menjamin potongan sehingga 50% untuk langganan tahunan.
 • Tiada prosedur pendaftaran domain. Yang anda perlukan hanyalah mendaftar, memilih rancangan, memilih nama domain dan mula membina laman web.

Keputusan: memilih pembangun laman web sebagai penyedia nama domain percuma adalah pilihan yang baik untuk pemula dan juga mereka yang masih belum mempunyai laman web dan akan melancarkan projek web baru.

2. Cara Mendapatkan Domain Percuma dari Bluehost

Platform hosting adalah cara lain yang dijamin untuk mendapatkan domain percuma. Sama ada anda sudah mempunyai domain dan ingin memautkannya ke laman web baru atau anda ingin membuat projek baru, penyedia hosting nampaknya cara yang selamat untuk menjadi tuan rumah laman web anda dengan harga yang berpatutan.

Perbezaan utama antara pembangun laman web adalah hakikat bahawa penyelesaian hosting masih memerlukan pendekatan langsung. Dengan kata lain, anda semestinya mempunyai sedikit pengetahuan asas untuk menyelesaikan proses pendaftaran selain pemasangan CMS. Sebaliknya, syarikat hosting adalah pertaruhan terbaik Laman web WordPress dan projek yang dikuasakan oleh platform CMS popular lain.

Pada masa yang sama, memilih penyelesaian pelayan yang tepat memerlukan mempertimbangkan beberapa ciri penting seperti prestasi, keselamatan, waktu operasi, dan lain-lain untuk memastikan laman web berjalan lancar walaupun lonjakan lalu lintas dan jumlah kandungan. Dari sudut pandangan ini, BlueHost kelihatan seperti pilihan terbaik yang menyediakan sekumpulan ciri hebat selain pelbagai pilihan hosting, ciri WP, dan banyak lagi.

Domain Percuma Bluehost

Memilih rancangan bergantung kepada beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan. Anda perlu menyedari struktur, kerumitan, dan jenis laman web untuk memilih rancangan dengan ciri-ciri penting termasuk:

 • Lebar jalur.
 • Ruang simpanan.
 • Sarana Keselamatan.
 • Ciri tambahan seperti SSL, akaun e-mel, dll.

Domain Percuma Bluehost

Dapatkan Nama Domain Bluehost Percuma

Untuk pembaca SuperbWebsiteBuilders, Pelan Asas Bluehost bermula pada hanya $ 2.95. Untuk harga ini, anda mendapat nama domain percuma selain lebar jalur tanpa had, storan 50GB, kemas kini WordPress dan banyak lagi. Rancangan Plus dan Choice Plus akan dikenakan biaya dari $ 5.45 dengan banyak ciri penting dan maju termasuk privasi domain, alat anti-spam, dan banyak lagi.

Kebaikan dan Keburukan Memilih Bluehost

Kelebihan:

 • Pilihan Pelbagai Penyelesaian Hosting. Pengguna boleh memilih dari penyelesaian hosting bersama, khusus atau awan untuk laman web mana pun walaupun kerumitan atau jenisnya.
 • Kesanggupan. Anda mendapat sebilangan besar ciri selain domain percuma dengan harga kurang dari $ 2,95 sebulan.
 • Sokongan dan Peningkatan WP. Bluehost adalah penyelesaian terbaik untuk laman web berasaskan WordPress dengan banyak plugin, tambahan, peningkatan untuk dipilih.

Keburukan: Bukan untuk Pemula. Anda semestinya mempunyai sekurang-kurangnya pengalaman pengguna yang mendasar ketika menyempurnakan laman web.

Keputusan: Penyedia hosting nampaknya merupakan pilihan yang paling fleksibel dan berpatutan. Pengguna tidak dihubungkan ke satu platform berkat pilihan penghijrahan laman web. Lebih-lebih lagi, mereka dapat dengan mudah beralih antara rancangan yang berbeza setiap kali diperlukan kemampuan hosting yang diperluas.

3. Perkhidmatan Pendaftaran Domain Percuma

Perkhidmatan pendaftaran domain percuma seperti dot.tk hanya kelihatan seperti pilihan yang bagus. Walaupun mereka menawarkan peluang untuk mendaftarkan nama domain secara percuma dari satu tahun hingga jangka masa yang tidak terhad, mereka hanya menawarkan zon seperti .ga, .gq, dan lain-lain. Mereka bukanlah pilihan terbaik jika anda ingin mempromosikan laman web anda di masa depan untuk mendapatkan kedudukan mesin carian yang lebih tinggi.

Lebih bijak pemilik laman web membayar yuran minimum untuk nama domain .com. Di satu pihak, laman web anda akan kelihatan lebih profesional dan dipercayai oleh bakal pengunjung. Pada masa yang sama, jangan lupa bahawa anda masih memerlukan alat membina laman web atau platform CMS untuk melancarkan projek ini, yang akan mengakibatkan kos tambahan. Lebih baik memiliki semua perkara di satu tempat, bukan?

Kelebihan dan Kekurangan Memilih Perkhidmatan Pendaftaran Domain Percuma

Kelebihan: Bagus hanya untuk nama domain dan laman web sementara.

Keburukan:

 • Nama domain yang kurang dipercayai.
 • Laman web yang kurang profesional.
 • Domain untuk mereka, yang tidak begitu peduli dengan penampilan dan promosi laman web mereka.
 • Tidak baik untuk projek web yang tahan lama.

Keputusan: pilihannya bukanlah keputusan yang baik sekiranya anda benar-benar ingin membina laman web yang kukuh. Perkhidmatan pendaftaran percuma kelihatan tidak cekap, kerana anda masih perlu pilih pembina laman web atau hosting. Kedua-duanya menawarkan nama domain percuma. Oleh itu, perkhidmatan pendaftaran percuma tidak mempunyai arti dari sudut pandang apa pun, kecuali anda mencari cara yang menakutkan dan mencabar untuk melancarkan laman web anda.

Garisan bawah

Menjumlahkan, Wix pembina laman web atau BlueHost hosting kelihatan seperti kaedah terbaik untuk mendapatkan nama domain percuma selain pelbagai ciri. Mereka akan memastikan kelancaran serta kemampuan promosi lebih lanjut.

Alat pendaftaran domain percuma tidak lain hanyalah membuang masa. Tidak ada gunanya, kerana anda boleh mendapatkan pakej pembinaan laman web all-in-one dengan hanya beberapa dolar sebulan dengan satu set alat yang lengkap untuk pemula dan profesional dengan sekurang-kurangnya kemahiran teknikal asas.

Dapatkan Nama Domain Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map