Cara Mengeksport Laman Wix ke HTML

Cara Mengeksport Laman Wix ke HTML


Wix telah mendapat populariti di seluruh dunia kerana ciri-ciri yang luar biasa, templat kelas atas, penyunting canggih dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang menakjubkan. Semua kelebihan ini telah menjadikan platform sebagai wakil terkenal untuk membina laman web. Walau bagaimanapun, beberapa pengguna kadang-kadang menghadapi keperluan untuk mengeksport laman web mereka dari Wix ke kod HTML.

Sebab untuk Mengeksport Laman Wix Anda ke HTML

Wix sudah pasti pemimpin pasaran reka bentuk web kontemporari, tetapi jika anda mahu menguasai sepenuhnya projek anda, reka bentuk dan fungsinya, masuk akal untuk mengeksport projek anda ke HTML. Ini adalah salah satu sebab yang paling meluas, dengan mengambil kira bahawa Wix tidak menyediakan pilihan pengurusan laman web yang mencukupi.

Sebab lain untuk mengeksport laman web anda ke HTML adalah kerana dapat pilih mana-mana hosting pilihan anda untuk menyimpan projek anda di atasnya. Walaupun Wix hadir dengan hosting bersepadu, tidak ada peluang seperti itu dan anda tidak mempunyai pilihan lain selain menyetujui syarat dan rancangan yang ditawarkan Wix.

Perkara yang sama adalah mengenai peluang yang tepat laman web ditubuhkan. Sebagai pembangun laman web, Wix menyediakan satu set fitur standard, yang memungkinkan anda memilih dan menyesuaikan tetapan laman web sesuai dengan keperluan anda. Walau bagaimanapun, tetapan ini mungkin tidak sesuai dengan objektif dan usaha reka bentuk web anda dan anda pasti mempunyai keinginan untuk terus mencari tetapan yang lebih maju.

Akhirnya, eksport Laman Wix anda ke HTML mungkin merupakan jalan penyelesaian yang munasabah, jika anda ingin memperbaikinya kelajuan memuatkan laman web. Terdapat banyak platform yang memungkinkan untuk mengoptimumkan laman web anda dan meningkatkan masa muatnya. Ini akhirnya akan memberi kesan positif terhadap aliran lalu lintas dan penurunan kadar pengabaian laman web.

Apabila anda mengetahui hakikat bahawa Wix tidak memenuhi keperluan anda lagi, anda akan mula mencari alternatif yang lebih baik untuknya. Di sinilah anda akan menghadapi masalah. Walaupun Wix hadir dengan hosting bersepadu sejak awal, memindahkan laman web anda ke platform lain sering menjadi cabaran terutamanya kerana keperluan untuk memindahkan semua elemen projek anda. Tidak hairanlah jika kebanyakan pengguna mula mencari kaedah terbaik dan paling selamat untuk mengeksport laman Wix mereka ke HTML dengan pelaburan masa dan usaha minimum. Adakah pemindahan ini boleh dilakukan? Seberapa mudah untuk mengeksport kod HTML Wix anda dan adakah mungkin dalam jangka masa panjang? Sudah tiba masanya untuk menyelesaikannya sekarang dan tinjau penyelesaian utama.

Kebaikan dan Keburukan Mengeksport Laman Wix Anda

Keputusan untuk mengeksport Laman Wix anda ke HTML adalah bertanggungjawab, sementara prosesnya sering dilakukan dan tidak begitu mudah. Oleh itu, sebelum anda benar-benar memutuskan untuk mencubanya, masuk akal untuk mengetahui, sama ada ia akan berfungsi untuk laman web anda atau sama sekali tidak sepadan dengan usaha dan masa anda.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Penyelesaian yang bagus untuk laman web kecil yang dilengkapi dengan kandungan terhad dan reka bentuk ringkas dan tidak memerlukan kemas kini dan pengembangan selanjutnya.

&# x2714; Peluang untuk menghoskan laman web anda dengan penyedia pilihan anda, termasuk pelayan rumah.

✘ Prosesnya mungkin agak bermasalah untuk laman web yang besar. Semakin banyak kandungan yang anda ada – semakin banyak elemen yang perlu anda pindahkan.

✘ Mengeksport keseluruhan kod HTML dari laman web Wix anda sering menjadi masalah.
✘ Perlu mempelajari asas-asas HTML untuk mencari pilihan yang paling sesuai.

Apa sahaja niat dan tujuan yang anda ada untuk mengeksport Laman Wix ke HTML, anda perlu berfikir dua kali sebelum meneruskan prosesnya. Ingat latar belakang teknikal anda, jenis dan ukuran laman web, matlamat reka bentuk laman web dan aspek penting lain untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya.

Cara Mengeksport Laman Wix ke HTML

Mengeksport laman web berasaskan Wix menyiratkan pemindahan kandungan, domain dan hosting secara serentak atau langkah demi langkah – elemen laman web utama. Selain itu, anda mungkin ingin memindahkan templat agar laman web anda kelihatan seperti sedia ada, tetapi perlu diingat bahawa platform tersebut tidak memberikan pilihan seperti itu. Oleh itu, anda harus menjaga reka bentuk projek anda setelah eksport kandungan lain. Mari kita jelaskan dua cara utama eksport Laman Wix sekarang.

1. Penggunaan Perkhidmatan Penghijrahan Khas

Sebenarnya, anda tidak akan menemui program / perkhidmatan khusus untuk mengeksport laman Wix ke HTML secara automatik. Namun, ada penyelesaian yang memungkinkan untuk mengurangkan kerja manual minimum. Lihat sekarang:

 • Pilih perkhidmatan migrasi laman web profesionalCMS2CMS – untuk menukar laman web Wix anda ke WordPress. Program ini membolehkan anda menyalin kod sumber projek untuk memindahkan elemen laman web utama dengan lebih jauh. Dengan menganalisis parameter teknikal dan ciri laman web anda, pakar CMS2CMS akan dapat menyelesaikan semua langkah proses pemindahan laman web untuk anda, memastikan semua elemen ada di tempat mereka.
 • Cari pemalam khas (Simply Static Plugin atau WP2Static Plugin adalah dua kemungkinan varian) untuk menukar laman web WordPress baru anda ke HTML. Plugin ini secara automatik membuat salinan HTML laman web anda dari semua halaman versi WordPress awal. Hasilnya, anda akan mendapat kod HTML yang jelas dari projek anda untuk dapat memasukkannya lebih jauh ke dalam perkhidmatan pilihan anda.

2. Eksport Tapak Wix Manual

Apa yang harus anda ketahui mengenai Wix ialah pembangun laman web tidak membenarkan pemindahan kod HTML automatik. Mana-mana laman web Wix beserta elemen dan kandungannya dihoskan secara eksklusif di pelayan sistem dan, oleh itu, tidak dapat dieksport ke mana sahaja. Akibatnya, anda tidak akan dapat mengeksport atau menanamkan laman web, fail atau laman web yang dibuat dengan penyunting sistem ke platform atau host luaran.

Sekiranya anda masih memutuskan untuk mencubanya, anda harus sedar bahawa Wix tidak lagi dapat mengawal penampilan dan fungsi projek anda. Anda juga berpotensi menghadapi masalah dengan Google Analytics dan bot mesin pencari berfungsi hanya kerana laman web anda tidak disisipkan dengan betul. Untuk memastikan kod HTML Wix anda dipindahkan dengan betul, anda harus melakukannya secara manual. Berikut adalah prosedur standard yang harus anda ikuti untuk mendapatkan hasil yang diinginkan.

 1. Pilih a penyedia hosting yang boleh dipercayai;
 2. Pindahkan nama domain laman web anda ke hosting yang dipilih;
 3. Buat fail HTML berkenaan dengan struktur laman web anda;
 4. Eksport data laman web, gambar, fail media, kandungan, gaya dan elemen laman web lain secara manual;
 5. Laraskan tetapan SEO untuk mengarahkan lalu lintas dari laman web Wix anda ke platform baru;

Semasa mengeksport laman web Wix anda, jangan hapus versi asalnya atau nyahaktifkan akaun sehingga anda memastikan laman web baru anda kelihatan dan berfungsi dengan baik.

Pokoknya

Wix tidak membenarkan anda mengeksport kod HTML ke perkhidmatan luaran. Untuk berhijrah ke platform lain, anda harus mengeksport semua elemen secara manual, yang merupakan proses yang sangat membosankan, memakan masa dan tidak berkesan.

Bermain-main dengan elemen laman web Wix akhirnya akan membazirkan masa dan usaha anda. Dalam jangka masa panjang, anda akan menyedari bahawa ia tidak akan berfungsi seperti ini. Sekiranya anda benar-benar berhasrat untuk mengeksport laman Wix anda ke HTML, masuk akal untuk membuat projek berasaskan kod dari awal.

Eksport Laman Web Wix Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map